Kumaha urang terang upami Pitbull urang murni?

Banténg liang nyaéta anjing anu bageur

Pikeun terang naha Pitbull urang murni, Éta kedah dilakukeun ngalangkungan asosiasi awal sareng éntitas resmi anu tanggung jawab kana klasifikasi éta sareng ogé standarisasi keturunan anjing.

Éntitas ieu nyaéta FCI, Féderasi Sinologis Internasional, AKC atanapi Amérika Kernel Club, aranjeunna gagal mikawanoh Amérika Pitbull Terrier salaku breed resmi. Ngémutan hal-hal di luhur, dina tingkat resmi ieu, sanés urang sunda anu digabungkeun.

Pitbull ngabibita anu aya

Banteng liang pit sacara salah dianggap anjing bahaya

Pokokna, aya sababaraha asosiasi anu parantos tiasa mikawanoh aranjeunna salaku balapan anu dibédakeun sareng parantos tiasa ngadaptar aranjeunna, ngemutan standar anu tangtu sareng urang kedah mikir yén anjeun tiasa mendakan sajumlah ageung jinis anu dianggap salaku jinis atanapi sub-breed tina Pitbull.

diantara nu jinis pitbulls atanapi sub-breed, seueur ieu tiasa dikenalkeun, sanaos henteu resmi dikenalkeun ku asosiasi mana waé, tapi di dieu urang bakal nyebatkeun sababaraha diantarana:

Terapi banteng Staffordshire

Salah sahiji anjing urang sunda ieu nyaéta diaku pikeun hubungan anu luar biasa sareng barudak, janten anjeun tiasa nganggap gaduh di bumi, tanpa kasieunan ieu bahaya pikeun budak leutik anjeun.

Ciri anu utami nyaéta anjing anu ngasuh, janten henteu kedah agresif upami ngadidik kalayan leres. Jenis anjing ieu ngagaduhan otot anu hébat, sanaos ukuranna alit pisan diantara anjing pertahanan. Éta tiasa beuratna antara 11 sareng 17 kilogram.

Amérika staffordshire terrier

pangalusna katelah Amstaff, Mangrupikeun jinis pitbull anu ogé dikenal pikeun otot anu hébat anu dibuktikeun utamina dina dadana. Sanaos henteu ageung pisan, éta ngagaduhan kakuatan anu hébat, tapi cenderung tenang pisan.

Sedengkeun pikeun jasna, Amstaff tiasa nampilkeun bintik-bintik atanapi janten unicolor kalayan nuansa. Ciri na anu sanés nyaéta pitbull ieu tiasa beuratna dugi ka 35 kilogram sareng yén aranjeunna marahmay pisan.

bula Terrier

Sugan ieu mangrupikeun jinis pitbull anu langkung gampang dibédakeun ti anu sanés, kumargi sirahna sareng panon leutik, bentukna segitiga menonjol dimana-mana.

Bull Terrier mangrupikeun ternak banténg pit pangleutikna anu aya dina hal jangkungna, tapi dina cara anu sami ngagaduhan awak otot sareng mantapogé aranjeunna ogé kuat pisan.

Nanging, spésiés anu langkung alit tina breed ieu tiasa dipendakan, anu jauhna langkung alit kénéh. Anjing-anjing ieu tiasa beuratna sakitar 28 kilogram sareng anu pangsaéna nyaéta aranjeunna resep maén sareng aranjeunna satia pisan ka anu bogana.

Irung beureum Pitbull

Asalna ti Irlandia, Éta pitbull anu ciri utami nyaéta bulu coklat na, ogé diaku pikeun moncong semu beureumna, sareng panon na warna madu anu narik ati.

Awak irung Beureum manjang sareng éta mangrupikeun salah sahiji jenis breed ieu anu ngagaduhan suku langkung panjang tibatan anu sanés. Éta tiasa beuratna antara 25 sareng 30 kilogram sareng atribut anu pangsaéna nyaéta anjing anu marahmay sareng ramah.

janur

Gampang jenis ieu pitbull se tiasa lieur sareng irung Beureum kusabab penampilan fisikna, tapi anu ieu ngagaduhan panon biru atanapi hideung, sajaba kanyataan yén warna buluna biasana bodas tanpa aya jinis titik-titik.

Irung biru Pitbull

Ieu mangrupikeun salah sahiji Pitbulls anu ogé ramah, sareng éta dipikanyaho ngagaduhan jas abu logam sareng moncong abu-abu biru, anu mana éta namina dikenal.

Jinis Pitbull ieu hésé pisan dipilarian, ku sabab éta biasana anu paling mahal dijual di pasar, sareng tiasa beuratna antara 15 sareng 28 kilogram.

Premanisme Amérika

Premanisme Amérika mangrupikeun banténg pit anu ngagaduhan penampilan anu tangguh sareng impose, sanaos ukuranana leutik. Aranjeunna ngagaduhan sirah ageung pikeun ukuranana sareng awak anu ogé lumayan ageung pikeun jangkungna na..

