Biwir ngabareuhan dina anjing: naon hartosna

Upami anjing anjeun ngagaduhan lambey ngabareuhan, bawa ka dokter hewan

Anjing urang tiasa peryogi bantosan Pangajaran sarta Palatihan Atikan langkung ti sakali dina kahirupanana. Salah sahiji gejala anu paling narik perhatian nyaéta ngambeu lambey, anu tiasa némbongan sapertos kieu sahenteuna momen anu diarepkeun.

Naon anu kudu urang lakukeun pikeun ngahanca maranéhna balik deui ka normal? Upami anjeun hoyong terang kunaon anjing éta tungtungna biwir ngabareuhan, maka kuring bakal ngajelaskeun sadayana ngeunaan topik ieu.

Nyababkeun anjing ngagaduhan lambey ngabareuhan

Biwir ngabareuhan dina anjing tiasa seueur sabab

Ngegel serangga

Aranjeunna biasana sanés masalah, tapi upami éta kajadian dina irung, sirah atanapi sungut aranjeunna tiasa bahaya pisan. Dina kasus sapertos kieu urang kedah ngariksa anjing urang ku dokter hewan langsung, supados anjeunna tiasa nangtoskeun parahna gigitna. Sareng nyaéta upami aya pembengkakan anu cukup, éta tiasa ngahambat kapasitas pernapasan sato.

Husus Ngegel keletik nyababkeun Rocky Mountain Spotted Demam (RMSF), anu salian ti muriang tinggi tiasa nyababkeun munculna sababaraha titik getih dina biwir sareng permén anjing. Ceuli, cakar, biwir, sareng organ séksual ogé kamungkinan janten peradangan.

Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha carana nyegah kutu sareng kutu

Réaksi alérgi

Éta tiasa lumangsung sateuacan nyerep sababaraha zat, ngagosok sareng sababaraha tutuwuhan atanapi bahkan administrasi vaksin, sareng biasana mangaruhan daérah raray sapertos ceuli, kongkolak panon, moncong atanapi biwir. Upami urang henteu gancang ka dokter hewan, peradangan éta tiasa bahaya nyebar dugi ka tilelep anjing.

Melanoma

Mangrupikeun jenis kanker anu ngahasilkeun henteu teratur dina ujung biwir, kalayan rupa-rupa warna. Pembengkakan ieu bakal dibarengan ku peradangan raray, salivasi kaleuleuwihan sareng masalah gigi, sareng éta condong lumangsung langkung sering di anjing anu langkung sepuh.

Inféksi waos

Upami anjing ngagaduhan huntu anu katépaan, Salian ti ngagaduhan lambey anu ngabareuhan, anjeun bakal ngagaduhan gejala anu sanés sapertos bau napas, kaleungitan napsu sareng ciduh getih. Naon wae buluan dina sagala umur tiasa ngagaduhan masalah ieu, tapi éta langkung umum di jalma anu henteu diberesihan huntu rutin.

Osteopati Craniomandibular

Éta mangrupikeun panyakit anu utamina mangaruhan Boxers, Pinschers sareng Labradors, anu nyababkeun peradangan dina rahang. Éta némbongan dina sato di handapeun umur sataun. Gejala na drooling, kaleungitan napsu, sareng muriang.

Naon ari perlakuan?

Perlakuanana bakal gumantung kana panyababna, anu anjeun kedah terang nyaéta pas urang ningali anjing kami parantos ngabareuhan biwir urang kedah nyandak anjeunna ka dokter hewan gancang-gancang, upami teu kitu urang tiasa résiko ngabahayakeun kahirupan anjeun.

Sakali di klinik atanapi di rumah sakit hewan, anu propésional bakal naros ka kami upami anjeun ngagaduhan gejala anu sanés sareng bakal ngalakukeun ujian fisik anu munggaran.

