Kunaon urang ningal budug dina kulit anjing urang?

Upami anjing anjeun ngagaduhan budug, anjeunna tiasa ngeruk

Una budug dina kulit ti sobat buluan urang biasana lumangsung di daérah anu khusus, éta tiasa janten tatu anu disababkeun kusabab anjing ngagaro teuing, ku niup atanapi sababaraha gigitan anu dipasihkeun sato sanés, sanaos sabalikna, jumlah budug tinangtu tiasa janten tanda yén panyababna mangrupikeun masalah anu langkung hariwang.

Janten urang bakal ngagaduhan kamungkinan ngadamel analisis penampilan budug, ukuran sareng kumaha caketna masing-masingna, mangrupikeun léngkah utama anu kedah urang lakukeun ku ngarah urang tiasa terang kunaon anjing urang aya kudis dina kulitna.

Nyababkeun budug

Anjing anjeun tiasa ngagaduhan budug dermatitis

Kitu ogé urang ogé kedah ati-ati pisan kana tingkah laku anjing urang, upami urang ningali aya tanda anu nunjukkeun yén éta nyeri, upami watekna parantos robih atanapi upami, sabalikna, éta lirén tuang. Kusabab kitu sareng dina tulisan ieu kami masihan anjeun sababaraha panyabab tina budug, gejala sareng naon solusina.

dermatitis

Salah sahiji panyakit anu tiasa nyababkeun scab dina kulit anjing urang nyaéta dermatitis. Aya sababaraha jinis dermatitis, tapi ngan aya dua anu menonjol sabab ngahasilkeun masalah ieu dina kulit anjing sareng dua jinis ieu sapertos kieu:

Dermatitis atopik

Ieu mangrupikeun panyakit kulit anu henteu ngan saukur tiasa mangaruhan manusa, tapi ogé tiasa mangaruhan kulit sato. Anu nyababkeun panyakit ieu henteu acan dipikaterang lengkep.

Para ahli nyarios yén éta mangrupikeun panyakit kulit saliwat, anu nembongan nalika agén-agén tangtu aya anu ngambek kulit sareng biasana gejala anu munggaran muncul dina umur 3 sareng 6 bulan.

biasana, salah sahiji gejala panyakit nyaéta gatel parna, hal anu sering pisan corétan, tatu sareng tangtosna éta kopét anu disebatkeun dina kulit.

Ku cara anu sami ieu, urang tiasa ningali beureutan di daérah-daérah kulit anjing sareng mungkin ogé éta menderita kaleungitan bulu. Ieu mangrupikeun panyakit anu henteu tiasa diubaran, tapi tiasa dikontrol upami anjing nampi sadayana perawatan anu dituduhkeun anu bakal ngabantosan pisan pikeun ngaleutikeun gejalana.

Dermatitis Seborrheic

Ogé dipikaterang ku nami seborrhea anjing, ieu mangrupikeun panyakit sanés anu mangaruhan kulit sareng sering kajadian dina anjing, anu Éta utamina mangaruhan kana daérah raray, suku sareng ogé awak.

Jenis panyakit ieu disababkeun kusabab kaleuleusan umpan diciptakeun ku kelenjar sebaceous, janten urang tiasa ningali timbangan konéng atanapi bodas némbongan anu napel dina buuk, dina kulit alit dina kulit kusabab éta goresan sato kaleuleuwihi sareng ditambih kana éta urang tiasa ningali bau dina awak anjing anu henteu pikaresepeun.

Budug

La budug Mangrupikeun panyakit kulit anu disababkeun ku mites, anu milari kulit anjing salaku tempat cicing dina tuangeun keratin sareng sebum anu dipiboga, maka éta gancang baranahan sareng nyebar ka sakuliling kulit awak sato. .

Dina dua jinis budug aya, anjing parah pisan dina tahap awal panyakit. Nalika panyakit ieu maju urang tiasa ningali yén kulitna karasa dugi ka rengat sareng kopina menonjol langkung seueur. Dina cara nu sami, rambut rontok sareng bau awak goréng lumangsung.

