Gunting kuku pikeun anjing

gunting kuku anjing

Bayangkeun anjeun gaduh anjing. Anjeun parantos lami sareng anjeun sareng anjeun biasa ngadangukeun sakedik sora nalika leumpang dina lantai, utamina upami parkét. Tapi kumaha upami urang nyaritakeun yén ngantep kuku anjing anjeun panjang tiasa mangaruhan kasihatanana? Aya seueur alesan pikeun ngagaduhan gunting kuku anjing sareng anggoana sacara rutin.

Sareng mangrupikeun, diantara seueur masalah anu tiasa disiksa ku anjing, nyaéta kuku na tumuh saageung-ageung nyegahna jalan-jalan kalayan leres, anu tiasa ngarusak suku sareng bantalan, sareng dina jangka panjang tiasa ngagaduhan négatip pangaruh. Naha anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan gunting kuku pikeun anjing sareng terang mana anu pangsaéna pikeun anjing anjeun?

Klop kuku anu pangsaéna pikeun anjing

Jinis gunting kuku pikeun anjing

Hal kahiji anu anjeun kedah terang nyaéta Di pasar anjeun moal mendakan ngan ukur hiji jinis gunting kuku pikeun anjing, tapi aya sababaraha modél. Malah dokter hewan gaduh sababaraha di klinikna pikeun tiasa adaptasi sareng jinis anjing anu peryogi "manikur sareng pedikur".

Tapi anu mana anu aya? Kami nyaritakeun ngeunaan aranjeunna:

Pikeun anjing leutik

Aranjeunna bénten ti anu sanés utamina dina ukuran na. Ieu langkung alit, boh panjangna ogé dina bukaan anu gunting kuku kedah nempatkeun kuku dina.

Pikeun anjing ageung

Aranjeunna katingali langkung mantap sareng tahan, sareng éta sanés kirang ti kuku anjing ageung rada sesah sareng upami anjeun henteu kéngingkeun alat anu saé anjeun ngagaduhan masalah anu anjeun moal tiasa motong éta (atanapi langkung lami sareng prosés na langkung nyeri).

tanaga ahli

Éta anu dianggo ku dokter hewan. Ieu didamel tina kualitas luhur sareng diteukteuk lumayan sareng gancang, janten dina detik atanapi menit aranjeunna ngantep kuku dipotong tanpa ngantebkeun sato.

Éléktronik

Gunting kuku pikeun anjing listrik aranjeunna langkung sapertos file listrik, Kusabab aranjeunna tanggel waler ngagosok kuku sedemikian rupa sehingga aranjeunna disingget, tapi tanpa motong sakaligus. Masalahna nyaéta éta tiasa langkung lami pikeun ngarengsekeun tapi dina pamulangan anjeun henteu kedah file saatos.

Diteueulkeun

Éta bentukna sapertos tang sareng dianggap seueur janten profesional. Aranjeunna pisan praktis na desain na ngandung harti yén anjeun teu kedah nerapkeun seueur kakuatan pikeun motong kuku anjing.

Kalayan cahaya

Gunting kuku sareng lampu gaduhna kauntungan anu aranjeunna nyaangan ku nyalira. Ku cara kieu anjeun kéngingkeun kaamanan tambahan sabab langkung gampang ningali garis venal supados henteu motong éta (sareng ngalakukeun seueur karusakan).

Kumaha cara ngagunakeun gunting kuku anjing

Sieun neukteukan kuku anjing sacara normal pisan. Anjeun sanés jalma anu pangpayunna atanapi anu terakhir anu panik panginten yén anjeun tiasa nganyenyeri "sahabat anjeun." Tapi upami anjeun terang kumaha ngalaksanakeunana anjeun henteu ngagaduhan masalah pikeun éta. Di dieu kami masihan anjeun léngkah.

  • Buka sareng anjing anjeun ka tempat anu terangan pisan. Upami anjeun ogé ngagaduhan gunting kuku pikeun anjing kalayan lampu langkung saé, sabab anjeun bakal fokus kana titik khusus anu anjeun hoyongkeun hurung.
  • Bersantai anjing anjeun, sareng ku anjeun ogé, supados anjeun duaan nyandak kagiatan ieu salaku waktos babarengan, tanpa setrés atanapi hariwang. Sakali anjeun, candak salah sahiji cakar anjing anjeun teras pencét sakedik dina bantalanana supados kuku na kaluar.
  • Teras nyandak gunting kuku leres, leupas (anjeun bakal nganyenyeri sorangan) atanapi leupas (tiasa kabur nalika motong kuku). Upami anjeun sieun nganyenyeri anjeunna, anjeun ngan ukur tiasa motong ujung kuku, sareng nalika anjeun ngagaduhan kapercayaan, pondokkeun kuku éta (teras ati-ati supados henteu caket pisan kana véna). Émut pikeun motong diagonal, henteu lempeng.
  • Engké, ku file anjeun tiasa ngalancarkeun potongan kuku. Sareng pamustunganana, pasihan anjeunna hadiah sahingga anjeunna ngartos yén upami anjeunna polah kalayan hadé, anjeunna nampi hadiah.

