Kumaha carana nyingkahan beuteung corak anjing urang

Torsi lambung atanapi torsi lambung mangrupikeun panyakit anu parah.

Torsi lambung atanapi torsi lambung mangrupikeun panyakit anu parah Éta mangaruhan anjing tina ukuran naon waé, sanaon keturunan ageung langkung rawan éta. Éta peryogi pangobatan Pangajaran sarta Palatihan Atikan langsung.

Naon beuteung dipulas?

Dina istilah anu saderhana, éta ngeunaan sajenis "nyekek" beuteung sorangan, anu kusabab kalemahan ligaménna, ngahurungkeun nyalira. Nalika ieu kajantenan, anjing moal tiasa miceun eusi lambung, janten neken kuat kana organ anu sanés.

Hasilna, arteri, urat sareng saluran getih tina sistem pencernaan dikomprés, janten sirkulasi getih kaganggu. Ieu nyababkeun fungsi sababaraha organ mimiti gagal, anu tiasa nyababkeun maotna anjing.

Sabab utama

Panyabab pasti tina torsi lambung teu dikenal.Sanaos para ahli nyarios yén anjing baka ageung sigana bakal sangsara, sapertos Great Dane, angon Jerman atanapi Boxer. Anjing anu jero dada, sapertos poodle atanapi weimaraner, ogé langkung dipikaresep.

Dokter hewan ogé curiga éta sababaraha kabiasaan tiasa nguntungkeun munculna masalah ieu. Salaku conto, urang tiasa namina ieu:

  1. Asupan seueur teuing tuangeun atanapi cai: Nalika anjing tuang atanapi inuman seueur teuing sareng teras-terasan, éta ngamajukeun torsi lambung. Kabiasaan ieu nyababkeun akumulasi gas dina lambung, anu nimbulkeun gangguan ieu.
  2. Sabab genetik. Spesialis diajar kamungkinan ieu. Anjing anu gaduh riwayat kulawarga sigana langkung gampang kaserang panyakit ieu.
  3. Setrés sareng / atanapi hariwang. Pusingkeun beuteung sering dilakukeun dina anjing anu dina setrés tinggi.

Bisi wae, sapertos anu urang carioskeun sateuacanna, teu aya bukti ilmiah dina sabab-musabab ieu. Dokter hewan ayeuna diajar rupa-rupa hipotesis, kaasup anu aya hubunganana panyakit ieu sareng henteu saimbangna hormonal.

Gejala

Gejala torsion lambung seueur sareng serius. Upami aranjeunna henteu diubaran dina waktosna aranjeunna tiasa ngabahayakeun sato, janten anjeun kedah angkat ka dokter hewan dina tanda sakedik. Sababaraha gejala anu paling sering nyaéta:

  1. Kembung sareng nyeri beuteung.
  2. Kasulitan napas
  3. Seueul sareng utah
  4. Birit.
  5. Kalemahan sareng apatis.
  6. Ciduh teuing
  7. Kurang napsu
  8. Percepatan laju jantung.
  9. Gugup.

anggapanana

Korsi lambung perlu perawatan Pangajaran sarta Palatihan Atikan urgent. Sakali ahli parantos mastikeun diagnosis (sinar-X diperyogikeun pikeun ieu), aranjeunna bakal masihan antibiotik sareng ubar sanésna sacara intravena. Saatos éta, operasi bakal dilaksanakeun.

Bedah penting pisan dina hal ieu. Pikeun ngalakukeun ieu, anjing lengkep dibius sareng, nganggo tabung orogastrik, beuteung anjeun didekomprési sareng nyeuseuh internal parantos réngsé. Saatos éta, beuteung diantelkeun kana témbok kosal kanggo nyegah tina kajantenan deui; Prosedur ieu disebut gastropexy.

Pamulihan gumantung kana kaayaan panyakit. Upami éta maju teuing, kamungkinan maotna tinggi bahkan saatos operasi parantos dilaksanakeun. Sacara umum, anjing anu ngaleuwihan 48 jam saatos operasi kaluarna payun.

Léngkah pikeun nyegah éta

Urang tiasa nyandak sababaraha cara pikeun ngirangan résiko yén piaraan urang menderita panyakit ieu.

1. Bagikeun jatah tuangeun sadidinten. Langkung saé pikeun ngabagi jumlah tuangeun sadidinten janten tilu dosis: sasarap, tuang siang sareng tuang. Ieu ngajantenkeun pencernaan langkung gampang.

2. Istirahat saatos tuang. Hayu urang antosan sahenteuna satengah jam saatos tuang anjeun jalan-jalan. Sareng henteu kedah urang maksakeun anjing pikeun ngalakukeun latihan fisik anu sengit sateuacan atanapi saatos tuang.

3. Hindarkeun nginum mendadak. Kadang anjing ngaleungitkeun hausna ku nginum teuing cai sakaligus, anu langkung resep kana panyawat panyakit ieu. Upami urang perhatoskeun kalakuan ieu, urang kedah mastikeun yén anjeunna nginum sakedik, narik cai sababaraha menit kanggo nawiskeun deui engké.

4. piring Husus. Upami anjing urang tuang gancang pisan, langkung saé mésér piring khusus pikeun ngalambatkeun prosés na. Ieu mangrupikeun wadah anu kalebet kalainan alit di jero, sahingga sato kapaksa tuang langkung laun.

5. Ngurangan setrés. Suasana anjing urang penting pisan pikeun kaséhatanana. Olahraga sedeng, permainan sering, sayang sareng tiiseun bakal ngabantosan anjeun nyegah stres, sareng panyakit éta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.