Canish leishmania

Ogé kawanoh salaku leishmaniasis, Éta diwangun ku patologi kronis tanpa tamba, janten pangubaran panyakit ngan ukur pikeun mitigasi gejalana sareng nyayogikeun anjing sareng kualitas kahirupan anu langkung saé. Saatos inféksi aya tahapan inkubasi anu tiasa bertahan sahenteuna 3 dugi 18 bulan, saatos na geuwat gejala bakal mimiti némbongan sorangan.

Parobihan dina kulit bakal janten progresif sareng janten langkung kentelDi jerona, kudis sareng tatu bakal muncul, éta ogé bakal nyatet kaleungitan beurat sato sareng karontokan rambut anu dilokalisir, utamina dina suku, buntut sareng sirah.

Anjing, sanaos panyakit ieu tanpa tamba, tiasa ngagaduhan kualitas hirup anu saé salami pangobatan anu ditunjukkeun ku dokter hewan dituturkeun sareng dikuatkeun ku tuang anu séhat sareng nyukupan pikeun kasus-kasus ieu.

Inféksi jamur

Inféksi jamur topikal tiasa ngagaduhan asal tina sababaraha sababSalah sahijina, sering pisan mandi, ogé terus-terusan kakeunaan lingkungan asor anu luhur, kontak sareng sato anu gering, hipersensitivitas pikeun alergen di lingkungan sareng panyakit imunosupresip.

Anjing anu kapangaruhan ku jamur kulit bakal nampilkeun gejala anu khusus, sapertos rambut rontok dilokalisasi, peurih anu kuat sareng gores, peradangan, kabeureumna, budug sareng kapamimpinan. Dina kasus budug, biasana biasana bentukna buleud.

Canoder pyoderma

Ieu mangrupakeun kasakit kulit baktéri disababkeun ku serangan kutu dina anjing, anu dianggap inféksi saderhana atanapi éta tiasa asalna tina gangguan kaséhatan atanapi patologi sanésna sareng ngajantenkeun inféksi kompléks. Diantara gangguan anu tiasa nimbulkeun inféksi kompléks anu urang gaduh: leishmaniasis, hipersensitivitas kulit sareng anu sanés.

Nyebarkeun tina pyoderma Gancang pisan sareng mangaruhan area daérah kulit sato, sanajan awak, sirah sareng suku langkung umum. Gejala na ngabareuhan, kabeureumkeun, peurih anu kaleuleuwihi, ayana budug sareng tatu, anu terakhirna kedah dirawat sahingga kondisina henteu parah ku inféksi, ayana budug, perdarahan sareng nanah.

Diét anu goréng atanapi kabersihan anu teu leres

Jawaban pikeun budug dina kulit anjing tiasa dina diet, kabiasaan kabersihan sareng sacara umum perawatan anu ditampi. Nalika anjeun nyayogikeun anjing sareng pola anu saimbang sareng kualitas, ku sababaraha cara, anjeun ngajamin kahirupan séhat anu ngabantosan nguatkeun sistim imun na.

Éta tiasa diperhatoskeun nalika diét kurang nutrisi sareng protéin, dina jas sareng kulit kumargi duanana bakal katingali kusamkulit garing, henteu hirup, retak, keras, kulit berkulit sareng scaly.

Upami anjeun henteu terang jinis katuangan naon kanggo masihan, taroskeun ka dokter hewan anjeun pikeun nasihat, anu pastina bakal nyarankeun anu sanggup nyumponan sagala kabutuhanana.

Titik penting anu sanésna nyaéta kabersihan anjing, sabab upami henteu lepat, serangkaian patologi bakal timbul anu bakal nimbulkeun kudis, kapamimpinan, cilaka, jst. Ieu kabiasaan kabersihan goréng anu kedah anjeun hindarkeun:

Anggo sampo wae

Anu idéal nyaéta produk anu dirancang pikeun kulit piaraan, utamina nalika anjeun ngagaduhan kulit sénsitip atanapi ngagaduhan dermatitis kumargi produkna kedah khusus pikeun patologi éta.

