Sosialisasi anjing anu disiksa pikeun diadopsi

Sosialisasi anjing anu disiksa pikeun diadopsi Pecinta piaraan di panjuru dunya sigana bakal satuju, siga sagala mahluk polos anu ngalaman kaayaan hésé pantes gaduh kahirupan anu tenang sareng éndah.

Sedihna, rébuan ingon-ingon kennel sareng kennel ngalaman sababaraha kaayaan anu cukup nyeri. Anjing anu dianggurkeun atanapi disiksa pisan aranjeunna panginten parantos ngalaman nyiksa, salaku watesan fisik; kurangna tuangeun anu pas; setrés lingkungan anu henteu aya tungtungna; malah hukuman fisik parna.

Sosialisasi anjing anu disiksa pikeun diadopsi

bantosan anjing anu disiksa Anjing sapertos kitu aranjeunna tiasa janten curiga, gugup, atanapi ditarik. Sawaréh tiasa gogorowokan, nyentak sakedik provokasi; kiih atanapi buang air besar dina teror; malah coba kabur.

Calon anu ngadopsi henteu teras-terasan sadar naon anu ditanggung ku piaraan khususon, siga sadaya anu aranjeunna tingali nyaéta rupa anu pikaresepeun sareng buntut anu ngageleger. Ieu tiasa kusabab anjing khusus éta parantos diuntungkeun tina latihan sosialisasi khusus atanapi campur tangan paripolah, hal anu sering dianggo, pikeun masihan anjing kasempetan kadua dina kahirupan normal.

Manusa anu kalibet dina usaha konséntrasi ieu sering ngagambarkeun rupa-rupa organisasi.

Naon anu aranjeunna bagikeun nyaéta cinta anu kuat sareng tetep pikeun anjing; digabungkeun jeung kahayang pikeun ngabantuan ngadidik sareng ngadukung pamilik piaraan tanggel waler. Kami naros ka dua ahli ieu kanggo ngabagi sababaraha pengamatan langsung, sabab ideu na masihan hartos anyar pikeun istilah "diselamatkan."

Anjing disiksa, masalah hanjakalna umum teuing

Ngalalanyahan diucapkeun mangrupakeun masalah nyebar anu tiasa mangaruhan kahirupan anjing dina sababaraha cara, hal anu tiasa disababkeun terus-terusan teu paduli émosina sato jeung / atanapi paparan kronis kana stressors anu luar biasa nalika pamekaran mimiti.

Ngarobih kahirupan anjing anu disiksa

Anjing anu cemas pisan sering dipasangkeun sareng anjing sanés kanggo ngabantosan ngawangun kayakinan anjeun.

Salami sababaraha minggu sareng kadang bulan, aranjeunna biasa kana tangga. Éta ogé dibantosan raoseun di kamar ageung, ka ngungkulan sieun aya sora sapopoé, sapertos perkakas sareng ngalatih aranjeunna pikeun diajar yén rohangan anu langkung alit tiasa ngagambarkeun kasalametan sareng kaamanan

Mikir ngadopsi anjing anu kantos ngalaman nyiksa?

Naon cara anu paling saé pikeun nangtoskeun upami anjing anu kedah diadopsi meryogikeun a sosialisasi khusus atanapi campur perilaku janten "siap diadopsi"?

Mimiti, anjeun kedah naroskeun. Saung kadang nawiskeun inpormasi ieu ngeunaan anjing tinangtu. Hiji hal anu ngajantenkeun anjing sosobatan anu saé nyaéta ketahananana sareng éta éta kalayan perawatan anu tepat sareng sosialisasiAranjeunna leres-leres tiasa mekar di bumi anu asih sareng paduli anu nyumponan kabutuhanana.

sosialisasi khusus anjing disiksa Salaku panerapan salah sahiji piaraan ieu, dandan anu leres kedah kalebet hubungan sareng palatih atanapi etologis mumpuni. Profésional ieu tiasa ngabantosan anjeun diajar milari hal-hal tina sudut pandang anjing, sabab seueur ingon-ingon ieu panginten peryogi langkung waktos pikeun nyaluyukeun sareng diajar ngeunaan gaya hirup panangtosna mimiti.

Penting, tapi, sareng kadang hésé pisan nalika nyoko, ngartos yén jenis anjing ieu aranjeunna henteu kedah dimanjakan teuing.

Manusa kadang-kadang bakal teras-terasan ngalaksanakeun paripolah anu teu dipikahayang; sacara teu kahaja ngarah anjing pikeun nganggap dirina salaku patih di henhouse. Diajar stratégi paripolah anu positip Ngaliwatan étologis anjeun tiasa ngabantosan piaraan énggal anjeun ngartos peranna ti mimiti.

Strategi sosialisasi dumasar kana tulangan positif Aranjeunna tiasa ngabantosan sato anu parah teuing disiksa sareng ditingali tina rupa-rupa sudut pandang khusus ieu, sosialisasi anu fokus tiasa nawiskeun seueur anjing anu teu boga bumi struktur sareng hidayah manusiawi anu diperyogikeun pikeun janten pendamping anu dipikacinta pikeun kahirupan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)