  • Dina acara kacurigaan keletik disangka, rambut anjeun tiasa diteukteuk ningali naha aya parasit sareng, upami aya, éta tiasa dicabut kalayan leres sareng sabagian keletik remover pinset. Saatos éta, aranjeunna bakal masihan anjeun suntikan anu bakal ngahambat pangaruh tina racun parasit sareng aranjeunna bakal ngajaga anjeun diawaskeun salami 24-48 jam.
  • Dina hal éta réaksi alérgi, aranjeunna bakal nempatkeun antihistamin pikeun meredihkeun gejalana, sahingga mastikeun yén sato tiasa napas kalayan tenang deui. Salaku tambahan, anjeunna bakal nyobian milari naon anu nyababkeun réaksi pikeun nyegah kajadian deui.
  • Dina acara anu dipercaya janten melanomabakal ngalakukeun sinar-X sareng panginten ultrasound pikeun milarian terang kumaha jauhna anjeun. Gumantung kana parahna, anjeun tiasa milih ngaleupaskeun atanapi masihan séri pangobatan sapertos anti-inflamasi anu bakal ngagentos nyeri.
  • Upami naon anu anjeun gaduh nyaéta inféksi huntu, Naon anu anjeun bakal laksanakeun nyaéta milih ngabersihkeunana atanapi, gumantung kana parna, kanggo ngaleungitkeunana. Éta ogé bakal meresihan huntu anjeun.
  • Tungtungna, upami aya kacurigaan tina osteopathy craniomandibular, anjeun bakal dikaluarkeun anti-inflammatories sareng kami bakal nyarankeun masihan anjeun pola makan anu henteu ka mamah dugi ka gejalan gejolak.

Kumaha carana nyegah lambey ngabareuhan dina anjing

Upami anjing anjeun ngagaduhan lambey ngabareuhan anjeun kedah konsultasi ka propésional

Ayeuna anjeun terang sadayana anu tiasa dialaman anjing anjeun, hal anu paling normal nyaéta anjeun hoyong nyingkahanana. Sababaraha sabab lambey anu ngabareuhan teu tiasa diubaran, sapertos munculna tumor, jsb. Tapi anu sanésna langkung gampil sareng anjeun tiasa ngabantosan aranjeunna pikeun henteu mangaruhan aranjeunna.

Kukituna, anjeun bakal ngagaduhan:

Coba pikeun nyegah anjing ti daerah anu serangga

Serangga sering pisan ngaganggu, sareng utamina dina usum semi sareng usum panas aya pangaruh anu langkung ageung. Kusabab kitu, upami anjing anjeun mangrupikeun jalma anu biasana ngudag aranjeunna atanapi henteu ngantepkeun nyalira sareng dipungkas ku gigitan ganjil, hal anu paling anjeun tiasa lakukeun nyaéta hindarkeun.

Pikeun ngalakukeun ieu, cobian pilih jam nalika aya langkung seueur serangga, atanapi ngarobih tempat anu biasana anjeun nyandak anjing anjeun jalan-jalan ambéh anjeunna henteu mendakanana. Dina sababaraha kasus, anjeun tiasa konsultasi dokter hewan anjeun sabab anjeunna tiasa nyarankeun panolak serangga (sapertos anu dipilih ieu) ngajauhkeun aranjeunna tina piaraan anjeun.

Lereskeun kalakuanana

Cara séjén pikeun ngabantosan anjeunna, utamina ku serangga atanapi réaksi alérgi, nyaéta menerkeun kalakuanana. Urang nyarioskeun nyegah anjing tina ngaco sareng serangga atanapi tuang naon-naon anjeun henteu kedah. Tangtosna, nalika nyababkeun nyegah lambey ngabareuhan anjing, anjeun kedah nyayogikeun diri anjeun sareng seueur kasabaran.

