Mastaka

mastiff sedih sareng bahagia ngagoler dina jukut

Urang sunda ieu dianggap unik kusabab kawani sareng kaasihna ka anu bogana, saé pisan salaku anjing penjaga, tah éta biasa nyimpen perkebunan ageung. Mangpaatna asalna tina kanyataan yén éta disarankeun pisan salaku anjing pikeun ngajaga perusahaan kusabab atributna.

Salami abad-abad, mastiff parantos ngiringan domba domba ngajaga sapi tina serangan serigala. Naha anjeun resep kana jenis ieu? Teras teraskeun maca tulisan ieu pikeun milarian terang ngeunaan aspék anu paling penting anu aya hubunganana sareng masalah ieu.

perbawa

dua mastiff disisi ku seuri sareng dina jukut

Sakumaha anu parantos kami nyarios, fungsina murni pelindung. Éta ogé dipikaterang ku nami-nami sanésna gumantung kana daérah géografis dimana tempatna, salah sahijina nyaéta anjing sapi.

Pikaresepeun anjeun terang hal ngeunaan sajarah lomba menak ieu sareng éta nyaéta dina 1981 Asosiasi Spanyol ti Anjing mastaka Spanyol.

Asosiasi ieu ngagaduhan ideu pikeun ngatur a program pikeun ngumpulkeun inpormasi ngeunaan breed ieu dina jaman baheula. Éta pisan sababna naha anjeunna nyusun pola anyar sareng tujuan pikeun nyandak sadayana inpormasi anu ngarujuk sareng aya hubunganana sareng anjing sapi lami.

Aranjeunna ngagaduhan atribut anu ngahartikeun aranjeunna sareng masihan idéntitas, nyaéta Éta breed anu tiasa dianggo pikeun boh piaraan sareng anjing penjaga.

Urang bakal nyimpulkeun di handap sababaraha kualitas sareng atribut anu ngajantenkeun leres-leres pikaresepeun:

Éta dicirikeun ku janten anjing ageung, leres-leres mantep, kuat pisan sareng seueur otot. Dicarioskeun ngeunaan ieu anu Mangrupikeun breed anu panggedéna ditingali di Spanyol.

Mangrupikeun balapan anu teu percanten pisan, pageuh pisan di payuneun jalma asing na yakin pisan kana dirina. Buluna padet sareng ngagaduhan jenis bulu buluna anu masihan penampilan baju jero, anu ilang nalika usum panas.

Sedengkeun pikeun warna na, bodas, hideung sareng brindle langkung umum. Panjangna 60 sareng 80 cm gumantung kana naha jalu atanapi bikang. Beuratna antara 40 sareng 70 kilo sanaos aranjeunna tiasa ngahontal 90 kg.

Éta biasana dipaké pikeun miara ingon ingon ogé peternakan sareng pasipatan. Sakumaha biasa, aranjeunna rada saimbang, anu ngabakukeun aranjeunna salaku anjing pendamping anu saé. Rata-rata harepan hirupna antara dalapan sareng sapuluh taun sareng ngeunaan lingkungan tiasa diucapkeun yén éta cocog pisan di kulawarga, di lingkungan padesaan, ngangon sareng / atanapi panjagaan.

Tiasa didugikeun ngeunaan anjeunna yén anjeunna mangrupikeun salah sahiji breed panggedéna di Spanyol. Aya mamang ngeunaan asal muasalna sareng kabuktosanna, tapi aya data sajarah anu caket kana kanyataan; sumping ka nagara éta ngalangkungan Fénisia sareng Kelt sareng aranjeunna dianggo ku urang Romawi salaku anjing perang.

Anu teu diragukeun nyaéta dina Abad Pertengahan kagunaan aranjeunna dipuseurkeun salaku wali ingon-ingon. Sacara umum, atribut na nyaéta a breed cukup lincah, kuat, jeung sanggup membela ingon-ingon ti sato anu sanés upami anjeun rumaos kaancam.

Paduli

mastiff warna brindle neuteup

Anjing Spanyol mastaka kuat, bageur sareng mayit. Suku na gesit, beurat sareng kuat. Cai ngagaduhan sirah anu ageung pisan, kuping floppy sareng kulitna raray ngagantung dina panon sareng pipi.

