Nyababkeun, gejala sareng pangobatan ati anu meradang dina anjing

Ati anu ngambek mangrupikeun masalah serius pikeun anjing

Hepatitis mangrupikeun istilah anu urang terang tina kecap Yunani hepar, anu hartosna ati sareng istilah itis, anu hartosna peradangan sareng Ieu nunjukkeun yén éta mangrupikeun kaayaanana patologis dimana ati peradangan.

Nanging, peradangan ati seueur sababna sareng ieu ngabédakeun béda-béda hépatitis.

Nyababkeun peradangan ati dina anjing

Anatomi anjing biasana henteu béda pisan sareng manusa sareng organ vital anu penting pisan pikeun urang, pikeun anjing kami aranjeunna ogé, sapertos ati dina hal ieu.

Ati penting pisan pikeun kasaimbangan organik pikeun aya dina anjing urang Kusabab kanyataan yén jawab campur dina metabolisme, éta ngagaduhan fungsi pikeun mastikeun yén unsur-unsur toksik dileungitkeun, nyimpen énergi, nyintésis protéin, éta jawab ngahasilkeun empedu sareng ogé ngagaduhan peran dina asimilasi gizi.

Peradangan dina ati tiasa disababkeun ku diét anu henteu leres atanapi ogé bisa disababkeun ku kakeunaan terus-terusan pikeun unsur toksik, anu nyababkeun ruksakna ati anu serius pisan sareng kamungkinan karusakan ieu janten kronis.

Upami karusakan ati parantos nyababkeun karusakan fungsi ati, urang bakal ningali ayana tanda anu cukup serius anu nunjukkeun operasi anu teu normal tina organ ieu, sapertos sesa organisme.

Gejala peradangan ati dina anjing

Anjing anu ngagaduhan masalah ati hanjelu

waktu aya sababaraha jinis hépatitis dina anjingPenting pikeun urang émut yén dina kasus naon waé éta mangrupikeun peradangan dina ati sanés anu nyababkeun, gejala tina masalah ieu didadarkeun di handap:

  • Haus kaleuleuwihi.
  • Jaundice, atanapi dina kecap sanésna éta konéng tina panon ogé mémbran mukosa.
  • Ayana getih dina mémbran mukosa.
  • Nyeri di daérah beuteung anu engkéna tiasa nyababkeun henteu obah.
  • Kejang tina gagal ati.
  • Kurangna napsu.
  • Éta nambihan héd irung ogé anu okular.
  • Édema subkutan.
  • Utah

Anjing anu ngagaduhan peradangan dina ati henteu kedah nunjukkeun masing-masing gejala ieu, janten upami urang niténan yén aya ayana sababaraha sinyal ieu yén kami parantos nunjukkeun di luhur, urang kedah nyandak ingon-ingon urang gancang-gancang ka dokter hewan.

Tés anu dilakukeun dokter hewan pikeun terang upami anjing anjeun ngagaduhan masalah ati

Nalika anjing dicandak ka dokter hewan kalayan curiga yén éta tiasa ngagaduhan masalah peradangan ati, anu ahli kedah ngalakukeun sababaraha tés pikeun nangtoskeun diagnosis sato. Sareng tés-tés éta bakal ngahasilkeun biaya nalika nganjang ka dokter hewan. Kusabab kitu, kami hoyong ngawartosan anjeun jinis tés anu tiasa dilaksanakeun, sareng éta nyaéta:

Tés getih

Éta mangrupikeun salah sahiji tés anu paling sering dianggo, henteu ngan ukur pikeun peradangan ati dina anjing, tapi sacara umum pikeun terang kaayaan kasihatan anjing. Di jerona anjeun bakal tiasa ningali naha aya robahan dina hémogram, sapertos leukositosis, anémia ...; ogé kaayaan koagulopati (turunna trombosit, ayana sirosis, variasi dina PT sareng APTT…); atanapi robahan biokimia dina sababaraha nilai, khususna, sareng aya hubunganana sareng ati, fosfatase basa atanapi transaminase).

Ultrasound

Ultrasound mangrupikeun visual, anu ngamungkinkeun para ahli ningali kumaha daérah éta, upami aya kalainan, upami aya massa anu sanésna ... Sacara umum, nalika kajadian sapertos kieu, éta tiasa masihan anjeun ideu, tapi ampir salawasna tés ieu digabungkeun sareng tés getih.

Tulisan anu aya hubunganana:
Naha tés getih ka anjing

A histologi

Tungtungna, anu terakhir tina uji diagnostik anu dilakukeun ka anjing tiasa janten histologi, nyaéta, biopsi ati. Hal ieu dilakukeun ku cara ngarayu sasatoan supaya henteu gerak atanapi sangsara. Sareng éta ngamungkinkeun anjeun terang naon tingkat masalah ati anu anjeun gaduh, ti pangageungna minimal, sedeng atanapi parna, dugi ka hépatitis anu tiasa ngakibatkeun fibrosis tina tingkat anu bénten.

