Iraha masihan anak anjing kibble?

Pasihan anak anjing anjing anjeun ti dua bulan

Anjing mangrupikeun sato anu menawan, lembut pisan, nakal, marahmay, amis ... Nanging supados teras-terasan tumuh bakal diperyogikeun nalika disapih urang masihan deui jinis kadaharan anu sanés. Demi anjeun nyalira, penting pisan anjeun laun-laun ngabijilkeun kana tuangeun, nyaéta kadaharan anjing anu tinangtu.

Tina nyapih, nyaéta, saatos 20 dinten, anak anjing kedah mimitian tuang tuang semi-padet, Kusabab upami kitu aranjeunna bakal tungtungna kalaparan. Kusabab kitu, cita cita nyaéta masihan tuangeun baseuh pikeun anak anjing atanapi Sigana mah khusus pikeun anak anjingHuntu anjeun masih dina formasi sareng bakal gampang pikeun anjeun nyapek sareng ngelek.

Kadaharan anak anjing kedahna beunghar pisan ku protéin

Alternatipna nyaéta ngarendam tuangeun anjing garing (croquettes) sareng cai atanapi susu haneut, atanapi kaldu hayam tanpa tulang. Urang bakal masihan 4 atanapi 5 lima kali sapoé, sareng urang bahkan tiasa ngantunkeun palung pinuh - ngan upami urang pasihan tuang garing - sahingga anjeunna tiasa tuang iraha anjeunna meryogikeunana.

Salami minggu kahiji urang masihan anjeun jinis kadaharan ieu, kami bakal masihan anjeun ngan sakali sapoé teras urang bakal ngantep anjeunna nginum susu indungna atanapi botol upami anjeunna teu aya. Ti kadua éta bakal dua kali / dinten, sareng anu katilu janten tilu / dinten.

Kalayan 45 dinten, anu anak anjing bakal parantos disapih sareng tiasa ngan ukur tuangeun semi-padet, sahenteuna dugi ka dua bulan, anu bakal nalika urang tiasa masihan anjeunna tuangeun garing atanapi kibble kanggo anak anjing. Upami urang ningali yén sesah pikeun anjeun nyah, penting pisan pikeun soak dina cai atanapi kaldu hayam, sabab ieu bakal ngalemeskeunana.

Sangkan anjeun gaduh kamekaran anu hadé sareng pamekaranPerlu masihan eupan anu kualitas, anu henteu ngagaduhan séréal tapi perséntase protein protéin sato anu luhur. Maka, anjeun tiasa ngaraosan kasihatan anu saé.

Sakumaha saur kuring anu kedah dipasihkeun pikeun anak anjing?

Hiji cara pikeun terang jumlah kibble anak anjing anjeun butuhkeun, nyaéta nyandak salaku pituduh méja bungkus tuangeun pikeun anjing. Penting itungan dosisna salawasna dilaksanakeun numutkeun sasih sareng beurat.

Dina tahap ieu penting pisan jumlah feed sapopoé dibagi kana 4 bagian anu sami, Kusabab kabutuhan nutrisi sareng pamekaran anu dipénta ku anak anjing.

Nalika ragu, penting pisan pikeun ngagaduhan bimbingan dokter hewan anu sanés ngan ukur ngabantosan anjeun dina jumlah dahareun, tapi ogé éta bakal ngawas beurat sareng ngembangkeun umum piaraan anjeun.

Naon anak anjing umur sabulan tiasa didahar?

Anak anjing kudu disusuan ti saprak lahir nepi ka umur 6 nepi ka 8 mingguNalika disarankeun pikeun nyapih sareng dina pengertian ieu penting pisan pikeun pencernaan sareng kaséhatan umum piaraan anjeun, anjeun ngahargaan waktos kanggo ngaleungitkeun ASI saloba mungkin. Émut yén éta nyayogikeun nutrisi anu diperyogikeun pikeun pamekaran anu pas.

Anjing alit anjeun bakal mimiti nunjukkeun minat kana dahareun anjing padet, sapertos kibble leutik, sakitar bulan kahiji, janten dina tahap ieu anjeun tiasa ngamimitian ku tuangeun khusus kanggo anak anjing.

