Nyeri beuteung dina anjing

Nyeri beuteung dina anjing mangrupikeun gejala anu umum

Pikeun saha naon hartosna nyeri beuteung pikeun anjing éta penting, sabab duanana tiasa janten pencernaan saderhana sareng panyakit anu langkung serius anu peryogi diubaran. Nyeri beuteung ogé nyandak seueur gejala anu sanés, sapertos utah atanapi birit, anu tiasa ngalemahkeun anjing.

Upami urang hoyong ngendalikeun kaayaan kaséhatan anjing, urang kedah tumut kana rasa nyeri beuteung éta éta mangrupikeun panyakit umum sareng dina kaseueuran kasus éta henteu seriusTapi aya sababaraha panyakit anu kedah ati-ati. Bisi wae, nalika ragu, urang kedah indit ka dokter hewan gancang-gancang pikeun nyababkeun panyabab nyeri ieu dina burih anjing.

Kumaha anjing nunjukkeun nyeri beuteung

Nyeri beuteung dina anjing mangrupikeun gejala anu ngaganggu aranjeunna

Anjing moal tiasa nyarios nyarios ka urang yén beuteung na nyeri sareng aranjeunna henteu damang. Nyeri ieu kadang henteu gampang pikeun anu bogana ditingali, utamina upami anjing kahijina sareng aranjeunna henteu terang kumaha piaraanna nyatakeun dirina. Hal anu paling normal nalika anjing ngagaduhan panyakit atanapi teu ngarareunah nyaéta éta turun, éta henteu maén sareng bobo atanapi ngagolér tibatan normal. Teu resep ieu khas tina seueur panyakit, janten anjeun kedah teras-terasan jauh. Dina kasus nyeri beuteung, urang kedah ngaraosan sareng memeres bagian ieu sakedik. Upami beuteung diambek ku alesan naon waé, anjing bakal ngadu'a atanapi peureum. Di sisi anu sanésna, naon anu ilahar ku nyeri beuteung nyaéta utah sareng diaré, kumargi panyakit akhirna mangaruhan kana sadaya sistem pencernaan anjing. Sanaos henteu pikaresepeun, urang kedah teras-terasan ngawas tai na anjing, sabab ti éta urang tiasa nyimpulkeun upami éta dina kaséhatan anu séhat. Ngiuhan anu teu normal, poék pisan atanapi terang pisan, atanapi konsistén anu runny pisan nunjukkeun yén aya anu salah.

Intisari dina anjing

Salah sahiji masalah anu paling umum anu nyababkeun nyeri beuteung nyaéta pencernaan. Kusabab éta tiasa kajantenan pikeun salah sahiji urang, aya tuangeun anu henteu cocog sareng urang sareng anjing condong tuang seueur hal anu henteu cocog sareng aranjeunna, anu antukna tungtungna sareng nyeri beuteung. Cara pikeun nyingkahan ieu nyaéta sok masihan anjeunna kadaharan anu sami, sahingga beuteung na biasa, sareng ogé urang kedah masihan anjeun jumlah anu cekap. Pésta ageung ogé nyababkeun pencernaan anu hébat sareng beuteung anu beurat, janten urang kedah nyingkahanana. Anjeun kedah ngartos yén anjing condong tuang kirang ti anu urang, janten urang henteu kedah masihan aranjeunna seueur teuing tuangeun. Salaku tambahan, upami urang ngarobih diétna ngadadak, angkat tina tuangeun kana kadaharan alami, lumrah pikeun beuteung na sangsara sababaraha dinten dugi ka adaptasi kana diét anu énggal. Dina sadaya kasus ieu teu kedah hariwang. Anjing bakal istirahat sareng puasa sababaraha jam dugi ka napsu deui cekap. Tangtosna, asupan anjeun salajengna kedah enteng, supados henteu kabebanan beuteung, anu masih hipu. Upami urang konsultasi sareng dokter hewan urang, anjeunna bahkan tiasa nyarankeun naon-naon pikeun nenangkeun beuteung na.

