Nyababkeun beuteung ngabareuhan dina anjing

Beuteung anu ngabareuhan dina anjing tiasa seueur sabab

Seueur panyakit anu dibagi antara manusa sareng anjing sareng kusabab éta sababara sababna henteu kirang penting tibatan anu sanésna, sareng éta kusabab salah sahiji panyakit anu tiasa paling aya hubunganana nyaéta lambung.

Dina sababaraha waktos sareng pikeun sababaraha kaayaan, anjing kami tiasa ngagaduhan beuteung anu bengkak sareng keras sareng ieu tiasa disababkeun ku sababaraha hal anu teu pasti, éta sababna urang bakal nyarios sakedik naon anu kudu dilakukeun ngeunaan kaayaan sapertos kieu sareng kumaha meranganana.

Nyababkeun beuteung ngabareuhan dina anjing

Pilarian terang kunaon anjing éta beuteung ngabareuhan

  • Gas: Sapertos manusa, anjing ogé tiasa sangsara tina gas sareng ieu nyababkeun peujit janten peradangan sareng heuras, janten aya sababaraha alesan pikeun ieu kajantenan:
  • Parobihan dumadakan diét, jinis tuangeun, tuangeun anu disiapkeun, jst.
  • Dahareun anu henteu saé kualitasna.
  • Goréng pencernaan
  • Asupan gancang atanapi tanpa mamah.
  • Korsi lambung
  • Ascites
  • Peritonitis
  • Halangan

Sanaos kaayaan anu kedah diperhatoskeun nalika anjing urang ngagaduhan beuteung anu kembung sareng keras bénten sareng sato sapertos anak anjing atanapi déwasa, éta ngamungkinkeun urang terang perkawis masalah sareng ngadamel évaluasi sakedik anu urang tiasa nyimpulkeun hal.

Upami urang angkat kana kasus anak anjing kalayan beuteung anu bareuh sareng keras, maka éta kamungkinan akibat masalah parasitIeu direngsekeun ku pangobatan alit (saacanna diresepkeun ku ahli kaséhatan) sareng saatos éta vaksin masing-masing, hal anu dilakukeun kalayan langkung ti dalapan minggu umur.

Anak anjing kalayan beuteung anu karasa, bareuh langkung umum sareng tiasa diubaran tibatan déwasa, kusabab kaseueuran masalah ieu tiasa disababkeun ku susu ibu, anu parantos ngagaduhan seueur parasit, ieu ngajantenkeun pentingna embun nalika parantos réngsé lima belas dinten na. kahirupan.

Detil kalayan vaksinna nyaéta yén éta henteu ngalawan sadaya jinis parasit anu béda sareng éta sababna bakal aya kamungkinan aya ieu, sareng tiasa dileungitkeun ku pangobatan sababaraha dosis per minggu.

Halangan peujit

Masalah anu némbongan ku pembengkakan daérah beuteung, ngan éta bakal lemes. Disebut halangan peujit, prosés ngahalangan petikan eusi peujit ngalangkungan saluran pencernaan sareng ieu, dina kaseueuran kasus, disababkeun ku ayana sababaraha objék asing di dinya.

Kami parantos nyarios sateuacanna yén aya dua tingkatan halangan: parsial sareng total. Nanging, nalika halangan ieu lumangsung dina ruas mimiti peujit leutik, gejala anu sering nyaéta utah dina bentuk proyektil.

Di sisi anu sanésna, upami halangan lumangsung dina ruas akhir tina peujit leutik, salian ti jarak beuteung, anjing bakal utah cair ku bau najis sareng warna coklat.

Halangan lengkep serius pisan, sabab anjing moal tiasa ngaluarkeun gas atanapi buang air besar, bahkan skénario peujit peujit tiasa dimungkinkeun.

Éta ogé ngagaduhan sababaraha sabab, mahluk anu paling umum:

  • Hernias
  • Tumor
  • Sténosis.
  • Awak asing dina saluran peujit.
  • Enkaginasi tina hiji ruas kana usus anu sanés

Anjing kuring gaduh bénsin

Gas umumna disababkeun ku asupan hawa, sareng ieu di anjing kajadian nalika aranjeunna tuang kalayan gancang sareng sababaraha kali tanpa mamah, ngeusian beuteung na ku hawa.

Alesan sanés kunaon piaraan anjeun tiasa sangsara tina gas nyaéta kusabab kasabaran tuangeunana, anu dilereskeun ku diét anu leres anu disarankeun ku spesialis.

