Naha anjing abdi moal tuang atanapi nginum cai?

Anjing anu henteu tuang atanapi nginum ngagaduhan masalah

Sanaos urang parantos gaduh anjing lami-lami, aya kalan-kalan urang teu terang sabab-sababna naha piaraan urang lirén tuang sareng nginum.

Aya seueur alesan naha ieu tiasa kajantenan dina anjing. Dina unggal waktos penting pikeun terang alesan kunaon anjing kami kaleungitan napsu sareng henteu nginum cai, dina raraga ngalaksanakeun perlakuan anu pas pikeun jenis masalah sapertos kieu.

Alesan naha anjing teu hoyong tuang

Upami anjing anjeun henteu hoyong tuang, pasihan anjeunna anu anjeunna resep

Dina cara anu sami kajadian sareng jalma, aya seueur alesan kunaon anjing kadang nolak tuang. Sababaraha diantarana tiasa janten ieu:

Anjeunna gering

Nalika napsu turun, biasana mangrupikeun tanda anu teu jelas yén aya ayana sababaraha panyakit, utamina upami anjing urang nunjukkeun runtuyan gejala anu sanés anu ngiringan.

Sanaos kurangna napsu, ieu henteu hartosna yén éta mangrupikeun panyakit anu serius, sabab éta diperyogikeun pikeun nganjang ka dokter hewan, sabab upami henteu, anjing kami ngagaduhan résiko anu langkung ageung kaserang panyakit anu serius sapertos kanker.

Pikeun anu anyar divaksinasi

Sanaos kanyataan yén vaksin ieu parantos tanggel waler pikeun nyalametkeun nyawa seueur piaraan, dina sababaraha kasempetan aranjeunna tiasa nyababkeun efek samping tangtu. Seueur ieu tiasa hampang teuing ogé ringkes, sareng diantarana urang tiasa mendakan kaleungitan napsu samentawis.

Lingkungan sareng perjalanan anu teu dikenal

Upami urang niténan yén napsu anjing urang normal, tapi éta bakal turun nalika urang ngumbara sareng anjeunna atanapi upami éta kajadian nalika urang ngalih ka bumi sanés, paling dipikaresep, anjing kami henteu hoyong tuang sabab anjeunna henteu terang lingkunganana, ngahasilkeun ieu kaayaan guligah.

Paripolah

Aya anjing anu tiasa janten rada nungtut, sareng kaayaan anu tangtu dimana aranjeunna teu raoseun, naha ku ayana anjing anu agrésip, atanapi kusabab tuangeunana aya di tempat anu teu dipikaresep ku aranjeunna, tinggalkeun tuangeun sareng inuman.

Alesan kunaon anjing kuring henteu nginum cai

Aya seueur alesan kunaon anjing tiasa nolak cai. Ieu sababaraha diantarana:

Setrés

Ieu mangrupikeun salah sahiji musuh utama anjing, kumargi kusabab ieu, anjeun tiasa ngagaduhan masalah kaséhatan, anu upami henteu dirawat, kantun janten panyakit serius.

virus

Aya panyakit anu disababkeun ku virus. Sababaraha panyakit ieu aranjeunna tiasa janten rabies, letopspirosis atanapi distemper. Urang kedah langsung angkat ka dokter hewan, pas urang gaduh kacurigaan sakedik.

Masalah waos

Ieu mangrupikeun salah sahiji masalah anu biasana nyababkeun kurangna haus sareng kaleungitan napsu. Nyeri sareng kumaha teu raoseunana pikeun ngalakukeun tindakan anu meryogikeun panggunaan huntu atanapi mindahkeun sungut, tiasa cekap pikeun anjing urang lirén tuangeun sareng nginum.

Kumaha hidrat anjing anu teu hoyong nginum cai?

Nalika anjing nolak nginum cai sareng kedah dihidrasi, pilihan anu hadé nyaéta pikeun nawiskeun kaldu daging atanapi hayam, kumargi raos sareng bau tina kadaharan ieu henteu ngan ukur muka napsu anjeun sareng ngadorong anjeun tuang, tapi dina waktos anu sami éta bakal ngajantenkeun anjeun langkung haus tibatan nalika ngonsumsi tuangeun anu biasa sareng dina waktos anu sami, éta bakal ngijinkeun anjeun sajumlah cai.