Contona, dahareun garing tiasa diwanohkeun dina bagian anu leutik pisan, prinsipna baseuh ku cai sakedik sareng remuk sapertos sup. Tingkat kalembaban laun kedah ngirangan supados sistem pencernaan anjeun adaptasi kana tuangeun anu langkung garing unggal waktos.

Anjeun ogé tiasa nawiskeun tuang baseuh pikeun anak anjing saatos sasih sareng teras silih gentos sareng susu indung dugi ka nyapih.

Kumaha cara tuang anak anjing kibble umur dua bulan?

Saatos dua bulan masih dina prosés adaptasi kana croquettes, janten anjeun kedah nyayogikeun aranjeunna sakedik baseuh pikeun ngagampangkeun pencernaanna, jumlah tuangeun garing sadidinten anu anjeun kedah pasihkeun penting pisan.

Éta sababna saatos dua bulan dokter hewan bakal nyarankeun 4 tuangeun sadinten, anu bakal langkung ti cukup pikeun nutupan kabutuhan nutrisi anjeun. Upami aya kabutuhan khusus pikeun nutupan kusabab breed anjing anjeun, spesialis bakal ngabéjaan anjeun, sareng aya pentingna ngagaduhan pituduh ieu.

Naon kadaharan anu paling saé pikeun anak anjing?

Kadaharan anu pangsaéna salami dua bulan kahiji nyaéta susu ibu, Kusabab éta nyayogikeun nutrisi sareng unsur sanés, anu nyumbang kana kamekaran sareng kaséhatan anu saé.

Ayeuna, kadaharan anu paling saé pikeun anak anjing anjeun saatos tahap nyapih badé janten anu cocog sareng éta tungtutan gizi sareng kaséhatan ieu, gumantung kana ukuran sareng breed na.

Salaku conto, upami anjeun anakan ageung, kadaharan anu padet anu mimiti dipilih kedah ngandung bahan sareng nutrisi anu sanggup nyumponan kabutuhan anjing dina kategori ieu. Pikeun ieu hal anu penting anjeun terang perkiraan beurat breed na nalika déwasa, upami anjeun henteu terang éta, konsultasi ka dokter hewan.

Ayeuna upami urang sunda alit, anjeun kedah tumut kana aspek anu sanés nalika milih feed starterSalian ti gaduh komposisi gizi anu cocog pikeun kategori anjing ieu, éta ogé kedah adaptasi ukuran croquettes kana rahang ieu pikeun ngamajukeun mamah. Ieu sababaraha eupan khusus pikeun anak anjing anu tiasa ngalayanan anjeun.

Kumaha anjeun ngarobih dahareun anak anjing?

Parobihan ieu éta kudu dilakukeun laun nyingkahan ngabalukarkeun masalah pencernaan pikeun piaraan anjeun. Dua dugi ka tilu minggu anu munggaran kedah didahar ngan ukur susu ibu, ti dinya porridges dicampurkeun sareng susu ibu dugi ka tuangeun dibaseuhan ku cai mung tina minggu kaopat.

Dina dua bulan anak anjing bakal dimimitian ku croquettesUpami anjeun parantos ngadopsi, peternak kedah ngawartosan yén kuring pikir éta nyayogikeunna supados anjeun tiasa neraskeun atanapi ngaevaluasi upami éta peryogi kualitas anu langkung saé. Karesepna kedah luhur kandungan daging.

Upami anjeun badé ngarobih jinis pakan, anjeun kedah nyampur lami sareng anu énggal, mimitian tilu dinten munggaran kalayan 75% anu lami sareng 25% anu énggal, teras dina bagian anu sami dina 3 dinten ka payun, 25% tina anu lami sareng 75% tina anu énggal dina 3 dinten ka payun, dugi ka akhirna kadaharan anu anyar nyaéta kénca.

Pantau réaksi anjing anjeun kana kadaharan anu énggal. Salaku tambahan kana tanda anu béda tina burih anu kesel anu muncul, anjeun ogé ogé anjeun kedah ngawaskeun tai anjing anjeun. Upami katingalina berair atanapi lemes sacara teu normal, atanapi upami anjing anjeun nunjukkeun tanda-tanda burih anu kesel, kalemkeun prosés ieu sareng pasihan anjeunna langkung seueur waktos kanggo nyaluyukeun.