Masalahna ogé tiasa langsung patali sareng panyakit anu parantos kami jelaskeun di luhur. Dina tiap hal, nalika gejulna terus-terusan, pantes pikeun konsultasi Pangajaran sarta Palatihan Atikan pikeun evaluasi sareng perawatan.

Torsion lambung / dilation atanapi volvulus lambung

Ieu kaayaan sanés anu peryogi perhatian anu mendesak ti dokter hewan, sabab akibatna sering fatal. Éta henteu nunjukkeun yén torsi anu sami sareng ékspansi, kumargi nalika aya ékspansi, peujit disebarkeun ku pangaruh gas atanapi cairan.

Torsion atanapi volvulus tibatan, Asalna nalika beuteung dina kaayaan bureuyeung, muterkeun bujur sareng sareng éta ogé muterkeun limpa.

Upami beuteung diputer 180º urang nyanghareupan torsi, tapi upami éta muter langkung ti 180º éta anu disebat volvulus sareng ieu nalika kaayaan tiasa diperparah pikeun anjing, kumargi nalika pililumna gerak, éta tekanan dina duodenum sareng henteu ngamungkinkeun hawa sareng cairan kabur tina lambung.

Wewengkon gastroesophageal ogé kahalangan, janten anjing moal tiasa utah atanapi gogog, sadaya eusi ieu kajebak dina beuteung ngamimitian prosés fermentasi, gas dihasilkeun sareng disténsi akibat tina beuteung.

Épék anu diturunkeun tina ékspansi torsi nyaéta Séptikemia baktéri, déhidrasi, perforasi lambung, arrhythmia, peritonitis, sareng maotna anjing. Kaayaan ieu tiasa kajantenan dina anakan anjing naon waé, henteu paduli kumaha yuswa na, sanaos anjing ageung ageung kamungkinanana kaserang ku aranjeunna.

Gejala naon anu aya dina torsi / dilation?

Dina kasus ieu piaraan Anjeun bakal guligah pisan, ku ciduh anu menonjol, guligah, ku seueul sareng usaha utah tanpa hasil, beuteung bakal ngabareuhan sareng keuna anjeun tiasa ngaraos nyeri pisan; janten ieu anu kakarék nunjukkeun gejala anu paling sering.

Nanging, torsi / peleburan tiasa némbongan nyalira ku cara anu sanés, sapertos beuteung anu tegang pisan nalika keuna, leuleus sareng gejala ngarareunah tanpa katémbong pisan.

Nalika prosésna maju pisan, létah sareng permén karét bakal janten pucat pisan, pulsa bakal lemah pisan, gancang napas, ogé denyut jantung, kalemahan sareng akhirna runtuhna sato kusabab kaget.

Naon perlakuan torsion / dilation?

Pikeun ngubaran kasus pelebaran saderhana, éta bakal cekap pikeun dokter hewan pikeun ngalebetkeun tabung kana burih anjing, sahingga ogé ngaluarkeun naha aya torsi atanapi henteu. Sakali tabung ngahontal burih, réaksi langsung nyaéta cairan sareng hawa kaluar gancang, anu langsung nyayogikeun kanu.

Geuwat lavage lambung dilarapkeun sareng puasa salami 36 jam disarankeun, pikeun ngabantosan anjeun cageur. Cara anu pangsaéna pikeun ngaleungitkeun volvulus nyaéta nganggo sinar-X, kumargi panyilidikanna henteu salawasna tiasa ngadeteksi.

Upami anjing dina kaayaan ngajempolan, éta peryogi pangubaran darurat sareng dina kaseueuran kasus bedah, pikeun mindahkeun beuteung sareng limpa ka tempatna atanapi ngaluarkeun bagian anu ngalaman nekrosis, upami lumaku.

Kumaha carana abdi tiasa nyegah péngkolan / lébar?

  • Hindarkeun ngantep anjing pikeun nyeupan sajumlah ageung cai dina hiji waktos.
  • Bagikeun tuangeun sadidinten anjeun kana tilu bagian anu alit sareng sami.
  • Entong ngantep anjeunna nginum cai sajam sateuacan sareng langsung saatos tuang.
  • Hindarkeun fidget atanapi olahraga teuing nalika anjeun gaduh burih pinuh.
  • Bawa anjeunna ka dokter hewan pas anjeun perhatoskeun gejalana.
  • Kalakuan gancang bisi masalahna timbul deui.