Dina hal ieu, anjeun kedah ulah aya nambihan uyah sareng naon waé bumbu. Dina cara nu sami, dimungkinkeun pikeun nyayogikeun sababaraha batu és, kumargi anjing resep resep ngonsumsi és batu pisan sareng dina kasus-kasus éta anu parantos gering sareng / atanapi ngagaduhan masalah nganggo cai, pilihan ieu tiasa pas pisan pikeun ngahontal hidrat éta.

Anjing kuring henteu tuang atanapi nginum

Alesan kunaon anjing kami henteu hoyong inuman atanapi tuang seueur pisan. Anu utami sareng anu parantos urang urus sateuacana, nyaéta setrés, sanaos parobihan dina rutinitas bumi urang ogé tiasa janten alesan kurang napsu. Kitu ogé, kasedihan, sapertos gugup, ngamungkinkeun anjing ngaliwat teuing teu paduli anu asa kirang resep kana tuangeun.

Kahareupna sigana mah upami urang tuang hal anu sami unggal dinten, anjing urang bakal ngarasa bosen sareng éta. Nya kitu ogé bahaya anu gedé, tapi waktos ieu kusabab kurangna haus, nyaéta dehidrasi, sabab awak anjing tiasa terurai dina waktos anu singget nalika jumlah cai anu diperyogikeun henteu cekap.

Anjing kuring henteu tuang sareng bobo pisan

Pasihan anjing anjeun tuang

Sanaos paling umum disebatkeun ucing bobo ampir 50% kahirupanna, nyatana éta ogé tiasa nyarios sami ngeunaan anjing. Salila anak anjingna, anjing tiasa nyéépkeun sakitar 17 jam sapoé bobo, nalika déwasa aranjeunna tiasa bobo sakitar 14 jam sadinten.

Najan kitu, masalahna anu sanés sanés anjing biasana bobo sering, tapi nyatana nalika anjeunna hudang anjeunna henteu aktip, katembong tunduh, sedih sareng siga teu daek ngalakukeun naon, atanapi nginum cai atanapi tuang.

Dina kasus-kasus anu mana anjingna gugah sareng henteu lami deui bobo deui, sareng biasana bobo langkung jam ti anu ditunjukkeun sateuacanna, mungkin anjeunna menderita hipertiroidisme.

Nya kitu, nalika anjing henteu hoyong tuang, bahkan ku nyayogikeunana tuangeun anu langkung beunghar tibatan biasana, sareng katémbongna rada sedih, sanaos teu aya alesan pikeun, mungkin wae éta nampilkeun sababaraha patologi anu aya hubunganana sareng sistem pencernaan, kana ginjal atanapi bahkan anu langkung serius.

Dina kasus ieu, Perlu diparios naha sato éta muriang sareng / atanapi upami beurat na parantos turun ageung. Nanging, éta ogé kedah disebatkeun yén gejala ieu henteu sering nunjukkeun panyakit anu parah, janten teu aya alesan pikeun ngamimitian hariwang sateuacan waktos, sanaos bakal langkung saé salamet tibatan hapunten.

Kitu ogé, kedah dicatet yén dina sagala hal, éta bakal disarankan pikeun indit ka dokter hewan anu dipercaya anu bakal tanggel waler ngalaksanakeun tés anu pas pikeun kéngingkeun diagnosis anu leres sareng pikeun ngémutan pangobatan anu paling pas.

Anjing kuring henteu tuang atanapi inuman sareng sedih

Diantara alesan anu paling umum kunaon anjing henteu hoyong tuang atanapi nginum, menonjol kanyataan yén éta tiasa sedih. Alesan anu nyababkeun kasedihan ieu tiasa seueur pisan, nanging, anu paling umum nyaéta anjing éta ngarasa yén anjeunna henteu deui nampi perhatian anu sami sareng sateuacan.

Nalika urang ngalaman parobihan dina kahirupan urang anu tiasa waé ngarobih cara sareng sabaraha sering urang maén sareng piaraan urang, Nalika urang sorangan ngarasa sedih atanapi upami urang henteu biasana nyéépkeun seueur waktos sareng anjeunna, mungkin waé suasana anjing éta turun sareng anjeunna mutuskeun henteu tuang atanapi nginum cai.

Solusi pikeun nyandak anjing tuang sareng nginum cai biasana cicing di sisina nalika nyayogikeun tuangeun, nyayogikeun anjeunna sareng pakan baseuh kualitas premium sareng sareng anjing nalika anjeunna nyapek.

