Iraha nganggo Primperan

Primperan mangrupikeun ubar sato

El Primperan mangrupikeun ubar dituduhkeun pikeun nalika masalah peujit muncul. Mangrupikeun ubar anu cocog pikeun murangkalih déwasa, ogé pikeun anjing, sabab seueur dokter hewan nyarankeun éta.

Sanaos leres anjing biasana gaduh pangobatan nyalira, aya sababaraha pikeun manusa anu tiasa dianggo dina cara anu sami pikeun anjing, sok aya di resép dokter hewan sareng ngahargaan dosisna, anu tiasa bénten-bénten. Ubar ieu dipikaterang pikeun ngabantosan lambung supados pulih nalika aya masalah.

Naon Primperan

Anjing anu utah sakapeung nginum primperan

Bentuk umum ubar ieu nyaéta metoclopramide, sareng éta diartikeun antiemétik. Ieu hartosna éta naon ubar teu ngahambat tindakan utah jeung seueul nalika urang ngaraos parah. Ilaharna dianggo pikeun nyegah seueul tina pangubaran atanapi pikeun ngubaran lieur sareng utah anu tiasa kajantenan kusabab alesan anu béda, ti migren dugi ka karacunan Obat ieu parantos dirumuskeun pikeun manusa, sanaos seueur dokter hewan nyebarkeun panggunaanna pikeun anjing sabab henteu mangaruhan aranjeunna sacara négatip sareng épékna sami sareng jalma.

Sateuacan masihan Primperan

Pangobatan tiasa nyababkeun masalah pikeun anjing anu ngagaduhan patologis atanapi masalah, janten mimitina sadaya urang kedah pernah ngatur pangobatan tanpa pitunjuk sareng pengawasan dokter hewan. Obat ieu henteu biasana dianjurkeun nalika aya masalah alergi kana komponénna, nalika aya masalah lambung sapertos perforasi atanapi perdarahan, nalika aya épilépsi atanapi masalah ginjal atanapi jantung. Bisi wae, dokter hewan kedah ngalaksanakeun evaluasi ngeunaan kaayaan umum kaséhatan anjing sateuacan masihan pangobatan pikeun mastikeun yén éta henteu nyababkeun masalah anu tiasa diperparah.

Naha anjing utah

Aya seueur sabab anu béda kunaon anjing tiasa utah. Upami éta mangrupikeun hal anu khusus sareng urang ningali yén anjeunna henteu utah deui sareng teras tuang normal sacara normal aya anu bakal ngajantenkeun anjeunna salah. Anjeun kedah ngaraos beuteung pikeun ningali naha karasa nyeri. Tapi dina kaseueuran kasus utah aya hubunganana sareng panyakit anu nganyenyeri kaayaan kumargi éta asalna tina sababaraha virus anu kuat anu bahkan ngabahayakeun kahirupan anjing sapertos parvovirus atanapi distemper. Dina kasus ieu, kunjungan ka dokter hewan kedah caket, kumargi Primperan ngan ukur bakal ngabantosan aranjeunna pikeun utah kirang tapi henteu bakal ngubaran anjing.

Anjing ogé tiasa utah sabab ngagaduhan Masalah beuteung, sapertos nyeri haté atanapi ngan ukur burih anu lemes. Dina kasus ieu, penting pisan pikeun adaptasi diét anjing sareng nganggo pakan kualitas, anu sababaraha diformulasikeun pikeun anjing anu pang sénsitip atanapi pikeun anu ngagaduhan alergi.

Penyebab utah anu sanés tiasa parasit internal. Anjing kedah dirobih sacara internal sareng éksternal ti jaman ka jaman, janten ieu kedah dijaga up to date. Upami aranjeunna ngagaduhan seueur parasit internal, ieu bakal nyababkeun masalah dina peujit sareng lambung anu tiasa nyababkeun utah sareng birit.

La diét anjing Éta ogé tiasa nyababkeun masalah lambung, utamina upami urang ngadadak robih. Anjing bakal diadaptasi ti leuleutik ka jinis diet sareng upami urang ngarobih atanapi kakurangan éta tiasa ngajantenkeun henteu sabar kana pangan anu tangtu sareng akhirna utah, sanaos dina kasus ieu sareng penyesuaian diet urang bakal ngagaduhan sadayana dina kontrol.

Hal sanés anu tiasa kajantenan upami urang ningali yén anjing gaduh utah konstan nyaéta anu parantos diracun. Dina hal ieu, urang kedah teras-terasan angkat ka dokter hewan kanggo masihan ubar sareng polah gancang, sabab sababaraha racun tiasa ngabahayakeun kahirupan anjing. Primperan bakal ngabantosan anjeun nalika anjeun dirawat karacunan.