Perawatan pikeun peradangan ati dina anjing

Pariksa ka dokter hewan upami anjing anjeun gering

Perlakuan pikeun masalah ieu bakal gumantung kana faktor anu nyababkeun éta. Dina hépatitis umum dina pengobatan éta kedah janten gejala tapi dina waktos anu sami, éta kedah nyumponan tujuan pikeun tiasa modulasi masing-masing faktor anu nyababkeun karusakan dina ati.

Dina hépatitis anu autoimun, pangobatan, sapertos anu sateuacana, kedah janten gejala sanajan kanyataan yén dokter hewan bakal masihan nilai pikeun resep anu aya. ubar anu imunomodulasi, anu tiasa meta sacara khusus dina sistem pertahanan pikeun nyegah karusakan ati.

Upami éta hal a tepa atanapi disebut ogé hépatitis viralSapertos dina kasus anu sanés, pangobatan terus janten gejala sabab teu aya ubarna, dimungkinkeun pikeun antibiotik dianggo ngajaga kontrol dina inféksi sékundér, larutan isotonik ogé dianggo pikeun tiasa nyegah dehidrasi tina kajadian, pelindung ati sareng diet anu nyaéta hypoprotein ogé diresepkeun.

Dokter hewan mangrupikeun tanggung jawab nunjukkeun diet di luhur, sanaos kanyataanna seueur kauntungan dina salah sahiji kasus peradangan ati, Kusabab jumlah protein ageung dina ati tiasa nyababkeun kaleueutan.

Kumaha cara detoksifikasi ati anjing?

Nalika ati anjing urang kabakar kusabab mabok, urang kedah nyandak ka dokter hewan sabab, gumantung kana zat toksik anu parantos dicerna, anu propésional bakal meta dina hiji cara atanapi cara anu sanés. A) Leres, Salami zat na henteu korosif sareng waktos anu pondok pisan parantos kalangkung saatos diserna, éta tiasa ngajantenkeun anjeun utah sahingga sato ngusir éta, tapi upami aya mamang, éta bakal méré ubar anu bakal ngabantosan ngaleungitkeun ku cara anu sanés.

Pangobatan bumi pikeun peradangan ati dina anjing

Gaduh anjing ngalaman masalah kaséhatan ngajantenkeun anjeun hariwang pisan. Janten ngabantosan anjeun hirup langkung séhat, sareng ogé diajar ngeunaan sababaraha cara pikeun meringankeun masalah anjeun, tiasa janten gampang. Utamana kusabab urang hoyong ngahaturanan rohangan ieu pikeun ngabantosan anjeun terang naon anu anjeun tiasa lakukeun upami anjing anjeun ngagaduhan ati anu peradangan, atanapi anjeun perhatoskeun gejalana sareng hoyong ngabantosan anjeunna.

Diantara ubar bumi anjeun gaduh ieu:

Diét anu pas

Diét, nyaéta, diet anjing anjeun, mangrupikeun hal anu penting pisan pikeun anjeunna cageur atanapi henteu ngagaduhan masalah ati. Kituna, anjeun kedah ngendalikeun naon anu anjeun tuang pisan. Kanggo ngalakukeun ieu, urang nyarankeun anjeun milih kadaharan anu masihan énergi sareng protéin anu hébat. Ieu bakal ngijinkeun teu aya kurang gizi dina sato, salian ti kanyataan yén protéin tiasa ngalereskeun karusakan ati. Sareng éta bakal sami sareng ngarengsekeun bagian tina masalah.

Anjeun tiasa kéngingkeun protéin tina daging, tapi ogé tina susu, kécap, jsb.

Tulisan anu aya hubunganana:
Naon anu tiasa didahar ku anjing sareng hépatitis?

Infusions sareng teas

Sakumaha jalma anu nginum infusions sareng teas ngabantosan ningkatkeun inflasi ati, hal anu sami kajadian sareng anjing. Dina hal ieu, Anjeun tiasa ngarobih cai anu anjeun inuman dina sababaraha waktos sadinten pikeun téh kandel, susu thistle, atanapi infusions artichoke.

