Com castigar un gos

Gos estirat a casa

El teu gos es porta malament i consideres que castigant-aconseguiràs solucionar-ho? El càstig és un element bàsic per a l'educació que hem de saber com emprar perquè tingui efecte i no es converteixi en alguna cosa contraproduent.

Castigar teu gos ha de ser sempre un acte educatiu perquè comprengui que allò que ha fet no pot repetir-se. Tingues en compte que utilitzar la violència per castigar-pot suposar un pas enrere i l'única cosa que aconsegueixis és tornar-agressiu i desconfiat. A continuació, t'explico què fer quan el teu gos es porta malament, quan aplicar el càstig i com fer-ho: 

Quan castigar teu gos?

el càstig s'ha d'efectuar immediatament després que el gos hagi fet alguna cosa inadequat, Mai passat una estona, ja que no entendria quin és el motiu de la teva enuig. O el que és encara pitjor: el teu pelut podria associar el càstig a alguna cosa que hagi fet abans i que no sigui necessàriament dolent.

Castigar al teu gos en el moment inadequat, tan sols farà que, amb el temps, et tingui por i desconfiança. Posem un exemple: imagina que es fa pipí al teu llit quan no hi ets i no ho veus fins passades moltes hores. En aquest cas, el millor és assumir que és tard i que utilitzar el càstig com a eina ja no és efectiu. Renta els llençols, canvia el matalàs i la propera vegada tingues més cura de no deixar cap porta oberta si tu no hi ets dins. La fórmula és clara: el càstig ha de ser immediat i molt poc recurrent.

Com aplicar un càstig?

L'ensinistrament en positiu ajuda als gossos

La immensa majoria de propietaris no saben com castigar correctament als seus gossos. A continuació et exposo algunes pautes que els experts en comportament animal recomanen seguir perquè els càstigs siguin efectius, clars i precisos.

Has de tenir en compte, abans de res, que si els càstigs són molt constants, el teu gos s'acostumarà a ells i deixaran de funcionar. L'educació ha de ser una cosa premeditada, mai impulsiu i irracional. Intenta calmar-te si repeteix reiterades vegades el mateix, i pensa que fer entremaliadures també forma part de la seva naturalesa, o és que tu mai les vas fer? Sou una família, i el teu pelut, en algunes ocasions, també també farà alguna cosa fora de lloc, però compara això amb tot el bo que et dóna.

No creguis que per castigar molt al teu gos et guanyaràs el seu respecte, només et guanyaràs la teva por. Mai peguis a un gos, mai li tiris aigua amb un esprai, i mai utilitzis res que pugui donar-li por, com bastons o barrots fabricats amb paper de diari. No cal dir que collarets amb pues o collarets elèctrics són eines de tortura, i no d'educació.

Sigues un actor

El millor càstig és interpretar a un personatge que no està d'acord amb el que acaba de succeir, encara que soni estrany. Perquè el teu gos reaccioni davant el seu error, el mecanisme més eficaç és exagerar una mica la teva reacció just després que cometi l'error, I el més important, privar temporalment d'alguna cosa que li agradi i que en aquell moment estava utilitzant.

Posem un exemple: Imagina que el teu gos estava jugant amb tu a la pilota i que per llevar de la mà et mossega. Què has de fer? Molt senzill: Fes un so fort, treu-li la joguina i no juguis més amb ell fins passades unes hores. És més, no li miris, no somriguis, no facis res, només retira't i deixa-li sol, sense la seva joguina, perquè entengui que aquesta mala actitud li ha fet perdre alguna cosa que li agradava.

Els càstigs han d'estar lliures de qualsevol tipus de crueltat. Encara que de vegades, davant la frustració que et provoca veure que aquest gerro o sofà que tant t'agradava ha acabat fet miques, li faries un flagell al cul, tingues molt en compte que no és la millor opció, perquè acabaràs tenint remordiments, perquè el teu gos s'espantarà molt, i perquè la violència, per petita que sigui, només genera violència. Recorda que els gossos trenquen coses, tots ho fan i ho faran, la teva responsabilitat és assumir que això segurament passarà, i que quan passi, el millor serà utilitzar la veu, no les mans.

Crea una paraula clau

Utilitzar la veu és bo, però mai li diguis una frase llarga, com ara: T'has adonat que això que acabes de fer està fatal? '. Evidentment, el teu gos no ho entendrà. Inventa't una paraula i utilitza-sol en els moments en què has d'aplicar el càstig. Intenta que siguin curtes i que no costi dir-les en veu alta, com 'Ah', 'Eh', 'No', 'Que', 'Ei', etc.

