Causes de la panxa inflada en gossos

La panxa inflada en gossos pot tenir moltes causes

Entre humans i gossos es comparteixen moltes de les malalties i no per això unes adquireixen menys importància que d'altres, i és que una de les malalties que més es poden relacionar són les estomacals.

En algun moment i per alguna circumstància, el nostre gos podria tenir la panxa inflada i dura i això podria ser degut a una indefinida quantitat de coses, és per això que a continuació et parlarem una mica sobre què fer a l'respecte a aquest tipus de circumstàncies i sobre com combatre-ho.

Causes de panxa inflada en gossos

Descobreix per què el gos té la panxa inflada

 • Gasos: a l'igual que l'humà, els gossos també pots patir de gasos i aquests fan que la panxa s'inflami i es posi dura, així que hi ha diverses raons perquè això succeeixi:
 • Canvi brusc de l'alimentació, tipus de pinso, menjars preparats, etc.
 • Aliments de mala qualitat.
 • Mala digestió.
 • Ingesta accelerada o sense mastegar.
 • torsió gàstrica
 • ascitis
 • peritonitis
 • obstrucció

Tot i que les situacions a considerar quan el nostre gos tingui la panxa inflada i dura difereixin de si l'animal és cadell o adult, ens permeten conèixer sobre la naturalesa de el problema i fer una petita avaluació amb la qual podem concloure en alguna cosa.

Si anem a el cas d'un cadell amb la panxa inflada i dura, llavors el més probable és que es degui a un problema de paràsits, Això es soluciona amb un petit tractament (prèviament prescrit per un professional de la salut) i posterior a això les seves respectives vacunes, cosa que es realitza amb més de vuit setmanes d'edat.

És més comú i tractable un cadell amb una panxa inflada i dura que un adult, ja que la majoria d'aquests problemes pot ser originats per la llet materna que ja de per si té molts paràsits, això deixant clar la importància de la desparasitació a l'prou feines haver complert els seus quinze dies de vida.

El detall amb les vacunes és que no són contra totes els diferents tipus de paràsits i per això sempre hi haurà probabilitat que aquests existeixin, podent ser eliminats amb un tractament de diverses dosis per setmana.

obstrucció intestinal

Un problema que es manifesta amb inflor de la zona abdominal, solament que aquesta es trobarà tova. Se li crida obstrucció intestinal, a l' procés d'obstaculització de el pas dels continguts de l'intestí pel tracte gastrointestinal i això, en la majoria dels casos obeeix a la presència d'algun objecte estrany en ell.

Ja hem dit abans que hi ha dos nivells d'obstrucció: parcial i total. Ara bé, quan aquesta obstrucció es presenta en el primer segment de l'intestí prim, el símptoma freqüent és el vòmit a manera de projectil.

En canvi, si l'obstrucció té lloc en el segment final de l'intestí prim, a més de la distensió de l'abdomen, el gos vomitarà líquid de amb olor fecal i de color marró.

L'obstrucció completa és de summa gravetat, ja que el ca no podrà expulsar gasos i tampoc defecar, fins i tot l'escenari d'una estrangulació intestinal és bastant possible.

Té també múltiples causes, sent les més habituals:

 • Hèrnies.
 • Tumors.
 • Estenosi.
 • Cossos estranys en el tracte intestinal.
 • Invaginació d'un segment de l'intestí dins d'un altre

El meu gos té gasos

Els gasos generalment són provocats per la ingestió d'aire, i això en els gossos succeeix quan s'alimenten a tota velocitat i moltes vegades sense mastegar el menjar, omplert el seu estómac d'aire.

Una altra de les raons per les que la teva mascota pot estar patint de gasos, obeeix al fet que té intolerància alimentària, la qual cosa es millora amb una dieta adequada i recomanada per l'especialista.

També el problema pot estar directament relacionat amb alguna malaltia de les que hem descrit anteriorment. En qualsevol cas, quan els símptomes són persistents, l'adequat és anar a la consulta veterinària per a avaluació i tractament.

Torsió / dilatació gàstrica o vòlvul gàstric

Aquesta és una altra situació que necessita atenció urgent de l'veterinari, ja que les conseqüències solen ser fatals. No implica el mateix torsió que dilatació, ja que quan hi ha dilatació, el budell es distén per l'efecte de gasos o de líquid.

La torsió o vòlvul en canvi, té origen quan l'estómac en estat de distención, trencada sobre si de manera longitudinal i amb ell també trencada la melsa.

