Naon anu Nyababkeun Seizure dina Anjing?

Kejang tiasa nyingsieunan anjing anjeun

Anjing, sapertos jalma, tiasa gering. Seueur panyakit sapertos manusa, sapertos kejang. Mangrupikeun pangalaman anu teu pikaresepeun anu ngajantenkeun anjeun teu daya teu upaya nyanghareupan sangsara anjing anjeun, tanpa terang naon anu kedah dilakukeun atanapi kumaha ngabantosan éta henteu kajantenan deui. Nanging, dina sababaraha kasus ieu teu tiasa dihindari. Ku alatan éta, terang masalah ieu sacara tuntas bakal ngabantosan anjeun pikeun ngarobih éta sareng ngadukung piaraan anjeun.

Janten leres anjeun hoyong terang naon anu kajantenan anjing anjeun nalika anjeunna ngalaman kejang, naon anu kudu dilakukeun, naon anu henteu, tingali naon anu kami parantos sayogi pikeun anjeun.

Naon kejang

Upami anjing anjeun ngalaman kejang anjeun kedah nyandak anjeunna ka dokter hewan

Urang tiasa ngartos kejang salaku masalah dina tingkat otak anu lumangsung kusabab aya kagiatan listrik anu luhur, nyaéta yén neuron ngajalankeun liar sareng mimiti ngahasilkeun kaayaan pikagumbiraeun anu lirén, anu nyababkeun kaayaan kejang. Tangtosna, éta ogé tiasa kajantenan aya larangan tina neuron ieu, nyaéta, yén éta henteu jalan. Sareng sadaya ieu nyababkeun uteuk ngirimkeun kejutan listrik ka sakabeh awak, maka serangan anu dialami ku anjing.

Sakumaha urang parantos nyarioskeun sateuacanna, sanés kaayaan pikaresepeun anu tiasa nyingsieunan anjeun, langkung-langkung anjing anjeun. Éta pisan sababna naha penting, sateuacan serangan munggaran, anjeun angkat ka dokter hewan pikeun tés pikeun nyingkahan masalah anu langkung serius.

Nyababkeun tina kejang

Kejang dina anjing sanés mangrupikeun gejala tina hiji hal. Nyatana éta sabab atanapi panyawat, anu tiasa waé ku nyalira, atanapi janten bagian tina gejala anu ngahasilkeun panyakit sanés. Ayeuna perlu terang anu nyababkeun naha éta tiasa kajantenan, ieu kieu:

Epilepsia

Éta mangrupikeun salah sahiji masalah anu paling sering sareng anu paling aya hubunganana sareng kejang. Nyatana, seueur anu pakait sareng epilepsia kalayan rebutan, teu maliré sabab anu sanés sapertos anu bakal urang tingali di handap.

Epilepsi dina anjing tiasa muncul tina 6 bulan dugi ka 5 taun. Salah sahiji gejalanya nyaéta sawan, tapi anjeun ogé tiasa ngagaduhan ciduh, kaleungitan eling, kaleungitan latihan toilet (sapertos buang air besar atanapi kiih), jst.

Kasakit métabolik

Nalika anjing ngalaman masalah organ, kejang ogé tiasa muncul. Urang nyarios, salaku conto, tina sangsara hépatitis, hyperthermia, hypocalcemia ... Ieu sababna tés getih penting pisan.

Malformasi bawaan

Aya seueur malformasi, tapi anu paling dikenal sareng paling umum disebat hydrocephalus, nyaéta kanaékan cairan cerebrospinal dina uteuk anu ngaluarkeun limbah tina sistem saraf. Éta mangrupikeun panyakit anu utamina mangaruhan anjing breed alit, sapertos Yorshire Terrier, pomeranian, poodle, maltese ...

Trauma

Pukulan anu kuat pisan kana sirah tiasa nyababkeun anjing anjeun diserang sawan kusabab sababaraha akibat. Maka, diperyogikeun, upami anu nyababkeun aranjeunna niup ieu, anjeun langsung angkat ka dokter hewan, bahkan langkung-langkung kaayaan siga anu henteu pernah bérés.

Énsefalitis

oge katelah meningitis, Urang nyarioskeun ngeunaan inflasi otak, ampir-ampiran aya hubunganana sareng inféksi virus. Salaku conto, éta bisa disababkeun ku distemper, toksoplasmosis, atanapi erlichiosis, sababna anjing divaksinasi ngajaga anjeunna.

