Panyakit anu ngeureunkeun anjing teu ngagogog

Anjing tiasa ngeureunkeun babakan kusabab seueur alesan

Dina nyanghareupan perilaku anu teu biasa dina piaraan urang, hal anu paling pas pikeun janten panitén sareng nyandak ka ahli médis mana waé upami peryogi diagnosis anu tepat waktuna, sareng sanaos seueur panyakit anu kaserang jalma ilaharna anjing kamungkinan yén sababaraha panyakit anu aranjeunna sangsara mangrupikeun hasil tina sababaraha mutasi tina panyakit merangan (ti manusa nepi ka sato atawa sabalikna) sahingga, kajahatan ieu tiasa diidentipikasi sareng tiasa dirawat ku cara anu tangtu.

Aya ogé kasus sanés anu ngan saukur aya sababaraha cacad awak tina piaraan urang, sabab éta ogé tiasa janten anomali dina cara ngagogog.

Alesan kunaon anjing kami henteu tiasa ngagogog

Upami anjing anjeun parantos lirén ngagogog, tingali dokter hewan

Kusabab alesan anu teu tiasa dijelaskeun, upami anjing urang ngalaman kasusah nalika ngababakan atanapi ngan saukur ngaluarkeun sora babakan anu henteu biasa, anu pangsaéna pikeun pendamping urang pendak masalah anatomi, janten di handap ieu kami bakal nyaritakeun sakedik tentang naon anu kedah dilakukeun dina hal ieu.

Masalah babakan tiasa dijumlahkeun dugi ka laring, khususna pita sora, sareng dipasihan kumaha kandelna pita sora anjing, aranjeunna tiasa babakan kalayan kakuatan anu cukup.

Laring anjeun ngagaduhan ligamén anu napel kana tulang rawan, bagéan anu ku aliran hawa sareng tekanan anu pas tiasa ngahasilkeun sora anu cukup kuat.

Salah sahiji panjelasan paling saderhana pikeun batuk dina anjing nyaéta yén sajumlah lendir tetep aya dina pita sora sareng nyababkeun refleks batuk nalika nyarios sareng nyada. Kaayaan tikoro Éta disababkeun ku masalah alam ieu kusabab aranjeunna anu, dina skala anu langkung ageung, tiasa nyababkeun serak atanapi sakedik intensitas babakan.

Kasakit sangsara ku anjing dina sora

Sanaos leres aya panyakit anu mangaruhan organ sareng fungsi anatomi anjing tertentu, ogé aya panyakit pikeun karep tina laringna.

Ieu tiasa janten masalah anu sifatna tepa anu ngaganggu fungsi na papan sora anjing nyababkeun kaleungitan kamampuan babakan; ku ayana jamur, seueul sareng batuk (biasana nalika anjing tuang atanapi nginum).

Kusabab kitu abah tiasa sacara signifikan ngirangan serangan ieu dina laring sato sahingga nyingkahan éta tunduk tikoro kana tegangan anu cukup.

Laringitis

Éta henteu langkung ti sadayana hiji peradangan tina sistem résonansi, hal anu nyababkeun serak, henteu sanggup babakan sareng aphorismeu sareng asal usulna tiasa disababkeun ku batuk atanapi babakan anu kaleuleuwihi. Asalna batuk kontinyu ieu tiasa disababkeun ku sabab anu sanés anu teu merta kedah aya hubunganana sareng inféksi tapi ogé tiasa ngakibatkeun salah sahiji.

Tumor, peradangan amandel sareng batuk kennel

Batuk ieu tiasa janten akibat tina inféksi amandel atanapi daérah sanés tikoro, tumor atanapi batuk kennel. Ku alatan éta, pikeun ubar na perlu ngarawat sabab utamina sareng dokter hewan bakal jawab diagnosa éta sareng ngatur perlakuan anu merenah.

Lumpuh laring

Dina kasus anu paling ekstrim dimana anjing henteu pernah ngalaman épisode anu berkepanjangan ngababakan atanapi batuk, tapi éta dina cara nu sami parantos leungit babakan, maka aya kasus lumpuh laring.

Sanaos kasus ieu ngan ukur katingali langkung aya dina anakan anjing ageung sapertos Labrador, Golden Retriever, Irlandia Setter atanapi Saint Bernard, dina kamanusaan sapertos Siberian Husky atanapi English Bull Terrier, lumpuh ieu mangrupikeun cacat katurunan.

Sababaraha gejala kaayaan ieu nyaéta sora ngagorowok nalika anjeun ngambekan nalika sareng saatos latihan, anu tungtungna ogé kajantenan nalika istirahat sareng dina kasus anu langkung ekstrim barking saukur lemah dugi ka janten lengkep teu kadéngé sareng ieu dimana aya campur anu langkung lemes pikeun ngabéréskeun masalah.

