Naha anjing abdi ngijih dimana-mana

Salah sahiji kabiasaan anu paling bangor sareng sesah pikeun ngaleungitkeun anjing nyaéta kabiasaan nguyuh di pelosok bumi urang.

Salah sahiji kabiasaan anu paling bangor sareng sesah pikeun ngaleungitkeun tina anjing nyaéta kiih di pelosok bumi kami. Naha éta sofa, karpét atanapi ranjang, sakapeung budak leutik urang janten obsesip sareng nyirian daérah-daérah anu tangtu. Aranjeunna bahkan tiasa nginum cikiihna di unggal tempat nalika aranjeunna jalan-jalan. Kalakuan ieu ngagaduhan panjelasan sareng, tangtosna, solusina.

Perkara naluri

Nalika anjing ngompol di sagala rupa penjuru, aranjeunna nuturkeun naluri anu pangpayunna. Mangrupikeun wujud panyirian téritorial, kumargi ku cara kieu aranjeunna ngantepkeun bau na di daérah anu hoyong didamel ku nyalira. Maka, aranjeunna nunjukkeun ka sato sanés anu sipatna dominan.

Utamana, éta lalaki anu kalakuan sapertos kieu. Sanaos sababaraha awéwé ogé condong ngalakukeun éta, utamina dina nalika siklus panas.

Inpormasi anu aranjeunna kirimkeun

Ngaliwatan cikiih, anjing ngirimkeun sagala rupa inpormasi ka anjing séjén. Sasatoan ieu nganggo cikiih kanggo komunikasi. Diantara hal-hal séjén, aranjeunna diinpormasi ngeunaan umur, kelamin, kaayaan kaséhatan, sareng sajabana. Ku cara kieu, aranjeunna tiasa silih mikawanoh ku bau cikiih na.

Éta sababna anjing aranjeunna condong sok kiih di tempat anu sami nalika numpak. Ku cara kieu, éta nguatkeun mérekna sareng ngabaruan kapamimpinanna teras-terasan. Di bumi, hal anu sami kajadian.

Mangrupikeun wujud panyirian téritorial, ku cara kieu aranjeunna nyungkeun bau na di daérah anu aranjeunna hoyong ngadamel bau nyalira.

Sabab utama

Sakumaha urang nyarios, kalakuan ieu aya katerangan. Éta tiasa batang tina sababaraha sabab, diantarana urang mendakan hal-hal ieu:

  1. Kurang diajar. Dina anak anjing, kabiasaan ngijih di pelosok mana waé leres-leres normal. Diajar pikeun ngagentoskeun diri dina tempat anu leres butuh waktu, ogé seueur kasabaran ti pihak kami. Sakali aranjeunna déwasa, aranjeunna tiasa diajar ogé, tapi panginten rada hésé pikeun aranjeunna.
  2. Gugup, bungah, atanapi kasieunan. Ieu leres-leres leres pisan pikeun anjing anu masih keneh ngora anu teu acan gaduh kontrol anu cekap dina awakna. Éta ilahar pikeun aranjeunna ngijih sacara teu kahaja nalika émosi anu parah nyerang aranjeunna, sapertos gugup, bungah atanapi sieun. Éta ogé biasa di anjing sepuh.
  3. Nelepon pikeun perhatosan. Sato ieu sifatna sosiologis, sénsitip sareng empati. Upami aranjeunna rumaos teu dipaliré, aranjeunna tiasa nganggo metode naon waé pikeun narik perhatian urang. Salah sahijina nyaéta cikiih. Anjing terang yén ku cara kieu urang perhatosan aranjeunna, sanajan éta pikeun memarahi aranjeunna.
  4. Nyirian. Sakumaha urang parantos nyarios sateuacanna, tingkah laku ieu dipasihkeun ku panyiri téritorial. Éta langkung umum di lalaki, sareng sanaos dipercaya yén éta tiasa dileungitkeun ku kastrasi, éta sering dijaga saatos operasi.
  5. Masalah kaséhatan. Sababaraha masalah kaséhatan tiasa nyababkeun anjing kaleungitan kendali sphincter na. Khususna, gangguan saluran kemih, panyakit ginjal, sareng masalah neurologis nyababkeun kalakuan ieu.
  6. Henteu mampuh kusabab umur. Sapertos manusa, anjing tiasa janten teu kabeuratan nalika nincak umur. Sanaos hal anu alami, urang kedah konsultasi kana patarosan ieu sareng dokter hewan.
  7. Kahariwang pisah Anjing kalayan kahariwang pipisahan tiasa ngaréaksikeun sababaraha cara nalika ditingalkeun nyalira. Paripolah ngarusak umum pisan, contona. Kitu ogé kaleuwihan cikiih, sabab kasieunan sareng saraf ngakibatkeun anjeunna kiih dina dirina.

Mitos kastrasi

Puluhan taun ka pengker lahir mitos palsu ngeunaan sadaya ieu, malah nepi ka ayeuna masih nyebar. Dicarioskeun yén kastrasi ngaleungitkeun kabiasaan ieu, tapi anu leres na henteu kedah sapertos kitu. Operasi ieu éta ngan ukur épéktip upami asal muasalna masalah nyaéta téritorial. Upami teu kitu éta bakal aya gunana.

Salajengna, ukuran ieu ngan ukur tiasa dilaksanakeun upami sato na masih keneh ngora sareng teu ngagaduhan masalah kaséhatan. Upami henteu, masalahna kedah diungkulan ku cara anu sanés.

Ngaliwatan cikiih, anjing ngirimkeun sagala rupa inpormasi ka anjing séjén.

Naon anu kudu dipigawé?

Solusi masalah gumantung kana sabab na. Kusabab kitu, urang kedah milih salah sahiji ukuran atanapi anu sanés.

  1. Atikan. Sababaraha kali kabiasaan ieu dipasihan pendidikan anu teu leres. Henteu gampang pikeun nyandak anjing urang diajar ngaleupaskeun diri di jalan, tapi urang tiasa ngalakukeun éta ku waktos sareng kasabaran. Koncina nyaéta jalan panjang sareng penguatan positip; unggal-unggal sasatoan tindakan anu pantes, urang kedah masihan ganjaran ka aranjeunna ku belaian, ucap anu alus sareng perawatan.
  2. Latihan. Pikeun anjing diajar paréntah ieu, anjeunna kedah ngagaduhan badan sareng pikiran anu saimbang. Ieu peryogi latihan sapopoé. Dua atanapi tilu jalan sapoé bakal cekap.
  3. Perhatosan. Upami budak leutik henteu ngaraos dipikacinta, anjeunna tiasa nerapkeun kabiasaan ieu pikeun narik perhatian urang. Dina pengertian ieu, penting pisan urang nawiskeun perawatan sareng kaasih anu anjeun peryogikeun. Ku cara kieu, anjeun moal ngarasa "wajib" ngagunakeun téhnik ieu.
  4. Perawatan sato. Sakumaha anu parantos urang tingali, kaleuwihan cikiih tiasa disababkeun ku masalah kaséhatan. Kituna penting pikeun buka dokter hewan gancang-gancang upami urang perhatoskeun anomali dina hal ieu.
  5. Produk panolak. Di pasar aya produk khusus pikeun ngusir anjing. Éta tiasa disemprotkeun dina sofa, jati, témbok, jsb. Dina tiori, produk ieu nyegah sato tina kiih di daérah ieu, tapi urang kedah ati-ati, sabab upami henteu didamel leres tiasa janten toksik. Hal anu pangsaéna nyaéta konsultasi éta sateuacanna sareng dokter hewan.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.