Parasites dina burih

Anjing pisan pikeun anjing katékan parasit, utamina upami aranjeunna gaduh kabiasaan tuang tai anjing sanés, anu tiasa terkontaminasi. Parasit ieu nyiptakeun peradangan dina burih kalayan diaré sareng utah. Supados ieu henteu janten masalah, urang kedah ngajaga anjing kami tanpa embun. Cara pikeun ngalakukeun ieu nyaéta nyayogikeun pél ka deworm di jero, anu dijual di dokter hewan. Aranjeunna tiasa masihan kami ide ngeunaan sabaraha sering urang kedah masihan ka aranjeunna. Dina anak anjing éta wajib sateuacan ngamimitian masihan vaksin, sabab parasit ieu anu dikontrak tiasa ngaleuleuskeun aranjeunna. Penting pikeun deworm sacara mendesak nalika urang parantos ningali cacing dina tai na, kusabab éta hartosna seueur, kumargi aranjeunna nyebarkeun usus.

Beuteung dipulas

Upami aya masalah anu urang kedah hindarkeun pisan, éta téh torsi beuteung. Nyeri beuteung bisa ngakibatkeun ieu, anu lumangsung nalika burih ngahurungkeun sorangan nyekek. Ieu mangrupikeun panyakit anu kedah dioperasikeun langsung, sabab éta tiasa nyababkeun pupusna anjing dina waktu anu singget. Henteu sering pisan kajadian éta tapi aya kamungkinan, janten upami nyeri beuteung anu sigana janten langkung parah langkung saéna angkat ka dokter hewan kanggo mariksa kaséhatan piaraan urang. Salaku tambahan, torsi beuteung tiasa seueur dihindari upami urang tuang anjing dina asupan alit, kumargi torsi lumangsung kalayan tuangeun ageung. Éta sababna sok langkung saé supados anjing tuang langkung seueur kali sadinten tapi henteu seueur, sabab éta bakal langkung saé sareng urang bakal nyingkahan résiko anu teu perlu.

Naon anu kedah dilakukeun upami anjing abdi nyeri beuteung

Tanpa ragu, salah sahiji kaayaan anu paling parah anu anjeun tiasa alami sareng anjing anjeun nyaéta ningali yén anjeunna gering. Kanyataan yén aranjeunna henteu tiasa nyarios hartosna lamun henteu merhatoskeun kalakuan sato, teu sadar yén aya anu salah.

Nyeri beuteung biasana nyababkeun, salaku réaksi munggaran, lirén tuang. Éta mangrupikeun tanda anu jelas pisan kumargi, sanaos aya waktos anjing moal hoyong tuang, éta henteu biasa sareng éta ngingetkeun yén aya anu lepat.

Sedih, teu hayang ulin, teu daék kaluar ti imah, atawa malah ceurik atanapi ngawadul, atanapi henteu ngantep anjeun némpél di daerah beuteung, mangrupikeun réaksi anu sanés anjing anjeun bakal ngalaman nyeri beuteung (atanapi masalah sanés) .

Tapi naon anu kedah dilakukeun dina kaayaan sapertos kitu? Nya, kami parantos ngabagi kana dua bagian:

Pagelaran munggaran

Lampah munggaran nalika anjeun perhatoskeun yén aya kajadian ka anjing anjeun nyaéta nyéépkeun waktos sareng anjeunna sareng ningali naon anu tiasa kajantenan anjeunna. Maksadna, lalajo éta. Éta penting tingali naha masalah na burih atanapi éta tina hal anu sanés.

Upami anjeunna henteu hoyong tuang, cobian tawarkeun anjeunna anu anjeunna resep. Hal anu biasa nyaéta sato tuangeun, sareng éta milari deui. Tapi upami anjeun ningali yén anjeunna nyandak éta daek, yén anjeunna nyandak waktos kanggo tuang éta sareng anjeun ogé henteu aya perhatosan kana perilakuana, aya anu lepat.

Biasana, diet lemes kedah nyageurkeun anjeun, tapi aya kalan-kalan peryogi ahli propésional pikeun meunteun kasus anjeun. Janten, upami saatos 2-3 dinten, sato henteu ningali éta ningkat, naon anu anjeun kedah lakukeun nyaéta ieu.

Upami henteu ningkat ...

Sababaraha dinten parantos kalangkung sareng anjing anjeun masih sami. Atanapi anjeun parantos ningali éta, diantara gejalana, aya sababaraha anu ngingetkeun anjeun (sapertos utah getih, atanapi tai getih, yén anjeun perhatoskeun, yén éta henteu hudang ...).