Sababaraha asosiasi internasional aranjeunna nganggap hal éta hibrida tina urang sunda pitbull sareng sanés katurunan turunan sapertos kitu. Beurat jenis anjing ieu tiasa bénten-bénten sesuai ukuranana sareng fitur anu pangsaéna nyaéta aranjeunna biasana pikaresepeun sareng santai.

Colby

Ieu mangrupikeun salah sahiji pitbulls anu hanjakalna nimbulkeun élmu umum yén aranjeunna sato telenges, nalika dina taun 1889 John P. Colby, anu namina namina, dipaké ieu pikeun ngéléhkeun gelut anjing.

Dinten ieu jenis anjing aranjeunna pisan palinter sareng satiaÉta tiasa beuratna antara 15 sareng 20 kilogram, ogé dianggap panjaga anu paling saé pikeun barudak.

Ieu mangrupikeun sababaraha jinis banténg pit anu aya sareng yén aranjeunna sacara resmi diaku ku pengikut jinis ieu, tapi anu dugi ka ayeuna organisasi sareng agénsi henteu hoyong mikawanoh.

Karakteristik fisika Amérika Terbatas Pitbull

Pitbull anu parantos diasah leres nyaéta kakasih

Sanaos Amérika Terjerit Pitbull éta henteu dianggap breed resmi, ngan dua asosiasi parantos ngahontal perjanjian yén aranjeunna kedah nyumponan ciri-ciri ieu:

Pitbull mangrupikeun anjing anu ukuranana sedeng, kalayan penampilan anu padet sareng sakaligus ringkes, kusabab awakna ngan saukur rada panjang tibatan jangkungna. Dina kasus awéwé éta tiasa sakedik langkung panjang tibatan dina kasus lalaki.

Mibanda otot anu kuat sareng leres, éta anjing anu cukup atlit. Sirahna sedeng, lega sareng rata, sareng moncongna lébar sareng ogé rada rata, henteu sagedé bulldog, tapi tiasa langkung atanapi kirang panjangna, Tanpa kedah mendakan ternak sapertos anjing domba tinangtu.

Irung ageung sareng lébar, ku liang irung anu ditandaan leres pisan sareng ieu tiasa janten warna anu béda, Ceuli na ngagaduhan ukuran anu aranjeunna tiasa alit sareng sedeng, jangkung atanapi sedeng serelek, sareng buntutna rada pondok, kalayan dasarna lega, anu laun-laun langkung sempit dugi ka ngahontal ujung na.

Buluna rada pondok, urang tiasa mendakan éta dina sadaya warna sareng polaIeu ngandung harti yén aranjeunna tiasa ngagaduhan bintik atanapi henteu, brindle sareng warna campuran, boh bodas, hideung, coklat, beureum, biru, sareng anu sanésna.

Karakter Amérika Pitbull Terrier

Sanaos naon anu dipercaya ku jalma, tipena béda banténg pit atanapi sub-breed ieu, aranjeunna biasana rada marahmay, sosial sareng matuh, sanaos kanyataanna aranjeunna ngagaduhan kakuatan hébat anu tiasa ngancurkeun sato sanés sareng bahkan jalma.

Karakteristik anu paling luar biasa tina jenis anjing ieu nyaéta:

  • Éta rada marahmay
  • Boga watekna stabil
  • Kuat pisan
  • Anjeunna anjing anu dipercaya pisan
  • Bagja
  • Kasenangan
  • Kalayan seueur entusiasme
  • Anjeunna tiasa ngiringan ngariung anjing sareng manusa anu maksimal
  • Wawuh sareng ramah, bahkan sareng jalma asing
  • Pelindung sareng kulawarga, khususna sareng murangkalih
  • Pinuh ku seueur énergi sareng vital

Kumaha urang terang upami anak anjing Pitbull urang murni?

Anak anjing teu paduli urang sunda, kadang-kadang aranjeunna tétéla janten hal anu sesah pikeun diidentipikasi Kalayan anakan, sareng sapertos anak anjing Pitbull, urang kedah émut yén, sanaos alit, aranjeunna tetep bakal ngagaduhan sirah ageung sareng lega sareng babandingan.

Dina cara nu sami, éta kajantenan ku Ceuli bentuk segitiga sareng ku dasar anu lega, rada ngagulung ka payun, upami éta henteu dipangkas, janten urang kedah ningali yén éta minuhan fitur anu sami anu parantos kami sebatkeun.

Sajaba ti, urang kedah émut yén janten anak anjing, sababaraha sipat karakter ieu bakal langkung ditetepkeun, sapertos énergi, kapercayaan, sareng anu sanés. Salah sahiji cara pikeun ngaidéntifikasi aranjeunna nyaéta ku jinis jas sareng warna anu dipibanda, kumargi ieu moal robih, janten dina sababaraha kasus éta tiasa dianggo pikeun ngaidéntifikasi aranjeunna, ogé pola atanapi titik anu dipibanda masing-masing sub-ras.

