Kutu ngegel dina anjing

anjing ngegel tonggongna tina gigit

Gaduh anjing salaku ingon piaraan ngagambarkeun janten protagonis tina pangalaman anu unik pisan. Hubungan sareng beungkeut anu dihasilkeun antara anjing sareng anu bogana ditangtoskeun pikeun hirup. Seueur karep masarakat pikeun ieu dibarengan ku tanggung jawab, perhatian sareng perawatan anu kedah dilaksanakeun.

Imah janten lingkungan piaraan sareng habitat primér. Éta pisan sababna naha penting pisan anu boga tanggung jawab mertimbangkeun kabersihan, kabersihan sareng kabiasaan kaséhatan anu kedah dipilampah. Adat kabersihan ieu mangaruhan langsung kana kaséhatan piaraan sareng anggota kulawarga anu sanés.

Konsékuansi tina ngutu kutu kana anjing

kutu leutik hookeun kana kulit anjing berambut pondok

Ngajaga bersih sareng disinféksi permukaan tempat anjing ngalir, tempat istirahat sareng kontrol périodik sareng dokter hewan bakal nyegah tina sangsara ti sababaraha waktos. parasit pesky anu kompromi kaséhatan Anjeun, sapertos kasus kutu.

Malah dina sababaraha kasus parasit ieu mawa alérgi anu pikasediheun ka anjing.

Diantara perawatan anu kedah diurus ku piaraan nyaéta nyegah aranjeunna janten katépaan kutu, sabab serangga ieu rada ngaganggu sareng nyababkeun kulit anjing peurih.

Sababaraha anjing tiasa sangsara komplikasi serius anu disababkeun ku alergi kana ciduh serangga ieu. Daérah dimana masalah loak sering terjadi nyaéta di basisir Méditerania.

Kaayaan anjing ieu katelah Dermatitis alérgi ngutu kutu sareng disababkeun ku nunjukkeun sensitipitas teuing kana ciduhna serangga. Aya résiko anu langkung ageung katerap parasit dina waktos haneut sapertos cinyusu sareng usum panas sareng nalika usum tiis serangga henteu cicing dina kepompong.

Kanyataan yén piaraan kaserang kutu henteu hartosna yén éta pasti alérgi. Upami anjing kaserang kaayaan sapertos kieu, ngegel mingguan bakal nyukupan pikeun dipibanda efek samping kuat anu tiasa janten perennial.

Upami teu kitu, ngegel tiasa dikenal sabab di daérah anu tangtu anjing anjeun tiasa ningali tanda beureum leutik, bahkan ogé serangga bakal katingali sapertos titik-titik hideung dina bulu atanapi dina kulit anu luncat gancang.

Umur dimana alergi kutu dibuktikeun dina anjing saatos ulang taun kahiji ka tilu.

Kumaha cara ngaleungitkeun kutu?

Pikeun piaraan anu paling untung, anu ngegel tina parasit ieu henteu langkung ti gangguan anu henteu raoseun. Tangtosna ieu sanés hartosna yén aranjeunna henteu kedah dibasmi kitu waé, kumargi serangga leutik ieu mangrupikeun pamancar anu épéktip pikeun panyakit anu parantos ngantunkeun ingetan anu parah pisan dina mémori koléktif kamanusaan.

Henteu sadayana kutu sami siphonaptera nyaéta serangga leutik anu henteu ngaleuwihan tilu milimetertapi aranjeunna tiasa ngaluncat dua ratus kali ukuran awakna. Nyaéta, 18 dugi 30 séntiméter cukup panjang pikeun mindahkeun korban kalayan gampang.

Kaayaan genetikna ngajantenkeun adaptasi kana lingkungan anu haneut tina interior wangunan. Lapisan luarna rada tahan sareng ngagaduhan buuk alit anu matak ngamudahkeun pikeun mindahkeun bulu sato anu dicicingan.

Kutu bikang tiasa iklas dugi ka dua puluh endog sapoé, sakitar genep ratus siklus hirupna sareng sadayana kalayan tingkat salamet anu luhur.

Dina tahap larva aranjeunna henteu nyicingan sato naon waé sareng ngagaduhan sistem anu luar biasa anu ngamungkinkeun aranjeunna pikeun nangtoskeun waktos anu pas pikeun nyicingan hiji organisme anu nyayogikeun aranjeunna dahareun pentingna, getih.