Entong hariwang, tapi waktuna angkat ka dokter hewan. Di dinya, anu profesional bakal tanggel waler pikeun ngalakukeun sababaraha tés gancang pikeun milari naon anu tiasa kajantenan ka anjeun. Sareng naon buktina tiasa janten? Hal anu pangpayunna, noél bagian beuteung pikeun ningali naha sadayana leres. Salaku conto, beuteung anjeun ngabareuhan sareng karasa pisan.

Teras anjeun tiasa gaduh tés pikeun parasit internal. Ieu gampang dilakukeun ku swab katun dilebetkeun di daérah anal kumargi cara ieu aranjeunna ningali upami aya cacing saeutik. Biasana dina tai aranjeunna tiasa ditingali. Upami kitu, anjeun kedah nginum obat anu ngaleungitkeun masalah éta (sareng nenangkeun nyeri beuteung).

Ieu mangrupikeun tés getih. Aya dua jinis, gancang yén hasilna diala ngan ukur 5-10 menit, sareng anu sanésna peryogi 1-2 dinten dugi.

Pilihan sanésna nyaéta ngalakukeun ultrasound, pikeun ningali naha aya masalah anu langkung serius.

Sadaya ieu bakal gumantung kana gejala sareng panyabab anu nyababkeun anjing anjeun ka dokter hewan, janten émut sagala hal anu parantos kajantenan anjeun parantos konsultasi.

Pangubaran di bumi pikeun nyeri beuteung anjing

Anjing ngora kedah seueur cinta upami nyeri beuteung

Salaku tambahan pikeun perawatan Pangajaran sarta Palatihan Atikan sareng médis anu aya pikeun nyeri beuteung anjing, aya ogé ubar bumi anu anjeun tiasa nyobian Dina raraga meredihkeun sobat dalit anjeun.

Kami ngajukeun sababaraha diantarana yén, pastina, bakal aya gunana sareng ku nyobian aranjeunna anjeun moal kaleungitan nanaon tapi anjeun bakal ngagentos piaraan anjeun sakedik.

Areta nyaéta:

Entong masihan nanaon

Hiji dinten puasa anjing teu aya kajadian. Nyatana, nalika urang ngagaduhan masalah lambung, hal anu pangpayunna dicarioskeun ku dokter nyaéta henteu ngonsumsi nanaon tapi sérum salami 24 jam. Sareng éta hal anu sami anu tiasa anjeun lakukeun sareng anjing anjeun.

Maksad abdi, ulah masihan anjeunna tuang, tapi hehehe nyayogikeun cai, upami éta tiasa nganggo sérum, supados dihidrasi.

Hidangan khusus

Salah sahiji ubar bumi anu anjeun tiasa nyobian nyaéta masihan anjeunna kadaharan khusus anu ngabantosan pencernaan na (sareng ogé henteu beurat atanapi henteu raoseun). Anjeun gaduh sababaraha pilihan, sareng éta bakal gumantung kana naon anu biasa dipaké anjing, sabab kadang aranjeunna henteu sabar éta. Tapi contona, anjeun gaduh wortel, madu, serpihan gandum, waluh, dada hayam, kalkun, lauk bodas ...

Sababaraha kadaharan ieu kedah dikulub atanapi asak, salian ti dipotong-potong janten sakedik kanggo aranjeunna tuang.

Pilihan sanésna nyaéta nasi bodas (sup nasi bodas kalayan wortel sanés ide anu goréng). Masalahna, upami anjeun konstipasi, ieu sanés anu pangsaéna.

Lidah buaya nginum

Sakumaha anjeun terang, di pasar parantos aya botol lidah buaya kanggo diinum. Ieu dijual sareng disarankeun, salaku conto, nyandak tutup atanapi dua dina lambung kosong teras, upami anjeun hoyong, balikeun deui asupan sadidinten (sababaraha urang nginum éta sadayana dina sababaraha dinten).

Anjeun kedah terang éta Lidah buaya ngabantuan, sareng seueur pisan, pikeun ningkatkeun kasihatan anjeun. Pikeun mimitian, éta ningkatkeun metabolisme sareng pencernaan anjeun, nenangkeun peradangan, ngabantosan gastritis, anjeun kirang ngaduruk ... Sareng kumaha upami anjing anjeun anu nyeri beuteung? Nya, éta ogé tiasa ngabantosan anjeun.