Si l'estómac trencada a 180 º estem davant d'una torsió, però si gira a més de 180 º és el que s'anomena vòlvul i és quan la situació es pot agreujar per al gos, ja que a l'desplaçar-se el pílor, aquest exerceix pressió sobre el duodè i no permet la sortida d'aire i líquids de l'estómac.

També queda obstruïda la zona gastroesofágica, així que el gos no pot vomitar o rotar, tot aquest contingut atrapat a l'estómac comença un procés de fermentació, es generen gasos i la consegüent distensió de la panxa.

Els efectes derivats de la torsión- dilatació són septicèmia bacteriana, deshidratació, perforació gàstrica, arítmies, peritonitis i la mort d'el gos. Aquesta situació es pot donar en qualsevol raça de gos, sense importar la seva edat, encara que els de raça gran són una mica més propensos a patir-les.

Quins símptomes té la torsió / dilatació?

En aquests casos la mascota es va a mostrar molt inquiet, amb salivació prominent, agitat, amb nàusees i intents de vomitar sense aconseguir-ho, l'abdomen es notés inflamat i a el tacte pot ser que senti molt dolor; sent aquests que acabem d'indicar els símptomes més freqüents.

No obstant això, la torsió / dilatació pot manifestar-se de altres maneres, com ara abdomen molt tens a l'ésser tocat, ensopiment i amb símptomes d'incomoditat sense semblar extremadament inquiet.

Quan està molt avançat el procés, la llengua i les genives es van a tornar molt pàl·lides, el pols serà molt feble, respiració accelerada, així com el ritme cardíac, debilitat i finalment el col·lapse de l'animal a causa de l'xoc.

Quin és el tractament de la torsió / dilatació?

Per tractar un cas de dilatació senzill, n'hi ha prou amb que el veterinari introdueixi un tub fins a l'estómac de l'gos, així descarta a més si hi ha o no torsió. Una vegada que el tub arriba a l'estómac, la reacció immediata és que surti líquid i aire ràpidament la qual cosa genera alleujament de seguida a l'caní.

immediatament se li aplica un rentat gàstric i es recomana dejuni durant 36 hores, Per ajudar-lo a que es reposi. El més encertat per descartar si hi ha vòlvul, és realitzant una radiografia, ja que no sempre la sonda és capaç de detectar-lo.

Si el gos està en estat de xoc, necessitarà tractament d'urgència i en la majoria dels casos una cirurgia, per portar l'estómac i la melsa al seu lloc o extirpar les parts que han patit necrosi, de ser el cas.

Com puc prevenir la torsió / dilatació?

 • Evita que el gos ingereixi una quantitat gran d'aigua d'una sola vegada.
 • Divideix el menjar diari en tres porcions petites i iguals.
 • No li permetis ingerir aigua una hora abans i immediatament després dels àpats.
 • Evita que s'agiti o realitzi molt exercici, quan té l'estómac ple.
 • Porta-ho a l'veterinari amb prou feines notes els símptomes.
 • Actua ràpidament en cas que el problema es repeteixi.

ascites canina

El terme ascites és una malaltia que està relacionada amb la panxa inflada en els gossos. És com se li coneix a una acumulació de líquid a l'abdomen. Aquest líquid prové de l'interior de les cèl·lules, així com de les venes i artèries, però, per algun motiu, s'ha «sortit» i els líquids comencen a arribar a zones on no haurien, fent que tot l'organisme entri en desequilibri.

Les causes per les quals pot ocórrer una ascites són variades, però les més habituals tenen a veure amb inflamacions digestives, hemorràgies, càncer, insuficiència cardíaca o fins i tot si la bossa de bufeta es trenca.

El primer símptoma que notaràs en el teu gos és un augment injustificat de l'pes, A més que aquest estarà molt més inflat i molest a el tacte. A més, li costarà respirar, no tindrà ganes de menjar ni de beure i pot presentar vòmits.

Realment, la malaltia pot trigar temps a aparèixer (en aquest temps els símptomes s'aniran agreujant, de manera que moltes vegades els amos no s'adonen que hi ha un problema greu), o bé presentar-se amb una evolució molt ràpida en el procés.

Sigui com sigui, és important acudir a l'veterinari perquè aquest l'examini. Normalment es basa en radiografies, analítiques, ecografies o, en casos menys habitual, en puncions abdominals amb l'objectiu de conèixer el tipus de líquid (si és sang o un altre tipus).

En principi, el tractament es basarà en una medicació (segurament per eliminar el líquid), però depenent de la causa que l'hagi provocat serà probable que necessiti una intervenció quirúrgica per eliminar el problema.