Butuh waktos sakedap pikeun ngaleungitkeun naon anu anjeun teu kersaeun dilakukeun ku anjeunna (contona, tuang barang-barang anu aya dina taneuh, atanapi ngudag serangga). Sareng kumaha urang ngalakukeun éta? Aya seueur pilihan, sareng unggal anjing meta pikeun hiji atanapi anu sanés. Salaku conto, dina kasus sababaraha anjing, ngagunakeun semprot cai pikeun nyemprotkeun anjeunna nalika anjeunna ngalakukeun anu lepat tiasa épéktip. Tapi di batur éta moal ngahalangan kuring tina ngalakukeun anu teu dipikahoyong.

Mimitina anjeun kedah ati-ati pisan pikeun henteu ngalaan éta sabab, henteu paduli sabaraha anjeun nyarios atanapi ngalakukeun ka dinya, éta bakal ngalakukeun éta. Tapi ku jalanna waktos anjeun kedah ngalebetkeun anjeunna kana "tés" anu bakal ngabantosan anjeunna kanggo terang kumaha anjeunna kedah ngaréspon stimulus ieu.

Upami anjeun henteu terang kumaha cara ngalakukeunana, panginten éta mangrupakeun ide anu langkung saé buka étologis, yén anjeunna mangrupikeun ahli anu paling cocog pikeun ngaleungitkeun paripolah anjing anu henteu dipikacinta.

Sikat waos na

Sakumaha parantos kami nyarioskeun sateuacana, alesan sanés naha anjeun tiasa biwir ngabareuhan kusabab masalah dina sungut. Pikeun nyingkahanana, anjeun kedah ngabersihkeun sungut anjing anjeun sareng ieu dihontal kalayan sering nyikat huntu na.

Nalika anjing tuang, boh tuangeun atanapi tuangeun, seueur potongan tiasa disimpen dina huntu na, antukna, ieu tiasa ngaraos sareng mangaruhan huntu, atanapi bahkan saluareun, mangaruhan sungutna. Sareng kusabab kitu kanyataan yén seueur anjing ngagaduhan lambey ngabareuhan.

Anu tiasa anjeun laksanakeun nyaéta, kalayan sikat huntu khusus pikeun anjing (sareng hiji pasta ogé pikeun anjing), sikat huntu anjeun sering pikeun nyingkahan masalah ieu. Kami ogé nyarankeun yén, dina ember tempat anjing anjeun nginum cai, anjeun nambihan cuci mulut khusus. Ieu ngabantosan nyegah plak tartar tina ngabentuk sareng ngabersihan sungut ka tingkat anu langkung ageung atanapi kirang. Tong hariwang yén anjing bakal nolak cai éta; aranjeunna biasana henteu.

Tangtosna, disarankeun pisan, ti waktos ka waktos, anjeun nyandak anjing anjeun ka dokter hewan pikeun dipariksa huntu sareng rahang ... Ieu khususna nalika aranjeunna langkung sepuh, sabab kadang ku henteu ngarobah jinis pakan, aranjeunna tiasa dilakukeun ngaruksak huntu sareng éta peupeus atanapi sendi rahang janten langkung parah ngalangkungan waktos.

Ngarobih diét anjeun

Naha éta disababkeun ku alergi dahareun, masalah rahang, huntu ... Parobihan diét tiasa ngabantosan anjing anjeun henteu sering ngabengkak lambey. Kadang-kadang tuangeun, sanaos tuangeun, tiasa nyababkeun alergi pikeun anjing, maka éta kedah diperhatoskeun pisan.

Dina kasus ieu, dokter hewan sering milih tuangeun anu langkung gampang pikeun mamah, sapertos bak tuangeun, atanapi kaléng, tibatan tuangeun.

Kunjungan dokter hewan rutin

Éta mangrupikeun hal anu logis, utamina upami anu urang hoyong dicegah nyaéta anjing ngembangkeun panyakit anu langkung hésé diubaran.

Kanggo ngalakukeun ieu, urang nyarankeun yén anjeun nyandak anjeunna pikeun kunjungan pangunjung sahenteuna sataun sakali. Nanging, éta merenah pisan pikeun titenan unggal dintenna pikeun ningali aya parobihan parobihanana, atanapi dina fisik na, anu ngajantenkeun anjeun angkat ka konsultasi sateuacan.

