Komodor

Komodor

El Komondor mangrupikeun sato anu kagolong kana anu disebut ras buta. Jenis anjing ieu dikenal salaku anjing pel, kusabab jinis bulu na anu khusus, anu ngabentuk janten gimbal nalika parantos déwasa, nyiptakeun simpul anu mirip sareng pelét. Éta sanés mangrupikeun urang sunda anu saleresna terkenal sareng populér, tapi éta pisan anéh sareng keuna.

Hayu urang terang sakedik perkawis jenis anjing anu mangrupakeun Komondor, kalayan ciri fisikna sareng karakterna. Salaku tambahan, urang tiasa diajar sakedik deui ngeunaan breed anu pikaresepeun ieu sareng kumaha cara ngurus éta pikeun mikaresep perusahaan na.

Sejarah Komondor

Komodor

Este anjing asalna ti Hungaria, sanaos waktos anjeunna dugi ka nagara ieu teu dikenal pasti. Anjing-anjing éta janten leres-leres kasohor salaku ingon ingon sareng anjing penjaga di kebon Hungaria. Konon aranjeunna tiasa sumping sakitar taun 900 sareng kaom Magyar Pangeran Arpad, atanapi yén aranjeunna tiasa sumping sareng urang Mongol sakitar abad ka-XNUMX. Tétéla nalika Perang Dunya II Prajurit Jérman sumping pikeun maéhan sababaraha anjing ieu sahingga angon-angon Hungaria bakal nyerah, sabab anjing-anjing ngajagaan aranjeunna sareng ngajagaan imahna. Dinten ayeuna éta sasarengan sareng puli sareng mudi salah sahiji breed anu kawéntar di Hungaria.

Karakteristik anjing

komodor

El Komondor tiasa ngahontal 65 cm jangkungna awéwé janten 90 cm dina lalaki. Beuratna tiasa ngahontal 80 kilo sareng éta sababna dianggap salaku ras raksasa. Éta sato anu beurat pisan, anu ngagaduhan kakuatan sareng otot, janten anjing anu teu tiasa dipimilik dimana waé, khususna dina lanté.

Salah sahiji ciri anu paling matak anu dipimilik ku anjing ieu nyaéta jas na, kumargi ngagaduhan rambut normal dina warna bodas anu leres-leres aneh. Nalika éta anak anjing, anjing ngagaduhan rambut anu katingali keriting, anu robih ku antukna. Nalika janten déwasa, keriting ieu janten dreadlocks anu tumuh langkung lami, sareng tiasa dugi ka 25 cm. Mantel ieu peryogi waktos anu lami pikeun tumuh, sabab ngahontal kaindahanana maksimum dina yuswa genep taun. Éta diwangun ku dua lapisan, lapisan akting ipis anu ngabantosan salaku insulator termal sareng anu éksternal. Nalika duanana disatukan, dreadlocks anu matak ieu kahontal.

Watek komondor

Komodor

El Komondor nyaéta anjing anu tenang sareng sabar, anu biasana ngagaduhan wanda anu saé. Éta sababna seueur jalma milih éta salaku anjing kulawarga anu sampurna. Nanging, éta mangrupikeun anjing angon anu parantos dianggo pikeun damel ti saprak mimiti. Ieu ngajantenkeun anjing anu calakan kalayan kriteria na nyalira sareng condong ngajaga kulawargana sareng jalma anu dipikacinta di luhur anu sanés. Éta sababna ku anjing ieu anjeun kedah ati-ati nalika ngenalkeun anjeunna ka anjing sanés. Anjeun tiasa ogé galak sareng jalma asing upami anjeun leres-leres pikir kulawarga atanapi daérah anjeun dina bahaya. Karakteristik ieu ngajantenkeun sampurna janten anjing penjaga, sabab parantos dianggo ti saprak lahir.

