Kumaha cara miceun kutu tina anjing

Kumaha cara miceun kutu tina anjing

Ngaleupaskeun tikét tina anjing tiasa janten ngimpina. Langkung ti naon waé sabab parasit ieu mangrupikeun pamancar tina sagala rupa panyakit sahingga urang kedah bertindak gancang-gancang. Boh pikeun kaséhatan piaraan urang ogé pikeun urang. Kusabab urang kedah nyegah aranjeunna tina ngaitkeun sareng ngegel, sabab sakumaha anjeun terang, aranjeunna tuang getih tina buluan urang.

Janten kadang-kadang naon anu urang pikahoyong atanapi henteu dimainkan. Ngan anu tiasa urang lakukeun nyaéta cegah ku metode bumi, sareng serangkaian tips anu kami ngantepkeun anjeun ayeuna sareng tangtosna, ku seueur ideu deui sahingga nyoplokkeun kutu tina anjing langkung gancang sareng langkung épisién, anu leres-leres peryogi ku urang.

Cara anu pangsaéna pikeun nyabut tikét tina anjing

Cara anu pangsaéna pikeun nyabut tikét nyaéta nganggo pinset khusus kanggo aranjeunna. Leres, éta mangrupikeun produk anu dirancang pikeun ngaleungitkeunana ku cara anu langkung raoseun sareng langkung pas. Jinis utensil ieu tiasa ngagaduhan sababaraha bérés, duanana ku titik anu saé pisan atanapi jinis hook. Kusabab henteu sadayana centang sami, ukuranana leutik pisan ka anu sanés anu langkung ageung. Tapi ati-ati, sabab salian ti ukuran serangga, jepitan ieu ogé bakal adaptasi sareng waktos yén kutu napel dina kulit sato. Kusabab kadang langkung sesah ngaleupaskeun aranjeunna. Pikeun sadayana ieu, urang tingali kumaha bérésna klem tiasa bénten-bénten.

keletik remover pinset

Tapi ti sadayana, langkung sering nyarioskeun pinset anu ngagaduhan dua cangkang sareng sajinis celah. Kusabab aranjeunna anu bakal ngabantosan urang dina masalah urang ayeuna. Urang kedah caket pisan kana kulit anjing sareng geser dugi ka urang tiasa nyeepkeun sirah éta.

Nalika urang gaduhna, urang ngan saukur kedah masihan giliran alit sareng tarik ka luhur pikeun misahkeunnana tina awak piaraan urang.

Kumaha cara miceun keletik nganggo pinset

Upami anjeun henteu ngagaduhan pinset khusus, leres yén pinset ogé bakal ngalakukeun tugas anu urang peryogikeun. Utamana anu tungtungna dina hiji titik. Ayeuna urang milari centang, misahkeun rambut sato. Kedah émut yén kutu ngagaduhan awak anu lumayan ageung dibandingkeun sareng sirah sareng anu leres-leres urang kedah dihapuskeun nyaéta ieu. Kusabab kadang upami urang henteu leres, urang tiasa ngabagi awak sareng ngadamel sirah tetep dina kulit anjing urang.

Ayeuna mangrupikeun waktosna tempatkeun cangkéng sacaket sareng caket kana kulit sabisa-bisa, nyobian nahan sirah parasit. Nalika anjeun ngagaduhanana, anjeun kedah narik tapi henteu mundur, sabab seueur jalma anu percaya sabab éta tiasa pegat. Anjeun peryogi gerakan ieu ngagaduhan tekanan anu tangtu, kumargi cara ieu, éta bakal janten centang anu dileupaskeun kusabab sieun pegat. Dina hal ieu, anjeun henteu kedah ngahurungkeun klem, kantun tarik pageuh, sapertos anu parantos kami sebatkeun.

Metode bumi pikeun ngaleungitkeun centang anu henteu jalan leres

Nyegah tikét

Minyak Zaitun

Minyak zaitun mangrupikeun salah sahiji ubar bumi atanapi metode pikeun seueur tujuan. Dina hal ieu ogé aya seueur omongan ngeunaan anjeunna. Kusabab upami urang nempatkeun sababaraha tetes dina centang, éta bakal sesek sareng ngaréspon momen éta, éta bakal nunjukkeun sirahna naon anu urang kedah cabut. Anjeun bakal tuang tetesan sareng ngantosan anjeun ngaleungitkeun éta sareng pinset.

Naon anu lumangsung nyaéta sanaos tikétna dileupaskeun, éta bakalan parantos dilakukeun ku cara ngaégrogikeun zat anu ayeuna ngalir kana awak sato, anu tiasa nyababkeun panyakit sareng inféksi upami tikét éta katépaan.

alkohol

Éta dianggo salaku disinféktan daérah tempat keletikna. Tapi awas, ngan ukur sababaraha tetes supaya kulit anjing urang tetep bébas tina inféksi. Leres éta ogé dianggo dina kombinasi sareng minyak zaitun. Kusabab ieu, sakumaha anu parantos kami sebatkeun, bakal ngalelepkeun centang sareng ogé, éta bakal ngéser langkung saé pikeun ngaleungitkeunana, sedengkeun alkohol bakal ngabersihkeun sareng ngarawat anjing urang. Tapi éta tiasa janten padamelan anu langkung lami tibatan anu diarepkeun.