Ieu bakal ngabantosan masalah anu langkung gancang, sapertos melanoma dina biwir, anu gancang-gancang diubaran, kamungkinan sato éta moal ngagaduhan akibat négatip sareng / atanapi serius.

Deworm anjing anjeun

Naha anjeun terang yén anjeun tiasa nyingkahan gigitan keletik? Éta mangrupikeun hal anu ampir sadaya pamilik ukur tumut kana akun di usum semi sareng usum panas. Tapi éta keletik Éta buleud sataun sareng tiasa ngegel anjing iraha waé.

Upami piaraan anjeun rambutna panjang, anjeun panginten henteu sadar yén anjeunna ngagaduhan keletik dugi tikétna parantos ngabareuhan pisan sareng anjeun merhatoskeun gumpalan nalika ngusap éta (salami éta aya di daérah anu anjeun petting).

Kituna, rekomendasi kami nyaéta anu anjeun anggo produk pikeun deworm anjing anjeun di luar, ogé sareng pipét,

Anjing urang tiasa peryogi bantosan Pangajaran sarta Palatihan Atikan langkung ti sakali dina kahirupanana. Salah sahiji gejala anu paling narik perhatian nyaéta ngambeu lambey, anu tiasa némbongan sapertos kieu sahenteuna momen anu diarepkeun.

Naon anu kudu urang lakukeun pikeun ngahanca maranéhna balik deui ka normal? Upami anjeun hoyong terang kunaon anjing éta tungtungna biwir ngabareuhan, maka kuring bakal ngajelaskeun sadayana ngeunaan topik ieu.

Nyababkeun anjing ngagaduhan lambey ngabareuhan

Biwir ngabareuhan dina anjing tiasa seueur sabab

Ngegel serangga

Aranjeunna biasana sanés masalah, tapi upami éta kajadian dina irung, sirah atanapi sungut aranjeunna tiasa bahaya pisan. Dina kasus sapertos kieu urang kedah ngariksa anjing urang ku dokter hewan langsung, supados anjeunna tiasa nangtoskeun parahna gigitna. Sareng nyaéta upami aya pembengkakan anu cukup, éta tiasa ngahambat kapasitas pernapasan sato.

Husus Ngegel keletik nyababkeun Rocky Mountain Spotted Demam (RMSF), anu salian ti muriang tinggi tiasa nyababkeun munculna sababaraha titik getih dina biwir sareng permén anjing. Ceuli, cakar, biwir, sareng organ séksual ogé kamungkinan janten peradangan.

Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha carana nyegah kutu sareng kutu

Réaksi alérgi

Éta tiasa lumangsung sateuacan nyerep sababaraha zat, ngagosok sareng sababaraha tutuwuhan atanapi bahkan administrasi vaksin, sareng biasana mangaruhan daérah raray sapertos ceuli, kongkolak panon, moncong atanapi biwir. Upami urang henteu gancang ka dokter hewan, peradangan éta tiasa bahaya nyebar dugi ka tilelep anjing.

Melanoma

Mangrupikeun jenis kanker anu ngahasilkeun henteu teratur dina ujung biwir, kalayan rupa-rupa warna. Pembengkakan ieu bakal dibarengan ku peradangan raray, salivasi kaleuleuwihan sareng masalah gigi, sareng éta condong lumangsung langkung sering di anjing anu langkung sepuh.

Inféksi waos

Upami anjing ngagaduhan huntu anu katépaan, Salian ti ngagaduhan lambey anu ngabareuhan, anjeun bakal ngagaduhan gejala anu sanés sapertos bau napas, kaleungitan napsu sareng ciduh getih. Naon wae buluan dina sagala umur tiasa ngagaduhan masalah ieu, tapi éta langkung umum di jalma anu henteu diberesihan huntu rutin.