Naha kuring kedah file kuku anjing saatos nganggo gunting kuku?

Sakali anjeun nyiapkeun kuku anjing anjeun, éta tiasa kasar sareng sababaraha ujungna langkung seukeut tibatan anu sanés. Masalahna nyaéta upami anjing ngeruk nyalira, atanapi nganggo pion na, aranjeunna tiasa langkung ngarusak karusakan anyar. Pikeun nyingkahan ieu, disarankeun pisan yén, saatos diteukteuk, nyandak sababaraha menit pikeun file aranjeunna.

Tangtosna, henteu sadayana anjing sabar kana file ieu, sababaraha, sapertos jalmi, éta seueur ngaganggu aranjeunna sareng ngajantenkeun raos goréng, janten anjeun kedah nyobian naha anjing anjeun nampi éta. Upami henteu, cobian nyéépkeun waktos langkung seueur pikeun motong éta ngajantenkeun lancar sakumaha mungkin. Anjing bakal ngurus filingana engké nalika anjeun nyandak anjeunna jalan-jalan (utamina upami anjeun nyandak anjeunna ngalangkungan sawah, batu, sareng sajabana).

Iraha urang kedah motong kuku anjing urang?

Iraha urang kedah motong kuku anjing urang?

Ngagunakeun gunting kuku pikeun anjing kedah janten kagiatan anu anjing kedah biasa, upami tiasa, ti anak anjing. Ku cara ieu anjeun bakal ngagaduhan kirang masalah anjeunna gerak atanapi gugup nalika anjeun nyobian motong kuku na.

Sajaba ti éta, anjeun kedah ngalakukeun éta unggal opat minggu, nyéta, sabulan sakali anjeun kedah motong kuku anjing anjeun. Éta moal nyandak waktos anu lami sareng sanés mangrupikeun hal anu nganyenyeri aranjeunna (kecuali upami anjeun henteu ngahaja motong urat na sareng mimiti getihan, maka enya). Aya anjing anu, naha kusabab cicing di luar ruangan (dina teras atanapi anu sami) atanapi kusabab aranjeunna seueur olahraga di kebon, anu nganggo kukuna nyalira, tapi ogé disarankeun anjeun mariksa éta bulanan sareng, potongan alit unggal 1 -2 bulan henteu éta bakal nganyenyeri.

Dimana mésér gunting kuku anjing

Ayeuna anjeun terang pentingna gunting kuku pikeun anjing, upami anjeun gaduh ingon-ingon opat-suku, waktuna pikeun kéngingkeun, utamina upami anjeun cicing di jero rohangan kumargi éta moal ngagem kuku sakumaha kuduna. Sareng dimana ngagaleuhna? Nya, perhatoskeun.

  • kiwiko: Kiwoko nyaéta a toko khusus kana produk piaraan, sanés ngan ukur pikeun anjing, tapi pikeun sagala rupa piaraan. Janten di dieu anjeun bakal tiasa mendakan pilihan terbatas tina gunting kuku kanggo anjing.
  • Carrefour: Carrefour henteu ngagaduhan seueur pilihan produk kanggo anjing, tapi sacara online anjeun tiasa mendakan langkung seueur produk, langsung atanapi ngalangkungan pihak katilu, pikeun ngagedéan modél sareng mérek kuku éta pikeun anjing.
  • Mercadona: Mercadona, dugi ka ayeuna, sanés mangrupikeun salah sahiji toko anu anjeun tiasa mendakan seueur pilihan aksésoris kanggo anjing. Tapi leres, di sababaraha toko, aranjeunna ngagaduhan sababaraha produk umum pikeun piaraan.
  • Amazon: Dina kasus Amazon dimana anjeun bakal mendakan hiji Pilihan panggedé gunting kuku pikeun anjing. Salaku tambahan, aranjeunna gaduh sababaraha jinis, sareng kisaran harga na lumayan rupa-rupa sareng naon anu cocog sareng anggaran anjeun.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.