Kalakuan tunggang anjing

Tingkah ninggang umum di anjing.

Kadang-kadang urang niténan tingkah laku anjing urang anu sigana aneh pikeun urang, tapi sadayana gaduh penjelasan. Gunung nyaéta salah sahijina. Mangrupikeun kabiasaan anu dikurilingan ku mitos anu, bertentangan sareng anu biasana dipercaya, éta henteu aya hubunganana sareng seksualitas. Kami ngawartosan langkung seueur ngeunaan éta.

Alesan utama

Sering dipercaya yén numpak dimotivasi ku tujuan réproduktif, kaleresan aya sababuna anu béda-béda anu tiasa ngakibatkeun anjing urang pikeun ngalaksanakeun paripolah ieu. Ieu sapertos kieu:

  1. Pikagumbiraeun. Urang tingal gugup sareng langkung stimulasi. Salaku conto, umum pikeun anjing pikeun numpak babaturanana nalika aranjeunna nuju maén atanapi batur anu nembé tepang. Mangrupikeun tanda kabungah, émosina kabebeng.
  2. Kahariwang Éta mangrupikeun hal anu sami sareng anu sateuacanna, kumargi saraf ogé diulinkeun, tapi dina hal ieu dicandak ka medan anu langkung négatip. Upami urang henteu menerkeun waktosna, kalakuan ieu tiasa nyababkeun masalah anu langkung serius.
  3. Paripolah séks Anjing ogé milari kasenangan ku polah ieu. Kadang-kadang éta lumangsung dina anjing néuter komo bikang. Éta langkung sering lumangsung dina jalma anu sateuacanna ngalaman sababaraha pangalaman séks.
  4. Masalah kaséhatan. Dina sababaraha kasus tunggang gunung dimotivasi ku panyakit anu tangtu. Salaku conto, kelas tumor anu tangtu, robahan dina tingkat éstrogén atanapi téstostéron, atanapi gangguan anu sanés anu mangaruhan bau kantung anal, saluran kemih, atanapi kandung kemih.
  5. Ulin. Kadang-kadang hiji-hijina tujuanna nyaéta maén sareng anjing anu sanés. Ieu cara pikeun narik perhatian sareng ngadorong anjeun pikeun senang-senang. Dina hal ieu biasana dibarengan ku gerakan anu sanés sapertos luncat alit atanapi lumpat.

Gunung dina anjing tiasa dimotivasi ku sababaraha sabab.

Numpak dirina ka jalma

Dina cara nu sami sareng anjing numpak anjing sanés, tiasa kéngingkeun kabiasaan ieu sareng jalma. Kami biasana ngahubungkeunana sareng dorongan seksual, nyalahkeun kalakuan ieu kana sumanget atanapi revolusi hormonal. Dina sababaraha kasus éta, tapi dina kasus séjén éta aya hubunganana sareng sababaraha alesan.

Anu nyababkeun sato ieu masang jalma sami sareng anu parantos disebatkeun di luhur. Paripolah ieu langkung umum nalika tahap anak anjing., antukna aranjeunna masih diajar sosialisasi sareng nunjukkeun tingkat énergi anu ngalimpudan.

Kumaha pikeun ngahindarkeun

Penting pikeun ngaleungitkeun kabiasaan ieu di anjing urang. Sanés ngan ukur ngerakeun pikeun urang, tapi éta tiasa nyababkeun masalah serius pikeun anjeunna. Salaku conto, upami urang henteu menerkeun waktosna, éta tiasa janten obsesi. Atanapi éta tiasa ngajantenkeun anjing anu sanés ngaréspon agrésif, sahingga ngabahayakeun integritas piaraan urang.

Aya sababaraha tungtunan pikeun méréskeun masalah ieu:

  1. Kocapkeun henteu ". Ieu mangrupikeun trik anu épéktip nalika urang hoyong motong paripolah anu teu dihoyongkeun dina anjing. Nalika urang perhatoskeun anjeunna angkat ka arah urang atanapi anjing anu sanés kalayan niat tunggang gunung, urang kedah nyarios "TEU" dina nada anu tenang tapi tegas. Anjeun kedah pernah ngagorowok sabab ieu tiasa ngajantenkeun anjeun langkung saraf.
  2. Nganggo talina. Sakedik tug dina tali tiasa motong paripolah ieu gancang. Salawasna kalayan ati-ati, tanpa ngarugikeun sato.
  3. Ganggu perhatian anjeun. Nalika urang perhatoskeun yén anjing kami hoyong naék deui anu sanés, urang tiasa narik perhatian aranjeunna ku cocooan atanapi perawatan. Trik ieu mangpaat pisan, kumargi nganggo téhnik penguatan positip urang tiasa ngabenerkeun tingkah laku ieu dina cara anu gampang sareng pikaresepeun.
  4. Dosis saé latihan. Sakumaha anu parantos urang sebatkeun tadi, tunggang gunung sering disababkeun ku kaleuleuwih tanaga. Penting pisan pikeun nawiskeun anjing urang jalan-jalan panjang unggal dinten sareng dosis permainan anu saé upami urang hoyong anjeunna ngaraos tenang sareng saimbang.

Mitos dominasi

Kami muka bab anu misah pikeun ngabantah mitos anu nyebar ieu. Sanaos seueur anu nyarios kitu, tiori ieu parantos jelas turunna mangtaun-taun. Beuki seueur ahli nyarios yén sato ieu henteu dumasar kana kalakuanna kana sagala hirarki sareng éta tunggang gunung sanes tanda dominasi. Nya kitu, anjing anu diidinan naék teu kedah tunduh.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.