Afortunadament, és una malaltia que té cura si s'agafa a temps, I no sol ser massa greu (encara que això no treu que calgui actuar amb prestesa).

peritonitis canina

La peritonitis canina és una situació per la que el teu gos pot passar que es caracteritza per tenir un abdomen agut, dolorós a el tacte, amb distensió abdominal, debilitat, depressió, diarrea i vòmits, Etc

Aquesta inflamació aguda ocorre de cop i volta, i es produeix sobretot en els teixits de la cavitat abdominal. El que passa és que hi ha una retenció de líquids que provoca un desequilibri electrolític, així com una deshidratació. En qüestió d'hores, el gos pot empitjorar greument, fins a tenir estats de xoc o fins i tot entrar en coma.

Entre els símptomes que et trobaràs amb la peritonitis, el primer d'ells serà el cansament, seguit de problemes per respirar, tremolors, i, posteriorment, començar a plorar ia gemegar a causa de l'intens dolor que patirà la teva mascota. Per això és recomanable que s'acudeixi a l'veterinari immediatament per evitar-li sofriment.

Les causes per les quals es pot patir una peritonitis canina estan relacionades amb virus que afectin, bé a l'estómac o als intestins (o tots dos), paràsits intestinals, Infeccions uterines, forats a l'estómac o als intestins o fins i tot abscessos en altres òrgans com poden ser el pàncrees, la melsa ... Altres causes que derivarien en aquesta malaltia són els tumors, hèrnies, traumes a la zona abdominal, càlculs a la vesícula o el ronyó, enverinament ...

Un cop es va a el veterinari, aquest podrà diagnosticar el problema, utilitzant per a això no només la palpació sinó també anàlisi de sang, ecografies, etc. En molts casos, a causa de la situació de l'animal, pot ser recomanable sedar-los perquè no pateixin i el professional pugui treballar de manera més ràpida. Un cop té la causa que ha provocat el malestar caní, aquesta es tracta amb medicació i altres teràpies que ajuden a revertir la situació, Per exemple combatent la deshidratació, alleujant el dolor, o, en cas necessari, sotmetent a l'animal a una intervenció quirúrgica.

Més coses que es pregunta la gent:

Les causes de la panxa inflada en gossos són diverses

Gos adult amb panxa inflada i dura

El cas d'una panxa dura i inflada en un gos adult és un tant més preocupant, ja que la raó és molt diferent a la d'un cadell i és que aquí el problema es pugui deure a una patologia associada a l'estómac, On hi ha una resposta de torsió / dilatació que pot posar en risc la vida d'el gos sense no s'atén a la brevetat.

La intervenció en aquest cas depèn de dos processos: un dilatació deguda a la presència de líquids i gasos en l'intestí i l'altra és un efecte de torsió on l'estómac trencada sobre el seu eix, a l'igual que la melsa per haver-se distès.

Aquí el cas és preocupant, ja que ni els gasos ni els líquids poden sortir de l'estómac, De manera que el gos no pot expulsar-los de manera natural (rotant o vomitant) i aquest cúmul de gasos i líquids es comprimeixen a l'estómac, causant també que una quantitat de funcions corporals comencin a fallar i que faci que l'animal entri en xoc .

Les causes poden ser nombroses, però el més comú és que es degui a una ingesta d'una considerable quantitat de menjar i de seguida es realitzi una exigent activitat física (també considerant la ingesta d'una gran quantitat de líquid).

Això produiria efectes com nàusees amb posteriors intents fallits de vomitar, a l'igual que la imminent inflamació de la panxa. En qualsevol dels casos s'ha d'acudir a l'professional de torn, ja que aquest problema no s'ha de prendre a la lleugera.

Alimenta la teva mascota amb dosis d'aliment i líquids moderats a l'igual que amb terminis de descans i exercici ben distribuïts i que comencin de manera progressiva amb l'exigència física, després d'això podràs tenir una mascota sana i en forma.

El meu cadell té la panxa inflada i dura

Quan el cadell té la panxa molt gran, inflada i dura, el més segur és que estigui ple de paràsits intestinals, els quals contrauen des del mateix úter de la mare, per mitjà de la alletada, o per la ingesta accidental dels ous.

El meu gos està inflat i decaigut

La panxa inflada pot ser producte de diverses coses, pot tenir una mala digestió, pot haver-se omplert de gasos a el menjar i beure molt ràpid, o potser és perquè pateix de torsión- dilatació de l'estómac.

Aquesta última a més pot ser la causant que el ca es vegi decaigut, l'important és que rebi com més aviat l'atenció metge-veterinària corresponent.

