Nyababkeun sareng pengobatan faringitis dina anjing

Sedih Yorkshire.

Tiis usum tiis mangaruhan manusa sareng anjing sami, janten sato ieu tiasa kaserang panyakit sapertos faringitis. Éta mangrupikeun peradangan jaringan lemes sareng mukosa pharynx, ogé sistem limfa. Éta mangrupikeun masalah anu umum pisan sareng tiasa disababkeun ku sababaraha rupa sabab anu béda-béda alam.

Naon pharyngitis anjing?

Faringitis nyaéta a peradangan mémbran mukosa pharynx anu ngakibatkeun beureum parna sareng tikoro nyeri. Éta lumangsung langkung sering salami sasih tiis sareng saatos perubahan suhu ngadadak, sareng anak anjing sareng anjing sepuh langkung rentan ka éta. Sanaos mimitina kaayaan hampang, éta peryogi pangubaran hewan.

Sabab utama

Anu paling umum nyaéta asal viral Sareng biasana disababkeun ku parobahan suhu anu ngadadak atanapi kakeunaan tiis. Dina waktos anu sanésna asalna tina sungut atanapi inféksi saluran pernapasan, ogé panyakit sapertos distemper atanapi parvovirus.

Gejala

Diantara gejala paling umum anu urang mendakan:

1. Terus-terusan, batuk garing.
2. Kasakten.
3. Nyeri nalika ngelek, anu ngahasilkeun kaleungitan napsu.
4. Hypersalivation.
5. Seueul sareng utah.
6. muriang.
7. Karuhan.
8. Hésé napas.
9. Beureum sareng peradangan tikoro. Kadang-kadang debit purulén ogé lumangsung di daérah éta.

Nyanghareupan salah sahiji gejala ieu, urang kedah angkat ka dokter hewan.

anggapanana

Sacara umum, dokter hewan bakal ngatur anti inflamasi sareng / atanapi antibiotik, gumantung kana kaayaan pharyngitis. Upami anjing sangsara utah, anjeunna ogé bakal resep ubar pikeun ngeureunkeunana. Di sisi anu sanésna, kami bakal ngabantosan anjeun ku cara ngomean kompres haneut kana area tikoro. Perlakuan kedah salawasna ditumpukeun ku ahli.

pacegahan

Urang tiasa nyingkahan faringitis ngajaga sahabat urang tina tiis. Éta merenah pikeun nempatkeun jaket kana anjeunna pikeun jalan-jalan, ogé pikeun nempatkeun ranjangna dina rohangan haneut anu teu aya draf. Urang ogé kedah garing bulu na saatos mandi sareng jaga pancegahan upami urang badé indit ka lingkungan anu langkung tiis.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.