Canine ascites

Istilah ascites mangrupikeun panyakit anu aya hubunganana sareng beuteung anu ngabareuhan dina anjing. Éta kumaha akumulasi cairan dina beuteung dipikaterang. Cairan ieu asalna tina jero sél, ogé tina urat sareng arteri, tapi, pikeun sababaraha alesan, éta "kaluar" sareng cairanana mimiti dugi ka daérah anu sanésna kedahna, nyababkeun sakabeh organisme lebet henteu saimbangna.

Nyababkeun ascites tiasa bénten-bénten, tapi anu paling umum aya hubunganana sareng peradangan pencernaan, perdarahan, kanker, gagal jantung atanapi bahkan upami kantong kandung kemih peupeus.

Gejala munggaran anu anjeun bakal perhatikeun dina anjing anjeun nyaéta paningkatan beurat anu henteu leres, sajaba ti éta bakal langkung ngabareuhan sareng ngaganggu anu keuna. Salaku tambahan, bakal sesah pikeun anjeun ngambekan, anjeun moal ngaraos hoyong tuang atanapi nginum, sareng anjeun tiasa utah.

Sabenerna, panyakit tiasa nyandak waktos kanggo némbongan (dina waktos éta gejala bakal langkung parah, janten sababaraha kali pamilik henteu sadar yén aya masalah anu serius), atanapi éta tiasa muncul ku épolusi anu gancang pisan dina prosés na.

Jalan anu mana waé, penting pikeun buka dokter hewan kanggo dipariksa. Biasana didasarkeun kana sinar-X, tés laboratorium, ultrasound atanapi, dina kasus anu kirang umum, tusukan beuteung pikeun terang jinis cairanna (naha éta getih atanapi jinis sanés).

Sacara prinsip, pangobatan bakal dumasarkeun kana pangobatan (sigana pikeun ngaleungitkeun cairanana), tapi gumantung kana sabab anu nyababkeun éta, sigana anjeun peryogi campur bedah pikeun ngaleungitkeun masalah.

Untungna éta mangrupikeun panyakit anu ngagaduhan tamba upami dicekel dina waktos, sareng biasana henteu serius teuing (sanaos sanés hartosna anjeun kedah gancang polah).

Peritonitis anjing

Canal peritonitis mangrupikeun kaayaan anjing anjeun tiasa ngalangkungan éta éta dicirikeun ku gaduh beuteung akut, nyeri keuna, ku bélok beuteung, kalemahan, déprési, diaré sareng utahJeung sajabana

Peradangan akut ieu lumangsung ujug-ujug, sareng biasana aya dina jaringan rongga beuteung. Naon kajadian nyaéta aya ingetan cairan anu nyababkeun henteu saimbangna éléktrolit, ogé déhidrasi. Dina sababaraha jam, anjing tiasa parah pisan, janten kaget atanapi bahkan koma.

Diantara gejala anu badé anjeun pendakan ku peritonitis, anu mimitina mah nyaéta kacapean, dituturkeun ku gangguan napas, tremor, teras engké nangis sareng rintih alatan nyeri sengit yén piaraan anjeun bakal sangsara. Éta sababna disarankeun anjeun langsung ka dokter hewan pikeun nyingkahan sangsara.

Anu nyababkeun peritonitis anjing pakait sareng virus anu mangaruhan boh burih atanapi peujit (atanapi duanana), parasit peujit, inféksi uterus, liang dina burih atanapi peujit atanapi bahkan bisul dina organ sanés sapertos pankreas, limpa ... Panyabab séjén anu bakal ngakibatkeun panyakit ieu nyaéta tumor, hernia, trauma di daérah beuteung, batu empedu atanapi ginjal, karacunan. ..

Sakali anjeun angkat ka dokter hewan, anjeunna tiasa mendiagnosa masalahna, henteu ngan ukur palpation tapi ogé tés getih, ultrasounds, jst. Dina kaseueuran kasus, kusabab kaayaan sasatoan, éta tiasa disarankeun pikeun ngabébénjokeun aranjeunna supados henteu sangsara sareng profesional tiasa langkung gancang damel. Sakali anjeun ngagaduhan sabab anu nyababkeun teu ngarareunah anjing, ieu éta diubaran ku pangobatan sareng terapi anu sanés anu ngabantosan kaayaan, contona merangan dehidrasi, ngagentos nyeri, atanapi, upami diperyogikeun, tundukkeun sato kana campur tangan bedah.

