Lilin Hideung dina Ceuli Anjing Anjeun

Lilin hideung dina anjing disababkeun ku inféksi atanapi mites

Masalah sareng inféksi dina ceuli piaraan urang sering pisan. Kaseueuran waktos aranjeunna disababkeun ku kurangna kabersihan atanapi ngan saukur ku beberesih goréng Ceuli anjing urang. Masalah Ceuli ieu langkung umum di anjing kalayan Ceuli panjang, droopy.

Ati-ati kedah diperhatoskeun kana akumulasi lilin hideung dina Ceuli sabab ieu tiasa janten miheulaan inféksi atanapi panyakit. Lilin hideung tiasa disababkeun ku sababaraha alesan, ti kabersihan goréng jeung akumulasi kokotor ka inféksi atanapi inféksi mite dina Ceuli.

Nyababkeun anjing kuring boga lilin hideung dina ceuli

Masalah ceuli dina anjing henteu umum

Aya seueur alesan pikeun ieu némbongan, sareng diantara anu paling sering urang tiasa nyebut:

  • Una jumlahna ageung kokotor sareng partikel lebu diantara lain perkara anu dikumpulkeunna ti lingkungan, anu nempel kana tembok saluran ceuli.
  • Una inféksi anu tiasa disababkeun ku akumulasi cai dina jero ceuli dina waktos mandi, kusabab ayana badan asing atanapi henteuna tindakan kabersihan.
  • Éta piaraan sangsara tina inféksi mite ceuli, anu nyababkeun iritasi, peurih, supurasi, nyeri sareng inféksi.

Sadaya unsur ieu naékna munculna lilin hideung, sareng gejala anu sanés sapertos anu parantos kami ngajelaskeun sateuacanna.

Lilin hideung tina otitis

Lilin dihasilkeun sacara alami ku anjing salaku mékanisme perlindungan pikeun organ penting sareng sénsitip ieu sapertos ceuli. Nanging, nalika lilin ieu warna na janten poék, salah sahiji sabab sering sabab anjing éta aya otitis.

Lilin warna poék ieu biasana dibarengan bau bau anu kuat, keluhan nyeri di daérah anu caket sareng peradangan, sajaba ti suplement. Lilin hideung tiasa sacara progresif dileungitkeun ku meresihan saluran ceuli, anu kedah dilakukeun sacara ati-ati sareng lembut pisan, supados pangalaman henteu traumatis pikeun piaraan anjeun.

Nanging, nalika éta disababkeun ku inféksi atanapi otitis, penting pisan pikeun ditilik ku dokter hewan pikeun nulis resep pangobatan anu saluyu, gumantung kana tingkat inféksi, karakteristik anjing, beurat, sareng sajabana.

Lilin hideung ku mites

nu Mites mangrupikeun masalah sanés anu anjing tiasa ngembangkeun lilin ceuli hideung. Éta mikroorganisme anu utamina dina kulit sareng jas anjing sareng, upami henteu kajiret dina waktosna, tiasa ngajantenkeun anjeun ngembangkeun panyakit, sababaraha diantarana rada serius.

Mite mangrupikeun "bug" ukuran kirang tina milimeter. Éta biasana tuangeun getih sato, tapi ogé dina sésa-sésa kulit di daérah dimana aranjeunna netep. Maka, anjing asa seueur peurih sareng nyeri. Tapi, nalika ieu dumuk dina ceuli, éta tiasa langkung ngaganggu.

Khususna, tungau anu aya dina ceuli disebat Otodectes cynotis, langkung dikenal salaku tungau ceuli. Éta umum pisan di anjing sareng ucing, sajaba gampang dikenal. Sareng aranjeunna pisan nular.

Diantara gejala anu disababkeun nyaéta kanyataan yén anjing anjeun biasana tilelepkeun sirahna, saolah-olah hiji sisi beuratna langkung ti anu sanés. Seringna, ceuli, anu diangkat, bakal katingali condong ogé, atanapi dialungkeun deui. Gejala séjén tina mites ceuli nyaéta kacirina lilin hideung éta dina ceuli, sakapeung henteu katingali di luar, tapi enya nalika janten sakedik langkung jero (contona upami anjeun meresihan Ceuli).

