Miara anjing kalayan leishmaniasis

Leishmaniasis atanapi leishmaniasis nyaéta panyakit anu ngaruksak sistim imun anjing.

La leishmaniasis atanapi leishmaniasis nyaéta panyakit anu ngarusak sistim imun tina anjing sareng yén éta dikirimkeun ku parasit anu disebut Leishmania. Dina gilirannana, parasit ieu lebet kana awak anjeun ngalangkungan reungit reungit anu katépaan ku éta, kéong. Éta tiasa mangaruhan anjing tina sagala breed, umur atanapi ukuran, sareng nyandak gejala serius pikeun awakna.

Jenis leishmaniasis

Éta panyakit tepa anu tiasa janten dua jinis:

  1. Leishmaniasis kulit: nyababkeun rambut rontok di sagala rupa daérah awak, sapertos sakitar panon, irung sareng ceuli. Ogé munculna maag dina kulit, tumuh saimbang tina paku sareng pembentukan nodul.
  2. Leishmaniosis Visceral: Éta nyababkeun leungitna beurat parah, masalah ginjal, muriang, sareng ngabareuhan dina beuteung. Salaku tambahan, éta mangaruhan organ internal sapertos limpa, ati, sareng sumsum tulang.

Gejala utami

Aranjeunna henteu kedah lumangsung sadayana sareng penampilanana gumantung kana kaayaan panyakitna. Tapi, dina istilah umum, urang tiasa namina hal-hal ieu:

  1. mencret
  2. Utah
  3. nyenyepan
  4. Kaleungitan napsu
  5. Alopecia
  6. Kuku rapuh
  7. Nyeri gabungan
  8. Ngabengkang babarengan
  9. Éksim

Leishmaniasis dikirimkeun ngaliwatan gigitan reungit anu katépaan ku éta, kéong.

Perawatan sareng perawatan

La leishmaniasis teu gaduh tamba, tapi urang tiasa meringankeun gejala anjeun ku pangobatan Pangajaran sarta Palatihan Atikan anu merenah. Éta dumasarkeun kana ubar sapertos Meglumine Antimonate, Miltefosine sareng Allopurinol, sanaos gumantung kana masing-masing kasus anu khusus.

Nanging, urang tiasa ngalengkepan pangobatan ieu kalayan perawatan anu sanés anu bakal ngabantuan pisan anjing urang.

  1. Diét khusus. Anjing anu katerap panyakit ieu kedah tuang diet anu beunghar antioksidan sareng asam lemak omega 3 sareng omega 6. Éta ogé penting yén aranjeunna henteu nganggo tingkat fosfor anu luhur sareng urang nyayogikeun aranjeunna protéin anu gampang dicerna. Aya eupan khusus pikeun ieu; dokter hewan bakal terang kumaha nyarankeun anu leres.
  2. Hidrasi anu saé. Kadang-kadang panyakit ieu nyababkeun anjing henteu nginum cukup. Urang kedah ngadorong sato pikeun hidrasi ogé, sabab ieu ngabantosan organ-organ na fungsina langkung saé.
  3. Olahraga sedeng Jalanan sadidinten ngabantosan anjing anu kapangaruhan ku leishmaniasis pikeun nguatkeun otot sareng tulangna, sareng ningkatkeun denyut jantungna. Tapi urang henteu kedah maksakeun aranjeunna pikeun ngalakukeun kagiatan fisik nalika aranjeunna capé atanapi nyeri.
  4. Sampo khusus. Gangguan ieu mangaruhan pisan kana kulit, janten nalika ngamandian sato urang kedah ngalakukeunana sareng sampo khusus kanggo anjing anu gaduh leishmaniasis.
  5. Kanyamanan sareng rélaxasi. Urang kedah nyayogikeun sato sareng kanyamanan maksimal di jero imah: ranjang lemes di daérah anu haneut sareng sakedik perjalanan, tangga atanapi tanjakan sahingga tiasa turun-turun ti tempat anu luhur, jst. Sadayana diperyogikeun pikeun sato pikeun ngaraos raoseun sareng santai.
  6. Kunjungan Pangajaran sarta Palatihan Atikan. Panyakit ieu meryogikeun pangobatan Pangajaran sarta Palatihan Atikan anu tetep, ku sabab éta, sering dipariksa. Ieu penting pisan pikeun anjing urang ngagaduhan kualitas hirup anu hadé.

Leishmaniasis teu aya ubarna, tapi urang tiasa meredihkeun gejalana ku pangobatan Pangajina anu pas.

Kumaha carana nyegah panyakit

Sanaos teu aya metode anu ngajaga anjing kami 100%, urang tiasa ngirangan pisan kasempetan diserang reungit ku nuturkeun sababaraha tungtunan:

  1. Anggo pangusir. Aranjeunna henteu lepat, tapi aranjeunna tiasa ngirangan kamungkinan serangan keong langkung ti 80%. Kami ngarujuk kana kerah antiparasit, pipét sareng tablet. Urang kedah pernah ngatur produk ieu nyalira, tapi naros ka dokter hewan sateuacanna.
  2. Masang jaring reungit. Jaring reungit nyegah serangga ieu nyusup ka bumi kami, salami liang dina bolong henteu langkung ti dua milimeter, anu ukuranana kéong.
  3. Hayu anjing bobo di imah. Anjing anu nyéépkeun peuting di luar sigana langkung katépaan tibatan anu tiasa cicing di jero rohangan. Kedah diperhatoskeun yén jam-jaman kagiatan paling ageung tina reungit ieu nyaéta magrib sareng subuh.
  4. Ngalakukeun analisis taunan. Ayeuna kaseueuran klinik dokter hewan ngalaksanakeun tés getih taunan pikeun sadaya anjing anu gaduhna hoyong. Aranjeunna tumaros kalayan tujuan pikeun milarian terang upami sato éta kaserang leishmaniasis sareng ngawitan ngubaranana gancang-gancang.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.