Panyakit suku beureum dina anjing

Suku mangrupikeun bagian anu rentan dina awak anjing

Pets mangrupikeun anggota kulawarga sareng, maka, meryogikeun perawatan anu hébat. Ieu ngakibatkeun tetep nuturkeun réaksi anu aya dina awak anjeun dina sababaraha waktos, sabab éta mahluk anu meryogikeun perhatian sareng perawatan, sababaraha langkung ti anu sanésna, tapi tungtungna na sok aya tingkat perawatan umum.

Samentawis éta, anjing mangrupikeun piaraan anu paling dipikaresep ku jalma sareng éta naha urang tiasa mendakan aranjeunna di seueur bumi ayeuna.

Naon gejala sareng sabab na?

Anjing tiasa gaduh suku beureum

Aya seueur indikator anu biasana ngingetkeun urang ngeunaan sangsara sababaraha panyakit dina anjing kami, janten dinten ieu kami hoyong nyaritakeun ngeunaan salah sahiji panyakit anu paling panasaran, anu disebut suku beureum.

Hal ieu dipikaterang yén anjing condong sangsara iritasi tangtu di sababaraha daérah awakna, kitu ogé sababaraha komplikasi dina kulitna, tapi, masalah-masalah ieu biasana henteu mangrupikeun komplikasi utama pikeun aranjeunna. hal anu ogé aya hubunganana sareng ras sareng lingkungan di mana éta dipendakan.

Naha anjing anjeun ngagaduhan nada beureum dina pion na? Ieu panginten aya hubunganana sareng sababaraha alesan, di dieu kami ngalaan salah sahiji anu pang seringna:

Suung

nu inféksi ragi Éta tiasa janten salah sahiji alesan utami naha urang bakal mendakan réaksi semacam ieu dina pion anjing urang.

Sacara umum, anjing biasana nunjukkeun gejala ngalangkungan kalakuan, sapertos dina kasus suung, konstan ngegel sareng ngaletak suku-na, kaayaan anu tiasa teras-terasan parah.

Jamur anu jawab inféksi anu katelah candidiasis nyaéta albicans Candida. Nyaeta penting pikeun nyandak anjing urang ka dokter hewan Dina kaayaan sapertos kieu, sabab ieu bakal ngamungkinkeun urang pikeun mastikeun kasangsaraan anjing kami, kusabab inféksi tiasa bénten-bénten sesuai sareng jamur sareng éta tiasa nginféksi pamilik anu sami.

Kontak sareng produk anu ngaganggu

Hususna di padesaan, anjing condong meuntas lantai tina sagala jinis tatangkalan atanapi hérbal, ieu biasana ngalaan aranjeunna a jumlahna ageung bahan kimia yén dina kaseueuran kasus pepelakan biasana dianggo salaku mékanisme pikeun pertahanan sorangan. Éta sababna umum pisan pikeun perhatosan kumaha anjing kakeunaan kelas bahan ieu. Tapi henteu sadayana tumiba di padesaan sareng éta seueur persediaan beberesih ogé tiasa ngahasilkeun réaksi tina jenis ieu pikeun anjing kami.

Perlu dijaga anjing urang ti daérah tempat produk jenis ieu dianggo, utamina upami taneuhna masih baseuh. Penting pikeun mastikeun yén daérah lengkep garing sareng siap pikeun anjing urang pikeun medar ngalangkungan éta.

Alergi dahareun

Sapertos manusa, anjing ogé tiasa gaduh réaksi alérgi produk tina tuangeun khusus.

Protéin biasana mangrupikeun hal anu utami dina hal ieu, utamina hayam, janten anu pangsaéna pikeun urang lakukeun nyaéta nyandak anjing urang ka dokter hewan pikeun ngalakukeun tés anu cocog.

Ngegel

Tatu cilaka tiasa nyababkeun anjing urang ngorotan salami waktos anu lami, dugi ka titik meunang ngahasilkeun iritasi di daérah éta. Penting pikeun ngalacak jinis-jinis tatu ieu, hindarkeun sabisa-bisa perluna ngeruk sorangan.

nu gigitan serangga Éta ogé condong ngakibatkeun kaayaan sapertos kieu, sababaraha tutuwuhan komo produk anu aya dina taneuh sapertos kaca atanapi kabel rusak. Sapertos dina sadaya kasus, dokter hewan bakal terang kumaha ngaréspon kaayaan ieu, nerapkeun pangobatan anu paling pas sakumaha anu kasebut.

