Naha sareng kumaha nyikat huntu anjing kuring

nyikat huntu dina anjing

Naha anjeun terang yén anjing kami kakeunaan panyakit umum di mamala anu disebat "panyakit periodontal"

Panyakit ieu mangaruhan perséntase tinggi piaraan anu kami hargana, éta pentingna a beberesih huntu sering sareng cocog pikeun ngajaga kasihatan gigi anjing.

Naon ari panyakit periodontal?

panyakit periodontal

Panyakit periodontal nembongan ku a peradangan umum tina permén karét disebut gingivitis upami henteu diperhatoskeun maju sareng ngahasilkeun periodontitis sareng sacara umum, kasakit manifests sorangan dina anjing di 3 taun Halitosis mangrupikeun gejala anu paling jelas, upami urang henteu biasa mariksa sareng meresihan huntu urang moal perhatoskeun tanda-tanda panyakit anu sanés.

Nalika anjeun nyandak anjing anjeun ka dokter hewan, anjeun kedah peryogi cek gigi palsu tiasa ngadeteksi tanda-tanda panyakit sareng nyegah kamajuanana sareng komplikasi anu diturunkeunana, diantarana leungitna huntu.

Ahli nunjukkeun yén aya kacenderungan anu langkung ageung pikeun kaserang panyakit periodontal dina anjing breed leutik.

Nyababkeun panyakit periodontal

Diét anu goréng pikeun piaraan urang mangrupikeun salah sahiji sabab sareng anu sanés penting pisan kabersihan gigi goréng atanapi bolos sadayana, faktor ieu nyumbang kana pembentukan anu pikasieuneun piagam huntu baktéri anu pondok dina permukaan huntu.

Plak ieu dihapus sareng beberesih waos périodikUpami teu kitu, éta karasa ku bantalan ciduh anjing sareng antukna janten kalkulus gigi, salajengna ngamajukeun akumulasi plak baktéri; Dina tahap ieu masalah langkung ageung kumargi éta henteu cekap pikeun ngalakukeun sikat réaktif, tapi langkung saé éta bakal perlu didatangan dokter hewan pikeun miceun batu ieu ngalangkungan prosedur anu merta ngalibatkeun anesthetizing piaraan.

Anu langkung matak pikahariwangeunana nyaéta piagam anu akumulasi dina ujung karét, dimana baktéri tumerap anu ngarusak jaringan anu ngajaga waos dina tempatna, sacara serius ngarusak kaséhatan huntu anjing.

Tahapan panyakit periodontal

Dimimitian ku ayana piagam baktéri dina beungeut huntu anjing, upami henteu dicabut éta nyababkeun peradangan gusi atanapi gingivitis sareng salaku akibat tina masalah ieu piaraan urang tiasa aya Gusi perdarahan, malaise umum sareng gejala muriang, Nanging, dina tahap ieu gampang ngabalikeun panyakit ku angkat ka dokter hewan sareng nerapkeun kabersihan lisan anu saé ti ayeuna.

Upami urang teu malire gejala ieu, panyakit bakal maju masihan tahapan periodontitis dimana hanjakalna karusakan tiasa teu tiasa dibalikkeun sareng ngabalukarkeun leungitna sababaraha huntu.

Kunjungan périodik ka dokter hewan, sasarengan révisi sareng kabersihan anu urang pasih pikeun piaraan urang bakal ditangtoskeun nyingkahan panyakit periodontal. Henteu merta upami aya teuing kalkulus gigi hartosna éta panyakit dina tingkat anu teu tiasa dibalikkeun, éta bakal ditangtukeun ku dokter hewan.

Gejala panyakit periodontal

panyakit periodontal dina anjing

Penting pikeun merhatoskeun anu pasti paripolah piaraan urang, anu mangrupikeun tanda anu jelas yén aya anu lepat sareng anu tiasa ditingali

  • Ayana halitosis, sanaos ieu tiasa disababkeun ku anu sanés, éta perlu konsultasi sareng dokter hewan
  • Pendarahan lisan
  • Kaleungitan napsu, hindarkeun meakeun tuangeun anu sesah
  • Anjeunna teras-terasan ngusap wajahna siga aya anu ngaganggu
  • Nyaéta horéam pikeun dipariksa sungutna

Cara na nyegah panyakit ieu Éta ku ngajaga kabersihan oral rutin ti mimiti sareng teras-terasan mariksa waos pikeun mendeteksi aya masalah, ogé nyungkeun dokter hewan pikeun mariksa éta dina kunjungan rutin.

Miara huntu anjing anjeun

Parabot anu dituduhkeun pikeun perawatan huntu piaraan urang anu leres nyaéta sikat huntu, disarankeun mimitian ku panggunaan ieu kusabab piaraan masih anak anjing sahingga tiasa dipaké pikeun rutinitas kabersihan, beberesih ieu kedah diterapkeun unggal dinten atanapi sahenteuna 3 kali saminggu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.