Aya seueur jinis kutuSareng sanaos anu dibawa ku beurit anu nyebarkeun bala hideung anu ngirangan penduduk Éropa langkung gampil diinget, kaleresan henteu sadayana ogé nepi ka tiwasna

kumaha oge upami aranjeunna nyebarkeun panyakit ka manusa ogé anjing. Langkung saé pikeun nyegah parasit ieu tina katéwak ku piaraan sareng nyandak kana bumi.

Gejala

jalma tuang pipir kutu ka anjing leutik

Alesan kunaon anjing nunjukkeun alergi sami pikeun mahluk hirup anu dipikagaduh, mahluk ieu fungsi imun anu goréng anu matak peka kana ciduh loak.

Ieu nawiskeun peurih anu ngaganggu langkung sengit tibatan gigitan umum. Tangtosna piaraan bakal ngamimitian ngorehan kalayan frékuénsi sareng intensitas sapertos anu aya kamungkinan luhur cilaka kulit.

Daérah anu mangaruhan anatomi anjing bakal beureum sareng kulitna bakal garing, ieu bakal mempermudah dermis janten cilaka sareng éta henteu gampang dudung kusabab stimulasi teras-terasan tina itching sareng kagaringan.

Dina kasus anu ekstrim upami henteu dirawat langsung tiasa nyababkeun alopecia anjing. Penting pisan pikeun ngadamel diagnosis anu pasti pikeun terang naha éta leres-leres alergi kumargi kondisina tiasa gampang bingung sareng panyakit sanés.

Tip sareng Saran

Upami anjing parantos dipendakan gaduh kutu léngkah saharita kudu dilaksanakeun pikeun ngabasmi aranjeunna. Henteu aya anu diuntungkeun ku ngaleungitkeun kutu tina sato tanpa nurunkeun bumi kana beberesih anu lengkep sareng sabalikna, janten anjeun kedah damel sakaligus dina meresihan bumi sareng piaraan.

Mimitian ku ngadatangan dokter hewan sareng nuturkeun pitunjukna ngeunaan kamungkinan dewormers. Aya seueur alternatif anu tiasa dianggo gumantung kana anakanana, umur sareng kaanehan sato.

Perlakuan dimimitian sareng ngamimitian beberesih umum pikeun sadaya lingkungan piaraan, duanana di jero sareng di luar.

Pembersih vakum mangrupikeun sekutu anu hébat kusabab éta moal ngantepkeun endog atanapi larva di celah dina tembok sareng lantai. Anggo inséktisida organik atanapi kimia dumasar kana karesep pribadi.

Kanyataan anu pikaresepeun nyaéta aroma jeruk lumayan ngusir kutu sareng khususna jeruk nipis, janten anjeun tiasa ngadamel disinféktan nganggo bahan alami atanapi mésér salah sahiji bau ieu.

Bersih sacara rinci pisan sadaya permukaan lawon sareng pelapis, nyeuseuh anduk sareng simbut sareng barang anjing kalayan saé pisan ku cai panas. Piaraan kedah dimandian sacara rutin sareng nerapkeun pangobatan kutu. Kerah panolak ogé strategi anu hadé.

jalma tuang pipét kana anjing kanggo kutu

Anjing peryogi latihan sadidinten janten henteu disarankeun anjeun ngonci nalika usum panas, anu dimana aranjeunna paling kéngingkeun kutu. Anu kedah dilakukeun nyaéta neraskeun pangobatan sareng nyandak tindakan pencegahan.

Tip anu pikaresepeun nyaéta melak pepelakan anu narik nematoda sareng ladybugs di kebon, Kusabab serangga ieu tuang kana kutu sareng éta mangrupikeun cara alami sareng ékologis pikeun nyegah parasit tina nyebar di sakuliling bumi.

Akhirna anjeun henteu kedah hilap éta strategi anu pangsaéna nyaéta pencegahan. Perlu sikat anjing sacara teratur sareng parios anjeunna naon waé hama anu tiasa dicekel dina tahap awal, sabab ieu bakal ngajantenkeun langkung gampang pikeun nyingkahanana.

Upami kabiasaan kabersihan sareng kasehatan piaraan diperhatoskeun, bakal hésé pikeun aranjeunna pikeun katurunan parasit anu ngaganggu ieu.

Entong hilap éta kutu tumbuh sareng ngalikeun gancang sareng aranjeunna ngagaduhan sistem salamet anu hadé janten anu pangsaéna pikeun henteu percanten ka diri anjeun sareng teras ngajaga bumi sareng piaraan tetep rapih sareng embun.

Upami anjeun hoyong miara kaséhatan piaraan anjeun, teraskeun maca kami.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.