Kumaha carana supaya anjing urang leungiteun sieun ku cai?

Sapanjang hirup abdi gaduh anjing, sareng aranjeunna parantos ngaraosan seueur waktos sareng kagiatan, sapertos angkat ka kolam renang atanapi danau, dimana aranjeunna resep pisan ngojay, luncat sareng tiis dina cai. Nanging, sababaraha dinten ka pengker kuring pendak sareng anjing sobat anu ngagaduhan teror cai, Daripada luncat ka anjeunna nalika urang ngalungkeun naon-naon, anjeunna janten histeris, barking sareng oyag.

Penting pikeun dicatet yén sami sareng manusa resep atanapi henteu resep cai, hal anu sami kajadian ka anjing, éta henteu hukum anu wajib yén sadaya anjing lumpat ka basisir danau sareng hoyong ngojay, tapi henteu pikeun sato éta sieuneun sanajan urang hoyong nempatkeun éta mandi. Kusabab ieu, upami hal anu sami kajadian sareng anjing anjeun salaku ingon-ingon babaturan kuring, anjeun kedah nuturkeun sababaraha tungtunan pikeun kéngingkeun sato alit anjeun kaleungitan sieun ku cai sareng ngawitan nikmati unsur ieu.

Mimiti, kuring nyarankeun yén nalika anjing anjeun santai sareng tenang, anjeun linggih di gigireunana sareng mangkok cai. Piaraan anjeunna nalika anjeun nyarios kalem, teras lebetkeun panangan anjeun kana cai, ngantepkeun anjing anjeun ngambeu bari nyobian baseuh kana lahunan. Ieu kedah diulang sababaraha kali, ogé nyobian ngulang prosedur unggal dinten, sareng di akhirna diubaran.

Léngkah salajengna nyaéta pikeun meueusan lawon atanapi bolu na solokan cai dina luhur sato. Numutkeun réaksi anjing anjeun, anjeun tiasa ningkatkeun jumlah cai anu anjeun tumpahkeun ka anjeunna. Nalika anjeun ngamimitian merhatikeun yén anjing éta henteu sieun ku cai, anjeun tiasa ngamimitian ngalungkeun langkung seueur cai deui bahkan muni sareng anjing anjeun.

Nalika mutuskeun bawa anjeunna ka hiji danau Milarian tempat anu paling sepi, sareng ngiringan sato alit anjeun pikeun langkung caket ka basisir. Nalika anjeunna ngalakukeun, pasihan anjeunna, sareng nunjukkeun hadiah anu sanés pikeun ngajantenkeun anjeunna langkung caket. Teu nanaon, coba maksa atanapi dorong anjeunna kumargi ieu ngan ukur bakal ngajantenkeun anjing anjeun henteu percanten ka anjeun sareng janten langkung kasieun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.