El meu gos té l'estómac dur i es queixa

Quan l'estómac es posa rígid a el tacte i el gos no tolera que li pressionin aquesta zona gemega de dolor, així que cal actuar immediatament perquè són part dels símptomes d'una torsión- dilatació estomacal.

El meu gos té la panxa inflada i tova

Si la panxa està dilatada i tova, pot ser que el teu gos tingui una obstrucció intestinal, encara que també aquest símptoma pot estar present en la torsión- dilatació. Recorda que el més encertat és acudir a el metge veterinari per al diagnòstic correcte.

Consells per evitar que el teu gos tingui la panxa inflada

Cap amant dels animals vol que un gos, un gat o qualsevol mascota pateixi. Per això és que cal estar molt atent a les necessitats que requereixen. A més, a manera de prevenció, hi ha algunes pautes que hauries de seguir per tal d'evitar mals majors, ja no només les causes de la panxa inflada, sinó també altres problemes de salut.

Així, les recomanacions que et donem són les següents:

Una alimentació de qualitat

No anem a dir-te que hagis de donar-li un marca concreta de pinso. Tampoc a dir-te que no pots donar-li menjar casolà. Però ja sigui una alimentació o una altra, és important que es caracteritzi per ser de qualitat.

Sovint, les ofertes, els descomptes i el menjar barat ens tempta. Realment un gos costa diners de mantenir: visites a veterinari, vacunes, menjar ... Però oferir-li un pinso de qualitat baixa, o menjar casolà poc recomanable per a l'animal, l'únic que provocarà és que la seva salut se'n ressenti. Potser no en aquest moment, però sí al llarg dels anys, sobretot quan ja és gran i comencen les xacres.

A l'hora de comprar un pinso, consulta amb el teu veterinari. Et podrà assessorar tant en els pinsos que té a la venda (si els té) com els que hi hagi al mercat. A més, depenent de cada mascota, pot ser més rendible (o saludable) el menjar humida o fins i tot preparar menjar casolà en base als seus requeriments.

Espacial el menjar i l'aigua

Si el teu gos és un golafre, segur que quan li poses el menjar se la menja en qüestió de minuts, o comença a beure i sembla que no té fi. Aquests comportaments, que en principi pot ser que no et siguin anormals, en realitat són molt dolents per als gossos.

Necessites que un gos mengi de forma tranquil·la perquè el menjar no li sent malament, perquè no s'ompli massa, i per no provocar problemes com és la torsió d'estómac. De fet, els experts recomanen que, en lloc d'una vegada a el dia, mengin a l'almenys tres vegades. En altres paraules, dividir la porció d'aliment en tres vegades perquè no sigui tan golafre.

I el mateix pot passar amb l'aigua.

No a l'exercici després de dinar (o abans)

Treure'l a passejar ja que faci exercici és una cosa que has de fer diàriament, però és recomanable que no ho facis just quan acaba de menjar, ni que tampoc arribi i li donis de menjar i de beure.

Cal que tingui un temps de repòs perquè no li vagi a asseure malament el menjar, ni perquè aquesta es converteixi en un problema greu.

Compte amb l'estrès

Un gos estressat és un gos que viu poc. I és que quan l'estrès, l'ansietat i els nervis dominen a l'animal, aquest pot desenvolupar moltes malalties, Entre elles les que s'inflin la panxa.

Per això, cal intentar que tingui una qualitat de vida adequada on se senti relaxat i feliç.

Porta el teu gos a el veterinari si té la panxa inflada

Esperem que us hagi estat d'utilitat.


El contingut d'l'article s'adhereix als nostres principis de ètica editorial. Per notificar un error punxa aquí.

2 comentaris, deixa el teu

Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà.

*

*

 1. Responsable de les dades: Miguel Ángel Gatón
 2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
 3. Legitimació: El teu consentiment
 4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
 5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
 6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.

 1.   àngels va dir

  bones em vaig aconseguir una gosseta petita però se li aquesta hinchandi la panxa i avui li va sortir com una bossa de líquid que em recomanaria

 2.   Yismarys xirins va dir

  Bona nit tinc un gosset de 2 mesos i té la panxa inflada i malestar com febre i té 3 dies amb la seva panxa inflada el bo és q no a deixat de menjar cada vegada q menja més gran se li posa la panxa i li fa mal ja li di desparacitante però no li rebaixa res q faig q pot ser em diuen q va ser una mala alimentació sóc Yismarys em preocupa el meu perrp gràcies