Naha anjing kuring utah sareng birit

Muntah siga diare dina anjing nyaéta prosés anu umum dina hiji cara sareng dina kasus-kasus tertentu aranjeunna tiasa janten alesan pikeun anu bogana karaos hariwang, utamina upami ieu henteu turun, munculna getih kajantenan dina utah atanapi dina tai atanapi ogé upami nyarios gambar klinis janten langkung serius nalika dibarengan ku gejala anu sanés sapertos salaku anorexia, listlessness atanapi muriang.

Kusabab ieu kami nyandak inpormasi anu diperyogikeun ngajelaskeun alesan kunaon anak anjing kuring utah sareng birit sakaligus.

Muntah anjing mangrupikeun gejala panyakit

Dina raraga ngajelaskeun kunaon anjing gaduh utah sareng birit, anu paling umum nyaéta urang fokus kana sistem pencernaan, sabab panyabab paling umum tina jenis gangguan ieu biasana asalna tina masalah gastrointestinal, anu ku cara ieu ngagaduhan kamampuan mangaruhan burih, peujit ageung atanapi peujit alit, anu nyababkeun variasi-variasi penampilan anu utah biasana ngagaduhan atanapi diaré.

Perlu yén urang tiasa mendakan bédana antara utah sareng nyiduh, Kusabab dina kasus anu munggaran nyaéta nalika aya usaha sareng urang niténan gerakan di daérah beuteung, sedengkeun sabalikna nalika regurgitasi lumangsung kadaharan atanapi ogé cairanna kaluar gampang.

Ku cara kieu, penting pikeun ngarti yén diare nyaéta najis anu sering pisan kajadian sareng lumayan cair, anu dina gilirannana tiasa gampang ngabédakeun tilas getih.. Nalika getih seger ditingali dina tai, éta disebat hematochezia.Samentawis éta, anu parantos dicerna, anu biasana ngagaduhan nada anu langkung gelap, disebatna mane.

Penting pisan pikeun urang janten ati-ati kana masing-masing ciri ieu, kumargi waktosna urang kedah masihan sadaya inpormasi anu diperyogikeun ka dokter hewan supados anjeunna tiasa masihan diagnosis, teras masihan pangobatan anu leres.

Kanyataan yén piaraan urang utah sakapeung atanapi ogé nalika anjeunna diare tanpa kedah nampilkeun gejala anu sanés sareng ngagaduhan kamungkinan tetep ngajaga suasana haténa, sanés hal anu urang kedah hariwang., tapi nalika épisode-épisode ieu lumangsung sababaraha kali dina jangka waktu anu cukup pondok atanapi biasana kajadian sacara berulang dina sababaraha minggu atanapi bulan, éta mangrupikeun alesan nyandak anjing kami di payuneun dokter hewan, ogé nalika éta nunjukkeun gejala anu sanés salaku tambahan anu parantos kami ngajelaskeun.

Anu jadi sabab utama utah sareng birit

jeung inpormasi anu diperyogikeun, ujian anu diperyogikeun sareng masing-masing tés anu dianggap aya hubunganana, dokter hewan mangrupikeun jalma anu tiasa nangtoskeun diantara seueur sabab anu béda anu tiasa ngajelaskeun munculna utah sareng diaré. Nanging, urang tiasa nyebatkeun anu paling umum:

Inféksi

Nya naon ari aranjeunna disababkeun ku baktéri, virus atanapi protozoaDiantara gejala ieu nyaéta utah ogé diaré sareng aranjeunna peryogi perlakuan anu dikaluarkeun ku dokter hewan.

Pikeun pencernaan

Nalika anjing biasana gaduh kacenderungan ka tuang, anu ogé kalebet tuangeun atanapi produk anu aya dina sésa-sésa anu ditinggali ku manusa dina dikonsumsi atanapi dina sampah sareng sanaos kanyataan yén burih anjing disiapkeun pikeun tiasa ngolah komponén anu tiasa didahar, lumayan pikeun aranjeunna tungtungna nyababkeun diaré ogé utah anu biasana ngaleutikan spontan.

Alergi dahareun atanapi teu sabar

Dina jinis ieu kasus urang nitenan ayana utah ogé diare ku cara anu kronis, sajaba ti kanyataan yén aranjeunna dibarengan ku sababaraha gejala anu sanés, sapertos gatal.