No la repeteixis moltes vegades. Només dilació en veu alta una vegada, després que hagi fet una cosa dolenta, i assenyala-amb el dit perquè sàpiga que la dius a ell. òbviament, no et deixis portar pels seus encants i bondats: Els gossos són tendres, dolços, i quan se saben que han fet alguna cosa malament posen una cara que ens entendreix. És important que després de dir-li la paraula que hagis escollit no riguis o li donis mimitos. Fer alguna cosa així serà contradictori i confús per a ell, oi? Resisteix i menja-te'l a petons unes hores després.

Dóna-li l'esquena

Quan el teu gos es posi pesat, et mossegui la mà o et tiri de la roba, dóna-li l'esquena. Amb això li estàs transmetent, encara que no ho sembli, molta informació: no es guanyarà la teva atenció si segueix fent el mateix. Vés a un altre lloc, i no tornis amb ell fins passats uns minuts.

Deixa-ho només uns minuts en un espai en el qual no tingui accés visual a tu o al que vol. Mai ho tanquis en espais petits on pugui sentir-se tancat o asfixiat, això podria augmentar la seva ansietat i fer que el càstig aplicat resulti extremadament contraproduent. Recorda que actuant ràpida i degudament davant el mal comportament, li estàs ajudant a ell ia tu.

Els gossos són comprensius. sovint, Amb paraules i gestos directes i concisos, i càstigs negatius: retirar temporalment coses que li agraden, n'hi ha prou. Ignorar el comportament també és un mètode efectiu, com per exemple, si quan arribes a casa salta molt sobre tu i es posa histèric, passa d'ell olímpicament perquè vegi que aquesta no és la forma de rebre't. L'únic que no hem d'ignorar mai és el comportament agressiu, crònic o desagradable, que pugui causar molèsties a tu oa altres persones.

Reforça l'actitud positiva

No només reaccions quan faci alguna cosa dolenta. Reforçar les actituds o comportaments positius és infinitament més efectiu que aplicar qualsevol dels càstigs que he descrit anteriorment. Donar-los petites recompenses (pots aconseguir-les aquí) Quan faci alguna cosa que està molt bé: com fer pipí o caca al carrer les primeres vegades, o simplement quan t'hagi fet cas en alguna cosa que li has demanat que faci. Hi ha res més bonic que veure el teu gos feliç i content a l'saber que allò que ha fet està bé?

No et oblidi tampoc enviar-lo a escriure 100 vegades en un paper la seva mala passada, Especialment si s'ha menjat els deures:

càstig-a-gossos

No cal dir, que si el teu gos és molt agressiu amb tu o amb els altres, el millor serà que et posis en contacte amb un expert perquè treballi amb ell deguda i de mica en mica. Aquests casos són més complexos, i encara que no necessiten resoldre tampoc amb violència, sovint necessiten el temps i coneixements que la gran majoria de propietaris no tenen.

Què fer quan un gos es porta malament?

El primer i més important és respirar tranquil i tenir paciència. Un gos no és un humà, de manera que les paraules no serveixen de molt quan es diuen ràpidament, i menys en un to d'enuig. Has de pensar per què s'ha portat malament, i després actuar. Per exemple, sapiguem què fer en algunes situacions:

Com castigar un gos quan s'orina?

A ningú li agrada arribar a casa i trobar-se amb orines i / o excrements per la casa, però per què fa això el teu gos? És possible que no surti prou a passejar, o que sigui encara un cadell i que, per tant, encara tingui aquests »accidents».

Quines mesures prendre? Bé, vegem. Si has enxampat al teu can fent les seves necessitats en l'habitatge, llavors digues-li XNUMX »NO» ferm i clar, però sense cridar. A partir d'aquí, comença a treure-més vegades al carrer, o ensenya-li a fer les seves coses en una safata.

Com ensenyar al meu gos a fer servir la safata higiènica o xopador?

L'ideal és començar quan és un cadellet, tot i que d'adult també ho aprendrà, només que trigarà una mica més. Bàsicament, el que has de fer és portar-lo a on tens la safata o el xopador quant vegis que està a punt de fer les seves necessitats, I situar-lo dins.

Per ajudar a entendre el que vols, és útil agafar alguna mostra d'orina o d'excrements i la dins de la safata o al empapador. Si no tens empapadors, pots aconseguir-los aquí

Com castigar un gos quan s'escapa?

