Naon pipa sareng kanggo naon?

Pipét ngajaga anjing

Una pipa antiparasit éta ngan saukur botol leutik anu ngandung cairan aktif di jero. Ieu siap dianggo langsung sareng henteu kedah diincer, anu ngajantenkeun aranjeunna produk anu raoseun, ogé raoseun.

Kutu pipét kedah dikelola sacara topikal, anu hartosna yén leuleuy hubungan sareng kulit tonggong anjing urang, naha dina hiji atanapi sababaraha titik sareng ngan ukur hiji aplikasi, pipét ngagaduhan kamungkinan nawiskeun panyalindungan piaraan urang salami opat minggu, éta sadayana gumantung pipette ogé pabrikan khusus.

Kaunggulan sareng karugian pipét

Pipét gunana pikeun ngajaga anjing

Merhatoskeun komposisi pipo anu didamel, ieu boga kamungkinan ngajaga anjing urang tina reungit, kutu, kutu, kéjo sareng ogé tina keletik.

kauntungan

Kutu pipet mangrupikeun salah sahiji pangobatan anu paling sering ditunjukkeun anu dianggo ayeuna kusabab kanyamanan anu saé nalika dilarapkeun, ogé salami waktosna tiasa pangaruh, sajaba ti éta urang tiasa tenang, kumargi urang tiasa ngamandian piaraan urang sareng dina waktos anu sami ningkatkeun tanpa peryogi produk kedah kaleungitan fungsina.

Salian ieu, kutu pipét ngagaduhan kaistimewaan anu tangtu sareng ieu anu sipatna henteu kaserep ku getih, janten éta henteu nimbulkeun résiko anu tiasa mangaruhan kaséhatan piaraan urang. Ieu mangrupikeun produk sato anu tiasa dianggo bahkan dina anak anjing anu umurna ngan ukur sababaraha minggu sareng hamil sareng bikang anu laktat.

Kusabab operasi na, pipet kutu gunana pisan pikeun nyegah kutu tina muncul, ogé pikeun ngubaran masalah anu disababkeun ku aranjeunna.

kalemahan

Mékanisme tindakan khusus anu dipiboga ku pipet kutu nyababkeun ieu janten sistem anu épéktip pisan pikeun ngaleungitkeun kutu sagalaNanging, éta henteu ngabantosan pisan pikeun sato-sato anu alérgi kana cokotan kutu. Ieu mangrupikeun kasus anu urang kedah nganggo produk anu sanggup ngusir kutu, kusabab ku cara ieu urang tiasa nyegah kutu tina ngegel piaraan urang ogé pikeun nyingkahan réaksi alérgi.

Ieu kusabab ubar teu aya pangaruh nalika loak ngegel piaraan urang.

Iraha sareng kumaha cara nempatkeun pipét?

Nalika urang niténan yén piaraan urang digegel ku parasit sapertos kutu sareng kutu, hal anu paling saé urang tiasa laksanakeun nyaéta nempatkeun samacam tameng Sareng kalayan bantosan ieu urang tiasa nyegah piaraan urang tina gigit, sajabi ti kanyataan yén aranjeunna tiasa nyebarkeun panyakit.

Nalika urang nyebatkeun tameng, leres urang hartosna pipét pikeun anjing kami, anu mangrupikeun panolak atanapi tindakan parasit, anu paling dituduhkeun pikeun ngajaga kutu sareng kutu dugi ka jauh pikeun période anu panjang.

Nempatkeun salah sahiji pipét ieu saderhana pisan. Penting pikeun milih tempat anu pas sahingga piaraan urang karaos raoseun, ogé ngagaduhan permukaan anu gampang dibersihkeun.

Pipét ngagaduhan bahan aktif

Léngkah 1: Nyiapkeun piaraan anjeun

Éta biasa, sareng ogé salah sahiji kagagalan, anu anjeun badé nempatkeun pipét kana piaraan anjeun ku ngamandian anjeunna sateuacan. Sareng éta mangrupikeun kalepatan. Anjing kedah sahenteuna 2 dinten tanpa mandi sareng jaga sahenteuna 3 dinten saatos dilarapkeun tanpa noél cai.