Es spesialis nurutan-up perlu, yén sadaya tés anu diperyogikeun dilakukeun pikeun alergi dina anjing sareng diet anu hypoallergenic dilaksanakeun.

Pangobatan

Pangobatan tangtu tiasa nyababkeun gangguan pencernaan anu tiasa nyababkeun diare ogé utah. Penting pikeun nunjukkeun sadaya inpormasi anu diperyogikeun ka dokter hewan urang nalika anjing kami keur diobatan, ogé urang kedah masihan nami ubarna ogé dosisna.

Panyakit anu ngadasarkeun

Dina kasus anu tangtu, aya gangguan sapertos sababaraha panyakit ginjal, anu nunjukkeun salaku bagian tina akibat na dina awak ayana utah sareng birit.

Sakumaha biasa dideteksi ngalangkungan tes getih sareng masing-masing gejala ieu ngirangan ngémutan cara panyakit dikontrol.

Ku halangan

Nalika anjing lemut, biasa pikeun aranjeunna pikeun tuang objék, sapertos tulang atanapi cocooan anu ngahontal ngabalukarkeun halangan dina sababaraha bagian tina sistem pencernaan. Dina kasus anu tangtu dimana objék éta tiasa nyababkeun karuksakan sareng henteu disarankeun éta kaluar nyalira, hiji-hijina cara pikeun miceunana nyaéta ku bedah.

Karacunan

Kanyataan anu ngonsumsi sababaraha tuang tiasa nyababkeun karacunan dimana gejala utama nyaéta diaré sareng ogé utah. Jinis masalah sapertos kieu biasana tina kaayaan darurat sato, anu ogé ngabahayakeun kahirupan piaraan urang.

Parasites

Nalika kasus parasit teuing serius atanapi nalika ieu kajantenan dina sato anu langkung rentan, dimungkinkeun pikeun niténan utah sareng khususna diare. Ahli nalika nalungtik conto tai, ngagaduhan kamampuan pikeun nangtoskeun naon jinis parasit anu nyababkeun masalah sahingga, pangobatan anu dituduhkeun bakal dikaluarkeun.

Nalika kami dina titik ieu, penting pisan pikeun nunjukkeun kasempetan pikeun tiasa netepkeun jadwal pikeun deworming leres.

Kusabab setrés

Dina seueur kasus tekanan anjing serius pisan atanapi nalika éta salami waktos anu lami, anjing urang tiasa sangsara utah ogé diaréMaka, diperyogikeun nyuhungkeun bantosan dokter hewan spesialis.

Muntah getih sareng birit

Upami anjing anjeun nyéépkeun seueur waktos dina ranjang, anjeunna tiasa gering

Sakumaha parantos kami ngajelaskeun, getih dina tai sigana katémbong seger atanapi dicerna sareng gumantung kana naon kasusna, éta nampi nami anu sanés. Ieu mangrupikeun salah sahiji faktor anu tiasa ngabantosan urang pikeun terang alesan ieu, anu ngajantenkeun langkung gampil ngajelaskeun utah sareng diare getih.

Nalika getih seger hartosna urang nyarios ngeunaan a kaayaan dina bagian internal tina sistem pencernaan, tapi upami parantos dicerna, sigana bakal asalna tina beuteung, peujit leutik atanapi bahkan tiasa tina saluran pernapasan anu teras naék dina jero sistem pencernaan ku ngelek.

Di sisi anu sanésna, ayana utah mangrupikeun tanda anu nyaritakeun yén éta ogé mangrupakeun gangguan gastrointestinal.

Naon anu kedah dilakukeun upami anjing kuring utah sareng birit?

Sugan ieu mangrupikeun patarosan anu saé anjeun naroskeun ka diri nyalira sareng kunaon anjeun sumping ka dieu milari bantosan kana kaayaan anu sedih sareng henteu raoseun dimana anjeun mendakan diri. Sareng kami bakal nyobian ngabantosan anjeun sabisa-bisa, sanaos hal anu pangheulana urang nyarankeun nyaéta nelepon dokter hewan sareng konsultasi anjeunna (Mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun kéngingkeun jawaban anu propésional).

Kitu cenah, nalika anjing ngalaman utah sareng birit, éta ngalangkungan sababaraha fase. Éta tiasa hampang, sedeng atanapi parna. Dina kaseueuran kasus éta henteu serius, sareng panyababna tiasa saderhana, teu tuang 3-4 jam, atanapi bahkan 24 jam, moal aya kajadian salami anjeun sering nginum cai pikeun tetep hidrasi.