Diantara seueur kamungkinan éta sareng bakal penting pikeun ngajaga anjing urang dina perawatan anu diperyogikeun. Kunjungan ka dokter hewan kedah konstan, utamina upami anjing urang kakeunaan unsur-unsur sapertos kieu unggal dintenna di bumi.

Kumaha Ngubaran Paws Beureum Anjing Nurutkeun Panyababna

Jaga suku anjing anjeun

Sakumaha anjeun sateuacanna, aya sababaraha sabab kunaon anjing tiasa gaduh suku beureum. Sababaraha diantarana lumayan gampang diubaran, tapi anu sanésna kedah nganjang ka dokter hewan. Dina pengertian ieu, kami hoyong masihan anjeun ideu ngeunaan naon anu bakal dilakukeun perlakuan pikeun ngaleungitkeun masalah sareng ngarareunah anu disababkeun ku suku beureum ka anjing anjeun.

Perawatan suku beureum kusabab jamur

Nalika aya inféksi jamur dina suku, sareng éta nyababkeun suku beureum, pangobatanna mirip pisan sareng manusa. Nyaéta, urang ngobrolkeun ngagunakeun produk anti jamur. Éta bakal janten dokter hewan anu tiasa nulis resep produk anu pangsaéna pikeun aranjeunna sabab produk anu kami anggo sanés anu paling cocog pikeun babaturan anu buluan.

Perawatan pikeun iritan

Sakumaha urang parantos ngajelaskeun, aya produk anu tiasa ngairitasi anjing anjeun, sareng salah sahiji réaksi anu dipasihkeun kulitna nyaéta janten radang sareng muncul warna semu beureum. Nanging, éta sanés ngan ukur kusabab iritasi kimia, éta ogé tiasa kajadian ku pepelakan sacara alami.

naon anu kudu dilakukeun bisi éta? Hal kahiji anu kedah dilakukeun nyaéta nyeuseuh daérah anu saé pisan ku sabun sareng cai. Teu aya deui. Sakali anjeun ngalakukeun, pikasebeleun kedah musna ngalangkungan waktos. Tapi kadang masalahna tetep teras anjeun peryogi perawatan khusus pikeun produk ieu.

Salaku conto, bayangkeun yén anjeun parantos aya di daérah nettles sareng, ku alatan éta, suku anjeun parantos janten beureum, aranjeunna janten peradangan sareng éta ogé peurih, éta ngabareuhan, jsb. Ngan ukur nyeuseuh daérah anu kedahna lulus, tapi aya anjing anu langkung sénsitip anu meryogikeun ubar-ubaran pikeun meringankeun gejala ieu. Sareng, sapertos biasa, urang nyarankeun yén anjeun angkat ka dokter hewan.

Perawatan alergi dahareun

Dina kasus alergi katuangan, gumantung kana tingkat parahna, anjeun panginten peryogi sababaraha jinis perlakuan médis pikeun ngaleungitkeun épék.

Dina kaayaan ieu, éta anu pangsaéna buka dokter hewan pikeun diajar kasus anjeun sareng tiasa masihan anjeun, salaku conto, suntikan pikeun ngatasi alergi, utamina upami henteu ngan ukur mangaruhan kana suku, tapi nyababkeun masalah sanés anu kedah direngsekeun gancang-gancang.

Perawatan suku beureum tina gigit

Nalika suku beureum parantos némbongan salaku hasil tina kacamatan, hal anu paling normal nyaéta nerapkeun krim anu ngaraoskeun teu ngarareunah, nyeri, peradangan, jst. daérah. Ayeuna, urang nyarankeun anjeun nyandak anjeunna ka dokter hewan pikeun mariksa yén, di daérah ngegelna, henteu aya anu nyésa, sapertos nyeureud serangga, atanapi jinis obyék sanés anu nyababkeun sato ngarareunah langkung ageung (sabab éta terus pikeun nyayogikeun racun anu ngairitasi daérah éta.

Sakali anjeun pastikeun teu aya nanaon daérah éta kedah disinféksi pisan sareng ngubaranana supados anjing anjeun henteu keuna teuing. Dina sababaraha kasempetan diperyogikeun nganggo kerah Elizabethan supados henteu aksés kana daérah, atanapi bahkan perban samentawis supados pangobatan tiasa pangaruh.