Els gossos ben cuidats no solen escapar-se

Un gos que s'escapa sol ser un animal que no sol fer tot l'exercici que hauria, que no se sent a gust a la casa on viu, o que ha sortit a la recerca d'alguna possible presa (potser algun ocell). És molt, molt important procurar treure'l a passejar diverses vegades a el dia, Així com jugar amb ell perquè es diverteixi i es mantingui entretingut. A més, es deuen evitar els crits i les tensions a la llar.

Què fer llavors? primerament cal preguntar-se si l'animal està rebent les cures necessàries. No n'hi ha prou amb donar-li aigua, menjar i un sostre on protegir-se de l'fred. Un gos necessita viure en i amb família, que li vulgui i li respecti, i que es preocupi de veritat pel seu benestar. Si això es compleix, llavors no calgui fer res excepte posar alguna xarxa perquè no pugui sortir.

Però si a casa els crits i la tensió són constants, el més aconsellable serà demanar ajuda.

Com castigar un gos quan es baralla?

Els gossos són animals pacífics per naturalesa, però de vegades la inseguretat i / o la por els fa reaccionar de forma agressiva. Si això li ha passat al teu amic, calma. És difícil, però creu-me, és el millor. Cal tenir molta paciència, i sobretot en aquestes situacions, perquè si el pelut nota teu nerviosisme, ell se sentirà encara més tens i la situació es complicarà més.

Per tant, posa-li la corretja al teu gos i aléjalo d'aquí el més aviat possible. Si no pots aturar-lo, demana-li a algú que l'agafi de el collaret (millor que porti arnès) i que li posi ell la corretja. Després, allunyeu-vos, i quan estigueu en una zona apartada, tira-li per terra trossos de llaminadures per a gossos. Això l'ajudarà a relaxar-se.

No et preocupis: si entre la finalització de la baralla i el moment en què li dones les llaminadures han passat un mínim de dos minuts, no va associar. De tota manera, és preferible consultar amb un ensinistrador caní que treballi en positiu perquè esbrini per què es comporta així el teu can i perquè et digui què has de fer perquè es torni un animal més tranquil i feliç.

El meu cadell es revela, què faig?

Els cadells són molt rebels

Els cadells són uns rebels de per si. És normal en ells que mosseguin i que fins i tot s'abalancin contra tu. però és la teva responsabilitat ensenyar-los que això no està bé, i de nou, amb paciència. Sense paciència no aconseguirà res. Per ensenyar-los a que mossegar a l'humà està malament per exemple, has de fer el següent:

 1. Si t'han mossegat la mà, no la moguis. Aviat les deixarà anar.
 2. Un cop l'hagis recuperat, deixa'ls sols i ignoreu fins que es relaxi.
 3. Quan tornis a fer-li cas, agafa una joguina i juga amb ell (i els teus cadells).

No facis moviments bruscos. Si els fas, donaràs a entendre que això està bé, i ho faran amb tu, amb el conseqüent risc que et facin mal.

El meu gos es porta malament quan no hi sóc, per què?

Hi ha diversos motius possibles: està avorrit i / o trist, o té ansietat per separació. En qualsevol cas, el que has de fer és procurar que cremi energia abans absentar, Ja sigui a casa jugant amb ell durant una bona estona, o bé traient-a passejar oa córrer fora. A més, quan quedin uns 10 minuts abans d'anar-te'n, no li diguis res. D'aquesta manera, l'ajudaràs a estar més tranquil.

Si és un gos amb un problema d'ansietat per separació i aquest és seriós; és a dir, si quan arribes a casa t'has trobat mobles trencats o coses mossegades, no dubtis en consultar amb un professional.

Esperem que us hagi estat d'utilitat.


9 comentaris, deixa el teu

Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

 1. Responsable de les dades: Miguel Ángel Gatón
 2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
 3. Legitimació: El teu consentiment
 4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
 5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
 6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.

 1.   Silvia va dir

  Tinc un Bichon Fris. I no em obeeix. Fa els seus Necessitats per totes bandes. Tenint ja el seu lloc amb el seu menjar i diaris. Però prefereix el pis Parquet. Me la pas netejant. I no em obeeix. Que faig ?. Estic molt Cansada. Només juga davant meu No. I de Nit. Fa quegidos. No em deixa Dormir.

  1.    Omar Figueres va dir

   Hola Sílvia,

   Quina edat té el teu gos? En funció de la seva edat, ensenyar-li a fer les seves necessitats fora serà més senzill o menys. En qualsevol cas, no és fàcil i requereix de molt esforç, paciència i responsabilitat.

