Konsékuansi anjing anu nyiksa

anjing sieun

Panyiksaan anjing, naha fisik atanapi psikologis, salawasna daun konsékuansi dina paripolah sato, langkung-langkung upami aranjeunna parantos lami.

Nyalahgunakeun wewenang, sareng henteu nganggo metode pendidikan anu dumasarkeun kana kapercayaan sareng hormat, bakal ngajantenkeun anjing urang numuwuhkeun sikep curiga ka sato atanapi jalmi sanés.

Dina tulisan ieu, urang ngobrol ngeunaan épék psikologis anu sering diala anjing nalika aranjeunna ditinggalkeun, fisik atanapi psikologis disiksa. Penting pikeun diémutan yén anjing sanés robot, éta henteu diprogram atanapi sadayana raoseun sami, maka kalakuan telenges tangtu tiasa mangaruhan aranjeunna sacara béda. Naon pikeun saurang tiasa ngabahayakeun sacara fisik atanapi émosional, pikeun anu sanésna henteu ngagaduhan balukar.

anjing déprési

Artikel ieu, Éta bakal nguntungkeun pisan upami anjeun perhatoskeun yén anjing anu anjeun énggal angkat éta nunjukkeun tanda sedih sareng anjeun hoyong ngabantosan anjeunna. Kamungkinan anjing anjeun parantos ditilar atanapi dianiaya sateuacanna, janten penting pikeun anjeun terang naon tandana, sareng nalika anjeunna nampilkeun hiji atanapi langkung, polah geuwat ngabalikkeun kaayaan sareng ngabantosan anjeunna janten langkung bahagia.

Anjeun bisa jadi kabetot: Anjing kuring sedih: naon anu kuring tiasa lakukeun?

Ngan dina 2016, langkung ti 135.000 kasus panyiksa sato didaptarkeun di Spanyol, seuseueurna ka anjing. Tokohna matak pikaheraneun. Aya seueur padamelan payun. Cicirén, cilaka fisik, ngagorowok teuing atanapi nganiaya sadayana dianggap tindakan kejem sareng kasar.. Tapi aya seueur deui anu sami atanapi langkung penting, sareng anu seueur, henteu diperhatoskeun: sapertos ngantepkeun aranjeunna dihijikeun atanapi dikurung pikeun waktos anu lami di tempat anu tiis atanapi ku panonpoé anu tetep, atanapi henteu masihan aranjeunna perhatian médis anu diperyogikeun .

Naon akibat psikologis nyiksa anjing?

Panilitian khusus parantos ngabandingkeun sikap anjing piaraan sareng anu sanés anu disiksa, sareng hasilna Dina dimungkinkeun, aranjeunna nunjukkeun tingkat hiperaktif anu luhur pisan, agrésif, sieun jalma atanapi anjing anu teu dikenal, hiperaktivitas, babakan anu pengkuh, paripolah anu repetitive atanapi anéh.

Pelanggaran anu diulang mangbulan-bulan atanapi taun, condong ngabijilkeun paripolah sasatoan, sapertos kasedih, déprési, agrésif atanapi teu percaya. Kami ngajelaskeun sacara langkung rinci di handap ieu:

Anjing anu sering disiksa ngalaman parobihan paripolah anu tiasa teu tiasa dibalikkeun. Teu percaya atanapi agrésip panginten anu paling rumit tiasa dianggo. Anjing anu sababaraha kali ngalaman panyalahgunaan otoritas ku manusa bakal takwa anjeunna, sareng sigana salami hirupna, atanapi parantos lami. Dina hal ieu, langkung saé konsultasi ka ahli.

Sieun atanapi agrésif kaleuleuwihi, hanjakalna, kadang teu tiasa diubaran. Aya kasus anu teu dimungkinkeun pikeun rehabilitasi aranjeunna. Dina kasus sato éta ngabahayakeun jalma séjén, éta tungtungna nganggo euthanasia dipraktekkeun ku dokter hewan khusus, supados ulah langkung sangsara dina sato.

tapi disiksa

Jinis tingkah laku anu sanés anu nyababkeun aranjeunna nyaéta sababaraha jinis karusuhan anu nyurungsapertos babakan kaleuleuwihi sawaktu-waktu, ngaletak permukaan tanpa alesan anu jelas, ngudag buntutna nyalira, atanapi sacara obsesip ngali sagala rupa rupa bumi.

Jenis tingkah laku obsesip ieu tiasa ngirangan kualitas hirup anjeun, hubungan sosial anjeun, atanapi hubungan anjeun sareng kulawarga anyar. Anjing mangrupikeun sato anu hirup, ti asalna, dina bungkus. Pikeun pamekaranana, penting pikeun janten bagian tina salah sahiji diantarana. Éta sababna panyiksa anu disababkeun ku manusa, anu ngagaduhan kakuatan anu langkung ageung, tiasa ngarusak émosi sareng ngantunkeun luka émosional anu jero, sareng hanjakalna, dina sababaraha kasus, ogé fisik, sapertos tulang rusak, luka bakar, nyeri, tapak tatu, mutilasi anggota awak , sareng barbarities séjén.

Aplikasi Siaga Sato

Émut yén KUHP ngadukung sato ngalawan panyalahgunaan, nganggap éta salaku kajahatan. Jalma anu nyiksa sato tiasa dihukum panjara. Dina 2017, tanpa ngaléngkah deui, présidén tempat panyumputan sato Torremolinos (Malaga), Carmen Martín, dihukum tilu taun salapan bulan panjara pikeun pangperangan anjing sareng ucing anu teu jelas. Untungna, hukum éta parantos jauh tina segi akibat tina panyalahgunaan sato sareng penganiayaan, sanaos masih jauh kénéh.

Naon anu kedah dilakukeun upami urang ngadopsi anjing anu parantos disiksa?

Upami anjeun ngadopsi anjing anu parantos disiksa, anjeun kedah usaha sahingga sato karasaeun santai di bumi énggalnakhususna sababaraha dinten munggaran. Penting, numutkeun ka ahli étologis sareng dokter hewan Rosana Álvarez Bueno, yén anjing-anjing nyéépkeun sababaraha dinten di tempat anu diwatesan, dipisahkeun sareng sato atanapi barudak, ngarah raos mandiri sareng henteu kabebeng. Di sisi anu sanésna, kamar kedah ngagaduhan ranjang haneut, cai sareng tuangeun.

bantosan anjing kalayan hariwang

Kontak henteu kedah dipaksa, anjeunna bakal ngadeukeutan sakedik demi sakedik pikeun komunikasi antara anjeun sareng anjeunna. Anjeunna nyobian ngartos yén kaayaan damai ieu anyar pikeun anjeunna. Teu dipercaya na anjeunna bakal ngaleuleuskeun tina waktos, dugi anjeunna janten sahabat anjeun, sareng anjing anu paling bersyukur di dunya pikeun nyalametkeun anjeunna tina naraka nyalira.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.