Pikeun anjeunna nginumana, aya dua pilihan: naha anjeun nambihan sakedik kana cai anu diinumna, atanapi upami anjeunna resep, anjeun langsung masihan ka anjeunna. Kami nyarioskeun tutuwuhan alami, janten henteu matak nyeri.

Ramuan

Hiji kabiasaan anu ngagaduhan anjing, sareng anu sering anjeun tingali, nyaéta aranjeunna milarian bumbu sareng tuangeun. Ka, saatos sakedik, mimitian utah. Seueur anu nyigeung aranjeunna, atanapi henteu hoyong aranjeunna ngalakukeun éta, sareng éta anu pangsaéna pikeun aranjeunna sabab aranjeunna nyageurkeun diri.

Upami anjeunna tuang ramuan ngabantosan aranjeunna pikeun ngusir naon anu nyababkeun aranjeunna nyeri, sareng aranjeunna ngalaksanakeunana sabab éta sistem pertahanan pikeun masalah éta. Janten tiasa janten cara pikeun ngabantosan anjeun.

Pikeun ngalakukeun ieu, anjeun bakal kedah kéngingkeun sababaraha hérbal. Salaku conto, anjeun ngagaduhan catmint (atanapi disebat catnip), tapi dill, basil, adas ogé biasana ngabantosan ... Anjeun tiasa konsultasi ka dokter hewan sareng anjeunna bakal nyaritakeun pilihan anu pangsaéna sareng kumaha cara masihan éta upami anjeunna henteu tuang. milikna.

Kefir

Tungtungna, urang tiasa nyaritakeun ngeunaan kefir anu parantos anjeun terang nyaéta inuman susu anu difermentasi. Nya, anu ieu ngagaduhan probiotik anu ngabantosan masalah pencernaan. Sareng tiasa janten pilihan pikeun piaraan anjeun.

Tangtosna, henteu sadayana nampi éta panginten éta mangrupikeun ubar anu bakal gumantung kana naha anjing anjeun sabar pikeun nginum anu sapertos kieu (seueur anu tungtungna utah, ulah muka sungut, sareng sajabana).

Tip pikeun nyingkahan nyeri beuteung

Karep mangrupikeun gejala nyeri beuteung dina anjing

Seueur-seueurna nyeri beuteung dina anjing tiasa dicegah. Leres pisan urang henteu tiasa salawasna ngendalikeun naha aranjeunna ngagaduhan parasit, tapi urang tiasa ningali panon pikeun anjing supados henteu tuang nanaon di luar. Éta salawasna perlu pikeun nyingkahan éta anjing ngadahar barang-barang di jalan, Kusabab urang henteu terang naha aranjeunna kacemar atanapi dina kaayaan goréng, hal anu tiasa nyababkeun pencernaan atanapi karacunan. Saatos dikawasa rohangan dimana urang ngaleupaskeun sareng anjing sok penting.

Di sisi anu sanésna, nalika nyoco anjing éta sok langkung saé henteu ngarobih pakan, éta kualitas, atanapi ngabijilkeun aranjeunna ti alit dugi ka tuangeun kadaharan upami éta mangrupikeun jinis tuang anu urang bakal teraskeun. Anjeun kedah jelas pisan ngeunaan jumlah kadaharan anu urang tiasa pasihkeun ka anjeunna, Kusabab kaleuleuwihan tiasa masihan aranjeunna nyeri beuteung. Ogé, éta salawasna langkung saé tuang anjeunna sababaraha kali dina jumlah sakedik tibatan ngan ukur dina hiji waktos. Pikeun terang seueur tuangeun anu disarankeun numutkeun kagiatanana, beurat sareng umur na, langkung saé konsultasi sareng dokter hewan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Emilio cenahna

    Halo anjeun tiasa ngabantosan abdi, anak anjing kuring parantos gering ti saprak 3, kuring henteu terang yén anjeunna kantos utah, anjeunna dibuang ti luar biasa sareng henteu tuang kuring, punten anjeun ngabantosan kuring dina dogo awéwé Argentina nyaéta anak anjing

  2.   Zoe cenahna

    Inpormasi anu saé, rinci pisan sareng gampang dipikaharti. Hatur nuhun