Iraha hariwang

Primperan dianggo nalika anjing seueur utah sareng birit, anu le bisa ngakibatkeun dehidrasi. Upami anak anjing atanapi anjing anu langkung sepuh, kaayaan langkung matak hariwang, sabab aranjeunna langkung rentan ka kaayaan sapertos kieu. Bisi wae, nalika masalah éta dikaitkeun sareng panyakit anu langkung serius, anjeun kedah angkat ka dokter hewan. Sareng upami urang henteu terang kumaha mikawanoh panyabab utah, penting pikeun dipariksa médis pikeun milari sababna, naha kusabab diét atanapi virus.

Kumaha carana ngatur Primperan

Obat Primperan kedah dikerjakeun numutkeun beurat sareng gumantung kana kabutuhan anjing. Éta bakal janten dokter hewan anu kedah masihan kami padoman pikeun ngatur éta sareng henteu ngaleueut sareng dosis, sabab éta henteu sami kanggo anak anjing sapertos anjing dewasa sareng beurat ogé penting. Sakali urang gaduh padoman, urang kedah masihan sirop dina bentuk anu parantos diresepkeun. Dina kasus anjing anu gering parna, dokter hewan tiasa nyucuk anjing supados langkung gampang administrasi sareng pangaruh gancang. Tuturkeun sareng dokter hewan pikeun ningali naha anjing ningkat kalayan perawatan.

Ukuran séjén

Mastikeun kasihatan anjing urang anu hadé mangrupikeun motivasi akhir pikeun ngatur pangobatan sapertos Primperan, anu museur kana hiji masalah. Biasana utah biasana disababkeun ku seueur hal-hal sanésna sareng dina kasus-kasus éta kedah dokter hewan anu resep pangobatan sanés anu ngalengkepan éta tina Primperan. Nalika masalahna nyaéta burih, tindakan-tindakan sanés kedah dilaksanakeun anu ngusahakeun mulangkeun kaséhatan anjing.

Salah sahiji hal anu kedah diperhatoskeun nyaéta henteu diragukeun diét anjing. Dina momen-momen ieu nalika anjeunna ngaraos gering, anjeunna pasti moal tuang seueur, tapi urang tiasa masihan anjeun cairan anu gaduh uyah mineral pikeun ngabantosan anjeun ngahidrasi deui. Di sisi anu sanésna, diét kedah diawitan sacara ati-ati, kalayan tuangeun sapertos nasi asak sareng hayam asak. Jenis diet ieu bakal ngabantosan anjeun ningkatkeun sareng ngaraih kakuatan deui bari Primperan bakal lirén utah supados anjing moal kaleungitan langkung seueur nutrisi sareng cairan. Sét tungtunan nyaéta naon anu bakal ngabantosan anjing pikeun cageur sakedik. Pamustunganana, Primperan mangrupikeun bantosan anu kedah diperhatoskeun dina jenis kasus ieu.

Réaksi anu aya dina anjing anjeun sareng Primperan

Jaga anjing anjeun upami anjeunna lemah

Nyaho yén, resep atanapi henteu, tapi, sapertos manusa, tiasa ngaréaksikeun dina cara anu positip pikeun nginum obat, atanapi henteu. Kalayan kecap séjén, anjeun tiasa mendakan éta masihan anjeun masalah sareng ubarna langkung goréng tibatan panyakit. Dina kasus anjing kalayan anu Primperan, éta mahiwal pisan réaksi pikeun kajadian sato nalika diperlukeun, tapi urang moal tiasa maliré yén éta kajantenan.

Kusabab kitu, didieu urang badé nyarioskeun naon anu tiasa kajantenan. Upami éta kajantenan, langkung saé ngagantungkeun pangobatan sareng konsultasi sareng dokter hewan ti saprak anjeunna tiasa masihan sababaraha alternatif sanés pikeun jinis pangobatan ieu, atanapi bahkan ngajukeun pangobatan anu sanés konvensional.

Diantara réaksina nyaéta: koordinasi awak, sikep teu normal, tremor, kantun, diare, teu tahan, ningkat tekanan darah, gelisah, agrésif, jsb.

Sadaya kaayaan ieu kedahna anjeun waspada sabab éta nunjukkeun yén piaraan anjeun "alérgi" kana salah sahiji komponénna, ku sabab éta, henteu tiasa nyandak éta. Nanging, réaksi samping kadang tiasa hasilna éta, nalika pangobatan ditunda, atanapi dipertahankeun dina dosis anu langkung handap, henteu némbongan. Nyatana, upami anjing anjeun kaserang salah sahiji diantara aranjeunna, éta bakal lulus dina waktos anu singget (ubar dileungitkeun dina 24 jam saatos asupan na).