Ngalamar anjeunna pola makan anu langkung saé anu ngagaduhan nutrisi anu saé bakal ngabantosan anjeunna napsu deui., utamina upami disajikeun haneut, kumargi bau na bakal ngajurung anjeun pikeun nyobaan. Dina hal cai, urang tiasa nempatkeun sakedik cai dina palung sahingga ogé nyayogikeun hidrasi tambahan.

Anjing kuring henteu parantos tuang atanapi nginum dua dinten, naon anu kuring lakukeun?

Dina kasus anu ekstrim pisan, anjing tiasa salamet dugi ka sababaraha minggu tanpa nganggo tuang, sanaos henteu tiasa ngalakukeun cai tanpa cai; kanyataanna, upami henteu nganggo cai, éta ngan ukur tiasa sababaraha dinten. Nanging, aya kaayaan anu henteu ekstrem dimana anjing urang tiasa angkat sababaraha dinten tanpa tuang kusabab seueur alesan.

Di jero imah, nalika ningali yén anjing kami henteu ngonsumsi tuangeunana, perlu didatangan dokter hewanUpami éta anak anjing atanapi upami diwangun ku anjing anu lami pisan, gering atanapi upami nampilkeun gejala sapertos utah, diare atanapi muriang, penting pisan pikeun langsung nga tingali dokter hewan.

Dina kasus anjing anu séhat, dimungkinkeun pikeun ngantosan sapoé pikeun ningali naha éta diwangun ku teu ngarareunah samentawis. Bisi wae, perlu konsultasi dokter hewan dipercaya anjeun pikeun ngaluarkeun masalah sareng nyegah kaayaan anu langkung serius.

Anjing kuring henteu hoyong tuang, anjeunna ngan ukur inuman cai

Nalika anjing kami henteu hoyong tuang, éta bisa jadi tanda yén anjeun ngagaduhan patologi. Daptar panyakit anu tiasa nyababkeun kaleungitan napsu dina anjing lumayan lega, sareng di jerona urang tiasa mendakan masalah hampang (gangguan pencernaan) sareng patologis anu langkung serius (contona, parvovirus anjing).

Nalika anjing nolak tuang, kaayaan tiasa timbul sapertos anjing henteu tuang tuang tapi animasi atanapi henteu tuang sareng ngan meakeun cai, sanaos aya ogé kaayaan anu tiasa nolak kadaharan boh cai.

Normalna, kaayaan ieu condong muncul salaku akibat tina ngarareunah khusus anu, sacara umum, condong ngaleut saatos sababaraha jam tanpa kedah ngalakukeun nanaon.

Naon anu tiasa janten anjing lamun henteu hoyong tuang atanapi nginum cai?

Upami ngareuwaskeun yén anjing kami nolak tuang, masalahna tiasa langkung ageung nalika éta ogé henteu hoyong ngonsumsi cai sareng kaayaan na sigana bakal berkepanjangan.

Upami, salain ti éta, anjing ngagaduhan kaleungitan cairan anu cukup kusabab birit sareng utah, anjeun tiasa janten dehidrasi; hal anu matak pikahariwangeun ku anjing-anjing éta kalayan rentan anu langkung ageung, contona anak anjing, anjing geriatric atanapi gering.

Jenis kaayaan ieu tiasa janten tanda yén anjing kami kakurangan tina sababaraha patologi anu mangaruhan sistem pencernaan na, sanaos ogé tiasa janten indikasi panyakit anu mangaruhan ginjal sareng / atanapi jantungna, sareng akibatna, nyababkeun turunna lumayan atanapi total dina napsu anjing, ogé nyababkeun utah sareng karusakan.

Éta kudu diémut sepanjang waktos yén anjing anu déhidrasi umumna nunjukkeun napsu turun, janten penting pisan pikeun mastikeun yén cairan dieusian henteu ngan ukur sacara subkutan, tapi ogé sacara intravena; pikeun anu penting pikeun nyandak anjing urang ka pusat Pangajaran sarta Palatihan Atikan.

Anjing kuring henteu terang kumaha nginum cai

Nalika anjing urang biasana di antara jalma-jalma anu biasana ninggalkeun taneuh lengkep pinuh ku tetes nalika nginum cai, bahkan miceun langkung seueur cai tibatan meakeun na.

