Ningkatkeun kualitas hirup anjing anjeun ku tips ieu

Perhatosan diperyogikeun pikeun ningkatkeun kualitas hirup anjing urang.

Kanggo seueur urang, anjing mangrupikeun bagian tina kulawarga urang, sareng éta sababna urang hoyong aranjeunna ngaraosan kualitas hirup anu luhur. Pikeun ieu tiasa dimungkinkeun aranjeunna peryogi séri perawatan pikeun bagian kami anu ngaliput jejer sakumaha lega diét, latihan fisik sareng suasana haté. Urang nyimpulkeun ieu di handap.

Nutrisi anu cekap

Diét anjeun kedah beunghar ku vitamin, mineral, sareng nutrisi, pikeun nyingkahan panyakit anu tangtu sareng ngajaga tulang sareng otot anjeun kuat. Hal anu pangsaéna nyaéta milih pakan anu kualitas anu bahan na alami sakumaha mungkin. Dina pengertian ieu, penting pisan pikeun sacara ati-ati maca bahan dina wadah sareng naroskeun ka dokter hewan pikeun pendapatna. Urang ogé kedah nyayogikeun sababaraha makanan pelengkap pikeun sato, sapertos kalkun seger, hayam asak, wortel atanapi apel.

Di sisi anu sanésna, urang kedah adaptasi dosis tuangeun sadidinten kana ukuran sareng ciri anjing kami. Disarankeun ogé dibagi kana tilu porsi pikeun ngamajukeun pencernaan anu saé: sarapan, tuang siang sareng tuang. Kalayan trik saderhana ieu urang nyegah masalah sakumaha seriusna sapertos torsi beuteung.

Kabersihan saé

Rambut, kulit, panon, huntu sareng ceuli anjing tiasa rusak parah upami henteu ngagaduhan kabersihan. Kurangna kabersihan nyababkeun iritasi kulit, konjungtivitis sareng parasit, diantara masalah anu sanés. Huntu pantes diperhatoskeun khususna, sabab inféksi oral tiasa nyababkeun panyakit lambung atanapi gastrointestinal.

Sarua ngabahayakeun nyaéta kaleuwihan kabersihan. Kedah ngamandian anjing kami unggal bulan satengah atanapi dua bulan, henteu kantos sateuacanna, sabab urang tiasa ngarugikeun pH kulit anjeun. Salaku tambahan, urang kedah nganggo produk anu khusus dirancang pikeun sato ieu: odol, sampo, sikat ... Dokter hewan bakal terang kumaha nyaritakeun mana anu pantes.

Nganjang ka dokter hewan penting pisan pikeun kualitas hirup anu saé.

Olahraga sedeng

Jalanan sapopoé penting pisan pikeun karaharjaan fisik sareng méntal tina buluan urang. Kieu carana kami ngabantosan anjeun ngendalikeun kahariwang anjeun, nguatkeun sendi anjeun, sareng ningkatkeun tingkat jantung anjeun. Hayu urang pikir yén leumpang mangrupikeun stimulus anu hadé pikeun anjing dina sagala hal. Hal anu sami pikeun kaulinan, anu nyababkeun tantangan nyata pikeun aranjeunna bari ngamungkinkeun urang ngajar aranjeunna paréntah latihan.

Waspada

Saban dinten urang ngalaan diri kana bahaya sareng anjing urang ogé. Kukituna urang kedah ngalakukeun tindakan pancegahan pikeun nyingkahan kacilakaan. Salaku conto, teras-terasan leumpang dina tali pikeun nyegah aranjeunna kabur atanapi kabur, tinggalkeun zat anu tiasa ngarugikeun aranjeunna (alkohol, coklat, kopi, sareng sajabana) tina jangkauan aranjeunna, atanapi henteu pernah ngantepkeun nyalira di jero mobil.

Di sisi anu sanésna, urang kedah nyalindung sato ku produk antiparasit anu cocog, sapertos pipét, kalung atanapi semprotan. Ieu penting pisan pikeun kaséhatan anjeun; urang kedah émut bahaya anu ayeuna aya ngalawan panyakit sapertos leishmaniasis.

Cék Pangajaran sarta Palatihan Atikan

Pemeriksaan Pangajaran sarta Palatihan Atikan sering diperyogikeun pikeun kaséhatan sato. Ngaliwatan vaksin sareng intervensi para profesional urang nyegah panyakit sareng urang ngadeteksi aranjeunna dina waktosna. Upami urang hoyong piaraan tetep tetep séhat, urang henteu kedah nyimpang kana pengeluaran.

Sadaya ieu langkung raos nalika anjing parantos déwasa. Geriatric check-up disarankeun pisan ti umur genep taun anakan ageung sareng ti yuswa dalapan dina umur alit.

Sayang

Éta penting salaku sesa perawatan. Anjing mangrupikeun sato anu empati sareng sénsitip anu peryogi kaasih nyalira pikeun bagja. Nyaéta penting pisan pikeun nawiskeun belasan, kecap anu alus sareng perhatian anu tetep.

Detil alit sapertos nyarios sareng aranjeunna atanapi ngantep aranjeunna bobo gigireun urang ngamajukeun kaayaan émosional anu saé, anu dina gilirannana ningkatkeun kasihatan aranjeunna. Entong hilap éta aranjeunna salawasna daék masihan kami cinta maranéhanana tanpa syarat, janten urang kedah bales ku cara anu sami.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.