Alternatipna pikeun Primperan

Seueur anu gaduh anu henteu resep masihan pangobatan anjing, atanapi aranjeunna nyobian ngajantenkeunana alami sakumaha mungkin. Nyatana, dina kasus Primperan, aya ubar bumi anu tiasa sami efektif (atanapi langkung) tibatan ubar éta sorangan. Masalahna nyaeta aranjeunna henteu pati dikenal sapertos kieu.

Salah sahiji ubar bumi anu munggaran nyaéta infusions. Teu aya ragu yén nalika anjing utah, éta tiasa disababkeun ku teu ngarareunah dina saluran pencernaan, anu nyababkeun utah. Ku alatan éta, ngagunakeun ramuan anu ngabantosan sistem pencernaan tiasa ngabéréskeun masalah utah dina sato. Dina hal ieu, anjeun tiasa angkat ka tukang ubar kanggo masihan anjeun campuran ramuan sareng nyiapkeun infus. Anjeun moal nginum na panas, tapi bakal tiis kusabab anjeun bakal nginum na cai. Anjeun kedah nyobian anjeunna nginum sakedik, tanpa maksa.

Pilihan séjén, ogé médis, nyaéta ngagunakeun jinis ubar sanés pikeun lirén utah. Primperan anu paling dikenal, tapi dokter hewan ngagaduhan pilihan sanés sapertos Metoclopramide, Cleboril, jst. Tangtosna, sateuacan ngagunakeun ieu disarankeun konsultasi ka ahli sabab éta tiasa janten anu paling cocog pikeun anjing anjeun kusabab kaséhatan, masalah, sareng sajabana.

Naon anu henteu kedah dilakukeun sareng anjing anjeun nalika anjeunna utah

Primperan mangrupikeun ubar anu kadang diresepkeun ku dokter hewan

Nyandak anjing anjeun gering sanés kaayaan pikaresepeun pikeun saha waé. Nyatana, anjeun tiasa hariwang teuing sareng hoyong sadayana janten normal deui. Masalahna nyaéta, kadang urang condong kalakuan anu teu bener. Kusabab kitu, urang badé masihan koméntar ngeunaan sagala hal anu anjeun henteu kedah lakukeun upami anjing anjeun utah.

Masihan ubar pikeun anjeun tanpa konsultasi

Penting, naon waé jinis ubar atanapi pangobatan, kedah ngalangkungan ahli heula. Dokter hewan tiasa terang upami naon anu anjeun pikahoyong pikeun anjeunna nyaéta anu pangsaéna anu tiasa dianggo kumargi, kadang, anjeun tiasa masihan anjeunna hal anu nempatkeun kaséhatanana dina résikoMerhatoskeun yén nalika utah anjeun tiasa langkung lemah sareng sistem imun anjeun tiasa dirobih, réaksina bahaya.

Malah ku pangobatan alternatif, tiasa pikaresepeun pikeun masihan dokter hewan latar sabab anjeunna tiasa terang upami sababaraha komponén pangobatan ieu kontraproduktif pikeun piaraan anjeun.

Antosan dugi ka lulus

Leres sareng henteu. Anjing utah sanés tanda yén aya anu serius salah. Bisa jadi éta tuangeun parantos nyababkeun anjeun gering, anu raos teu damang, atanapi sarébu hal anu sanés. Masalahna upami utah kajadian sababaraha kali, atanapi upami "henteu normal." Nalika éta kajadian, Anjeun teu tiasa ngantosan atanapi mikir yén anjeun bakal nyandak énjingna.

Ku cara kitu, hal anu paling saé anjeun tiasa lakukeun nyaéta nelepon dokter hewan sareng konsultasi anjeunna. Ahli bakal tiasa ngawartosan naon anu kedah dilakukeun, naha ngirimkeun anjeunna poto utah, angkat ka konsultasi atanapi ngan saukur ngawaskeun kondisina bisi parah.

Henteu tuang anjeunna

Éta biasa. Nalika anjing utah, panginten henteu kedah tuang "pikeun ngabersihan diri tina jero." Tapi tiasa mundur.

Ok ayeuna éta ogé henteu disarankan pikeun masihan anjeunna diet anu sami sareng biasana, tapi anu langkung enteng, enteng atanapi buatan imah, sapertos nasi bodas sakedik sareng York ham, sup nasi, jst. éta ngabéréskeun beuteung sareng hayu urang tingali naha éta ningkatkeun kaayaan kasihatanna (sareng utamina upami nahan dahareun sareng cai dina burih).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   malaikat cenahna

    Hatur nuhun pisan kana penjelasan anu bijaksana anjeun, penting pisan pikeun kaluar tina kasulitan dina kasus darurat.