Dogo Argéntina

dogo bodas argentino ngagolér sareng sirahna dibalikkeun

Kembang asuhan anu disebut 'Dogo Argentino' asalna di Argentina, nagara tango. Éta tiasa nyarios ngeunaan anjeunna yén babarengan sareng spésimen 'Perro Pila Argentino' aranjeunna hiji-hijina ras di nagara éta anu masih dina kakuatan.

Sejarahna saluyu sareng taun 1920 nalika Dr. Norse Martínez dina milarian sato buruan ngempelkeun sadaya kualitas pikeun kéngingkeun anakan moro kalayan kakuatan anu unggul. Salaku tambahan, namina diciptakeun persis ku anjing moro anu disebut ogé anjing kuat.

perbawa

Dogo Argentino dicekel ku anu bogana sareng gigir supados awakna tiasa katingali

Breed ieu dicirikeun ku janten spésimen ageung sareng ngeunaan penampilanana biasana mantap sareng teguh. Buluna bodas anu ngajantenkeunana ngajentul pisan, Kitu ogé pondok sareng sababaraha titik hideung anu tiasa ditingali dina moncong sareng ceuli.

Anjeunna aktip pisan tah meryogikeun jalan panjang sababaraha kali sapoé dugi ka anjeunna capé, sanaos hésé pikeun anjeunna lebet ka bumi deui.

Latihan ngalangkungan jalan panjang kedah konstan sabab mangrupikeun conto anu aktip pisan. Upami anjeun ngalalaworakeun kana bagian éta, breed anjing ieu teu boga cara pikeun nyalurkeun énergi na sareng anjeunna tiasa gugup komo agrésif. Éta sanés watek anjeun tapi anjeun kedah ngaleupaskeun setrés alam anjeun.

Kalayan gaduh watek anu lumayan kasohor, éta ngajantenkeun bagian tina rutinitas latihan henteu rumit, janten latihan aranjeunna gampang.

Sedengkeun pikeun ciri-ciri bumi, éta adaptasi sareng sadaya jinisna. Sakumaha anu parantos kami sebatkeun, anakan anjing ieu akur pisan sareng jalma sareng sato anu sanés, tapi anjeun kedah ngémutan éta ogé Anjeun tiasa rada curiga kana jalma anu anjeun henteu kenal.

Ngeunaan interaksi sareng anjing sanés, éta tiasa rada dominan, ieu sanés hartosna henteu tiasa berinteraksi positip sareng aranjeunna. anjeunna henteu resep bosen. Bobotna tiasa dugi antara 40 sareng 45 kg, warnana bodas sareng rata-rata umur hirupna tiasa dugi ka dua belas taun.

Anjeunna satia pisan sareng waspada dina watekna, rada curiga ka jalma asing sareng hubungan kulawarga anu kuat. Kaayaan anu ngahasilkeun jeda ieu pasti mangaruhan kaayaan émosional anjeun.

Éta ngagaduhan paneuteup anu ati-ati, panon anu warna na poék, sacara lega dipisahkeun sareng anu sanésna sareng bentukna lonjong. Ceuli sacara tradisional diamputasi pikeun masihan bentuk segitiga éta, sanaos seueur nagara ayeuna ngalarang prakték ieu.

Latihan

dogo argentino ngagoler dina jukut sareng titik poék dina hiji panon

Salaku bagian tina latihan éta kedah dicatet yén ieu anjing ulin pisan, Supados éta ngagaduhan kualitas anu diperyogikeun pikeun ngajaga anu pangleutikna tina perusahaan bumi.

Sanaos kanyataanna watekna bénten sareng ras sanés, kalayan prosés sosialisasi dilarapkeun leres Anjeunna bakal tiasa berinteraksi sareng anjing anu sanés. Di Spanyol aya seueur téhnik latihan mimitian ti diajar individu dugi ka téhnik kelompok.

Latihan kedah dilaksanakeun dina kaayaan anu santai pisan dina lingkungan lingkungan anu pikaresepeun, di luhur sadayana, kedah aya nilai panceg di bumi.