Langkung seueur hal anu heran ku jalma:

Anu nyababkeun beuteung ngabareuhan dina anjing aya sababaraha

Anjing dewasa ku cangkéng, beuteung ngabareuhan

Kasus beuteung anu keras sareng bareuh dina anjing sawawa rada langkung hariwang, sabab alesanna béda pisan sareng anak anjing sareng ieu di dieu masalah bisa jadi alatan patologi pakait sareng burih, dimana aya réspon torsi / pelebaran anu tiasa ngabahayakeun kahirupan anjing tanpa perhatian gancang.

Campur tangan dina hal ieu gumantung kana dua prosés: pelebaran kusabab ayana cairan sareng gas dina peujit sareng anu sanésna mangrupikeun pangaruh torsi dimana burih muter dina porosna, sapertos limpa sabab parantos ngaganggu.

Di dieu kasus ieu pikahariwangeun, saprak gas atanapi cairan henteu tiasa ngantepkeun beuteung, ku kitu anjing moal tiasa ngusir aranjeunna sacara alami (belching atanapi utah) sareng akumulasi gas sareng cairan ieu dikomprés dina burih, ogé nyababkeun sajumlah fungsi awak mimiti gagal sareng nyababkeun sato janten kaget.

Panyababna tiasa seueur, tapi anu paling umum nyaéta kusabab asupan sajumlah ageung tuangeun teras dilakukeun kagiatan fisik anu nungtut (ogé ngémutan asupan seueur cairan).

Ieu bakal ngahasilkeun épék sapertos seueul kalayan usaha anu teu hasil pikeun utah, ogé ngabareuhan beuteung anu bakal datang. Di mana waé, anjeun kedah angkat ka profesional anu tugas, sabab masalah ieu henteu kedah dianggap enteng.

Tuang ingon-ingon anjeun ku dosis sedeng tuangeun sareng cairan ogé sésana sareng tempat latihan anu disebarkeun ogé dimimitian sacara bertahap ku paménta fisik, saatos ieu anjeun tiasa ngagaduhan piaraan anu séhat sareng pas.

Beuteung anak anjing kuring ngabareuhan sareng karasa

Nalika anak anjing ngagaduhan beuteung anu ageung pisan, ngabareuhan sareng karasa, sigana mah éta pinuh ku parasit peujit, anu dikontrak tina rahim indung, ngalangkungan nyusuan, atanapi ku ngahaja nyeupan endog.

Anjing kuring kembung sareng handap

Beuteung anu bareuh tiasa janten produk tina sababaraha hal, anjeun tiasa ngagaduhan pencernaan anu goréng, anjeun tiasa dieusian ku gas nalika tuang sareng nginum gancang pisan, atanapi panginten éta sabab sangsara tina burih torsi.

Anu terakhir ogé tiasa janten sabab anjing ningali ka handap, anu penting nyaéta anjeun nampi perawatan médis-Pangajaran sarta Palatihan Atikan gancang-gancang.

Anjing kuring gaduh beuteung anu sesah sareng ngadu'a

Nalika burih janten kaku pikeun némpél sareng anjing henteu sabar tekanan dina daérah éta, éta ngerang nyeri, kitu kalakuan geuwat sabab éta bagian tina gejala tina torsi-dilation burih.

Anjing kuring ngagaduhan beuteung anu lemes sareng lemes

Upami beuteung dilebarkeun sareng lemes, anjing anjeun tiasa ngagaduhan halangan peujit, sanaos gejala ieu ogé tiasa aya dina torsi-pelebaran. Émut yén hal anu paling saé dilakukeun nyaéta buka dokter hewan pikeun diagnosis anu leres.

Tips pikeun nyegah anjing anjeun ngagaduhan beuteung anu ngabareuhan

Teu aya anu resep sato hoyong anjing, ucing, atanapi piaraan naon waé anu sangsara. Éta sababna anjeun kedah ati-ati pisan kana kabutuhan anu diperyogikeun. Salaku tambahan, ku cara pencegahan, aya sababaraha pedoman anu kedah anjeun nuturkeun pikeun nyingkahan kajahatan anu langkung ageung, henteu ngan ukur panyabab beuteung anu ngabareuhan, tapi ogé masalah kaséhatan anu sanés.