Mandi anjeunna kaleuleuwihi

Anjing kedah mandi unggal bulan atanapi bulan satengah, sareng ngan nalika atos kotor. Upami anjeun langkung sering mandi, lapisan pelindung kulit anjeun rusak, nyababkeun budug.

Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha ngamandian anjing abdi di bumi

Sisirkeun ku sikat anu salah

Aya sikat anu cocog pikeun masing-masing jinis jas. Nalika anu salah dianggo aya résiko ngahasilkeun tatu kulit. Salaku tambahan, éta ogé tiasa muncul upami sering nyikat rambut.

Anjing kuring aya budug dina sirahna

Anjing tiasa ngagaduhan kopét dina sirah

Upami anjing anjeun aya budug dina sirahna, anjeunna tiasa mangrupikeun produk tina salah sahiji panyakit kulitkayaning Leishmaniasis, hipersensitivitas kulit, kudis, sareng anu sanésna, anu dina sadaya kasus ngahasilkeun peurih anu kaleuleuwihi anu ngajantenkeun anjing ngorejat pisan dugi ka pecah kulit, nyababkeun tatu, maag sareng budug.

Hal anu kahiji nyaéta buka dokter hewan pikeun évaluasi lengkep, tés diagnostik anu saderhana pisan anu bakal ngamungkinkeun pikeun ngaluarkeun panyabab anu mungkin sareng mendakan asal-usul masalah.

Naha bintik hideung némbongan dina kulit anjing?

Titik hideung ieu tiasa muncul dina anjing dina sagala umur atanapi breed sareng seuseueurna mangrupikeun masalah hyperpigmentation, anu lumangsung nalika warna kulit naék tambihan kusabab produksi melanin anu luhur.

Titik hideung ieu henteu kedah ngahasilkeun alarm upami henteu dibarengan ku gejala anu teu normal sanésna, tapi sareng pikeun katenangan anu langkung ageung, upami muncul anjeun kedah nganjang ka dokter hewan pikeun ngaluarkeun yén éta mangrupikeun masalah kaséhatan anu sanés.

Ieu sababaraha sabab sabab bintik hideung dina kulit anjing:

  • Paparan panonpoé: aranjeunna sénsitip sapertos kami ka panonpoé sareng nalika bintik-bintik ieu mangrupikeun produk tina paparan, éta kedah aya dina sirah sareng tukang.
  • Ku umur: sabab umur ieu bintik-bintik ieu tiasa muncul, anu henteu ngabahayakeun pisan.
  • Ku gesekan: disababkeun ku gesekan nalika gerak sareng umumna lumangsung dina handapeun suku sareng kelek.
  • Hypothyroidism: leungeun hipotiroidisme ngahasilkeun bintik-bintik ieu sareng gejala anu sanés dina anjing tina breed naon waé.
  • Sindrom Cushing: disababkeun ku kaleuleuwihan hormon kusabab tumor dina kelenjar adrénal atanapi hipofisis, ogé ku asupan stéroid anu kaleuleuwihi. Ieu ngahasilkeun bintik hideung dina kulit diantara gejala anu sanés.
  • Kulit gajah dina anjing: Éta ogé katelah Malassezia, sabab éta aya dina jamur anu aya di daérah-daérah kulit anjing. Panyakit ieu lumangsung nalika jamur ieu janten katépaan sareng ngahasilkeun rasa peurih anu kuat, éta nalika kulit anu parobihan ngarobah penampilanna sareng mirip sareng gajah. Ragi diaktipkeun sareng ngalegaan teu kaendahan ku sababaraha alesan, ningkat sékrési gajih dina kulit, kalembaban kaleuleusan, ciduh kutu, alergi pangan, pertahanan rendah, seborrhea, jst.
  • Gatal-gatal sareng kulit hideung dina anjing: Upami anjing seueur corétan sareng ogé kulit hideung, perhatoskeun, sabab urang tiasa ayana panyakit dermis kronis. Nyatana, kulit bakal robih henteu ngan ukur warna tapi ogé kandelna, produk tina seueur corétan sahingga ngikisna.
  • Inféksi kulit anjing antibiotik: dina kasus inféksi kulit, dokter hewan mangrupikeun anu berwenang pikeun resep antibiotik anu khusus pisan, ngan ukur nalika anjeunna nganggap perlu. Umumna anu ngandung amoksisilin sareng klavulanat dianggo, idéal pikeun ngubaran inféksi anu disababkeun ku baktéri, utamina dina kulit sareng jaringan lemes sato.