Nalika pancegahan teu dilaksanakeun, di antara akibat anu bakal disiksa ku piaraan anjeun nyaéta perdarahan internal (tina ceuli), inféksi ku mites, atanapi bahkan perforasi gendang telinga (anu bahaya pisan sabab tiasa nepi ka uteuk).

Éta sababna disarankeun yén, upami aya gejala anjing anu langka, dokter hewan angkat-jauh ningali ceuli sareng tiasa nunjukkeun anu mana pangobatan anu pangsaéna, boh kalayan inséktisida, kalayan pangobatan, sareng sampo acaricidal, atanapi sareng produk anu nyegah kaayaan ieu. Salian ti masihan anjeun sababaraha paréntah pikeun nyegah masalah.

Gejala anu kedah diperhatoskeun

Anjeun panginten tiasa ngawitan ngupingkeun anjing anjeun aranjeunna ngagaduhan bau anu goréng pisan. Émut yén lilin ceuli ngagaduhan bau anu kuat, tapi nalika aya inféksi bau na teu pikaresepeun.

Nalika aya kaleuwihan lilin hideung, éta ogé tiasa diperhatoskeun beureum, sareng ngabareuhan dina ceuli tina piaraan anjeun. Anjeun biasana tiasa mimiti perhatoskeun yén anjing anjeun ngagelengkeun sirah atanapi ngagorél ceulina anu kaleuleuwihi.

Nyanghareupan kasus inféksi mite, meureun aya ogé nanah atanapi lesion dina ceuli anjing anjeun, dibarengan ku peurih anu kuat sareng lilin coklat poék.

Aya gejala sanés anu kedah diperhatoskeun ogé:

  • Bendéra beureum nyaéta nalika anjing remen ngagelengkeun sirahna atanapi ngajungkiring kana hiji sisi, anu sanés nalika anjeunna teras-terasan ngagorét ceuli. Ieu hartosna anjeun ngagaduhan otitis atanapi inféksi sanés.
  • Pariksa kaayaan saluran ceuli, Upami beureum sengit, ngageleger, katingali radang atanapi jengkel, éta sabab pasti aya prosés nular pikeun ngahadiran, maka lilin hideung dina ceulina.
  • Nalika anjing janten apatis pisan, henteu hoyong ngalih, ulin atanapi tuang.
  • Upami anjeun ngagaduhan kaleuleuwihi nalika anjeun némpél ceuli atanapi caket.
  • iraha nolak kontak fisik
  • Upami aya ayana lilin hideung dina kaayaanana.
  • Pariksa daérah anu aya di handapeun ceuli ayana nabrak timbul tina inféksi.

Nyanghareupan salah sahiji gejala ieu, penting pisan anjeun nganjang ka dokter hewan anjeun, anu bakal mendiagnosa pangobatan anu pangsaéna pikeun dituturkeun ku piaraan anjeun.

Dina kaseueuran kasus, beberesih jero Ceuli piaraan anjeun ngajawab masalah, tapi antibiotik kedah sering dianggo pikeun nyageurkeun anjing anjeun.

Tips pikeun meresihan ceuli anjing anjeun

Bersihkeun ceuli anjing lemes

Kami parantos terang yén penting pikeun ngajaga kabersihan dina ceuli anjing, tapi kumaha carana ngajaga éta bersih dina cara anu saé? Nengetan tip ieu:

Ceuli piaraan anjeun Aranjeunna kedah diberesihan sahenteuna sakali unggal tilu minggu, tapi, nalika urang sunda naop sareng nguping panjang, langkung saé diterapkeun beberesih saminggu sakali.

Penting pikeun ngalakukeunana sacara rutin, sahingga anjing tiasa dipaké pikeun éta sareng tiasa dibersihkeun tanpa masalah.

Dina cara anu sami, lingkungan di sakurilingna kedah diperhatoskeun pikeun nerapkeun ukuran kabersihan kalayan frekuensi anu ditangtoskeun, sabab panginten kasus kakeunaan kokotor, partikel, bumi, seueur angin sareng unsur-unsur sanés anu resep kana akumulasi. tina kotor dina ceuli sareng saluran ceuli.

Léngkah-léngkah pikeun meresihan ceuli anjing

Ngajaga kabersihan anu bener dina Ceuli anjing anjeun bakal ngabantosan nyegah masalah, henteu ngan ukur tina lilin hideung, tapi anu sanés anu aya hubunganana sareng Ceuli. Tapi pikeun ngalakukeunana sareng ngajantenkeunana tiasa dianggo, anjeun kedahna sahenteuna saminggu sakali.