Ieu kusabab upami anjeun nempatkeun pipet saatos mandi, éta tiasa ngairitasi kulit anjeun atanapi nyababkeun réaksi. Ku alatan éta, leuwih hadé pikeun ngamandianana sareng, saatos dua dinten, nempatkeun produk na.

Léngkah 2: pipét anu leres

Gumantung kana beurat piaraan anjeun, anjeun peryogi pipét atanapi anu sanés. Pipét sering disimpen di daérah anu layu antara téngkol sareng agul taktak, tapi nalika anjingna sedeng, ageung atanapi buta, langkung saé dibagi dua dosis kana dua daérah. Di hiji sisi palang anu parantos kami bahas, sareng di sisi anu sanésna cross anu kabentuk di antara cangkéng sareng tonggongna. Ku cara kieu, anjeun bakal mayungan piaraan anjeun langkung seueur sareng dosis produk sanés hartosna éta kirang épéktip.

Léngkah 3: milarian palang

Aranjeunna gampang pisan mendakan saprak anjeun ngan ukur kedah nuturkeun tonggong sato sareng ngaraos liang ku panangan anjeun (hiji ngan dimana beuheung tiasa ngamimitian sareng anu sanés dimana luas buntutna napel na cangkéng bakal dimimitian).

Nalika urang bérés sareng prosésna urang ngantepkeun produk meta supados piaraan urang bébas tina kutu sareng kutu.

Bahan-bahan aktif pipa pikeun anjing

Naha anjeun kantos heran naon anu diperyogikeun pipét pikeun épéktip ngalawan kutu, kutu sareng seueur deui? Nya, urang badé nyarioskeun yén, sanaos aya seueur mérek, sacara praktis sadayana diwangun ku prinsip aktif anu sami.

Diantarana, anjeun gaduh:

fipronil

Éta mangrupikeun inséktisida anu mangaruhan serangga. Husus pikeun sistem saraf pusat anjeun. Anu dilakukeun nyaéta merangan serangga anu hoyong cicing dina anjing anjeun, sapertos kutu, kutu, tungau atanapi keletik.

Permethrin

Bahan ieu toksik pikeun ucing. Janten, Upami anjeun ngagaduhan anjing anu hirup sareng ucing, disarankeun anjeun ngajauhan éta. Bahkan langkung saé nganggo pipét sanés anu henteu ngagaduhan bahan aktip ieu pikeun nyingkahan kajahatan anu langkung ageung.

Sapertos anu sateuacanna, éta mangrupikeun inséktisida pikeun serangga, anu ogé ngusir reungit.

Methoprene

Éta dituduhkeun pikeun tetep kutu di teluk, tapi, henteu sapertos anu sanés, dina hal ieu henteu maéhan serangga. Naon anu dilakukeun nyaéta nyegah aranjeunna tina tumuh atanapi berkembang sareng baranahan, maot tanpa turunan.

Imidacloprid

Éta mangrupikeun inséktisida anu tarung whitefly, kutu atanapi aphids. Kiwari éta "sedeng beracun", janten dianggo sakedik kusabab akibat anu tiasa dihasilkeun.

Pipét anu pangsaéna pikeun anjing

Aya seueur jinis pipét

Kaseueuran waktos urang hariwang ngajaga anjing tina kutu, kutu ... dina usum panas. Sanaos nalika aya seueur kamungkinan, sareng langkung seueur panyumputan anu anjeun tiasa mendakan, kaleresan éta tiasa nyarang anjing anjeun sapanjang taun. Sareng nyatana, panyalindungan kedah diperpanjang ku jalanna waktos.

Di pasar aya sababaraha rupa pipét pikeun anjing dina hal ukuran, mérek, perlindungan, jst. Pipét anu pangsaéna bakal gumantung ka unggal anjing, tapi leres aya sababaraha mérek anu parantos dipercaya ku seueur jalmi. Sareng aranjeunna anu paling disarankeun ogé ku dokter hewan.

Éta diantara aranjeunna: Garis hareup atanapi Bayer. Di antara dua, Frontline mangrupikeun anu pangsaéna sareng paling épéktip. Éta diwangun utamina tina Fipronil sareng Methoprene (atanapi Permethrin) nawiskeun panyalindungan dasar sareng ogé ngabantosan nyegah kutu, kutu atanapi kutu tina némbongan deui.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.