Osteopati Craniomandibular

Éta mangrupikeun panyakit anu utamina mangaruhan Boxers, Pinschers sareng Labradors, anu nyababkeun peradangan dina rahang. Éta némbongan dina sato di handapeun umur sataun. Gejala na drooling, kaleungitan napsu, sareng muriang.

Naon ari perlakuan?

Perlakuanana bakal gumantung kana panyababna, anu anjeun kedah terang nyaéta pas urang ningali anjing kami parantos ngabareuhan biwir urang kedah nyandak anjeunna ka dokter hewan gancang-gancang, upami teu kitu urang tiasa résiko ngabahayakeun kahirupan anjeun.

Sakali di klinik atanapi di rumah sakit hewan, anu propésional bakal naros ka kami upami anjeun ngagaduhan gejala anu sanés sareng bakal ngalakukeun ujian fisik anu munggaran.

  • Dina acara kacurigaan keletik disangka, rambut anjeun tiasa diteukteuk ningali naha aya parasit sareng, upami aya, éta tiasa dicabut kalayan leres sareng sabagian keletik remover pinset. Saatos éta, aranjeunna bakal masihan anjeun suntikan anu bakal ngahambat pangaruh tina racun parasit sareng aranjeunna bakal ngajaga anjeun diawaskeun salami 24-48 jam.
  • Dina hal éta réaksi alérgi, aranjeunna bakal nempatkeun antihistamin pikeun meredihkeun gejalana, sahingga mastikeun yén sato tiasa napas kalayan tenang deui. Salaku tambahan, anjeunna bakal nyobian milari naon anu nyababkeun réaksi pikeun nyegah kajadian deui.
  • Dina acara anu dipercaya janten melanomabakal ngalakukeun sinar-X sareng panginten ultrasound pikeun milarian terang kumaha jauhna anjeun. Gumantung kana parahna, anjeun tiasa milih ngaleupaskeun atanapi masihan séri pangobatan sapertos anti-inflamasi anu bakal ngagentos nyeri.
  • Upami naon anu anjeun gaduh nyaéta inféksi huntu, Naon anu anjeun bakal laksanakeun nyaéta milih ngabersihkeunana atanapi, gumantung kana parna, kanggo ngaleungitkeunana. Éta ogé bakal meresihan huntu anjeun.
  • Tungtungna, upami aya kacurigaan tina osteopathy craniomandibular, anjeun bakal dikaluarkeun anti-inflammatories sareng kami bakal nyarankeun masihan anjeun pola makan anu henteu ka mamah dugi ka gejalan gejolak.

Kumaha carana nyegah lambey ngabareuhan dina anjing

Upami anjing anjeun ngagaduhan lambey ngabareuhan anjeun kedah konsultasi ka propésional

Ayeuna anjeun terang sadayana anu tiasa dialaman anjing anjeun, hal anu paling normal nyaéta anjeun hoyong nyingkahanana. Sababaraha sabab lambey anu ngabareuhan teu tiasa diubaran, sapertos munculna tumor, jsb. Tapi anu sanésna langkung gampil sareng anjeun tiasa ngabantosan aranjeunna pikeun henteu mangaruhan aranjeunna.

Kukituna, anjeun bakal ngagaduhan:

Coba pikeun nyegah anjing ti daerah anu serangga

Serangga sering pisan ngaganggu, sareng utamina dina usum semi sareng usum panas aya pangaruh anu langkung ageung. Kusabab kitu, upami anjing anjeun mangrupikeun jalma anu biasana ngudag aranjeunna atanapi henteu ngantepkeun nyalira sareng dipungkas ku gigitan ganjil, hal anu paling anjeun tiasa lakukeun nyaéta hindarkeun.

Pikeun ngalakukeun ieu, cobian pilih jam nalika aya langkung seueur serangga, atanapi ngarobih tempat anu biasana anjeun nyandak anjing anjeun jalan-jalan ambéh anjeunna henteu mendakanana. Dina sababaraha kasus, anjeun tiasa konsultasi dokter hewan anjeun sabab anjeunna tiasa nyarankeun panolak serangga (sapertos anu dipilih ieu) ngajauhkeun aranjeunna tina piaraan anjeun.