Anjing séhat ngagaduhan Ceuli pink dina jero, tanpa aya budug atanapi seueur lilin. (Anjeun kedah terang yén ceuli, sapertos manusa, nyiptakeun lilin sacara alami, janten anjeun moal tiasa nyegah). Ogé, éta moal bau bau. Upami anjeun perhatoskeun hal anu parantos kami sebatkeun, langkung saé anjeun angkat ka dokter hewan kanggo ningali sareng ningali naha sadayana saé saé atanapi aya anu henteu normal.

Kitu cenah, anjeun kedah terang yén kusabab lilin anu diciptakeunana, normal pikeun anjing ngagaduhan Ceuli na rada kotor, tapi éta sababna penting pikeun nyéépkeun waktos pikeun meresihanana kalayan leres. Komo deui nalika lilin hideung anu pikasieuneun nembongan dina ceuli.

Sareng kumaha cara ngalaksanakeunana? Nya, kami badé masihan anjeun léngkah pikeun ngalakukeun éta. Pokokna, beberesih ceuli dilakukeun saminggu, tapi masing-masing anjing béda sareng bakal aya anu meryogikeun beberesih anu langkung teratur (contona, anjing anu nguping flopy), sareng anu sanés anu salami 15 dinten atanapi langkung henteu nganggo beberesih.

Sateuacan anjeun gagal, kuring nyarankeun yén anjeun ngagaduhan sadayana anu anjeun peryogikeun dina tangan. Dina hal ieu aranjeunna nyaéta: kasa, uyah atanapi cai, sareng beberesih nguping (opsional).

Léngkah 1: nyiapkeun anjing anjeun

Anjeun peryogi anjing anjeun pikeun ngabiasakeun meresihan ceuli, sareng pikeun ieu anjeun kedah nyandak anjeunna ka tempat anu anjeunna raoskeun tenang sareng dimana anjeunna ngamungkinkeun anjeun ngamanipulasi ceuli na. Aya anjing anu henteu biasa, atanapi anu ngaheureuykeunana, sareng éta tiasa langkung rumit, tapi kanggo kasihatanana, maka cobi tong setrés diri.

Léngkah 1: beberesih heula

Lumangsungna ka beberesih heula. Jang ngalampahkeun ieu, nyandak kasaéan sareng beueuseun, naha nganggo cai atanapi larutan asin. Teras tutup indéks atanapi ramo sakedik anjeun sareng lebetkeun ramo anu dibungkus ati-ati pisan kana ceuli anjing.

Kadang-kadang, pikeun mastikeun anjeunna, anjeun tiasa ngabersihkeun nguping heula ningali aya anu lepat. Tangtosna, nalika anjeun badé nyimpen ramo kana ceuli, cobian nyandak kasa anyar. Coba lakukeun gerakan sirkular anu laun sareng lemes pikeun nimba lilin.

Naha lilin normal? Asik. Éta lilin hideung? Ati-ati, anjeun tiasa ngagaduhan otitis atanapi mites. Lilin teuing? Maka mungkin aya masalah.

Léngkah 2: bersih deui

Anjeun kedah malikan deui léngkah sateuacanna dugi kasa kaluarna bersih. Upami anjeun ningali éta, sanaos parantos dibersihkeun 2-3 kali, éta masih kotor, panginten janten waktos naroskeun ka dokter hewan anjeun.

Léngkah 3: anggo pangumbah ceuli

Pilihan séjén anu anjeun gaduh, nalika anjeun ningali yén henteu paduli sabaraha anjeun bersih, éta masih kotor, nyaéta nganggo beberesih ceuli pikeun anjing. Ieu gampang pisan dianggo kumargi aranjeunna disimpen dina ceuli sareng aliran atanapi ngaleupaskeun cairan éta dipasihkeun.

Maka anjeun kedah pasihan masagi supados tukang beberesih dugi ka gendang gendang sareng tiasa beresih kalayan saé. Kaseueuran waktos, sakali dileupaskeun, anjing bakal oyag sababaraha menit. Tapi tong éléh waé.