Naha anjing kuring aya budug dina ceuli?

Ieu mangrupikeun produk tina dermatoses diturunkeun tina kudis utamina, sanaos aranjeunna ogé tiasa ngagaduhan asal usulna dina patologis anu sanés sapertos hypothyroidism, seborrhea, alopecia kalayan sensitipitas hampang, vasculitis ujung ceuli, seborrhea, atopy atanapi myiasis, sareng anu sanésna.

Aranjeunna dibarengan ku gejala anu sanés sapertos alopecia, borok, nekrosis atanapi seborrhea.

Naha budug muncul dina cangkéng anjing?

Nalika moncong anjing na robih sareng upami kulitna janten langkung kentel, diwarnaan sareng dikulit, masihan tampilan umum tina kasar sareng kagaringan, urang tiasa nyanghareupan gambar lesi hiperkeratosis. Langkung saé kanggo ningali dokter hewan.

Perawatan pikeun budug dina anjing

Upami anjing anjeun ngagaduhan budug, bawa ka dokter hewan

Perlakuan panyakit ieu bakal gumantung kana kumaha parahna kaayaan anjing, umumna éta mangrupikeun gabungan ubar-ubaran anu dikaluarkeun ku lisan sareng produk topikal.

Jejerna

Siga teh sampo pikeun ngabasmi kaleuwihan gajih Babarengan sareng anti jamur, frekuensi sareng waktos panggunaan kedah ditangtoskeun ku spesialis. Ieu bakal disarankeun ku dokter hewan.

Lisan

Pangobatan antijamur lisan sareng aranjeunna ogé biasana nyertakeun sababaraha antibiotik pikeun merangan inféksi baktéri anu ngiringan jenis panyakit ieu.

Tujuan tina perlakuan nyaéta museurkeun perhatian sareng ngabasmi kaayaan kulit primér, sareng dina waktos anu sasarengan ngubaran inféksi baktéri sekundér anu ngahasilkeun budug.

Perlakuan anu kadua ieu tiasa dibentang sababaraha minggu nalika inféksi jero sareng kronis. Disarankeun ketat ngatur antibiotik unggal dinten sareng dina waktos anu dituduhkeun ku spesialis, tanpa ngalangkungan dosis.

Perlakuanana kedah dilaksanakeun ti mimiti dugi ka akhir, bahkan nalika dititénan yén budug sareng lesi parantos cageur, bari kulit laun-laun pulih penampilan anu séhat; Ieu kusabab upami pangobatan kaganggu sareng baktéri tetep tetep, kasakit tiasa dihirupkeun deui.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   hauser arias cenahna

    Halo, wilujeng enjing, anjing abdi umur 4 bulan ngagaduhan kudis kadua dimana anjeunna kaleungitan rambut sareng budug koneng retak kaluar ... kumaha kuring tiasa ngubaran ...

  2.   Melissa cenahna

    Halo, anjing abdi umur 4 satengah bulan, anjeunna nampilkeun sababaraha kudis dina dahi na anu kahartos ku sirah, rambutna henteu murag di tempat éta. Abdi henteu terang kunaon ieu