Lereskeun kalakuanana

Cara séjén pikeun ngabantosan anjeunna, utamina ku serangga atanapi réaksi alérgi, nyaéta menerkeun kalakuanana. Urang nyarioskeun nyegah anjing tina ngaco sareng serangga atanapi tuang naon-naon anjeun henteu kedah. Tangtosna, nalika nyababkeun nyegah lambey ngabareuhan anjing, anjeun kedah nyayogikeun diri anjeun sareng seueur kasabaran.

Butuh waktos sakedap pikeun ngaleungitkeun naon anu anjeun teu kersaeun dilakukeun ku anjeunna (contona, tuang barang-barang anu aya dina taneuh, atanapi ngudag serangga). Sareng kumaha urang ngalakukeun éta? Aya seueur pilihan, sareng unggal anjing meta pikeun hiji atanapi anu sanés. Salaku conto, dina kasus sababaraha anjing, ngagunakeun semprot cai pikeun nyemprotkeun anjeunna nalika anjeunna ngalakukeun anu lepat tiasa épéktip. Tapi di batur éta moal ngahalangan kuring tina ngalakukeun anu teu dipikahoyong.

Mimitina anjeun kedah ati-ati pisan pikeun henteu ngalaan éta sabab, henteu paduli sabaraha anjeun nyarios atanapi ngalakukeun ka dinya, éta bakal ngalakukeun éta. Tapi ku jalanna waktos anjeun kedah ngalebetkeun anjeunna kana "tés" anu bakal ngabantosan anjeunna kanggo terang kumaha anjeunna kedah ngaréspon stimulus ieu.

Upami anjeun henteu terang kumaha cara ngalakukeunana, panginten éta mangrupakeun ide anu langkung saé buka étologis, yén anjeunna mangrupikeun ahli anu paling cocog pikeun ngaleungitkeun paripolah anjing anu henteu dipikacinta.

Sikat waos na

Sakumaha parantos kami nyarioskeun sateuacana, alesan sanés naha anjeun tiasa biwir ngabareuhan kusabab masalah dina sungut. Pikeun nyingkahanana, anjeun kedah ngabersihkeun sungut anjing anjeun sareng ieu dihontal kalayan sering nyikat huntu na.

Nalika anjing tuang, boh tuangeun atanapi tuangeun, seueur potongan tiasa disimpen dina huntu na, antukna, ieu tiasa ngaraos sareng mangaruhan huntu, atanapi bahkan saluareun, mangaruhan sungutna. Sareng kusabab kitu kanyataan yén seueur anjing ngagaduhan lambey ngabareuhan.

Anu tiasa anjeun laksanakeun nyaéta, kalayan sikat huntu khusus pikeun anjing (sareng hiji pasta ogé pikeun anjing), sikat huntu anjeun sering pikeun nyingkahan masalah ieu. Kami ogé nyarankeun yén, dina ember tempat anjing anjeun nginum cai, anjeun nambihan cuci mulut khusus. Ieu ngabantosan nyegah plak tartar tina ngabentuk sareng ngabersihan sungut ka tingkat anu langkung ageung atanapi kirang. Tong hariwang yén anjing bakal nolak cai éta; aranjeunna biasana henteu.

Tangtosna, disarankeun pisan, ti waktos ka waktos, anjeun nyandak anjing anjeun ka dokter hewan pikeun dipariksa huntu sareng rahang ... Ieu khususna nalika aranjeunna langkung sepuh, sabab kadang ku henteu ngarobah jinis pakan, aranjeunna tiasa dilakukeun ngaruksak huntu sareng éta peupeus atanapi sendi rahang janten langkung parah ngalangkungan waktos.