Larapkeun tiis atanapi panas

Metode bumi ngalawan keletik

Solusi anu sanés anu terkenal nyaéta ngaleungitkeun kutu ku nerapkeun panas sareng tiis. Dina hiji sisi, bahaya pikeun mawa sumber panas kana kulit piaraan urang. Kusabab aya jinis gerakan, urang tiasa kuciwa karusakan ageung. Tapi éta pikeun anu sanés, duanana tiis pisan sareng panas bakal ngajantenkeun centang langkung napel dina kulit pikeun nyingkahan sumber sapertos kitu. Ieu ngajantenkeun urang ningali éta langkung napel sareng tiasa ngahesekeun padamelan urang.

Cabut ku ramo

Sabaraha kali anjeun kantos nguping atanapi ningali éta? Nyoplokkeun tikét tina anjing nganggo ramo mangrupikeun téhnik populér anu sanés. Henteu aya anu tiasa janten jauh tina bebeneran. Kusabab dina hal ieu, anu Noél éta ku leungeun anjeun tiasa nyababkeun aranjeunna ngegel urang sareng sapertos kitu ngalirkeun panyakit anu tangtu, Kusabab ngegel henteu nyababkeun nyeri sareng kami moal terang. Salaku tambahan kana kanyataan yén urang asup kana kasalahan yén nalika ngaleungitkeun éta, riwayat henteu nyekel sirah diulang sareng éta tetep aya dina awak sato. Kusabab kitu, henteu dimana waé anjeun milari, prosedur ieu henteu disarankeun.

Tips pikeun nyegah anjing anjeun tina néwak keletik

Kerah atanapi pipét

Sakumaha urang terang, kalung sampurna pikeun nyingkahan masalah sapertos kieu. Upami parantos aya, éta bakal pondok sareng upami henteu, éta nyegah berkat polahna. Tapi langkung saé konsultasi sareng dokter hewan pikeun mendakan anu paling cocog sareng piaraan anjeun. Anjeun kedah nempatkeun pipét dina tonggongna, di daérah anu teu tiasa didilét sareng ku ieu anjeun bakal ngagaduhan langkung ti sasasih perlindungan tina tikét.

Pariksa rambutna unggal sering

Éta pikeun sadaya anjing tapi khususna pikeun anu rambutna langkung panjang. Ku alatan éta, unggal-unggal anjeun kaluar anjeun tiasa nyandak sareng mariksa, kalayan nyikat rambut anu saé, contona. Tangtosna, upami nalika mariksa urang mendakan centang, maka urang kedah langsung ngaluarkeunana. Anjeun parantos terang yén gancangna langkung saé, pikeun taat tapi ogé pikeun nyingkahan masalah engké. Émut kana éta daérah anu paling anjeun kedah nonton nyaéta kuping, kelek atanapi jari sareng suku ogé buntutna.

Nyingkahan daérah anu ageung rebun-rebun atanapi pepelakan jangkung

Bener yén urang moal terang persis dimana urang bakal mendakan parasit ieu. Tapi urang tiasa nyingkahan sababaraha daérah anu langkung rumit sareng dimana éta bakal langkung raoseun, sapertos daérah beurat pisan. Éta henteu sami nganggo jalan-jalan ieu tibatan ngalangkungan hiji padang rumput hejo anu langkung manicured. Sanaos sakumaha urang carioskeun, urang moal tiasa nyingkahan aranjeunna 100%.

kacindekan

Sakumaha anu parantos kami sebatkeun, ngaluarkeun tikét ti anjing sanés mangrupikeun padamelan anu gampang, tapi urang kedah ngalakukeun éta gancang-gancang. Kusabab ngan ku cara ieu urang bakal nyegah aranjeunna tina tuang getih anjeun sareng tina népakeun panyakit anu tiasa serius pisan dina kasus-kasus anu tangtu. Éta langkung umum pikeun ngontrak duanana dina usum semi sareng usum panas berkat suhu. Salaku tambahan, aranjeunna gaduh 4 fase dina siklus hirupna, dugi ka janten tikét sawawa, janten tiasa nyababkeun masalah dina jangka pondok sareng jangka panjang.

Janten, langkung saé pikeun mariksa anjing urang unggal dinten, utamina upami parantos di luar ruangan parantos lami. Brushing anu alus sareng ngendalikeun daérah konci awak anjeun sapertos ceuli atanapi suku penting pisan. Mangpaat salawasna sareng pinset pikeun miceun keletik sareng henteu nganggo panangan anjeun. Masih, anjeun kedah nyalindungan diri nganggo sarung tangan pikeun nyegah digigit. Urang kedah teras-terasan fokus kana ngaleungitkeun sirahna, sabab éta anu tiasa nyababkeun sadaya karusakan anu kami nyebatkeun. Sakali dicabut, tong buang, sabab éta langkung kuat tibatan anu anjeun pikirkeun. Hal anu pangsaéna nyaéta nempatkeun kana wadah anu aya alkohol sareng nutup éta ogé, dugi ka pastikeun yén éta parantos maot. Ayeuna urang terang kumaha nyabut tikét ti anjing sareng kumaha nyegahna!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.