Kumaha carana lirén anjing teu ngagogog ka tatangga

Anjing ngagogog di hiji imah.

Babakan aranjeunna salah sahiji alesan paling sering pikeun perselisihan antara tatangga. Sareng nalika aranjeunna ngaraos wilayah anu kaancam, anjing biasana ngaluarkeun séri ngababakan gancang sareng serius pikeun ngingetkeun panyusud poténsi ayana anjeun. Sanaos ieu kalakuan normal dina sato ieu sareng biasana henteu langkung ti sababaraha menit, tingkat kasabaran tatangga urang henteu salawasna wajar.

Kadang-kadang teu mungkin pikeun nyingkahan jenis masalah sapertos kieu, tapi tanpa diragukeun éta bakal langkung gampang upami urang ngatur ngadidik piaraan urang pikeun ngaréaksikeun cicingeun dina jalan tatangga caket panto urang. Kami masihan anjeun sababaraha taktik pikeun éta.

Henteu ka jeritan sareng hukuman

Hal anu paling parah anu tiasa urang lakukeun pikeun nenangkeun anjing urang nyaéta ngagorowok atanapi ngagorowok anjeunna, sabab ieu ngan ukur bakal ningkatkeun saraf na sareng ngajantenkeun langkung ngagak. Éta sababna anu pangsaéna pikeun urang réaksi kalem, tanpa kaleungitan cool anjeun tapi kalakuan pageuh. Éta ogé henteu saé pikeun nahan anjing ku paksaan, sabab ku cara ieu urang bakal nguatkeun kahariwang na. Sareng, tangtosna, hukuman jasmani henteu janten patarosan.

Jaga kaayaan

Metodeu anu paling épéktip nyaéta ngajantenkeun sato ningali yén urang anu kedah ngurus kaayaan éta. Éta henteu gampang, utamina upami anjing urang gugup. Urang kedah nunjukkeun kalem pisan, nempatkeun diri urang di payun panto sareng ngajantenkeun si alit ngajauhan éta. Sakali anjing téh jempé, urang bakal masihan sinyal yén anjing tiasa gampang mikawanoh; contona, nunjukkeun dampal panangan anjeun.

Kami bakal tetep dina posisi ieu dugi ka noise réngsé, nyaéta dugi tatangga angkat. Maka kami bakal neraskeun deui tugas anu tiheula urang lakukeun tanpa nyarios nanaon. Ku cara kieu, anjing bakal ngartos éta kami tanggel waler pikeun mayungan bumi nyanghareupan ancaman sareng anjeun moal mendakan perlu janten pertahanan. Sakedik-sakedik anjeunna bakal ngartos dugi ka babakan liren sadayana.

Tulangan positif

Ideu anu saé ogé nyaéta ngajantenkeun sato ngahubungkeun noise ti tatangga kalayan rangsangan positip. Urang tiasa ngalakukeun latihan anu sami sareng anu dijelaskeun di luhur tapi ngenalkeun manisan atanapi snacks, anu bakal kami pasihkeun ka anjing nalika anjeunna leuleumpangan ti panto sareng lirén ngagogog. Taktik anu sanés nyaéta ngadorong anjeunna kanggo angkat ka ranjang anjeun atanapi tempat istirahat nalika tatangga liwat, sareng masihan anjeunna sababaraha potongan tuangeun di ditu.

Sakabeh proses ieu peryogi waktos sareng kasabaran. Nanging, dina sababaraha waktos perlu nganggo a palatih profésional. Pantes pikeun nyingkahan perselisihan anu ngaganggu ka tatangga urang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Yesus cenahna

    Sareng naha anjing kuring henteu tiasa ngagonggong sareng naha tatanggana henteu tiasa ngagorowok, nempatkeun TV di luhur atanapi budakna ceurik? Anjing kuring ngagorowok sapertos ngagorowok atanapi murangkalih anjeun ceurik, hiji deui kalakuan masarakat sareng saha waé anu diganggu hirup di pasir anu terpencil. Gangguan komunitas kanggo sadayana, sanés ngan ukur anjing.