Alesanna nyaéta ayeuna anjeun kedah ngabersihkeun deui nganggo kasa anyar kanggo miceun naon produk éta anu tiasa dikaluarkeun tina ceuli. Upami anjeun kantos ningali yén éta masih kotor pisan, leres, waktosna badé angkat ka dokter hewan.

Léngkah tambahan

Aya anjing éta ngembangkeun seueur rambut di daérah ceuli. Ieu ngagaduhan fungsi ngajaga Ceuli supados teu aya anu lebet kana éta. Tapi sakapeung éta ogé sumber inféksi nyalira, janten kadang pantes pikeun motongna sakedik.

Ieu tiasa dilakukeun ku gunting, tumut kana siluét ceuli sareng ogé henteu ngarusak ceuli; atanapi nganggo mesin, boh anu tiasa motong rambutna, atanapi gunting anu aranjeunna jual kanggo Ceuli sareng irung (anu langkung alit sareng saé pisan pikeun daérah ieu dina anjing).

Pangobatan di bumi pikeun miceun lilin hideung

Penting pikeun ngajaga Ceuli anjing anu bersih

Upami piaraan anjeun ngagaduhan lilin hideung dina ceuli numutkeun naon anu parantos urang tingali dugi ka ayeuna, ieu pastina didorong ku kabersihan anu goréng, janten teu aya ubar bumi anu leres, saluareun nerapkeun beberesih sacara berkala di zona ieu.

Ogé, anjeun paling kamungkinan ngalaman inféksi, sapertos otitis, anu ngabutuhkeun perhatian dokter hewan sareng kamungkinan pangobatan sareng antibiotik, kumargi otitis hipu sareng teu tiasa diubaran ku pangobatan di bumi.

Dina pengertian ieu, hal anu paling disarankan nyaéta tong nyobaan nyabut lilin hideung tina ceuli upami anjing anjeun horeamÉmut, kusabab anjeun ngarareunah atanapi nyeri, anjeun sigana bakal réaksi pertahanan anu teu pikaresepeun. Anu penting nyaéta salaku master anjeun diajar diajar nalika kaayaan henteu umum.

Anjing kuring moal ngantep ceuli na beresih, naon anu kudu dilakukeun?

Kusabab anjing anjeun anak anjing, anjeun kedah biasa anjeunna kana rutinitas kabersihan na sering, diantarana beberesih Ceuli sahingga nganggap ku cara anu alami pisan, sahingga nyegah jamur tina némbongan sareng panyakit sareng inféksi sumebar.

Nalika anjeunna henteu biasa, anjeunna ngan saukur nolak keuna, sareng ieu bahkan ngahasilkeun réaksi setrés sareng panolakan. Anjeun tiasa nyobian kontak sareng Ceuli na ku cara anu lemes pisan, éta henteu nyababkeun ngarareunah atanapi nyeri.

Upami anjeun déwasa sareng henteu biasa entong beberesih ku cara anu kasarNalika anjeun kéngingkeun anjeunna tetep tenang sareng dimanipulasi, anggo penguatan positip, janten anjeun ngajantenkeun anjeunna ngahibur sareng diajar yén éta sanés hal anu goréng.

Nalika anjeun beberesih dina jero ceuli, ngalakukeun gerakan dina bentuk urut anu lemah lembut pisan. Pijat bagian luar Ceuli sareng nawiskeun oléh-oléh nalika dandan diidinan dilarapkeun di daérah ieu.

Salaku pilihan terakhir, buka dokter hewan pikeun naséhat ngeunaan cara anu pangsaéna pikeun nyandak anjing anjeun kéngingkeun ceuli na diberesihan.

Lilin hideung akibatna mangrupikeun salah sahiji tanda yén aya anu henteu pas dina ceuli piaraan anjeun, janten disarankeun pikeun waspada sareng nyanghareupan ieu sareng gejala anu sanés, tong ngantep teuing waktos nyandak kana konsultasi, sabab upami inféksi langkung parah, tindakan penyembuhanna bakal langkung agrésif Sareng ieu tanpa ngitung gangguan anu dihasilkeun dina anjing anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Hector N. Oxilia cenahna

    Halo. Koméntar anjeun ngeunaan masalah debit lilin hideung pikaresepeun pisan pikeun kuring. Piaraan abdi ngagaduhan masalah sapertos kieu, sareng dokter hewan parantos masihan peradangan sareng antibiotik. Hatur nuhun.