Upami anjeun ningali anjing anjeun henteu sabar kana tuangeun anu énggal, panginten éta kadaharan anjing énggal ngandung bahan-bahan anu ngagaduhan anjing anjeun teu sabar atanapi alergi. Upami anjeun teras-terasan ngalaman masalah ngarobih tuang anak anjing anjeun, atanapi upami tai na ngandung getih atanapi warna anu henteu biasa, anjeun kedah ningali dokter hewan.

Naon waktos anu pangsaéna pikeun ngalih tina kirik kana tuangeun déwasa?

Anak anjing kedah nginum susu indung salami dua bulan

Pikeun ngarobih ieu tina dahareun anak anjing kana kadaharan déwasa, anjing anjeun kedah dewasa sacara fisik sareng ieu bade dihartikeun ku faktor sapertos ras sareng umur.

  • Antara 9 sareng 12 bulan kanggo kameumeut alit, mini sareng sedeng

  • Antara 12 sareng 15 bulan dina kalan ageung.

  • Antara 18 sareng 24 bulan nalika sipatna ras raksasa sapertos a Déé hébat.

Iraha anak anjing anjing mimiti tuang saur kuring?

Éta gumantung pisan kana anakan sareng tingkat tumuhna sato éta sorangan. Salaku conto, anjing-anjing éta anu badé ageung, ngararasakeun budak leutik rada lami tibatan anu leutik. Kusabab kitu, anak anjing Chihuahua tiasa mimitian tuang tuang garing dina dua bulan, tapi Great Dane peryogi sakedik langkung waktos (dinten) dugi waos na parantos ngembangkeun cekap kanggo nyah tuang na ogé.

Upami urang nyarioskeun ngeunaan pakan baseuh, anjing naon waé breed tiasa ngamimitian tuang jinis ieu saatos sabulan satengah kahirupan. Pikeun ngabantosan anjeunna, anjeun tiasa masihan bubur ti waktos ka waktos.

Kumaha cara ngadamel kadaharan orok pikeun anak anjing umur 20 dinten?

Bubur mangrupikeun cara anu saé pikeun ngabantosan anak anjing dina transisi katuangan sareng tina minggu katilu kahirupan, dimana Aranjeunna maju kana tahap dimana pertumbuhan fisik sareng émosional bakal kabuktosan.

Beuteung anjeun bakal langkung asak sareng siap nampi porridges, anu tiasa anjeun nyiapkeun sapertos kieu:

Pilih tuangeun anak anjing sareng campur 30% na ku 70% susu indung, sareng ngagiling eupan pikeun masihan konsistén anu pas. Ayeuna parantos siap masihan ka anak anjing, mimitina ngagantikeun ngan ukur salah sahiji asupan susu ibu.

Naon eupan anak anjing upami kuring teu gaduh tuang?

Upami anjeun parantos cicing atanapi henteu gaduh kuring pikir dina waktos ayeuna, anjeun tiasa masihan anjeunna kadaharan alami. Daging anu anjeun mésér di supermarket, upami anjeun masak sakedik sareng nambihan, contona, hiji atanapi dua wortel, satengah zucchini sareng sakedik kunyit, éta bakal janten piring anu saé pikeun anak anjing anjeun.

Resep saderhana anu saderhana pisan nyaéta: masak sakitar 200 gram sapi, teras tambihan 20 gram chard, wortel sareng sadayana anu dimandian sakedik minyak.

Pertimbangan Husus sareng Tips Tambahan

Kirik kedah tuang eupan nyalira

Upami dokter hewan anjeun parantos nyarankeun katuangan anak anjing terapi pikeun jinis masalah kaséhatan anu khusus, pastikeun analisa saklar kana dahareun énggal, sapertos kibbles, sacara lengkep, sabab panginten aya sababaraha tinimbangan khusus sareng saran ngeunaan jadwal transisi pikeun mastikeun kasuksésan.

Ku alesan naon waé anjeun kedah ngarobih tuang anak anjing anjeun, ngalakukeun sakedik-sakedik mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun mastikeun yén parobihanana hasil. Émut yén iraha anjeun nyandak kaputusan ngeunaan kaséhatan piaraan anjeun, anjeun kedah konsultasi dokter hewan anjeun sareng matuh kana pedoman tuang anu disarankeun pikeun bungkus kadaharan piaraan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   sainny cenahna

    Nuhun, inpormasi anu saé

    1.    Lourdes Sarmiento cenahna

      Hatur nuhun parantos maca kami.