Sakabéh awak ditutupan ku buuk anu kandel pisan. Sedengkeun pikeun warna, anu paling umum nyaéta warna padet sareng brindle.

Pangropéa na gampang sareng peryogi seueur latihan, janten disarankeun cicing di bumi ageung. Entong lalawora karesahan na kusabab kurang olahraga.

Sikat disarankeun pikeun ngaleungitkeun sadaya tilas kokotor sareng rambut paéh. Pariksa saatos unggal kaluar kutu sareng kutu sareng nalika anjeun ngamandian anjeun jaga ceuli.

Janten breed tina ukuran mantap, éta awas pikeun panyakit sapertos hip displasia. Anjeun kedah tuang diét anu saimbang, sareng nutrisi penting pikeun pencernaan anu saé; jaga vaksinasi sareng anjeunna sering sumping ka dokter hewan.

Anjeun ogé kedah nyukuran dugi ka spesialis nyarankeun éta. Parasit tuang dina bagian awak anjeun, nyababkeun cilaka langsung anu tiasa nyababkeun diare, kaleungitan beurat, utah komo tabung peujit tiasa dieureunkeun.

Anjeun ngan kedah tumut kana akun anu leres sareng deworming anu cekap kalayan ubar anu khusus dirancang pikeun ingon-ingon.

Breed ieu peryogi asupan kalori anu rada tinggi kusabab ukuranana ageung, ogé latihan anu alamiah pikeun bentukna anu mantep, janten pangropéa na mangrupakeun prioritas sareng sadaya rekomendasi anu tepat kedah dituturkeun.

Gumantung kana naha éta masih anak anjing, disarankeun asupan kadaharanna tina bagian leutik sareng dina waktos anu béda sahenteuna tilu kali sapoé, sareng henteu nalika sato hoyong, nyaéta ngabiasakeun anjeunna kana disiplin dina kabiasaan tuang na.

Kitu ogé sareng dina saran éta saé anjeun tuang antioksidansabab penting pisan ngajaga jas dina kaayaan anu saé. Dina cara nu sami, pasihan anjeunna ku sadayana protéin sareng tuangeun anu ngajagi sendi na.

awéwé nangkeup matinee coklat

Kusabab aranjeunna ngagaduhan masalah sareng obesitas, anjeun kedah nonton beuratna sareng henteu saimbangna sanés. Ogé monitor konsultasi anjeun sareng ahli, anjeunna bakal masihan anjeun orientasi anu langkung saé kumaha mastaka mekar.

Entong mikir ngeunaan ngalaksanakeunana atanapi nyandak éta jalan-jalan saatos tuang, disarankeun ngantosan jam-jaman anu pas supados nyerna ogé, upami henteu tiasa nyababkeun masalah.

Anjeun kedah ngaluarkeun jalan-jalan sahenteuna sababaraha kali sapoé, kanggo kasihatan sareng kasihatan awak. Abdi tiasa mastikeun yén ku ieu anjeun bakal ngendalikeun beurat sareng pencernaan anu hadé pikeun anjing anjeun.

Kasehatan

Ngajaga anjeunna tina parasit, netepkeun jadwal vaksinasi sareng dokter hewan anjeun. Urang sunda ieu meryogikeun seueur perhatosan, ngaraos nyalira atanapi henteu ditawarkeun kaasih tiasa nyababkeun réaksi négatip bahkan nyababkeun masalah psikologis.

Salah sahiji masalah kaséhatan anu ditepikeun dina masalah ieu nyaéta hipplasia, anu tiasa nyababkeun anjeun nyeri sareng anjeun bahkan mungkin lemes. Anjeun parantos terang yén anjeun tiasa ngaleungitkeunana ku latihan, olahraga, tuang sareng jalan.

Awas pikeun masalah pulas burih. Upami anjeun jaga yén asupan tuangeun sakedik sakedik sababaraha kali sapoé, anjeun bakal ngajaga kasehatan sareng karaharjaan aranjeunna di cek.

Mastiff Spanyol kusabab kitu Éta anjing gedé, kuat, satia pisan ka tuan na sareng resep pisan ka murangkalih.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.