Biasana pikeun urang heran mendakan yén henteu sadayana anjing condong ngalakukeun ieu. Tapi sabalikna tina naon anu panginten urang seueur, ieu sanés kusabab anjeunna henteu terang kumaha nginum cai, tapi kusabab faktor anu sanés.

biasana, biasana anjing gedé anu leuwih gampang ninggalkeun sagalana baseuh nalika aranjeunna nginum cai, sedengkeun anjing breed sedeng sareng alit condong dicirikeun ku janten sakedik langkung panasaran sareng ampir teu ngaco. Bisi wae, anjeun kedah terang yén ieu disababkeun ngan ku faktor anu cukup saderhana: ukuran tina sungut anjing.

Kitu ogé, aya seueur anjing anu condong kotor pisan sabab henteu diajar nginum cai langsung tina sumber; dina hal ieu, éta sabab anjing-anjing meryogikeun cai janten tenang dina urutan nginum.

Janten teu kedah hariwang nalika urang ningali éta, nalika nginum tina cai mancur, anjing kami batuk sareng / atanapi sakedik sakedik, kumargi pikeun sato cara ieu nginum cai rada rumit.

Dina hal ieu, hal anu paling pas nyaéta urang ngeusian kantong alit ku sakedik cai tina sumberna terus urang nempatkeun kana taneuh sahingga anjing urang boga kasempetan pikeun nginum leres, saolah-olah éta palung leutik.

Naon anu kedah dilakukeun upami anjing abdi henteu tuang?

Bantosan anjing anjeun nginum ku nawiskeun susu

Sakumaha anu parantos urang sebatkeun, alesan kunaon anjing kaleungitan napsu tiasa rada beragam sareng umumna, éta disababkeun ku alesan fisik; dina tiap hal, éta penting pisan urang nyandak anjing urang ka dokter hewan dina raraga ngaluarkeun patologi serius anu mungkin sareng milarian terang kunaon anjeun henteu hoyong tuang.

Éta anjing henteu tuang atanapi nginum, salami éta mangrupikeun hal anu samentawis, anjeun kedah hariwang teuing. Tapi upami kaayaan ieu dijaga ngalangkungan waktos, sato éta tiasa ngabahayakeun kasihatanana sareng éta sababna perlu meta gancang sahingga teu aya anu tumiba.

Dina pengertian ieu, anjeun kedah émut yén nalika anjing henteu nginum cairan, sabab éta kajantenan ku jalma, organ-organna kakurangan tina kakurangan ieu sareng éta tiasa nyababkeun masalah serius. Maka, salian ti sadayana anu parantos kami béjakeun ka kami, kami parantos mikir masihan anjeun sababaraha tip sareng ubar pikeun ngadorong anjing anjeun tuang sareng / atanapi nginum.

Tawarkeun anjeunna hal anu anjeunna resep

Urang sadayana terang yén anjing "freak" ku tuangeun atanapi inuman anu tangtu. Salaku conto, aya anjing anu edan kana manisan; batur, buah, batur daging... Nya, éta ngeunaan nawiskeun anjing éta anu ayeuna sanés hoyong tuang atanapi nginum tuangeun anu sesah kanggo anjeunna nolak.

Ogé teu kedah anjeun nyiksa, kantun tawarkeun anjeunna sakedik kanggo ningali,, ngagoda anjeunna, anjeunna bakal tuang, kumargi sababaraha kali teu daptar sareng tuangeun kusabab anjeunna henteu raoseun sapertos naon anu anjeun tawarkeun ka anjeunna. Janten, formulir ieu tiasa masihan anjeun indikasi naon anu tiasa kajantenan.

Sareng naon anu urang lakukeun ku inuman éta? Leres, anjeunna paling dipikaresep gaduh cai, sareng upami anjeunna henteu nginum, urang ngagaduhan masalah. Tapi kumaha upami anjeun nawiskeun anjeunna cai dina wadah anu sanés? Dupi anjeun nginum didinya? Kumaha upami tibatan cai anjeun nawiskeun anjeunna susu (anu anjeunna tiasa sabar, tangtosna)? Coba pasihkeun cairan sanés anu henteu ngabahayakeun anjeunna. Naha anjeun nampi aranjeunna? Kadang-kadang cai anu kedah diinum na tiasa parah, sareng aranjeunna perhatoskeun, janten aranjeunna lirén nginum ti dinya tapi dina sababaraha waktos aranjeunna tiasa ngalakukeun ti tempat anu sanés.