Tumor

Tumor dina uteuk mangrupikeun diagnosis anu paling parah pikeun anjing, kusabab gumpalan di daérah éta tiasa nyababkeun sato kaleungitan jisim uteuk, sareng, ngagaduhan sawan, masalah leumpang, ngendalikeun sphincter na, sareng sajabana.

intoxications

Nalika sato tuang hal anu sakuduna henteu, panyakitna biasana kana beuteung. Nanging, aya anu pasti bahan kimia anu tiasa mangaruhan otak. Urang nyarios, contona, ngeunaan péstisida, antifreeze mobil, sianida ...

Sadaya anu bakal nyababkeun masalah dina sato, sareng kejang bakal muncul.

Kacilakaan kardiovaskular

Panyabab sanésna pikeun kejang nyaéta kacilakaan jantung. Ieu kajantenan sabab, dina waktos anu ditangtoskeun, henteu cekap nyayogikeun getih kana otak, anu nyababkeun kagagalan dina uteuk, salian ti tingkat kardiovaskular.

Conto masalah ieu nyaéta uteuk atanapi stroke. Sareng tangtosna, kejang bakal cocog pikeun ayana.

Fase-fase anu diserang di anjing

Seizure gaduh fase anu béda

Seizures, sanaos lumangsung ujug-ujug, gaduh sababaraha fase dina tempatna, janten niténan anjing anjeun tiasa ngantep anjeun sareng ngabantosan ingon-ingon anjeun sateuacan kajadian.

Gemblengna, rebutan dibagi kana tilu fase:

Fase kahiji, atanapi tahap pre-stroke

Éta tiasa lepas sababaraha jam atanapi dinten. Anu anjeun bakal perhatoskeun nyaéta anjing anjeun mimiti gugup tanpa alesan anu khusus, salian ti kalakuan anéh. Anjeun tiasa ogé ningali yén anjeunna seueur ciduh, yén anjeunna henteu koordinasi kalayan saé, yén anjeunna lieur, jst.

Fase kadua, atanapi tahap stroke

Éta mangrupikeun bagian anu paling parah tina kejang sabab éta tiasa lepas tina sababaraha detik dugi ka sababaraha menit. Dina tahap ieu anjing bakal kaleungitan eling sareng bakal murag kana taneuh, pikeun mimiti ngayakinkeun. Penting pikeun ngendalikeun sato supados henteu nganyenyeri nyalira, sareng ogé supados henteu ngelek létahna, tapi umum pikeun sato pikeun kiih, buang air atanapi bahkan utah. Entong diperhatoskeun.

Fase katilu, atanapi tahap pasca-stroke

Sakali rebutan parantos réngsé, éta henteu acan réngsé. Hal anu biasa nyaéta sato éta bangun anu haus pisan, sareng éta disorientasi sakedap, ku ngageter, bahkan sieun. Kadang-kadang éta tiasa nyababkeun konsekuensi anu sanés, sapertos buta, lieur, teu koordinasi, jst.

Dina waktos éta langkung merenah pikeun anjeun ngabawa cai sareng ngantepkeun anjeunna nginum, tanpa ngalangkungan laut, pikeun nyegah anjeunna utah. Ogé, cobian petting anjeunna sabab anjeunna bakal gugup sareng sieun. Entong maksakeun anjeunna ngalakukeun hiji hal, anjeunna kedah angkat sakedik-sakedik kanggo cageur.

Kumaha carana kéngingkeun diagnosis

Nalika diagnosa anjing rebutan, éta penting mimiti terang riwayat médis sato. Malah, upami tiasa, ogé karuhunna, sabab aranjeunna tiasa mangaruhan anjeunna. Nyaho sepanjang waktos naon anu kajantenan saatos rebutan bakal nyayogikeun inpormasi anu penting pisan pikeun dokter hewan sabab bakal nunjukkeun jalan nuturkeun.

Sacara umum, aranjeunna dilaksanakeun tés neurologis pikeun meunteun kaayaan sato, ogé tés getih, cairan cerebrospinal, jst. Bareng sareng ieu, sinar-X, MRI, EEGs, scan CT ... tiasa janten tés sanés anu ngabantosan propésional pikeun nangtoskeun naon masalahna pikeun kejang anjing.

Perawatan pikeun rebutan anjing

Gumantung kana sabab panyawat anjing, perlakuanana bakal salah sahiji cara atanapi cara anu sanés. Sacara umum, nalika kejang aya hubunganana sareng panyakit, normal yén anjeun dibéré pangobatan pikeun ngendalikeun masalah éta sareng kejang henteu timbul deui. Kira-kira 80% anjing condong ngaréspon pisan ieu sareng éta teu aya akibat.