Ieu bakal ngabantosan ngubaran ati pikeun pasipatan anu dipiboga, salian ti ngareunah kanyeri beuteung, nyeri sacara umum, jst

Masak bumi

Salah sahiji akibat anjing pikeun ati anu ngaduruk nyaéta lirénna henteu tuang. Sakumaha resep tuangeun sareng lapar, nyeri langkung ageung sareng ngajantenkeun anjeun teu hoyong tuang naon-naon, janten langkung bahaya kusabab anjeun tiasa kurang gizi. Kusabab kitu, seueur dokter hewan nyarankeun yén, upami anjeun henteu nampi tuang atanapi tuang olahan, anjeun angkat ka dahareun homemade sareng resep sareng diét museur kana anjing anu ngagaduhan masalah ati.

Diét anu sampurna pikeun anjing anu ngagaduhan masalah ati

Upami anjing anjeun ngagaduhan hépatitis anjeun kedah nyandak anjeunna ka dokter hewan

Sakumaha anu parantos urang saurkeun, diét pikeun tuang anjing anu ngagaduhan peradangan ati kedahna didasarkeun kana séri nutrisi anu:

  • Protéin: Penting pisan sabab tiasa ngabantosan karusakan ati. Nanging, protéin daging ngagaduhan masalah yén éta ngandung nitrogén sareng, nalika direcah dina awak anjeun, éta ngahasilkeun amonia, anu ngabahayakeun pikeun ati, ogé toksik. Ieu henteu hartosna anjeun moal masihan aranjeunna daging naon, salaku conto, hayam atanapi kalkun teu ngagaduhan masalah sapertos kitu sareng bahan anu dianggo pikeun diétna. Tapi protéin sayuran langkung seueur nguntungkeun sareng bakal ngabantosan ingon-ingon anjeun. Dimana anjeun mendakanana? Pasti dina tahu. Tapi pikeun anjing pikeun tuang tahu tiasa ampir teu mungkin, janten anjeun kedah nganggo alternatif anu ngalaksanakeunana, sapertos sababaraha merek kadaharan anjing. Pilihan sanésna, contona, kéju.

  • Karbohidrat: Sagampil protéin kedah kualitas, hal anu sami kajadian dina kasus karbohidrat. Éta dipaké pikeun masihan énergi sato supados henteu kedah nyiptakeun nyalira dina awakna, janten fokus kana nyageurkeun ati atanapi ngajagaanna kalayan saé. Naon anu anjeun tiasa pasihkeun? Sangu pindang. Éta kadaharan karbohidrat anu pangsaéna pikeun piaraan anjeun.

  • Serat: Akhirna, urang nyarioskeun serat. Ieu langkung saé upami tina viegales, sapertos kangkung, kacang héjo, jst. Tapi anjing biasana henteu resep sayuran, janten bet dina minyak sakedik tempat anjeun ngagoreng hayam sareng bawang bodas. Éta minyak kana tuangeun anjeun bakal masihan anjeun serat anu anjeun peryogikeun.

Resep diét pikeun anjing sareng peradangan ati

Kami tinggalkeun anjeun hiji Resep khusus anu tiasa anjeun laksanakeun pikeun anjing anjeun upami anjeunna ngagaduhan ati anu radang. Kalayan éta, anjeun pasti badé tuang sareng anjeun ogé bakal ngabantosan anjeunna pikeun langkung gancang.

Bahanna sapertos kieu: 200 gram daging hayam nganggo kulit (angkat tulang), 500 gram nasi asak, 1 wortel, 10 gram dedak, 10 gram minyak nabati (atanapi minyak zaitun tambahan parawan).

Persiapan:

Hal kahiji anu anjeun kedah lakukeun nyaéta nunda panci kalayan minyak. Teras tambih hayam ku kulit sareng bijil sakedik sakedik. Henteu kedah dilakukeun saé, upami anjeun tumaros dugi ka titik éta cekap. Teras tambih béas anu parantos asak ogé wortel (ogé asak) sareng aduk rata. Anjeun tiasa nambihan sakedik deui minyak upami ningali éta tetep garing pisan.

Ayeuna anjeun ngan ukur kedah ngantosan éta mendingan pikeun ngalayananana.

Tangtosna, aya seueur deui pilihan pikeun dipilih. Diét éta sorangan bakal ditangtukeun ku anjing anjeun saprak, upami anjeun terang yén aya sayuran anu anjeunna resep, anjeun tiasa ngamangpaatkeun sareng konsultasi sareng dokter hewan upami aranjeunna mangrupikeun pilihan anu saé pikeun resep pikeun anjeunna sareng anjeunna ngahakan éta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   jhoan cenahna

    Wilujeng wengi. Punten, anjing abdi henteu tuang parantos 3 dinten teu hoyong nginum cai, anjeunna mimiti kaleungitan paningalna teras orientasi, anjeunna ngaluarkeun sababaraha sora nyeri nalika anjeunna ngagoler sareng ujug-ujug liren. Naon anu kuring tiasa laksanakeun salain ti dokter hewan.

    Catetan: Éta pencét pisan nalika na témbok.