Pitbull terrier

Bingah Pitbull Terrier

Sanaos singgetna urang terang breed ieu salaku Pitbull, kaleresan aya anu pang leresna tingal anjeunna salaku Amérika Pitbull Terrier. Aya keturunan anu sami sapertos Amérika Staffordshire Terrier atanapi American Bully anu mana aranjeunna bahkan tiasa bingung. Tapi masing-masing gaduh ciri anu masing-masing. Pitbull Terrier mangrupikeun salah sahiji breed anu paling dikenal ayeuna sareng kagolong kana kategori anjing PPP.

Urang sunda ieu ngagaduhan sababaraha kualitas anu hadé pikeun janten anjing pendamping, henteu musnah waé aranjeunna dijantenkeun babysitter. Sanaos gambar goréng anu dipasihkeun tina breed ieu kirang na kirang umum, masih aya anu henteu percanten ka anjing-anjing ieu. Nanging, tiasa disebatkeun yén aranjeunna leres-leres taat, satia sareng asih. Urang bakal terang sadayana detail ngeunaan Pitbull anu kawéntar.

Anjing PPP

Sateuacan ngawitan nyarioskeun tentang breed anu saé ieu, urang kedah netepkeun sakedik deui naon anu dimaksud anjing éta dianggap Anjing Berbahaya Berpotensi. Ieu henteu hartosna aranjeunna anjing anu goréng atanapi bahaya, tapi éta mangrupikeun keturunan anu kusabab ciri fisikna kedah langkung dikontrol pikeun aranjeunna sareng anu bogana pikeun nyingkahan masalah. Anjing-anjing ieu kedah ngagaduhan asuransi khusus sareng anu bogana kedah lulus tés psikotéknik pikeun ngagaduhan. Salaku tambahan, aranjeunna kedah teras-terasan leumpang dina tali sareng ku moncong. Ieu mastikeun kontrol anu langkung ageung kana anakan yén upami aranjeunna henteu dididik leres atanapi ngagaduhan masalah paripolah tiasa janten masalah anu leres. Tapi kami parantos ngawartosan yén unggal anjing anu alus tingkah laku sareng saimbang ngagaduhan karakter anu hadé.

Sejarah kawin

Terbit pitbull abu

Sanaos anjing ieu disebat American Pitbull asalna di Britania Raya dina abad ka-XNUMX. Mangrupikeun katurunan jelas tina anjing tarung Molossian ti mana seueur katurunan anu kuat sareng kuat anu diturunkeun. Anjing ieu dibawa ka Amérika ku émigrasi, dimana éta netep. Ieu seueur dianggo salaku anjing tarung, hiji hal anu hanjakalna masih dilakukeun sacara jelas ayeuna. Maka reputasi goréng pikeun anjing ieu, anu sanaos ngagaduhan haté anu hébat sareng ciri anu hadé pikeun janten anjing pendamping anu saé.

Justru pers goréng anu dilakukeun seueur asosiasi urang sunda anu henteu ngaku éta sapertos kitu, sanaos kanyataanna ngagaduhan ciri standar sareng genetik anu pasti. Seueur anu sanés nganggap éta sareng tangtosna éta anjing anu parantos kéngingkeun popularitas di panjuru dunya, ngalangkungan gelut. Kabeneran ayeuna-ayeuna anjeunna beuki katingali salaku anjing pendamping anu saé.

Karakteristik fisik Pitbull Terrier

Terrier coklat pitbull

Anjing ieu menonjol pikeun kakuatan fisikna anu hébat sareng henteu kedah bingung sareng Sttafordshire, sabab langkung jangkung sareng langkung saimbang tibatan jenis ieu. Milikna sirah nangtung pikeun lega sareng gaduh proporsi ageung, sami sareng segitiga tibalik. Ceuli na ukuranana sedeng, rada diangkat. Motong aranjeunna ayeuna dilarang, prakték anu sateuacanna biasa. Panonna tiasa ampir sagala warna kecuali biru biru.

Anjing ieu narik perhatian gaduh otot hébat. Heran yén bahkan tanpa olahraga teuing aranjeunna anjing anu ngajaga seueur otot, sabab éta mangrupikeun hal anu genetik. Tapi, aranjeunna langkung langsing bahkan langkung ipis tibatan Staffordshire.