Tangtosna, pangobatan anu diresepkeun kedah dijaga ngalangkungan waktos, sareng tong hilap masihan anjeunna naon anu diperyogikeun saolah-olah perlakuan dieureunkeun sacara drastis atanapi ngadadak, maka akibatna tiasa langkung serius. Dina hal ieu, nyetél alarm dina sélulér anjeun atanapi dina almenak tiasa ngabantosan anjeun pikeun henteu pernah mopohokeun éta.

Upami saatos sataun nginum obat teu aya serangan dina kurun waktu sataun, dosisna tiasa dikirangan sakedik sakedik dugi perlakuan dieureunkeun. Nanging, dina sababaraha anakan anjing disarankeun pikeun neraskeun sanaos waktosna.

Ok ayeuna nalika kejang disababkeun ku panyabab séjén, maka perlu dilarapkeun jinis perlakuan anu sanés, anu tiasa médis, bedah ...

Upami kejang khusus, salami naon anu nyababkeun serangan dijauhkeun, éta tiasa dikontrol tanpa meryogikeun pangobatan anu sanés.

Naon anu kedah dilakukeun (sareng naon anu henteu kedah dilakukeun) ngeunaan kejang dina anjing

Jaga anjing anjeun nalika kejang

Nalika nyanghareupan skénario ieu, terang persis naon anu kedah dilakukeun tiasa ngabantosan anjeun dina waktos anu teu ngaganggu éta. Ku alatan éta, didieu urang bakal ninggalkeun anjeun naon anu anjeun kedah lakukeun, sareng naon anu henteu, upami anjing anjeun ngalaman kejang.

Naon anu anjeun DO lakukeun

Luhureun sadaya, tetep kalem. Anjeun moal janten bantosan pikeun piaraan anjeun upami anjeun gugup. Bakal aya waktos kanggo éta. Naon anu anjeun kedah lakukeun nyaéta narik napas panjang sareng ngaluarkeun sagala jinis objék tina anjing éta caket anjing sareng anu tiasa dinyenyeri.

Coba pastikeun anjeunna henteu ngelek létah atanapi mencek, tapi ulah seueur anu sanés. Anjeun ngan kedah ngantosan krisis lulus.

Sakali deui, cobian candak anjing anjeun ka tempat anu berventilasi sareng tiis. Sareng upami éta anu munggaran, bawa ka dokter hewan.

Naon anu anjeun henteu kedah lakukeun

Di sisi anu sanésna, aya seueur hal anu henteu anjeun kedah lakukeun, nyaéta:

  • Entong grab anjing. Anjeun moal lirén anjeunna tina konvulusi ngan ku néwak éta. Nyatana, éta sabenerna tiasa nganyenyeri anjeun upami anjeun ngalakukeun. Ku alatan éta, leuwih hadé ninggalkeun rohangan.

  • Hindarkeun nempatkeun obyék kana éta, kecuali pikeun masihan panas. Éta ogé kanggo simbut, sepré ...

  • Entong masihan ubar upami anjeunna henteu acan dikirim ku dokter hewan, éta tiasa henteu ngahasilkeun.

  • Dina kasus kejang, tong tinggalkeun anjeunna nyalira. Sakumaha nyeri upami ningali anjeunna sapertos kieu, anjeunna kedah terang yén anjeun aya di sisina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Béatrice Uceda cenahna

    Wilujeng énjing, angkat anak anjing 1 taun 6 bulan numutkeun rujukan, kuring dugi 4 dinten ka pengker anjeunna gaduh seueur kairut sareng kuring, teuing, anjeunna bobo sareng tuang sareng kuring ampir henteu angkat anjeunna sakedik kapimilik, terakhir wengi anjeunna ngalaman kejang, kejang na Éta lumangsung sakitar 6 menit. Dinten ieu kuring gugup, sareng sapeupeuting kuring nyerang budak, ponakan abdi anu cicing di dieu sareng kami, anjeunna tuang, sisir anjeunna, terang anjeunna, kuring henteu terang naha anjeunna nyerang anjeunna. Naha mungkin kejang nyababkeun anjeun sababaraha kabingungan dugi ka henteu mikawanoh jalma-jalma dina kulawarga anjeun? Aranjeunna ngan resep kuring 100mg phenobarbital dua saminggu? Abdi henteu terang naon anu kedah dilakukeun, hapunten pisan kana naon anu lumangsung ka anak anjing kuring, anjeunna mangrupikeun poodle sedeng.