Sakali jam éta parantos kalangkung, anjeun tiasa masihan anjeunna dahareun hambar ningali kumaha anjeun sabar éta. Upami anjeunna henteu utah atanapi diaré, éta panginten parantos kalangkung, sanaos kami nyarankeun yén anjeun neraskeun diet hambar salami sababaraha dinten niténan anjing pikeun ningali naha éta deui.

Upami teu kitu, anjeun kedah angkat ka dokter hewan kusabab, upami sakali "beresih" dilakukeun dina lambung, sato éta masih ngagaduhan masalah, ieu panginten tiasa disababkeun ku sabab anu sanésna.

Éta henteu nyarios yén, upami dina waktos ngantosan piaraan anjeun janten langkung henteu pikaresepeun, langkung kusam, ngadu'a ... atanapi ngagaduhan tingkah laku anu henteu biasa pikeun anjeunna atanapi anu ngahurungkeun anjeun alarm, nyauran dokter hewan.

Perawatan pikeun anjing anu utah sareng birit

Aya seueur pangobatan pikeun ngubaran anjing utah ku birit. Sababaraha khusus pikeun sato, sapertos pangobatan, tapi aya ubar bumi anu, nalika ngantosan, tiasa diusahakeun sareng anu henteu négatip mangaruhan kaayaan piaraan anjeun.

Salah sahiji ubar anu anjeun tiasa nyobian nyaéta lebetkeun kana cai dimana anjeun nginum, sakedik bikarbonat. Anjeun kedah nyobian nginum unggal 1-2 jam sareng unggal waktos anjeun kedah nyiapkeun ubar éta. Naha bikarbonat? Kusabab éta fungsina nenangkeun beuteung sareng ngendalikeun kaasaman na. Salaku tambahan, salami anjeun teu kabebas teuing ku jumlahna, éta sanés hal anu bakal ngarugikeun anjing, tapi sabalikna.

Pilihan séjén, ogé ku cai, nyaéta nyiapkeun infus chamomile sareng jahé. Antosan supados tiis sareng masihan na inuman tibatan cai. Aya anjing anu sabar pisan, sareng anu sanésna, kusabab bau anu saderhana, henteu hoyong nginum éta. Di dieu aya dua kamungkinan, salah sahiji anu anjeun miceun sareng cai; atanapi maksakeun sakedik sareng, nganggo jarum suntik, pasihan infus ku nempatkeun kana sungut anjeun. Upami piaraan anjeun ningali éta ngagentoskeun anjeunna, anjeunna sigana bakal tungtungna nginum nyalira dina jangka panjang.

Teh Peppermint oge kamungkinan anu sanés pikeun "netepkeun" burih sato sareng ngabantosan ngagentos nyeri anu anjeun raoseun. Kitu ogé, chamomile sareng anis tiasa janten cara sanés pikeun nyiapkeun infus.

Akhirna, sareng sanaos henteu leres-leres mangaruhan gambar anjing anu utah sareng seueur teuing birit, éta tiasa ngabantosan anjeun pikeun nyegah kaayaan anu sanés. Urang nyarioskeun panggunaan probiotik dina diet anjeun, boh dina kapsul, dina cair atanapi salaku tuangeun.

Dina kasus dokter hewan, hal normal nalika anjeun nganggo kotak sapertos éta nyaéta nempatkeun sababaraha pangobatan antidiarrheal atanapi antiemetic. Aranjeunna épéktip pisan sareng anu leresna nyaéta anjeun mendakan aranjeunna salaku bismuth subsalicylate atanapi anu katelah famotidine. Ayeuna, diperyogikeun yén ieu diresepkeun ku dokter hewan kumargi, sanaos obat-obatan pencernaan anu over-the-counter, anu ngabantosan lambung, henteu merenah pikeun nginum obat piaraan anjeun nyalira.

Nalika anak anjing utah sareng birit

Anak anjing, ku kanyataanna sapertos kitu, ngagaduhan masalah anu langkung ageung upami anjeunna ngalangkungan gambar utah sareng birit kusabab éta tiasa mangaruhan anjeunna khususna sareng nyababkeun kaséhatanana janten ambek. Kusabab kitu, disarankan pikeun ngawas ketat sato dina sagala aspek: tuangeun, kabersihan, lingkungan ... pikeun nyingkahanana.