Emang anjing perlu dijelaskeun ku anjeunna yén kalungguhanana dina jero bumi, Jinis balapan ieu calakan pisan tapi ogé wani pisan licik, émut yén aranjeunna lahir penakluk.

Anjing ieu resep dijaluk sareng anjeunna resep pikeun nguji penjaga na, tapi kuring mastikeun yén anjeun aranjeunna ngartos sadayana pesenan.

Anjeunna ogé atlit anu saé janten anjeunna tiasa janten pendamping anu hadé dina sababaraha kagiatan, nangtung pisan di lapangan dimana éta leres-leres nunjukkeun poténsina, sareng éta masih kénéh anjing moro.

Spesimen ieu rentan pisan pikeun nyiksa sareng ngagorowok, janten bahkan henteu mikir ngeunaan ngahukum sacara fisik (urang sunda ieu sareng naon waé jinis sato). Aranjeunna resep dipasihan kabiasaan, ieu sacara positif dikuatkeun dina tingkah laku. Ku cara kieu, mungkin pikeun anjeunna diajar gancang pisan, ngajaga anjing tetep stabil sareng bahagia.

Anjeun tiasa ngagunakeun téhnik koréksi sacara konsistén sareng repetitif, tapi tetep sopan. Coba ngagunakeun téhnik awak tibatan anu lisan, ngan ukur dina kasempetan-acara spésifik anjeun tiasa nganggo nada sora anu mantep.

Kumaha gampang bosen sesi diajar kedah dugi maksimal 15-20 menit.

Variasi kagiatanana, maénkeun kaulinan anu béda-béda kalebet tugas senang sareng biasa. Upami anjeun angkat-alik, anjeun bakal perhatoskeun yén anjing bakal réaksi kalayan sumanget tibatan malire aranjeunna salaku boring, éta mahiwal tapi anjeunna sapertos kitu!

Kami ngingetan deui yén latihan anjeun kedah sengit, anjeun kedah nyobian seueur latihan pikeun janten aktif pisan sareng peryogi seueur rélaxasi sareng stabilitas.

Kumaha éta anjing moro sareng upami parantos ngahontal hubungan kulawarga, lamun anjeun niténan anu anéh condong ngajaga tanpa mikir ngeunaan éta. Éta kedah disosialisasikeun nalika aranjeunna janten anak anjing, ieu sanés hartosna éta henteu tiasa dilakukeun nalika déwasa, tapi langkung gampang pikeun ngalakukeunana dina umur dini.

Kabersihan sareng perawatan

Dogo Argentino bikang gigireun dununganna

Spesimen ieu umumna éta anjing anu kuat pisan kuat sareng mantapTeu umum pisan ningali anjeunna gering, tapi anjeun kedah ati-ati. Anu paling umum anu tiasa dipidangkeun nyaéta hipplasia sakumaha ogé masalah sendi, tapi pikeun nutrisi éta penting. Émut yén aranjeunna condong kaleuwihan beurat!

Penting pisan anjeun angkat ka dokter hewan sacara rutin pikeun kontrol, aya bukti kasus spésimén tina breed Dogo Argentina sareng kaayaan pireu.

Kulitna sénsitip pisan sareng aranjeunna tiasa kakeunaan kaduruk serius tina paparan anu berkepanjangan pikeun panonpoé. Ogé nalika leumpang nalika latihan sadidinten anjeun jaga-jaga supados anjeun moal katépaan tikét atanapi parasit sanés.

Anjeun kedah sering sikat pikeun miceun kokotor, sababaraha kali sabulan bakal langkung ti cukup. Kabersihanana dina panon, sungut sareng ceuli diperyogikeun supados séhat sareng geulis.

Hal anu penting pisan nyaéta anjeun kedah jaga panonna, kalayan beberesih ampir unggal dinten pikeun ngirangan résiko peradangan kusabab jahatna 'panon cai'.

Pondokna, breed ieu henteu agrésip pisan, aranjeunna pikaresepeun sareng babysitter pisan. Ieu Dogo Argentino anu kawéntar, mantap, kalem, wani, sosobatan unggulan komo toléransi bari henteu mopohokeun yén anjeunna mangrupikeun pelindung anu hébat pikeun kulawarga kusabab ngembangkeun hubungan anu kuat.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.