Panyabab séjén anu ngajantenkeun anjing anjeun henteu ngagogog

Anjing tiasa lirén ngagogog

Salaku tambahan kana panyakit anu parantos urang tingali, sareng anu tiasa ngajelaskeun alesan kunaon anjing anjeun henteu ngagogog, aya sabab anu tiasa nyababkeun kabiasaan ieu. Éta merenah yén anjeun terang ngagaduhan sadaya inpormasi anu mungkin.

Ku cara kieu, upami anjeun perhatoskeun kalakuan anéh dina piaraan anjeun, anjeun bakal terang kumaha ngantisipasi masalah, sareng, cobian méréskeunana ku cara anu langkung pas. Diantara sabab-musabab ieu, anjeun ngagaduhan hal-hal ieu:

Ngaleungitkeun tali sora

Ditingali sapertos kitu, éta katingalina lumayan kejem. Sareng éta. Sami sapertos tren sababaraha taun ka pengker di mana biasa pikeun motong buntut sareng Ceuli tina sababaraha jenis anjing, seueur anu ayeuna dileungitkeun pita sora.

Sakumaha ngaranna nunjukkeun, Éta mangrupikeun operasi pikeun nyabut senar tina anjing. Ku cara kieu, éta moal babakan deui. Nyatana, éta mangrupikeun hal anu aranjeunna pigawé pikeun seueur anak anjing pikeun ngajualna langkung saé, tapi tetep kejem ka aranjeunna.

Émut yén babakan, ogé sora anu tiasa didamelna, mangrupikeun bagian tina komunikasiana, sareng anjeun nyabut éta.

Trauma nyiksa

Alesan sanés anu ngajantenkeun anjing anjeun henteu ngagogog kusabab trauma. Ieu leuwih umum di anjing anu diadopsi, Kusabab aranjeunna panginten ngalaman pangalaman anu goréng sareng anu bogana, contona, anu ngagunakeun metode anu nyababkeun sato éta sok sieun aya anu nyaring, hukuman, atanapi bahkan kerah anti babakan anu khas.

Kadang-kadang, ku kasabaran, kaasih sareng pitulung sakedik ahli, anjeun tiasa ngaleungitkeun tingkah paripolah ieu, tapi sesah sareng aranjeunna sesah hilap kana momen-momen anu dicandak ku aranjeunna. Hal anu sami tiasa kajantenan upami aya trauma di kulawarga dimana anjeunna cicing, kumargi anjeunna hubunganana sareng babakan nyalira.

Pekak

Pekak oge masalah anu aya hubunganana sareng babakan. Sareng éta, lamun henteu nguping babakan batur, anjeun moal babakan. Sareng ku henteu ngupingkeun nyalira, anjeunna henteu terang pisan upami anjeunna babakan atanapi henteu, éta sababna seueur anjing lirén kusabab henteu ngupingkeun nyalira.

Dina hal ieu, pireueun tiasa aya solusina, tapi aya kaayaan dimana, naha kusabab panyawat anjeunna, atanapi kusabab yuswa ... aranjeunna henteu nyéépkeun seueur manuver pikeun dokter hewan.

Anjing anjing anu henteu ngagogog

Tungtungna, urang hoyong ngobrol sareng anjeun ngeunaan anakan anjing anu henteu ngagogog. Ieu ogé tiasa janten alesan kunaon anjing anjeun henteu ngalakukeun éta, sareng seueur urang hilap yén unggal jenis anjing ngagaduhan ciri anu khusus anu tiasa ditingalikeun dina anjing anjeun.

Sabenerna, sanés aranjeunna henteu babakan, tapi pastina henteu sering babakan, sareng kadang éta tiasa masihan kesan yén aranjeunna henteu pernah ngalaman. Contona, anjeun gaduh labrador retriever, anjing anu ulin pisan sareng resep, tapi anjing anu henteu babakan kaleuleuwihi. Nyatana, éta ngan ukur ngalakukeun lamun aya bahaya; atanapi anjing Newfoundland, anu ageung pisan sareng narik perhatian, tapi ulah sering babakan (sapertos ieu Saint Bernard). Katurunan anu sanés tiasa janten Great Dane, anu ageung pisan, tapi ogé jempé; atanapi Siberian Husky, anjing anu jarang pisan babakan, sareng nalika éta sigana langkung siga lolong tibatan babakan asli.

Tina jenis leutik, aya ogé anu babakan saeutik pisan, atanapi panginten henteu pisan, sapertos bulldog atanapi pugs.

