Sarat pikeun anjing anjeun pikeun nyumbang getih

Henteu sadayana anjing tiasa nyumbang getih, sabab éta kedah nyumponan sarat anu pasti.

Aya sababaraha alesan kunaon anjing tiasa peryogi pamindahan getih: kacilakaan, hemorrhages, anemia, hemofilia ... Ieu sababna bank getih sato sareng sumbangan penting pisan. Kami ngawartosan anjeun naon sarat yén anjing kedah nyumponan pikeun janten donatur sareng prosedur naon anu diwangun ku.

Iraha kedah transfusi?

transfusi getih dasar pikeun nyalametkeun nyawa anjing anu ngalaman masalah sapertos:

  1. Perdarahan parah (disababkeun ku kacilakaan, panyawat, jsb.).
  2. Anémia parah.
  3. Tingkat hémoglobin anu handap pisan.
  4. Tatu jero sareng cilaka Panyakit karacunan
  5. getih sato sorangan.

Éta dokter hewan anu kedah nangtoskeun iraha sareng kumaha ngalakukeun transfusi, salawasna salaku pelengkap pikeun salah sahiji atanapi langkung pangobatan anu sanés. Dina pengertian ieu, urang kedah teras-terasan angkat ka ahli anu dipercaya anu terang sampurna kumaha ngalaksanakeun prosedur ieu.

Syarat pikeun janten donatur

Sanaos idéalna nyaéta yén sadaya anjing tiasa nyumbang getih, éta henteu salawasna mungkin, kumargi kedah nyumponan kaayaan ieu ditumpukeun ku Bank Getih Sato:

  1. Beuratna langkung ti 20 kilogram.
  2. Geus umur antara 1 sareng 8 taun.
  3. Henteu saatos nampi transfusi sateuacan.
  4. D divaksinasi sareng dibasmi.
  5. Entong sangsara tina sagala panyakit anu dikirimkeun ngaliwatan getih, sapertos leishmaniasis, babesiosis atanapi filariasis.
  6. Hadirkeun prosés koagulasi normal.
  7. Ngadaptar sareng Bank Getih Sato.

proses

Prosedurna mirip sareng manusa. Sasatoan diteundeun di sisina, dina méja di klinik Pangajaran sarta Palatihan Atikan, sareng bagian alit tina beuheungna dicukur. Éta dimana jarum disuntik ngagambar sakitar 320 ml getihSanaos kantong getih ngagaduhan kapasitas 450 ml, antikoagulan kedah ogé dilebetkeun.

Getih anu sasari ngan ukur tiasa ditransfusikeun ka anjing sanés tina kelompok getih anu sami. Urang kedah terang yén anjing ngagaduhan 8 kelompok getih, nyaéta DA1.1. paling umum. Greyhound ngagaduhan jinis getih universal, anu ngajantenkeun donor anu sampurna. Nanging, akita inu sering dihindari kusabab konsentrasi na luhur kalium intraerythrocyte.

Sanaos anjing tiasa karaos rada lemah saatosna, anjeunna gancang cageur, langkung ti jalma. Beda sareng urang, anjing-anjing aranjeunna henteu biasana sangsara pusing atanapi pingsan, kumargi volume getih anu ditarik minimal. Kituna, anjing tiasa langsung nyandak piaraan na. Dokter hewan nyarankeun pikeun nyumbangkeun sumbangan ieu unggal tilu bulan, henteu sateuacanna.

Dimana sumbangan dilakukeun?

Hanjakalna, aya sababaraha bank getih pikeun ingon-ingon di Spanyol. Upami urang hoyong masihan sumbangan urang tiasa angkat ka salah sahiji na, sanaos sababaraha klinik hewan ogé ngalakukeun prosedur ieu. Henteu aya anu langkung saé tibatan naroskeun ka dokter hewan urang anu dipercaya dimana urang tiasa nyumbang. Sasatoan moal ngalaman karuksakan sareng prosedur na gratis.

biasana, sumbangan dipasihkeun di universitas hewan atanapi pusat khusus. Di Spanyol kami gaduh sababaraha pusat anu tiasa masihan sumbangan, ieu mangrupikeun sababaraha tempat anu paling terkenal.

  1. Rumah Sakit Fakultas Pangajaran sarta Palatihan Atikan Universitas Otonom Barcelona.
  2. Rumah Sakit Fakultas Kedokteran Hewan di Madrid di Universitas Complutense of Madrid.
  3. Canine Blood Bank of Valencia.
  4. Puseur Transpusi Séptémber Madrid.

kauntungan

Salaku tambahan pikeun nyalametkeun nyawa, ngajantenkeun anjing urang donor nyandak kami kauntungan penting:

  1. Konsultasi gratis sareng analisis.
  2. Lebetkeun microchip gratis.
  3. Parios umum gratis sateuacan unggal sumbangan.
  4. Vaksinasi gratis.
  5. Prioritas upami anjeun peryogi transfusi.
  6. Ngalengkepan jumlah getih lengkep gratis.
  7. Rupa-rupa penghargaan ti klinik hewan: pakan, tuang, aksésoris ...

Sanaos anu paling penting nyaéta ku sikep saderhana ieu urang tiasa nyalametkeun nyawa. Ayeuna sato-sato sanés anu peryogi bantosan tapi di payunna tiasa janten piaraan urang sorangan. Penting pikeun tumut kana ieu akun sareng ngalakukeun sakedik pikeun tujuan mulya ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.