Upami kaayaan na normal, ieu anjing dicirikeun ku tenang sareng saé. Urang bakal ningali yén aranjeunna anjing anu saé pikeun ngurus murangkalih sareng janten jalma sepuh. Aranjeunna gaduh karakter anu hébat tapi anjeun salawasna kedah ngadidik aranjeunna janten hipu sareng murangkalih sareng déwasa, kumargi kusabab kakuatanana hébat aranjeunna ngahaja nganyenyeri. Nalika ngeunaan diajar, aranjeunna tiasa rada nekad, janten urang kedah sabar sareng aranjeunna.

Komodor

nu Anjing Komondor kedah gratis sareng gaduh kamar kanggo ngaji sareng mikaresep. Mangrupikeun urang sunda anu parantos diageungkeun di rohangan terbuka, di kebon, sareng pangangon. Ieu ngajantenkeun anjing aktip pisan sareng kedah olahraga di unggal dinten, sabab aranjeunna biasa. Éta anjing kuat anu resep ngaji sareng hirup langkung saé upami urang ngagaduhan kebon ageung dimana aranjeunna tiasa ayana. Salaku tambahan, berkat bulu na aranjeunna condong tahan tina tiis, ku sabab kitu aranjeunna tiasa aya di luar bahkan nalika usum salju.

Kasihatan anjing

Komodor

Anjing ieu mangrupikeun urang sunda anu kuat, anu parantos dikandung salaku anjing anu dianggo di kebon. Nanging, éta tiasa ngagaduhan masalah anu khas breed ras. The hipplplasia ilaharMaka, urang kedah ngupingkeun sagala masalah anjing nalika leumpang. Di sisi anu sanésna, torsi lambung ogé biasa, janten urang kedah tuang anjing dina jumlah sakedik sadidinten.

Dina anjing ieu sababaraha masalah kulit resep dermatitis sareng iritasi. Éta sababna urang kedah méréskeun buluna sareng ati-ati, janten hal-hal sapertos kieu henteu kajantenan.

Kamanusaan sarta Studi sato

Komodor

Anjing ieu anjeun kedah latihan fisik janten dina kaayaan anu langkung saé. Éta anjing anu kedah jalan atanapi gaduh rohangan bébas, kumargi di rohangan alit sapertos lanté aranjeunna tiasa janten anjing henteu saimbang, kedah nyéépkeun énergi pikeun ngalanggar hal. Éta sato anu kedah leres-leres jaga dina hal ieu. Saenyana, urang gaduh tegalan anu ageung kanggo aranjeunna.

Sedengkeun pikeun buluna, éta rada heran, tapi leres-leres henteu kedah disisir. Mangrupikeun rambut anu tetep sareng henteu murag, janten urang henteu kedah nyisiran. Anu kedah dilakukeun nyaéta coba pikeun ngalereskeun rambut ku ramo, supados henteu kusut deui. Ati-ati ku parasit sareng paku, sabab éta tiasa kusut dina buluna. Buuk ieu henteu liren tumuh sareng kumargi anjeun kedah nyandak kana panganten anjing ti jaman ka jaman. Mandi hese kusabab kanyataanna bakal lami-lami ngagaringkeun buuk, janten sok langkung saé nganggo pangasuh anjing.

Tulisan anu aya hubunganana:
Tips pikeun milih panganten anjing

Naha gaduh Komondor

Komodor

Anjing-anjing ieu ngagaduhan ciri anu saé upami ngeunaan janten sato pikeun sakulawarga. Nanging, aranjeunna sanés anjing cocog pikeun sadayana. Urang kedah tumut kana latihan anu kedah dilakukeun ku aranjeunna unggal dintenna pikeun tetep bugar. Éta ogé penting pikeun terang kumaha ngurus bulu anu aneh dina bentuk gimbal. Anjing ieu marahmay ka kulawargana, tapi pertahanan pisan sareng jalma sanés, sampurna pikeun ngajaga bumi, tapi urang kedah masihan disiplin sareng pendidikan ku anjeunna sanés anjing anu galak sareng jalma anu anéh. Janten merhatoskeun sadayana ieu urang kedah menilai lamun éta leres-leres anjing anu cocog pikeun urang dumasar kana ciri-ciri ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.