Konci pikeun kaséhatan terrier Yorkshire

Yorkshire di lapangan.

El Terry yorkshire Mangrupikeun keturunan anu ukuranana alit, energetic, ramah sareng pikaresepeun. Sanaos rupana rapuh, éta anjing anu kuat anu umumna dina kaséhatan anu saé. Dinamis sareng kaasih, anjeunna resep kana tantangan fisik sareng inteléktual, ogé jalan-jalan dina hawa seger. Nanging, sapertos sadayana anakan, éta langkung rentan ka panyawat tertentu.

Pikeun anu ngamimitian, sapertos anjing leutik anu sanés, éta yorkshire bisa nampilkeun sababaraha masalah huntu anjeun, kumargi akar huntu na alus pisan sareng ukuran sungutna leutik pisan. Ku alatan éta, disarankeun pikeun ngajaga huntu khusus ku nyikat sering sareng nawiskeun pakan garing anu saé. Salaku tambahan, upami dokter hewan nganggap pantes, perlu ngalakukeun beberesih profesional sacara teratur.

Di sisi séjén, daérah pipa angin anjeun éta lemes pisan, janten langkung saé nganggo abah tibatan kerah anu langsung mencétan beuheung anjeun. Ieu langkung raos upami anjing condong narik tali nalika leumpang, sabab éta tiasa batuk sareng sesah napas. Ogé, urang sunda ieu rawan cilaka tikoro.

Sanaos mangrupakeun breed kakuatan anu hébat, dina yuswa anu maju sendi aranjeunna tiasa sangsara cilaka. Kusabab kitu, urang kedah ngurus aranjeunna, mastikeun yén budak leutik henteu luncat tina permukaan anu luhur teuing sareng leumpang ngalangkungan daérah anu lemes sapertos jukut atanapi kokotor. Salaku tambahan, anjeunna tiasa sangsara méwah patellar, panyakit anu nyababkeun dislokasi suku na sareng nyeri parna.

Kitu ogé, prosés tina kakandungan sareng ngalahirkeun éta tiasa sesah pikeun urang sunda ieu. Penting pisan yén saurang dokter hewan ngawaskeun sadaya tahapan ieu sareng ngahadiran pangiriman pikeun méréskeun naon waé masalah anu tiasa timbul.

Tungtungna, terriers Yorkshire langkung rentan tibatan anjing sanésna ka uroliths; nyaéta, batu empedu. Gangguan ieu dicirikeun ku kanaékan teuing cikiih sareng ayana getih di jerona, sareng meryogikeun perhatian Pangajaran sarta Palatihan Atikan gancang. Kadang operasi perlu pikeun méréskeun masalah.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.