Tanda yén anjing kami kakurangan tina kahariwang

Chihuahua hideung.

Sapertos manusa, anjing ogé tiasa sangsara jaman kahariwang salaku réaksi kana kaayaan anu tangtu. Léngkah munggaran pikeun ngabantosan aranjeunna dina ngungkulan masalah ieu nyaéta pikeun mikawanoh gejalana, hal anu cukup saderhana upami urang ngémutan yén éta sami sareng anu mangaruhan urang. Dina tulisan ieu kami nyimpulkeun sababaraha anu paling umum.

1. Paripolah ngaruksak. Sasatoan ieu nyobian nenangkeun setrés ku cara ngegel sareng nyamuk sagala anu mendakan di sakurilingna. Anu paling umum nyaéta aranjeunna nunjukkeun sikap ieu nalika aranjeunna nyalira di bumi atanapi di payuneun kaayaan sanés anu ngajantenkeun aranjeunna gugup.


2. Ngabahekeun. Aranjeunna tiasa ngaréspon ku cara kieu naon anu dianggap salaku ancaman, anu dina gilirannana nyata naékkeun tingkat kahariwangna. Upami urang perhatoskeun yén anjing téh neuteup ka urang, ngajaga awakna dina tegangan sareng bahkan nempelkeun huntu na, langkung saé urang henteu ngadeukeutan.

3. Kabiasaan anu nyurung. Éta ilahar nalika anjing hariwang yén éta ngalétak pion atanapi irung na teras-terasan. Anjeunna ogé tiasa sababaraha kali ngeruk, ngababakan, atanapi nyentak nyalira ku obsesip.

4. Kaleungitan napsu atanapi lapar kaleuleuwihi. Dua ekstrem ieu tiasa janten tanda kahariwang anu kuat dina piaraan urang. Sateuacan nampilkeun salah sahiji dua gejala ieu, hal anu mimiti anu kedah urang lakukeun nyaéta buka dokter hewan pikeun ngaluarkeun masalah fisik.

5. Rambut rontok. Mangrupikeun konsekuensi klasik tina setrés. Dina cara anu sami, urang kedah nganjang ka dokter hewan pikeun nalungtik kulit sato sareng terang asal tina karusuhan ieu.

6. Gasps gancang sareng sengit. Upami anjing éta panting teras-terasan tanpa latihan fisik sateuacanna, éta tiasa janten tanda kahariwang. Urang kedah ati-ati, sabab sikep ieu tiasa miheulaan réaksi agrésif.

7. Ngasingkeun. Sato éta tiasa nyingkahan kontak urang, bahkan ngabalikkeun urang sareng nyumput di juru. Deui, konsultasi sareng spesialis kedah janten léngkah munggaran urang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.