Tips pikeun ngadidik anjing angkat

Ngadidik anjing angkat
Nyoko anjing mangrupikeun gagasan anu saé
, Kusabab urang henteu kedah ngubaran sato siga anu objék. Nanging, upami urang badé ngadopsi piaraan urang kedah mikir naha milih anak anjing, anjing anu tos dewasa atanapi bahkan anu senior. Sadayana pantes kasempetan anyar, tapi dina kasus ieu pendidikan anu bakal urang bikeun ka aranjeunna tiasa béda.

Ngadidik anjing angkat Éta henteu bénten pisan sareng ngadidik salah sahiji anu parantos dipasihkeun ti saprak urang alit, utamina kusabab di seueur saung anak anjing tiasa diadopsi. Nanging, aya seueur seueur anjing sawawa anu peryogi kasempetan sareng dina kasus ieu kami parantos nyanghareupan pendidikan anjing anu ngagaduhan kabiasaan sareng ngajalin karakter na.

Pendakan anjing angkat

Ngadidik anjing angkat

Nalika ngadopsi anjing langkung saé henteu dilakukeun dina hiji dinten. The pelindung gaduh seueur anjing anu peryogi bumi, tapi pastina penting piaraan tiasa adaptasi sareng bumi énggalna supados henteu kedah ngalangkungan trauma balik ka tempat panyumputan. Éta kaputusan pikeun hirup, janten urang kedah mikir ngeunaan éta. Naséhat anu pangsaéna anu tiasa kami pasihan nyaéta nyaéta anjeun sababaraha kali angkat ka tempat panyumputan pikeun pendak sareng anjing. Urang tiasa jelas yén urang hoyong anjing anu ngora atanapi langkung sepuh, ageung, sedeng atanapi alit, tapi watekna mangrupikeun hal anu urang henteu tiasa terang dina hiji waktos. Seueur panyumputan gaduh program pikeun milarian anjing sareng berinteraksi sareng aranjeunna, atanapi ogé janten sukarela pikeun hiji mangsa. Ieu cara anu pangsaéna pikeun milari anjing anu sampurna pikeun bumi urang.

urang badé angkat terang karakter anjing, sareng sababaraha anu isin ti mimiti tiasa nalukkeun urang. Jelas, nalika urang kenal sareng aranjeunna, urang bakal ngagaduhan karesep urang, sareng saha urang bakal nyambung ku cara khusus. Nalika waktuna sumping pikeun diadopsi, urang bakal terang pasti saha anu bakal janten anjing anu bakal janten bagian tina kulawarga salaku hiji anggota deui.

Upami anjeun teu tiasa nyéépkeun waktos éta di tempat panyumputan, urang tiasa naros ka anu ngurus, Anu terang karakter unggal anjing sareng tiasa mamatahan kami ngeunaan pilihan anu pangsaéna. Nyéépkeun sababaraha dinten di sana pikeun minuhan anjing sareng ngantepkeun diri dibawa kabawa ku naluri urang ogé tiasa jalan. Sacara umum, urang kedah émut yén aya anjing anu henteu hirup saé di rumah susun sareng anu sanés anu henteu ngagaduhan waktos anu hadé di luar ruangan. Ieu mangrupikeun detil anu urang kedah selalu diperhatoskeun nalika milih piaraan urang sareng éta tiasa ngagaduhan kahirupan anu saleresna pantes.

Ngadopsi anak anjing

Ngadidik anak anjing

Upami urang badé ngadopsi anak anjing, kamungkinan anjing éta bahkan henteu émut ngalangkungan tempat panyumputanna, janten boro-boro teuing gaduh traumas atanapi perilaku anu kaala. Ieu mangrupikeun kasus anu paling gampang, sabab anjing bakal balik ngajalin karakter sareng kapribadian anjeun sareng kami. Sapertos dina pendidikan piaraan sanésna, urang kedah fokus kana kaulinan salaku padika diajar sareng panguatan positip, ngajarkeun paréntah kalayan hadiah sapertos pelusukan atanapi perawatan anjing. Wangun pembelajaran ieu paling cocog pikeun anjing pikeun tumuh sareng saimbang. Urang kedah émut yén anak anjing langkung seueur aktip sareng sigana ngarusak langkung seueur hal di bumi, tapi éta mangrupikeun hal anu umum anu urang kedah lereskeun.