Nalika anak anjing gaduh utah sareng birit éta éta janten dehidrasi langkung gancang tibatan spésimen sawawa. Sareng ieu disababkeun ku sistem imunitasna, anu ngamungkinkeun aranjeunna seueur panyakit sanés atanapi parasit sanés anu tiasa mangaruhan aranjeunna sareng nganyenyeri kaayaan anu dialamkeun.

Éta sababna penting pisan yén vaksinasi sareng jadwal pamariksaan dijaga, salian ti éta, upami anak anjing anjeun mimiti utah sareng diaré, anu pangsaéna anjeun tiasa laksanakeun, tanpa ngantosan bahkan 24 jam, nyaéta nyandak anjeunna ka dokter hewan pikeun pamariksaan. Ku cara kieu, upami éta hal anu serius, éta tiasa dicekel dina waktosna sareng sahenteuna ngirangan sato.

Kumaha carana nyegah masalah ieu

Aya seueur panyakit anu tiasa di anjing

Sateuacan bérés, sareng sakumaha urang terang yén pas anjeun ngalangkungan kaayaan ieu anu paling anjeun pikahoyong nyaéta malikeun deui, urang bakal ngantunkeun anjeun sababaraha tips pikeun ngabantosan piaraan anjeun henteu utah sareng birit deui.

Diantara anu tiasa anjeun laksanakeun nyaéta ieu:

  • Pariksa diét piaraan anjeun. Anjeun kedahna ningali naha éta anu paling cocog pikeun anjeunna sareng upami éta henteu nyababkeun gambar-gambar anu diulang-ulang dina waktosna, utah sareng birit. Upami kitu, robih diét anjeun.

  • Entong anjing anjeun tuang di luar bumi. Dina sampah, nalika anjeun kaluar pikeun leumpang, komo ti jalma séjén. Anjeun kedah ngabiasakeun anjeunna yén ngan anjeun tuang anjeunna kusabab, ku cara éta, anjeun bakal terang yén anjeunna moal tuang naon-naon anu tiasa dina kaayaan goréng atanapi anu ngarusak kasihatanana.

  • Entong ngaliwat ka daérah anu kotor pisan. Salawasna hindarkeun tempat anu kotor atanapi kirang dipiara sabab tiasa janten sarang inféksi, keletik, parasit, jst. éta bakal ngabahayakeun piaraan anjeun.

  • Kabersihan maksimal. Patali sareng hal di luhur, anjeun ogé kedah jaga yén anjing anjeun leres-leres dirawat supados henteu katerap panyakit anu mangaruhan éta.

  • Cegah tuangeun anu teu kedah. Misalna cocooan anu anjeun tiasa musnahkeun sareng éta, sadar atanapi teu sadar, tungtungna ngalenyepan éta, sabab tiasa janten panyabab utah sareng diare ieu (salian ti kedah ka dokter hewan sareng menjalani operasi).

  • Tuangkeun tuangeun sakedik-sakedik. Ieu pikeun anjing anu paling sarakah, kusabab seueur masalah anu aya sareng naha aranjeunna utah atanapi diare nyaéta sabab tuangeun gancang teuing. Tapi upami anjeun henteu masihan sadayana tuangeun sakaligus, anjeun bagi-bagi, anjeun bakal ngaluarkeun masalah éta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   kalderon margarita cenahna

    Upami getihna seger sareng sababaraha lendir alit. Anjeunna anjing sareng yuswa 11 taun.

  2.   Thelma Garcia cenahna

    Naon anu kuring tiasa pasihkeun anjing kuring anjeunna ngagaduhan 2 dinten ku utah sareng diare getih sareng anjeunna parantos hariwang ngeunaan setan ieu pisan

  3.   Anderson-Dokter Hewan cenahna

    Kanyataan anu matak anu urang kedah terang nyaéta utah hematik mangrupikeun salah sahiji anu nyababkeun perhatian anu paling ageung diantara pangasuh, utamina nalika sadaya utah diwangun ku getih. Kadang-kadang, anjing utah getih tina hal anu saderhana tina tatu dina permén karét atanapi létah, nanging, masalah anu langkung serius ogé tiasa janten tukangeun jinis utah ieu. Kaséhatan sareng Perawatan utah dina anjing, Hatur nuhun pisan, tulisan anu saé.