Nalika anjing naék, éta bakal langkung gampang pikeun mastikeun naha éta Pitbull atanapi upami sabalikna éta ngagaduhan bagian tina campuran sareng breed ieu. Hiji hal anu urang hoyong émut nyaéta éta Pitbull sanés mangrupikeun urang agrésip atanapi pembunuhÉta sadayana gumantung, sapertos anjing naon waé, kumaha carana anu ngajarkeunana.

Naha penting pikeun banténg pit janten murni?

Nyaho lamun anjing anjeun murni teu kedah janten masalah pikeun anjeun, kecuali anjeun peternak anjing anjing anu murni.

Di sababaraha nagara langkung penting pikeun terang inpormasi ieu, kusabab undang-undang netepkeun yén jenis anjing anjing ieu, Éta ngan ukur tiasa dijaga ku jalma anu ngagaduhan ijin pikeun ngilikan PPP (Anjing Berbahaya Berpotensi) sareng upami henteu, aranjeunna bakal ngalanggar ieu.

Naon anu kedah dilakukeun upami kuring henteu tiasa terang naha pitbull abdi murni

Banténg liang nyaéta anjing anu kuat

Goréng upami anjeun masih gaduh mamang asal usul anjing anjeun, upami éta pitbull a breed atanapi anu sami, maka kami nyarankeun ieu:

Didatangan dokter hewan anjeun anu dipercaya, Ieu bakal ngabantosan anjeun nangtoskeun naon anu dimaksud anjing.

Milarian organisasi atanapi asosiasi sapertos United Kennel Club, anu ogé tiasa ngabantosan anjeun pikeun ngajawab patanyaan anjeun.

Ogé éntitas Peternak anjing Amérika éta tiasa ngabantosan anjeun pikeun ngajawab kantun anjeun ngeunaan anjing anjing anjeun.

Éta anu ahli anu aranjeunna tiasa ngabantosan anjeun terang perkawis asal anjing anjeun, terang naha ieu pitbull murni atanapi campuran.

Upami dikonfirmasi janten pitbull, émut ieu mangrupikeun énergi anu luhur, anu ngabutuhkeun anjeun leumpang, ngalatih sareng ngalaksanakeun éta sering pisan, janten anjeun kedah nyiapkeun diri ku élmu anu pas pikeun anjeun atanapi anjeun kedah angkat ka profesional pikeun ngabantosan anjeun dina tugas ieu.

Saluareun éta anjeun ngan ukur kedah bogoh ka anjing anu anjeun pilih pikeun angkat sareng anjeun sareng kamungkinan sareng kulawarga anjeun, janten anjeun ngan ukur kedah paduli kana kahadéan naNestar, anu bageur, tuang nganggo jas ngagurilap sareng kaayaan kaséhatan anu hadé.

Banteng liang sapertos anjing anu sanés, kedah dilatih janten tenang, jinek, bébas tina kekerasan, sabab bakal meta salaku manusa ngalatih aranjeunna.

Upami aranjeunna diajarkeun janten liar, aranjeunna bakal liarIeu dimana kapercayaan lami tina bahaya anjing ieu terang-terang, anu dinten ayeuna ditolak sareng dibuktikeun ku béda-béda katurunan banténg pit anu parantos digedékeun di bumi anu saé sareng anu tingkah polahna parantos dicontoan pisan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Pedro cenahna

    A Staffordshire Bull Terrier,
    Hiji Staffordshire Amérika,
    A Bull Terrier.
    Premanisme Amérika sanés Pitbulls, sanaos sababaraha urang sunda dipaké dina peluit (pit)

    Irung Beureum mangrupikeun jinis Amérika Piti Bull Terrier, kusabab warna irung na.

    Colby sanés balapan, sanés jinis, atanapi sub-balapan, éta mangrupikeun garis keturunan anu tiasa, Bullyson, Patrick, Colbert, Chinaman, Boudreaux sareng seueur deui anu sanés.

    Cobra kuring henteu gaduh ideu dina kahirupan ngadangukeunana, éta bakal janten afiks.

    Sareng breed Amérika Pit Bull Terrier aya sapertos na diaku ku UKC, ADBA (American Dogs Breeders Association)

  2.   Jerome cenahna

    Jigana anjeun gaduh sababaraha kabingungan dina ngaran "pit bull" dina anjing. Kahiji, pit bull teu breed a. Ieu mangrupikeun jinis anjing anu dianggo dina abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX di Inggris pikeun gelut antara anjing sareng banteng. Ku kituna ngaranna. Diantara jenis anjing ieu diantarana nyaéta American Pitbull Terrier atanapi APT sareng American Staffordshire, anu katelah American staffford atanapi stanford atanapi ngan saukur Amstaff. Amérika Stadford atanapi Amstaff diakuan ku International Canine Federation salaku hiji-hijina wawakil breed pitbull.

    1.    Jerome cenahna

      Justru, Amstaff atanapi American Stafford mangrupikeun poto header tina artikel-