Parasit usus dina anjing

Parasit usus

Nalika urang mikirkeun parasit, urang biasana ningali ka anu urang tingali di luar piaraan urang, sapertos keletik. Tapi parasit ieu, anu hirup dina piaraan urang sareng tiasa mangaruhan, ogé tiasa aya di jerona. Aranjeunna paling henteu dikenal parasit peujit.

Parasit peujit ieu teu tiasa dideteksi dina momen munggaran, kumargi mimitina aranjeunna henteu nunjukkeun gejala. Tapi éta panyakit anu tiasa nyababkeun hal anu langkung serius, utamina upami anjing téh anak anjing, sepuh atanapi parantos sepuh. Salaku tambahan, aya salawasna résiko tina tabungan sareng sato sareng jalmi sanés.

Aya dua jinis parasit dina peujit, dina hiji sisi cacing sareng anu sanésna cacing pita. Salah sahiji bentuk inféksi anu paling umum nyaéta ngaliwatan najis sato anu kainféksi sanésna, utamina nalika anjing urang latihan koprofagia. Ieu nyababkeun aranjeunna nyebarkeun gancang, sanaos upami sadaya anu ngagaduhan kumpul na, moal aya masalah.

Upami panyebaranana pondok, teu aya gejala anu biasana katingali. Tapi nalika langkung serius, bakal aya anu sanés gejala, sapertos utah, diare atanapi ipis pisan. Ogé, nalika cacing atanapi cacing pita ieu parantos aya di sapanjang peujit, éta tiasa katingali jelas dina tai.

Cara anu pangsaéna pikeun nyingkahan masalah ieu nyaéta nyegah salamina. Utamana upami aya murangkalih di bumi, anu biasana henteu kabersihan sareng piaraan anu sami sareng urang. Anjeun kedah masihan pél pikeun embun-embunan di jero, anu tiasa dipésér di dokter hewan. Ku cara kieu, urang bakal salawasna yakin yén aranjeunna henteu ngagaduhan parasit internal.

Éta mangrupikeun hal anu saderhana pisan, tapi sikep anu sering dipohokeun sering kali. Bahkan aya cara pikeun embun-embunan internal pikeun jalma, nalika aranjeunna dipercaya katépaan. Atanapi pikeun padamel anu teras-terasan sareng anjing, sapertos anu di lembaga karaharjaan sato.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.