Brachycephaly: naon éta, gejala sareng pangobatan

Brachycephaly nyababkeun kasusah engapan parah.

Bentuk tangkorak anjing tiasa mangaruhan kasihatanana, ngajantenkeun rawan gangguan anu tangtu. Upami kitu sindrom brachycephaly atanapi brachycephalic, utamina pakait sareng bentuk moncong anjing datar. Kusabab kitu, éta nyababkeun sababaraha masalah pernapasan anu sacara serius tiasa mangaruhan kasihatan anjeun.

Naon brachycephaly

Istilah ieu ngarujuk ka anakan anjing anu gaduh tangkorak sareng cangkéng langkung lega sareng pondok tibatan anu sanés. Morfologi anu khas ieu ngandung hartos yén hawa kirang gaduh rohangan pikeun aksés dina bayah. Ogé, pipa angin na langkung sempit, kang nyababkeun kasulitan napas anu parah dina anjing sareng ngajantenkeun langkung rentan ka stroke panas.

Tulang anjing ieu sempit, tapi henteu sésana dina organna. Salaku conto urang tiasa namina lalangit lemes, anu misahkeun bagian tukang rongga irung sareng sungut. Teu saimbangna ieu nyusahkeun hawa pikeun asup, anu tiasa ngahalangan jalan tol.

Upami ieu kasus anjing urang, urang bakal perhatoskeun dina gejala sapertos ngorok, capé atanapi salivasi kaleuleuwihi.

Masalah anu aya hubunganana sareng brachycephaly

El sindrom brachycephalic nyababkeun gejala parna sapertos kieu:

  1. Kasulitan napas.
  2. Halangan tikoro.
  3. Konjungtivitis sareng nyarek teuing.
  4. Laryngitis sareng pharyngitis (kalayan peradangan anu kuat)
  5. Pangaturan suhu anu goréng.
  6. Sora nyaring
  7. Gangguan gastrointestinal.
  8. Kacapean umum

Masalah-masalah ieu tiasa nyababkeun panyawat anu parah pisan upami henteu dirawat dina waktosna. Kusabab kitu, sahenteuna tanda, urang kedah angkat ka dokter hewan.

Keturunan irung pondok sapertos Boxer atanapi Pug rawan brachycephaly.

Keturunan rawan sindrom ieu

Henteu sadayana anjing anu aya tangkorak leutik sareng moncong datar kedah sangsara tina patologi ieu, tapi sakumaha anu urang carioskeun di awal, aranjeunna langkung kamungkinan tibatan keturunan anu sanés. Anu paling gampang kaserang sindrom ieu, kusabab morfologi na, aranjeunna nyaéta:

  1. Bulldog inggris.
  2. Bulldog Perancis
  3. Pug atanapi pug.
  4. Petinju.
  5. Pekingese.
  6. lhasa apso
  7. boston terriers
  8. Shih Tzu.
  9. seukeut.
  10. Raja Charles Spaniel.
  11. Inggris mastaka.

Perlakuan Pangajaran sarta Palatihan Atikan

Jelas, urang moal tiasa ngantep anjing kami sangsara sagala gangguan ieu. Kusabab gejala ieu, urang kedah angkat ka dokter hewan, anu bakal nalungtik sato sareng nangtoskeun pangobatan anu paling pas pikeun éta. Perlakuan bakal gumantung kana seueur faktor, sapertos umur, kaayaan panyakit sareng kaayaan umum kasihatan anjing (alergi, panyakit sanés, operasi sateuacanna, sareng sajabana).

Aya pilihan anu béda, sanaos tilu anu paling umum nyaéta anu dipidangkeun di handap:

  1. Pangobatan. Gejala diringankeun ku bronchodilator sareng ubar anti radang.
  2. Mesin oksigén. Beuki loba dokter hewan nyarankan panggunaan mesin ieu, anu ngabantosan anjing pikeun ngambekan sababaraha jam.
  3. Bedah. Éta pangobatan anu paling umum. Gumantung kana kasus na, rhinoplasty pikeun ngalegaan liang irung, palatoplasti pikeun nyingget lalangit lemes, polipektomi pikeun miceun polip upami aya (biasana ku endoscopy) atanapi ngaleungitkeun saccules laring (nyaéta tina jaringan lemes kaleuleusan ).

Perlakuan anu paling umum pikeun brachycephaly nyaéta bedah.

Naha tiasa dicegah?

Patalina langsung sareng anatomi sato, brachycephaly moal tiasa dicegah. Éta kedah diperhatoskeun yén éta parantos janten tangan manusa anu parantos nyiptakeun atanapi ngarobih lomba-lomba ieu sesuai karesepna, tanpa mikirkeun konsékuansi anu tiasa dimungkinkeun ieu. Sindrom ieu salah sahijina. Upami urang hoyong anjing breed pondok salaku piaraan, urang kedah émut masalah ieu dina pikiran.

Perawatan bumi

Salaku tambahan kana perlakuan anu disarankeun ku dokter hewan, urang tiasa ngalaksanakeun sababaraha taktik ti bumi urang sorangan pikeun ngirangan gejala sareng ningkatkeun kualitas hirup anjing.

  1. Nyingkahan panas. Kapasitas paru-paru anjing ieu diréduksi, janten hésé pikeun aranjeunna ngatur suhu awakna. Ku alatan éta, dina nyanghareupan suhu luhur sangsara kasusah napas anu parah sareng rentan ka panas stroke. Langkung saé, ku alatan éta, urang mindahkeun keturunan ieu jauh ti daérah anu panas. Salami usum panas, urang kedah nyiptakeun lingkungan anu cekap tiis di bumi (tanpa nempatkeun AC teuing kuat) sareng pastikeun yén sato éta sok aya cai. Tangtosna, urang henteu kedah ngantep anjing dikonci dina mobil, bahkan henteu sababaraha menit.
  2. Olahraga sedeng Nalika anjing kalayan brachycephaly maksakeun napasna, jalan napas na tiasa runtuh. Éta sababna penting pikeun urang nyingkahan latihan anu berlebihan. Idéalna nyaéta jalan-jalan lalaunan dina waktos anu kirang haneut, teras-terasan mawa cai tawar di tangan.
  3. Nyegah kagendutan. Kaleueuran beurat goréng pikeun anjing naon waé, tapi pikeun breed hidung pondok éta langkung parah. Pikeun ieu, urang kedah nawiskeun sato leumpang unggal dinten sareng diet rendah gajih.
  4. Abah tibatan kerah. Nalika ngalaman masalah napas, disarankeun pikeun anjing-anjing ieu ulah nganggo kerah. Abah mangrupikeun pilihan anu langkung saé sabab henteu neken kana pipa angin anjeun.
  5. Jaga hidung anjeun bersih. Ngabersihan liang irung, panon, lipatan moncong sareng irung sering bakal ngabantosan sato pikeun ngambekan langkung saé.
  6. Pamariksaan sato sering. Nyanghareupan salah sahiji gejala klasik tina sindrom ieu, urang kedah langsung ka dokter hewan. Sanaos penting ogé pikeun urang sasuai sareng jadwal vaksinasi sareng révisi anu diperyogikeun.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.