Leonberger: ciri sareng perawatan

Leonberger déwasa.

El leonberger Ieu salah sahiji anakan anjing gedé, ngahontal antara 45 sareng 78 kg. Muscular sareng kuat, éta ngagaduhan jaket anu padet tina bulu anu ngajaga tina suhu anu handap. Sanaos penampilanana maksakeun dina pandangan heula, éta anjing anu tenang sareng tengtrem, umumna marahmay sareng calakan pisan. Kami ngawartosan anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan éta.

Sejarah kawin

Asalna rada teu pasti. Lahirna ti mimiti abad ka-XNUMX, sareng dipercaya yén éta dipaké duanana salaku anjing pelindung sareng salaku sato pendamping. Salah sahiji tiori anu paling ditampi nyaéta anu nyarios yén éta asalna tina Kota Jérman Leonberg, janten turunan langsung Bulldog Tibét sareng teras nyebrang sareng Saint Bernard sareng Newfoundland. Numutkeun kana hipotésis anu sanés, kota asalna nyaéta Löwenberg, di Swiss.

Nyatana, urang sunda sacara resmi didirikeun taun 1846 di Leonberg. Urang sunda heinrich essig Anjeunna arsiték sadaya ieu. Dipercaya yén éta dimimitian ku nyebrang awéwé hideung bodas Newfoundland sareng Santo Bernard anu namina Barry. Sanaos sababaraha nyatakeun yén anjeunna ogé nganggo anakan anjing gunung Pyrenean atanapi Great Pyrenees.

Tujuanana Essig nyaéta pikeun ningali anjing mirip singa, hal anu kabukti dina mane éksténsif tina breed ieu. Leonberger bakal tungtungna janten anjing anu bergengsi, janten maskot kapribadian masarakat luhur. Breed urang ampir ngaleungit salaku hasil tina dua perang dunya, tapi éta cageur berkat usaha sababaraha urang sunda.

Watekna

Leonberger nyaéta tenang, satia, taat sareng pelindung sareng anjeun. Kecerdasan anu hébat ngagampangkeun prosés latihanana, sabab gancang diajar paréntah dasar. Kulawarga dina watekna, anjeunna sabar sareng murangkalih, sanaos teu percanten ka jalma asing. Jarang nampilkeun masalah agrésip.

Es panasaran pisan. Anjeunna resep latihan di luar sareng resep nguseup unggal juru. Anjeunna resep maén sareng biasana ngagaduhan sikep anu leres ka sato sanés, sanaos anjeunna tiasa rada isin. Ieu sababna penting pikeun kami ngadorong anjeun bersosialisasi sareng anu sanés.

Kabogohna ka cai menonjol. Éta a ngojay ahli, sabagian berkat mémbran interdigital anu dipiboga antara ramo. Ieu, babarengan sareng kakuatanana anu hébat, ngajantenkeun sering dijantenkeun anjing panyelamat. Salaku tambahan, kapercayaan diri anu kuat ngabantosan anjeunna tetep tenang dina sadaya kaayaan, ngajantenkeunana sampurna salaku sato nyalametkeun.

Paduli

Sanaos umumna sepi, pangabutuh leonberger sering latihan ngajaga otot anu kuat dina bentuk anu saé. Idéalna nyaéta tilu jalanan sadidinten sakitar satengah jam; upami urang tiasa ngantep éta ngaji dina rohangan anu katutup sareng bersih, langkung saé.

Salaku tambahan, jas na padet sareng panjang peryogi sikat biasa, utamina nalika usum molting. Henteu hilap pangimeutan sadidinten pikeun Ceuli, anu condong sangsara tina inféksi.

Di sisi anu sanésna, anjeun peryogi a diét saimbang, beunghar ku vitamin sareng nutrisi. Anjeun kedah tuang eupan khusus pikeun kultum ageung dina dosis anu saukuran pikeun ukuranana, tapi anjeun kedah ati-ati khusus nalika ngukurana, kusabab breed ieu condong sangsara tina obesitas.

kasehatan

Sedengkeun pikeun kasehatanana, sapertos keturunan ageung anu sanés, éta nunjukkeun kacenderungan anu langkung ageung pikeun sangsara torsi beuteung sareng hip displasia. Dibikeun ciri fisik na, éta ogé tiasa inféksi ceuli sareng katarak.

Kitu ogé, Leonberger rawan hipotiroidisme, sanaos ieu gumantung pisan kana kualitas kahirupan anu urang tawarkeun anjing. Éta ogé résiko langkung luhur tibatan keturunan sanés pikeun atrofi retina kutang, entropion, sareng katarak. Parios sato sering dilakukeun penting pikeun nyegah sadaya masalah ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.