Panyabab séjén anu tiasa nyababkeun suku beureum dina anjing sareng perlakuanana

Aya sababara sabab anjing anjeun ngagaduhan suku beureum

Salaku tambahan kana sabab utama anu urang tingali anu bakal nyababkeun munculna suku beureum, aya alesan anu sanés naha anjing anjeun tiasa kaget anjeun ku gaduh sapertos kieu. Nyatana, dina kaseueuran kaayaan anu bakal anjeun tingali di handap ieu, anjing anjeun bakal ngarareunah, moal hoyong jalan-jalan na éta bakal teras-terasan ngaletak atanapi ngegel pawsna pikeun nyobaan meringankeun masalah.

nundutan

Naha saur anjeun yén anjing moal tiasa ngaduruk cakarna? Nya sabenerna anjeun salah pisan. Dina usum panas khususna, nalika suhu luhur, Bade jalan-jalan sareng anjing anjeun tiasa janten panyiksaan nyata kusabab aranjeunna nganggo tataranjang alas. Upami aspal atanapi trotoar hurung, sato éta bakal napak dina unggal waktu, sareng éta bakal kaduruk.

Tapi ieu henteu ngan ukur lumangsung dina usum panas. Dina usum tiis, tiis ogé tiasa nyababkeun kaduruk, sareng kadang-kadang langkung ngaganggu sareng bahaya tibatan panonpoé.

Pikeun masihan anjeun ideu. Coba buka sapatu dina anjing anjeun leumpang. Anjeun teu tahan? Kaduruk? Nya, éta anu anjeun maksakeun kanggo anjing anjeun.

Nalika sato ngabakar suku, éta janten bakuna sareng beureum, utamina daérah bantalan, anu nyababkeun aranjeunna pikeun mesék, leuleuy, sareng ngaletak daérahna. Pikeun ngaleungitkeunana, cobian baseuhkeun sampéan ku cai tiis sareng oléskeun produk anti-scald sareng antibakteri pikeun meringankeun rasa teu nyaman.

Tatu dina bantalan

Tatu bantalan ogé tiasa nyababkeun anjing gaduh suku beureum, atanapi bahkan budug anu nyegah supaya henteu leres-leres ngalih. Tatu ieu tiasa muncul kusabab sagala rupa sabab sapertos kusabab pakean kaleuleuwih dina suku, kusabab latihan fisik (naha ngalakukeun langkung atanapi ngalakukeun kirang), pangaruh sareng objék, jst.

Dina hal ieu, perlakuan bakal gumantung kana panyabab utama anu nyababkeun masalah. Upami éta parantos dipotong atanapi kusabab aya anu parantos dipaku, anu pangpayunna nyaéta mastikeun yén obyék ieu henteu dilebetkeun kana suku sareng, upami éta, éta kedah dihapus.

Teras anjeun kedah ngabersihkeun daérah kalayan saé pisan sareng perban kanggo nyobaan ngahasilkeun bagian éta (atanapi sahenteuna coba-coba ngadamel luka tiasa sembuh). Bisi wae, kunjungan ka dokter hewan tiasa ngabantosan milarian solusi anu pangsaéna sareng pangobatan ngagunakeun krim, jahitan susukJeung sajabana

Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha ngurus bantalan anjing?

pododermatitis

Tungtungna, masalah anu sanés anu tiasa disiksa ku anjing anjeun anu aya hubunganana sareng kulit nyaéta pododermatitis. Éta nyaéta ngabengkak suku anu tiasa némbongan antara jari-jari anjeun, dina jero sampéan, atanapi sakujur.

Éta dicirikeun ku ngarobah suku janten beureum sareng tiasa disababkeun ku seueur panyabab anu nyababkeun kulit di daérah éta janten jengkel sareng réaksi. Diantarana, hal anu normal nyaéta aya alergi, parasit, kutu, mites, jsb. Tapi éta ogé tiasa ngalibatkeun masalah éndokrin, sapertos gangguan tiroid, kista, atanapi sistem imun anjeun gagal.

Émut yén henteu pernah lepat ngajaga kaki anjing urang kalayan balsem khusus éta ogé ngandung gisi sareng ngahidrasi hampang anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   magui cenahna

    Nami abdi Maria sareng anjing umur 11 taun kuring ayeuna kuring ningali semu beureum antara ramo na, éta tiasa janten gigit, anjeunna kaserang panyakit dermatitis anu kuring tiasa pasang dina anjeunna. Hatur nuhun.