Bodas sareng Brown Pitbull Terrier

Su jaket pondok sareng biasana ngagurilap sareng lemes. Mangrupikeun jas anu henteu seueur teuing sareng gampang pisan dijaga. Warna anu tiasa dipiboga dina rambutna seueur pisan, sabab sadayana katampi. Grey populér pisan, sareng ogé anu warna bodas sareng bintik coklat. Tapi tangtosna kombinasi tiasa seueur pisan.

Watek anjing

Pitbull terrier

Dina bagian ieu kami bakal Buang mitos anu parantos diciptakeun di sakitar anjing ieu. Média nyiptakeun gambar tina hiji breed anu teu stabil komo agrésif, nalika kanyataanana nyaéta pendidikan anu goréng sareng pamilik anu ngagedékeun anjingna ku kekerasan dimana asalna tina paripolah henteu saimbang ieu. Urang sunda sorangan ngagaduhan sababaraha kualitas anu hadé.

Pitbull Terrier maén

Pitbull Terrier nyaéta a anjing patuh pisan yén ti saprak budak bakal ngiringan pesenan ti anu bogana sareng bakal nyobian diajar sagala rupa anu diajarkeun. Urang bakal ningali yén ku urang sunda ieu gampang pisan ngadidik sareng netepkeun wates. Anjeunna anjing anu aktip pisan sareng lucu, anu bakal resep ngudag bal sareng nyéépkeun tanaga, tapi henteu salah, anjeunna sanés anjing anu dilakukeun pikeun olahraga anu berkepanjangan. Éta sanés Husky Siberia anu tiasa ngaji sajam. Anjing-anjing ieu ngagaduhan puncak kagiatan anu sengit tapi henteu kedah seueur latihan sakumaha panginten urang.

Ieu téh hiji anjing pisan sayang na napel na master, anu tiasa ngajantenkeun anjeun seueur perusahaan. Éta ogé anjing anu sampurna pikeun babarengan sareng barudak, sabab biasana ngagaduhan seueur kasabaran sareng empati sareng aranjeunna, janten pangasuh anu hébat. Sabalikna tina anu dipikirkeun, aranjeunna leres-leres anjing anu alus anu milarian belaan sareng kontak sareng anu bogana.

Kasihatan anjing

Pitbull Terrier di lapangan

Anjing ieu mangrupikeun sato anu leres-leres kuat, ti saprak éta digunakeun turun-tumurun pikeun gelut, ngan ukur anjing anu kuat anu cicing. Kami nyanghareup a anjing anu boro bakal gering. Bisi kumaha waé, urang kedah nyayogikeun vaksinasi na pikeun mutasi sareng ulasan, khususna nalika aranjeunna langkung sepuh.

Perawatan Pitbull Terrier

Anak anjing Pitbull Terrier

Anjing ieu peryogi sakedik jaga. Milikna jas ukur kedah disikat sababaraha kali per minggu pikeun nyabut bulu paéh. Anjeun tiasa nganggo sarung tangan atanapi sikat rambut pondok. Éta moal ngantepkeun seueur teuing rambut di bumi janten kauntungan hébat.

Ngeunaan kagiatanana, urang kedah nyandak aranjeunna jalan-jalan unggal dinten. Éta anjing anu cukup aktip sareng meryogikeun jalan, sanaos henteu ngalakukeun latihan anu sengit sapertos ngaji lami-lami. Aranjeunna resep maénkeun kaulinan sapertos néwak bola, janten urang tiasa masihan cocooan di imah pikeun ngahibur sareng ngahémat sababaraha énergi éta.

Naha gaduh Pitbull Terrier

Pitbull Terrier di lapangan

Sanaos anjing ieu parantos diucapkeun parah sareng bahkan aya nagara-nagara anu tiasa nyaram gaduhna, nyatana éta mangrupikeun urang sunda anu ngagaduhan kualitas anu hébat. Éta a anjing aktip pisan sareng kuat, anu kedah dipilampah kalayan alus, janten leres henteu cocog pikeun anu teu hoyong masihan pendidikan anjing atanapi had. Tapi upami urang terang kumaha ngadidik anjeunna ogé, urang bakal ngagaduhan anjing anu hébat, marahmay, caket sareng bagja pisan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.