   Et suggereixo que cada vegada que ho treguis i faci pipí o caca, li felicitis i li acariciïs perquè vegi que és aquí on ha de fer-ho. En aquest cas, t'hauràs de comprometre a treure-regularment, dues o tres vegades a el dia. No esperis que ho aprengui en un dia, de vegades necessiten mesos. Però amb paciència i responsabilitat, ho aconseguiràs.

   Una altra opció és que utilitzis el paper de diari perquè ho faci aquí. El procés és simple: cada vegada que vegis que vol orinar o fer de ventre, porta-li a el paper de diari i quan ho faci aquí sobre li felicites. Hauràs d'estar molt atenta i observar el moment en què té ganes per actuar ràpidament.

   Et suggereixo que deixis una mica de pipí a la zona, perquè ho faci olor i sàpiga que és aquí el lloc en el qual ha de fer-ho. El teu gos segurament ho fa per tota la casa perquè fa olor pipís anteriors, per molt que ho hagis netejat. Si el veus fer un pipí on no toca, digues-li 'NO' i li assenyales amb el dit, en canvi, quan ho faci on toca digues-li 'MOLT BÉ' i li acaricies suaument. T'asseguro que amb el temps entendrà la diferència.

   Finalment, si el teu gos ronca, no et deixa dormir i això interfereix en la qualitat del teu descans, et suggereixo que no dormis amb ell, simplement.

   Una salutació, paciència, ¡i qualsevol dubte que tinguis no dubtis a comentárnosla!

 2.   Cristina va dir

  Hola, tinc un cadell que acaba de fer un any, un american Standford, abans sempre li teníem dins de casa, però va començar a destrossar-ho tot, el matalàs, el seu llit, llençols .. li vam comprar una joguina dur amb menjar dins (Kong) per intentar que estigués entretingut mentre no estàvem però tot i així de acabava cansant de la joguina o es menjava el menjar de dins i seguia trencant coses. Vam optar per deixar-lo al pati, amb la seva caseta i joguines però tot i així ha trencat la seva caseta, fins i tot obre una porta petita on hi ha materials de la casa. Cada vegada que entra el va portar a la mateixa porta li ensenyo el que ha mossegat, li crit que no que aquesta malament, es tira cap per amunt es queda quiet amb cara de pena, i li «càstig» lligant i estona després li deixo anar però a els dies o fins i tot aquesta mateixa tarda torna a trencar alguna cosa. Com puc fer per poder educar? És un gos bo, molt sociable amb les persones encara que una mica brut, obeeix donant les potes, seient, tombant, però no hi ha manera que deixi de trencar coses. Necessito ajuda si us plau!

 3.   Cecilia va dir

  Hola Cristina, el meu gos estava en la mateixa situació, va arribar a trencar el meu sofà, i després menjar el seu popó.
  Un veterinari molt encertat em va dir que necessitava exercici.
  I que si no tenia temps de treure-li a passejar cada dia, ho podia fer a casa, en una caminadora, o fins i tot aventando una pilota, en hores específiques, i la veritat si, tenia un gos estressat, i si és que el treus a córrer o passejar vol dir que no li és suficient, i necessita més exercici.

  1.    el Luis va dir

   Hola Cecília. El meu gos també cap a això. I ho vam dormir. Espero aquest consell t'ajudi. Petons, Laura

 4.   nadia va dir

  el meu gos té 7 mesos i cada vegada que ens anem de casa i tornem trobem sabates trencats o roba és bastant estressant que faci això perquè quan sap que anire a el lloc on va ocasionar això se'n va, nose que fer de vegades el meu pare el castiga però fins ara ho segueix fent ...

 5.   Rober va dir

  Hola, la meva xicota i jo tenim un bulldog francès i el que passa és que a vegades es posa agressiu quan un de la casa se'n va, o de vegades quan estem la meva xicota i jo jugant es posa agressiva amb mi i no sabem què li passa ni que fer amb aquesta actitud agrairia que m'ajudéssiu amb el tema una salutació i gràcies

 6.   Alex va dir

  Moltes gràcies, eh après alguna cosa molt important. Que és com educar i cuidar el teu can. vagi és de gran utilitat abans vaig fer coses errades que em penedeixo, però això m'ajudés fer el millor per als gossos.

 7.   Paulina va dir

  Hola! Tinc dos gossos ja grans, Jacob i Chesnut. Chesnut no deixa menjar, prendre aigua ni estar en comoditats a Jacob. És molt gelós amb ell i sempre causa baralla. Jacob li té molta por i prefereix ser pacient i no fer res per no causar problemes. Ja no sé què fer ??? Sempre càstig a Chesnut deixant-ho sol o ignorant-ho però després es revenja amb Jacob.