Spondyloarthrosis: gejala, pangobatan, perawatan

Bulldog ngagolér dina lantai.

Aya kabingungan anu hébat dina bidang anjing osteoarthritis, varianna, subgenres sareng pangobatan. Anu merhatoskeun urang ayeuna nyaéta telepon ossifying spondyloarthrosis, panyakit degeneratif anu mangaruhan tulang tonggong anjing, utamina anu parantos sepuh. Di dieu urang ngobrolkeun karusuhan ieu, gejalana, kamungkinan pangobatan sareng perawatan dasar.

Naon spondyloarthosis ossificans?

Panyakit ieu disebut ogé ngarusak spondylosis sareng beak beo, sanaos saéstuna aya sakedik benten perbédaanana ngan ukur tiasa dideteksi ku ahli di lapangan.

Éta diwangun ku a prosés degenerative laun Utamana mangaruhan kana ligamén intervertebral. Éta dicirikeun ku munculna tulang exostoses (colloqually called "beo beo") dina bagian véntral tina tulang tonggong.

Aranjeunna biasana lumangsung antara daérah lumbosacral atanapi thoracolumbar, janten daérah anu ngalaman gerakan anu pang hébatna nalika sato ngalaksanakeun kagiatan fisik. Éta sababna mangaruhan anjing damel ka tingkat anu langkung ageung, sanaos ogé sering kajadian di sepuh, anjing breed ageung anu sangsara sababaraha jinis teu stabil dina sendi na: tatu dengkul, lameness, hipplplasia, jsb.

Gejala utami

Tulang éksostosa anu dibentuk salaku akibat tina panyakit ieu sareng ngahasilkeun gesekan dina jaringan lemes anu aya di sakurilingna; nyaéta, dina otot sareng ligamén. Ieu nyababkeun gejala sapertos kieu:

  • Nyeri dina tonggong
  • Nyeri di daérah beuteung.
  • Kakuatan.
  • Kekeuhan otot.
  • Atrofi otot.
  • Peradangan tulang tonggong.
  • Kaleungitan sensasi.
  • Hésé pindah.
  • Ngoléséd.

Sajaba épék psikologis. Sadaya rasa teu nyaman ieu ngahasilkeun rasa teu resep, déprési sareng kaleungitan napsu dina anjing, diantara masalah sanésna. Éta ogé kamungkinan yén anjeunna bakal kabur ti beling, nolak jalan komo nunjukkeun tingkah laku agrésif anu diturunkeun tina nyeri éta sorangan.

kumaha terang upami anjing abdi gaduh spondyloarthrosis, gejala

Sabab

Alesan spondyloarthrosis sami sareng naon waé jinis osteoarthritis. Anu ngabalukarkeun paling umum nyaéta kaleuleuwihan awak, dipasihan dina kaseueuran kasus ku latihan kaleuleuwihan atanapi obesitas. Kamungkinan anu sanésna nyaéta cacat dina tulang tonggong nalika lahir, microtrauma sareng robihan tulang rawan.

Diagnosis sareng pangobatan

Nyanghareupan salah sahiji gejala ieu, anjing kedah diuji ku dokter hewan. Anu ieu bakal tampil studi radiografi tulang tonggong pikeun mastikeun atanapi ngaluarkeun osteofit atanapi tulang exostoses di daérah éta. Dina sababaraha kasempetan, pamariksaan neurologis ogé dilakukeun pikeun milarian terang upami aya kamungkinan patologi tina jenis ieu.

Upami diagnosis dikonfirmasi, ahli bakal ngatur perlakuan anu bakal gumantung kana kaayaan panyakit. Penting pikeun terang éta spondyloarthrosis teu aya ubarna, tapi gejalana tiasa dikontrol kalayan ubar-ubaran tinangtu sareng sababaraha cara.

Tujuan utami nyaéta pikeun meredih peradangan sareng nyeri dina jaringan anu caket kana tulang tonggong, anu mana éta dikaluarkeun ubar anti radang nonsteroidal sareng, dina sababaraha waktos, chondroprotéktor. Disarankeun pikeun ngalengkepan perlakuan ieu sareng program rehabilitasi. Aya ogé anu nyarankeun akupungtur. Tangtosna, sadayana ieu kedah diawasi ku dokter hewan.

Perawatan komplemén

Una diét anu beunghar gizi Éta mangrupikeun konci anu saé pikeun ningkatkeun kahirupan sato. Konsumsi vitamin C disarankeun pisan, anu resep ngabentuk kolagén, kukituna ngabantosan pikeun ngirangan peradangan. Di sisi anu sanésna, vitamin B12 nguatkeun struktur tulang sareng niacinamide ningkatkeun metabolisme tulang rawan.

Sajaba ti éta, nyingkahan kaleuwihan beurat bakal ngabantosan urang ngalambatkeun perkembangan panyakit sareng resep kana mobilitas anu cukup tina kaléng. Nya kitu, sababaraha kali terapi alternatif sapertos akupungtur, hidroterapi atanapi pijet tiasa nguntungkeun pisan.

pangobatan sareng panyawat panyakit Spondyloarthrosis

Perawatan dasar

Ti bumi urang ogé tiasa nyandak sababaraha cara pikeun ngabantosan anjing urang dina masalah ieu. Urang tiasa nyimpulkeun aranjeunna dina:

  • Hindarkeun luncat atanapi turun tina permukaan anu luhur pisan. Hal anu pangsaéna nyaéta urang nempatkeun pouf alit, tanjakan atanapi tangga caket ranjang sareng sofa. Ku cara kieu sato tiasa turun-turun tanpa ngaraheutkeun tonggongna.
  • Olahraga sedeng Kasalahan umum pisan nyaéta neken sagala jinis kagiatan fisik ngajaga anjing, tapi ku cara ieu urang nyababkeun pangaruh sabalikna. Jalan-jalan ringan penting pisan pikeun ngajaga kaséhatan anjeun dina perhatosan, kalayan henteu pernah meneran sato.
  • Nyingkahan tangga. Turun-turun tangga maksakeun anjing pikeun nyandak gerakan dadakan dina tulang tonggongna, janten langkung saé dijaga jauhna ti aranjeunna. Upami mustahil, urang kedah ngabantosan diri urang sorangan supaya tulang tonggong henteu saring teuing.
  • Pijat bumi. Urang tiasa naroskeun kiroprak anjing pikeun ngawartosan kami kumaha carana ngurut awak anjing pikeun meringankeun gejalana. Kituna urang nguatkeun pangaruh pangobatan Pangajaran sarta Palatihan Atikan.
  • Cék Pangajaran sarta Palatihan Atikan. Upami éta penting pisan, nalika piaraan urang sangsara panyakit, pamariksaan kéwan janten langkung penting. Kitu ogé, urang kedah ngalih ka propésional kalayan aya patarosan atanapi masalah.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.