Kukituna, rekomendasi anu kami masihan anjeun nyaéta kieu:

Diét anu kualitas

Kami moal ngawartosan anjeun yén anjeun kedah masihan mérek khusus eupan. Atanapi kanggo ngawartosan anjeun yén anjeun moal tiasa masihan anjeunna tuang kai. Tapi naha éta salah sahiji diet atanapi anu sanés, anu penting éta dicirikeun ku ngagaduhan kualitas.

Bargains, diskon, sareng tuangeun anu murah sering ngagoda urang. Nyaan anjing ngarugikeun artos pikeun ngajaga: kunjungan ka dokter hewan, vaksinasi, tuangeun ... Tapi nawiskeun pakan anu murah, atanapi tuangeun anu teu disarankeun pikeun sato, hiji-hijina anu bakal nyababkeun nyaéta kaséhatanana kaserang. Mungkin henteu dina waktos éta, tapi mangtaun-taun, utamina nalika anjeunna langkung sepuh sareng panyawat dimimitian.

Nalika mésér tuang, konsultasi ka dokter hewan anjeun. Anjeunna bakal tiasa masihan naséhat ka anjeun pikeun kaduana pikeun dijual (upami anjeunna kagunganana) sareng anu aya di pasar. Salaku tambahan, gumantung kana unggal piaraan, éta tiasa langkung nguntungkeun (atanapi séhat) tuangeun basah atanapi bahkan nyiapkeun katuangan di bumi dumasar kana sarat na.

Spasi dahareun sareng cai

Upami anjing anjeun anjing anu sarakah, pastina nalika anjeun tuang tuangeun, éta tiasa tuang dina sababaraha menit, atanapi mimiti nginum sareng sigana teu aya tungtungna. Paripolah ieu, anu prinsipna mah henteu normal pikeun anjeun, saleresna goréng pisan pikeun anjing.

Anjeun peryogi anjing kanggo tuang kalayan tenang supados tuangeun henteu ngaraos raoseun anjeunna, supados henteu pinuh teuing, sareng supados henteu nimbulkeun masalah kumaha ari beuteung dipulas. Nyatana, para ahli nyarankeun yén tinimbang sakali sapoé, aranjeunna tuang sahenteuna tilu kali. Kalayan kecap séjén, bagi bagian tuangeun kana tilu kali supados henteu sakedap.

Sareng hal anu sami tiasa kajadian ku cai.

Henteu olahraga saatos tuang (atanapi sateuacan)

Nyandak anjeunna jalan-jalan sareng olahraga mangrupikeun hal anu anjeun kedah lakukeun unggal dinten, tapi disarankeun anjeun henteu ngalakukeun éta ngan ukur réngsé dahar, atanapi anjeunna sumping sareng masihan anjeunna tuangeun sareng inuman.

Anjeun kedah gaduh waktos istirahat supados tuangeun henteu ngaraos raoseun anjeun, atanapi janten masalah anu serius.

Ati-ati tina setrés

Anjing setrés nyaéta anjing anu hirup sakedik. Sareng éta nalika setrés, kahariwang sareng saraf ngadominasi sato, éta tiasa ngembangkeun seueur panyakit, kalebet anu ngabareuhan beuteung.

Kituna, anjeun kedah nyobian ngagaduhan kualitas kahirupan anu cekap dimana anjeun raoseun santai sareng bahagia.

Candak anjing anjeun ka dokter hewan upami anjeunna ngagaduhan beuteung ngabareuhan

Kami arepkeun éta mangpaat pikeun anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   angelas cenahna

    Nya kuring ngagaduhan kuring anjing leutik tapi beuteungna ngabareuhan sareng dinten ayeuna kaluar sapertos kantong cairan anu kuring nyarankeun

  2.   yismarys chirinos cenahna

    Wilujeng wengi kuring ngagaduhan anak anjing umur 2 bulan sareng anjeunna ngagaduhan beuteung ngabareuhan sareng teu ngarareunah sapertos muriang sareng gaduh 3 dinten ku beuteung na ngabareuhan, hal anu saé nyaéta anjeunna henteu liren tuang unggal-unggal tuang langkung ageung, beuteung na janten nyeri haté. saur deworming tapi éta henteu ngirangan naon-naon anu kuring lakukeun anu tiasa janten aranjeunna ngawartosan yén éta diet goréng Kami Yismary kuring hariwang ngeunaan anjing kuring hatur nuhun