Nyéépkeun waktos sareng anjeunna

Kadang anjing ngarasa sedih jeung ngalamun. Sareng éta mangaruhan diét. Nanging, upami anjeun nyéépkeun waktos sareng aranjeunna, upami anjeun bahkan ngabagi momen nalika tuang atanapi nginum, anjing anjeun ogé tiasa resep kana tuangeun atanapi inuman éta, sareng éta, dorong anjeunna pikeun ngalakukeun éta.

Tangtosna, pastikeun yén anu anjeun tuang henteu ngabahayakeun aranjeunna, utamina upami piaraan anjeun ngagaduhan masalah lambung. Salawasna cobian pikeun milari tuangeun sareng inuman anu tiasa anjeun tawarkeun ka anjing anjeun supados anjeunna ningali yén anjeunna tiasa tuang sami sareng anjeun.

Ngarobih diét na

Kadang anjing moal tuangeun saderhana sabab henteu mendakan naon anu anjeun nawiskeun pikeun aranjeunna pikaresepeun. Di sisi anu sanésna, upami anjeun ngarobih diét, hal-hal bakal robih. Dina pengertian ieu, seueur anjing henteu sabar kana pakanana ogé, khususna pakan "murah" anu teu ngagaduhan rasa atanapi anu panginten tiasa disarankeun pikeun aranjeunna.

Gantina, upami anjeun masihan deui jinis sanés, atanapi tuangeun, hal-hal bakal robih. Éta anu anjeun kedah nyobian. Kalayan kecap séjén, urang nyarioskeun ningali anjing anjeun tuang anu sanés sateuacan tuang atanapi tuangeun anu biasa.

Salaku conto, bayangkeun yén anjeun sok masihan anjeunna saur anjeunna sareng anjeunna henteu tuangeun. Tibatan, upami anjeun damel anjeunna piring buatan anjeunna tuangeun, atanapi tuangeun baseuh. Upami kitu, anjeun panginten kedah ngémutan deui jinis diet anu dituturkeun anjing anjeun ku éta supados tiasa tuang.

Sareng kumaha upami cai na? Sadayana langkung rumit di dieu. Kusabab biasana anjing dibéré cai keran, tapi kumaha upami aranjeunna henteu resep? Anjeun tiasa nyobian ngarobih wadah cai (Bisa jadi éta masihan anjeunna bau sareng éta sababna anjeunna henteu nginum), atanapi bahkan nawiskeun anjeunna cai botol kanggo ningali naha anjeunna tiasa sabar. Dina pengertian ieu, urang nyarioskeun "trial and error" pikeun ngaluarkeun masalah ageung anu ngalibatkeun bade dokter hewan.

Masihan yoghurt

Anjeun leres, yoghurt alami tiasa ngadorong anjing anjeun tuang. Nyatana, yoghurt, salami henteu ngandung bahan aditif, pewarna ... éta tiasa nguntungkeun pisan (sapertos kajadian ka jalma). Sareng mangrupikeun stimulus tuang.

Pikeun hiji hal, éta licik - anjeun moal kedah tapis pikeun nyamuk; sareng, anu sanésna, éta ogé ngandung cairan. Nyatana, seueur dokter hewan langkung milih pikeun kaasup kana diétna sabab éta bakal ngajantenkeun peujit na langkung saé pisan.

Ceregumil

Leres, anjeun leres maca. Tapi kami cocog pikeun anjeun. Anu urang milari nyaéta masihan énergi piaraan anjeun sareng ngajantenkeun anjeunna raoseun, sanaos anjeun henteu tuang atanapi nginum. Kunaon Nya, sabab mangrupikeun suplemen anu tiasa ngabantosan anjeun tuang, langkung animasi, sareng ngaleungitkeun sababaraha cara masalah anu anjeun alami.

Séndok sapoé cekap. Tapi sok usaha supaya anjeunna tuang sareng nginum normal. Anjeun tiasa mésér Ceregumil ti link ieu.

Upami henteu aya anu cocog pikeun anjeun, langkung saé anjeun angkat ka dokter hewan pikeun ngalakukeun tés anu pas pikeun terang naon anu tiasa kajantenan anjeunna sareng naha kaayaan ieu kajantenan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   AR Moya cenahna

    Tulisan ieu panjang lebar sareng pikasieuneun sareng teu ngagaduhan inpormasi anu relevan sareng mangpaat. Sabenerna. Nuhun kana waktosna ogé.