Ngarobih diét anjeun

Naha éta disababkeun ku alergi dahareun, masalah rahang, huntu ... Parobihan diét tiasa ngabantosan anjing anjeun henteu sering ngabengkak lambey. Kadang-kadang tuangeun, sanaos tuangeun, tiasa nyababkeun alergi pikeun anjing, maka éta kedah diperhatoskeun pisan.

Dina kasus ieu, dokter hewan sering milih tuangeun anu langkung gampang pikeun mamah, sapertos bak tuangeun, atanapi kaléng, tibatan tuangeun.

Kunjungan dokter hewan rutin

Éta mangrupikeun hal anu logis, utamina upami anu urang hoyong dicegah nyaéta anjing ngembangkeun panyakit anu langkung hésé diubaran.

Kanggo ngalakukeun ieu, urang nyarankeun yén anjeun nyandak anjeunna pikeun kunjungan pangunjung sahenteuna sataun sakali. Nanging, éta merenah pisan pikeun titenan unggal dintenna pikeun ningali aya parobihan parobihanana, atanapi dina fisik na, anu ngajantenkeun anjeun angkat ka konsultasi sateuacan.

Ieu bakal ngabantosan masalah anu langkung gancang, sapertos melanoma dina biwir, anu gancang-gancang diubaran, kamungkinan sato éta moal ngagaduhan akibat négatip sareng / atanapi serius.

Deworm anjing anjeun

Naha anjeun terang yén anjeun tiasa nyingkahan gigitan keletik? Éta mangrupikeun hal anu ampir sadaya pamilik ukur tumut kana akun di usum semi sareng usum panas. Tapi éta keletik Éta buleud sataun sareng tiasa ngegel anjing iraha waé.

Upami piaraan anjeun rambutna panjang, anjeun panginten henteu sadar yén anjeunna ngagaduhan keletik dugi tikétna parantos ngabareuhan pisan sareng anjeun merhatoskeun gumpalan nalika ngusap éta (salami éta aya di daérah anu anjeun petting).

Kituna, rekomendasi kami nyaéta anu anjeun anggo produk pikeun deworm anjing anjeun di luarna, naha nganggo pipét, kerah atanapi produk sanés anu disarankeun ku dokter hewan (atanapi anjeun anu épéktip) sareng di jero. Ieu henteu hartosna yén teu aya kasempetan pikeun digegel ku keletik, tapi éta langkung rumit.

Salaku tambahan, kami masihan anjeun nasihat anu sanés: jaga jas tetep rapih sareng, upami tiasa, pondok (dina usum panas langkung seueur kumargi anjing tiasa panas pisan). Nyaéta, cobian sering sikat, pasihkeun sakali mandi sabulan sareng titénan yén éta henteu kaleungitan caangna kusabab éta tiasa nunjukkeun yén aya anu henteu saé.

Biwir anjing anu ngabareuhan anu matak hariwang

Naha anjeun parantos kapaké?> Kerah atanapi produk sanés anu disarankeun ku dokter hewan (atanapi anjeun anu épéktip) sareng di jero. Ieu henteu hartosna yén teu aya kasempetan pikeun digegel ku keletik, tapi éta langkung rumit.

Salaku tambahan, kami masihan anjeun nasihat anu sanés: jaga jas tetep rapih sareng, upami tiasa, pondok (dina usum panas langkung seueur kumargi anjing tiasa panas pisan). Nyaéta, cobian sering sikat, pasihkeun sakali mandi sabulan sareng titénan yén éta henteu kaleungitan caangna kusabab éta tiasa nunjukkeun yén aya anu henteu saé.

Biwir anjing anu ngabareuhan anu matak hariwang

Naha éta manpaat pikeun anjeun?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

10 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   mimi cruz cenahna

    Halo, anjing abdi mangrupikeun Rottweiler sareng dinten ayeuna anjeunna hudang sareng raray ngabareuhan, sareng saatos jam anjeunna mimiti nyiruan dina awakna, tapi anjeunna parantos ngamimitian tuang, kuring mimiti mandian sareng nempatkeun és kana awakna, aranjeunna tiasa masihan kuring rekomendasi sanés.