Dina hal ieu, henteu tiasa dipenta babakan pisan upami éta parantos janten breed anu henteu.

Naon anu kudu dilakukeun pikeun anjing kuring ngagogog deui?

Bawa anjing anjeun leumpang pikeun bersosialisasi sareng anu sanés

Ayeuna anjeun parantos ningali panyakit sareng panyababna anu tiasa ngajantenkeun anjing anjeun henteu ngagogog, anjeun pastina hoyong terang naon anu kedah dilakukeun pikeun mulang ka kaayaan normalna. Bener na Sagala aspek anu parantos robih dina anjing anjeun peryogi kunjungan ka dokter hewan.

Anu mimiti, ahli bakal piara piaraan anjeun, salian ti ngadangukeun naon anu anjeun carioskeun ngeunaan parobihan parobihan, upami aya kajadian anu menerkeun tiiseun ieu, jst. Sakali sadayana ditaksir, anjeun tiasa nempatkeun éta ngaliwatan sababaraha tés. Aranjeunna penting pikeun tiasa masihan diagnosis sakumaha akurat sakumaha mungkin, ku sabab kitu, ulah sieun tagihanana; sanaos upami anjeun gaduh anggaran anu ketat, anjeun kedah ngabéjaan.

Sakali sagalana réngsé, bakal masihan anjeun hasilnaBoh kusabab panyakit, trauma, panyakit ... Dina kasus ciri khas urang sunda, teu aya anu tiasa dilakukeun, tapi nganuhunkeun anjeun niténan éta pikeun ningali naha henteu babakan, atanapi aranjeunna henteu sakedik anjeun henteu émut.

Kalayan panyakit, seueur anu tiasa direngsekeun nganggo pangobatan berbasis pangobatan khusus pikeun panyakit anjeun. Tapi aya sababaraha anu teu tiasa dibalikkeun, sareng sato éta kedah adaptasi sareng hirup sareng aranjeunna.

Tungtungna, pilihan séjén anu anjeun tiasa candak nyaéta angkat ka ahli dina kalakuan sato. Ieu sapertos "psikolog" anjing, sareng ngabantosan aranjeunna pikeun ngarobih paripolahna sareng uih deui sapertos anu tiheula. Nyatana, éta mangrupikeun salah sahiji solusi anu pangsaéna nalika anjing parantos ngalaman trauma sabab éta ngabantosan aranjeunna ngalangkungan waktos éta sareng ngaraih deui harga diri sareng kabagjaan.

Salaku saran, ogé pikeun ngabantosan anjing anjeun pikeun babakan deui, Anjeun tiasa nimbangkeun nyandak anjeunna jalan-jalan pikeun bersosialisasi sareng anjing sanés. Henteu ngan éta, tapi ogé maénkeun sareng komunikasi sareng aranjeunna. Ieu penting sabab ngabantosan aranjeunna ningali yén paripolah ieu (ngababakan) sanés hal anu goréng, tapi mangrupikeun bagian tina dirina.

Upami panyakitna tina sora vokal, tapi tiasa dibalikkeun, anjeun ogé tiasa nganggo pangobatan di bumi, sapertos infus kana tikoro, supados lemes sareng ngajantenkeun henteu nyeri. Tujuanana pikeun cageur gancang-gancang babakan deui.

Sanajan panyakitna nyababkeun aranjeunna leungiteun sora, aranjeunna gaduh langkung seueur cara komunikasi sareng anjing atanapi jalmaAranjeunna teu kedah dipiceun ku alesan éta atanapi mikir yén aranjeunna henteu aya gunana pikeun naon waé.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   rocio cenahna

    Anjing kuring sora sapertos anjeunna henteu tiasa ngagogog tina tikoro, kami henteu kéngingkeun anjeunna hirup sareng langkung seueur anjing, naon sababna?

  2.   malaikat cenahna

    kumaha bahaya kaayaan ieu tiasa atanapi naon pangaruh utama anu aranjeunna tiasa ngagambarkeun. Abdi gaduh chihuahua anu lirén barking sakitar 5 dinten kapengker. tapi anjeunna tuang saé sareng inuman cai sareng aktip tapi teu lami deui anjing anu langkung ageung maot

  3.   M.eugénia cenahna

    Sababaraha minggu ka tukang anjing kuring ngirangan babakan, éta badé babakan pisan upami aya anu ngirining bel ... anu ayeuna bieu masihan babakan.

  4.   Marcela cenahna

    Anjing kuring liren ngagogog tapi upami anjeunna tuang tuangeun ... tapi ayeuna anjeunna henteu seueur nginum cai ... anjeunna pura-pura utah ... naon anu kuring tiasa laksanakeun atanapi mikeun anjeunna