Ngadopsi anjing anu dipelak

Ngangkat anjing diadopsi ku penguatan positip

Anjing anu sanés anak anjing deui tapi masih kénéh ngora keneh dina saung. Seueur diantara aranjeunna parantos ngagaduhan bumi sareng nalika aranjeunna déwasa aranjeunna parantos ninggalkeun aranjeunna, janten aranjeunna bakal ngagaduhan karakter na aranjeunna panginten ngalaman pangalaman goréng. Anjing baheula terang naon ari cicing di tempat panyumputan sareng dina seuseueurna kasus éta sato piaraan anu masihan seueur rasa sayang ka jalma-jalma anu ngadopsi éta. Hal ilahar pikeun ningali kumaha rupa sareng karakter na robih ti hiji sisi ka sisi anu sanés. Di saung tempat aranjeunna biasana langkung tunduh sareng nalika dugi ka bumi sadayana cinta. Dina hal ieu anjing-anjing panginten parantos parantos diajar tingkah laku bahkan dididik pinuh.

Lamun anjeun balik ka imah anjing bakal méakkeun a jaman adaptasi di mana kulawarga sareng anjeunna bakal silih kenal. Anjing bakal aya di tempat anu teu dikenal sareng normal yén mimitina tingkah polahna henteu kabuka, janten anjeunna sieun atanapi isin. Dina kasus ieu urang kedah nyéépkeun cukup rohangan pikeun anjeunna pikeun ngajajah daérah, henteu pernah ngaganggu anjeunna. Kami bakal nunjukkeun rohangan anjeun sareng kami bakal masihan anjeun tuangeun atanapi jingjing pikeun bersantai anjeun. Sacara prinsip, teu perlu nunjukkeun perhatian anu kaleuleuwihkeun ka anjeunna nyalira tiasa ngajalajah sagala hal ku irung sareng ngaraos langkung aman.

El diajar anjing ieu ogé kedah positip. Seueur diantara aranjeunna ngalaman waktos anu sesah sareng tiasa kasieunan sareng trauma, janten hukuman henteu kedah dianggo nalika ngajar aranjeunna. Salaku tambahan, penguatan positip parantos kabuktosan sami atanapi langkung efektif dina diajar. Nalika anjing parantos adaptasi, urang kedah tingali naha éta terang paréntah dasar sareng naha éta anjing anu parantos diajar meredih dirina di luar bumi. Anjeun kedah damel sareng anjeunna ti dinten ka hiji tapi sok masihan rohangan na.

Ngadopsi anjing senior

Ngadidik anjing angkat

Anjing anu langkung lami pantes ogé kasempetanna, janten nyoko kana hiji hal anu saé, sabab urang bakal masihan kahirupan anu langkung tenang dina taun-taun engké. The anjing baheula henteu aktip deui, sareng urang kedah terang naha aranjeunna ngagaduhan panyakit. Ngadidik aranjeunna henteu janten prioritas deui, sabab biasana terang aturan dasar tingkah laku, sanaos aranjeunna tiasa diajar hal-hal. Sacara umum, dina kasus ieu urang kedah fokus kana nyayogikeun aranjeunna kaasih sareng kanyamanan, sahingga anjing tiasa ngaraosan kahirupan anyar na. Anjeun teu kedah nyandak aranjeunna jalan-jalan pisan sareng aranjeunna biasana adaptasi sareng imah sareng jalma anu langkung sepuh atanapi murangkalih.

Anggo hadiahna

Pikeun ngadidik naon anjing angkat anu mimiti dilakukeun urang kedah terang anu dipikaresep ku anjeun, Sangkan anjeun tiasa nganggo pikeun diajar. Aya anjing anu ngahargaan pisan carékan anu bogana sareng anu sanés anu milih karet. Urang kedah terang naon anu anjeunna resep pisan sahingga urang ngagaduhan konci pikeun ngamimitian ku penguatan positip.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)