    1.    Rachel Sanchez cenahna

      Hai Mimi. Naséhat kuring nyaéta anjeun nyandak anjing ka dokter hewan gancang-gancang pikeun terang asal usul masalah sareng ngatur pangobatan. Langkung saé dijauhkeun tina pangobatan di bumi sateuacan konsultasi sareng propésional, sabab tiasa ngahasilkeun produktif. Untung. Rangkulan.

  2.   Alex cenahna

    Petinju kuring yuswa sataun sareng upami moncong sareng satengah sirahna nembé ageung pisan, naon anu tiasa dilakukeun?

    1.    Rachel Sanchez cenahna

      Hai Alex. Anjeun kedah nyandak anjing ka dokter hewan gancang-gancang pikeun ngaleungitkeun peradangan sareng nangtoskeun panyabab masalahna. Upami tiasa, candak langsung. Untung sareng rangkulan.

  3.   Marlon castaneda cenahna

    Abdi. Anjing mangrupikeun Labrador, éta 4 bulan ti hiji waktos dugi ka salajengna, éta dimimitian ku panon beureum sareng batang ngabareuhan, kuring nyandak, ngalirkeun kaina baseuh sareng ngabersihkeun, ayeuna langkung saé, pembengkakan parantos turun .

    1.    Rachel Sanchez cenahna

      Hai Marlon. Pangsaéna pikeun anjing anjeun dipariksa ku dokter hewan gancang-gancang. Éta tiasa janten alergi sareng upami éta perlakuan médis diperyogikeun. Untung sareng rangkulan.

  4.   Silvia cenahna

    Hai! Petinju kuring umur salapan taun ngagaduhan lambey handap dina sisi kénca. Kuring ngumbara sareng ngantepkeun anjeunna dina ngurus budak awéwé. Dinten ieu kuring naros ka anjeunna naha anjeunna perang sareng anjing sanés. Anjeunna nyarios henteu sareng yén anjeunna hilap ngawartosan kuring ngeunaan lambeyna anu murag. Abdi badé angkat ka anjeun sonten. Tapi anjeun terang naon éta tiasa?

  5.   Angie yauri cenahna

    Halo, anak anjing Cocker umur kuring 3 bulan ngagaduhan moncong ngabareuhan, anjeunna ogé ngabareuhan dina sungut sareng panonna, anjeunna hoyong ngorehan sadayana, anjeunna henteu liren ngegel, punten, kuring hariwang pisan! ! Bantosan abdi, anjeunna leutik pisan, kuring henteu hoyong kajadian anu goréng.

  6.   Itzel cenahna

    Anjing kuring mangrupikeun palang emas, soca na radang sareng létah na dipariksa ku dokter hewan, tapi dinten ayeuna anjeunna hudang langkung meres, naon anu kuring tiasa

  7.   Sarées Madrid cenahna

    Halo. Abdi gaduh anjing anu kuring lakukeun operasi sterilisasi 12 dinten ka pengker. Dinten anu sami dina wengi anjeunna gering sareng héd getih sareng masihan anjeunna pendarahan internal. Kusabab éta, aranjeunna ngalakukeun operasi anu langkung ageung di tengah pansita pikeun ngabersihan sadayana teras ngaput. Deui, ogé kuring dibawa ka imah sareng ngurus anjeunna nalika yuswa 8 dinten, anjeunna nyarios yén anjeunna henteu hoyong tuang. Anjeunna kaserang muriang, anjeunna ngalaman bomito sareng diaré sapeupeuting, sareng anjeunna mimiti ngocorkeun getih tina tatu ageung, numutkeun ka dokter disebatna cerumen sareng éta normal, tapi masih kénéh goréng, kembung sareng diaré lirén, tapi anjeunna nampilkeun muriang anu ngabareuhan biwir Ceuli sareng paws leungeun leutik. Abdi henteu terang deui naon anu kedah dipikirkeun atanapi kuring hariwang.